Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, itaysamurai כתב:

אני גם רוצה משפט מהמקורות:

דרך ארץ קדמה לתורה.

אני מצטער לומר לך, אבל לצערי שמתי לב שבהרבה יותר מדיי מקרים, העובדה שמשהו כתוב במקורות לא ממש משנה לאנשים מסויימים- 

הם בוחרים מה מתאים להם, ומזניחים את כל השאר.

לאסור על נשים לשיר? מתאים יופי!

"גר, יתום ואלמנה לא תעשוק"? מתאים הרבה פחות, שחרר אחינו. 

ואחרי שזה נאמר, גם אני רוצה לצטט דבר מה מהמקורות. 

ספציפית, מנבואת ישעיהו.

"הסירו רע מעלליכם מנגד עיני, חדלו הרע."

החלק הזה בנבואה מדבר על הכישלון של בני ישראל במצוות שבין אדם לחברו.

למי שרוצה, יש קישור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 12 שעות, rotemb כתב:

בס"ד 

מדינת אנטישמית... 

הלהיטות להתנכל לכל דבר שנודף ממנו ריח יהדות במדינה הזו מדהים(ולא, אני לא מצדיק אותה)

איזו תגובה טפשית, מה קשור "אנטישמית"
מניח שהפות"ש היה מגיב אותו דבר גם אם היו משמיעים את דפש מוד.

הפות"ש סה"כ רוצה לחיות ולתת לחיות.

יותר מדי שטפו לך את המוח עם "אנטישמית". אף יהודי הוא לא אנטישמי

למה להשתמש במילה הנוראית הזו בכלל? ועוד לרשום בפינה "בסיוע השמיים"

• אהבתי 4
פורסם
לפני 10 שעות, _-? כתב:

גם כיבוד הורים, השבת האבידה,כבוד האישה,טהרת המשפחה,חינוך ועוד הרבה דברים טובים נמצאים בתורה 

כל אחד בוחר על מה להסתכל 

הצחקת אותי. נמצא בתורה אבל בפועל המצב רחוק מזה.

להזכיר לך את ההפרדה בין תלמידות אשכנזיות לספרדיות? גזענות במלוא מובן המילה.

פורסם
לפני 33 דקות, teyal כתב:

איזו תגובה טפשית, מה קשור "אנטישמית"
מניח שהפות"ש היה מגיב אותו דבר גם אם היו משמיעים את דפש מוד.

הפות"ש סה"כ רוצה לחיות ולתת לחיות.

יותר מדי שטפו לך את המוח עם "אנטישמית". אף יהודי הוא לא אנטישמי

למה להשתמש במילה הנוראית הזו בכלל? ועוד לרשום בפינה "בסיוע השמיים"

בדיוק, לוקחים את זה ממש רחוק, לכיוון הדת, כי מאוד נוח להסתתר מאחורי הדת ולתרץ את המסכנות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

גם מה זה ההיגיון המטומטם הזה, "למה להם מותר ולי אסור?" גם אם על המואזין לא היו חוטפים בכלל, איך זה עושה את זה בסדר להרעיש לכל השכונה שלך?

במגזר הערבי יש גם יותר מקרים של אלימות במשפחה, אז זה בסדר להרביץ לאשתך או לילד שלך פה ושם אחרי יום קשה בעבודה?

אלו טיעונים פשוטים וקלים, במיוחד שאתה דל בטיעונים ענייניים. איך בכלל אפשר להגן על דבר כזה בצורה עניינית?

לפני 58 דקות, ברווז כתב:

אני מצטער לומר לך, אבל לצערי שמתי לב שבהרבה יותר מדיי מקרים, העובדה שמשהו כתוב במקורות לא ממש משנה לאנשים מסויימים- 

הם בוחרים מה מתאים להם, ומזניחים את כל השאר.

לאסור על נשים לשיר? מתאים יופי!

"גר, יתום ואלמנה לא תעשוק"? מתאים הרבה פחות, שחרר אחינו. 

אנחנו לא מחדשים לאף אחד שחלקים (קטנים!) במגזר הספציפי גדוש האימרות והסיסמאות, עושה בפועל מה שנראה לו נכון.

ואז עוד משתמש בתורה כדי להצדיק דברים.

אם הייתי דתי או מאמין בצורה כלשהי, הייתי במבוכה רצינית ממה שעשו מהדת שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כבוד האשה?

בוא תוסיף עוד כמה סימני שאלה לניק שלך.

החבורה של הרבנים שמפחדים, ומצאו דרך להפטר מתחרות מצד 50% מהאוכלוסיה. 

אני לא מבין איזה כבוד יש ב"אישה פסולה לעדות" - שהופך את הנשים לסוג ב'.

אני לא מבין איזה כבוד יש ב"כל כבודה בת מלך פנימה" שמדיר את הנשים מהמרחב הציבורי.

אני לא מבין מי מכבד נשים בכך שמונע מהן לכהן בתפקידים ציבוריים, למשל בכנסת.

אני לא מבין את "טהרת המשפחה" והפחד מתופעות פיזיולוגיות.

המדינה הזו לא קמה בזכות איזו חבורה שלובשת בגדים שהיו מקובלים בפולין לפני 300 שנה וממלמלים 3 פעמים ביום "הוא גדול, הוא גדול הוא גדול". המדינה הזו קמה בזכות אותם גברים ונשים שלבשו מכנסיים קצרים ולקחו ביד אחת טוריה וביד השניה רובה ויצאו להקים משהו יש מאין.

בס"ד 

פוסט שלם שכולו בורות אחת גדולה. 

אתה לוקח כותרות מערבב ומוציא קביעה. 

• משעמם 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

לא. אתה הוא זה שמחפש תירוצים.

אולי תסביר לנו למה המפלגות החרדיות נמנעות מלשבץ נשים ברשימות לכנסת,? למה מרחיקים נשים לאחורי האוטובוס ולמדרכה הנגדית?  למה אשה לא יכולה לכהן ברבנות? יודע מה- למה אתם גןרמים לנשים להמנע מקבלת טיפול רפואי מידי גבר?

התשובה שלי היו שהרבני פחדנים. פ ח ד נ י ם. ומצאו לעצמם איזו דרך להרחיק חצי מהאוכלוסיה מתחרות איתם.

חביבי, אתם זקןקים בדחיפות לאיזו רוזה פארקס שתשים את הרבנים במקומם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
  • מבאס 5

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

עד שלא תהיה כאן ממשלה נורמלית ללא חרדים. כזו שתקצץ להם את הצורה מכל הכיוונים, אנחנו נוותר על עוד שטחים ונעבור לגור במקומות אחרים. 

אפשר להאשים אותי בקיצוניות, אבל ללא ספק המדינה על זמן שאול עם המחלה הזו.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

אז אני יכול להתקין מערכת כריזה ולהשמיע שירת נשים?

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 13 שעות, Nakamichi כתב:

אני מסכים איתך בכמעט הכל.

אבל הטיעון של אכיפה בררנית הוא בעייתי.

לא רק בהקשר הזה.

כי בעצם אתה אומר אוקי. היא לא בסדר. אבל היא פחות לא בסדר (לדעתך) ממישהו אחר.

נדייק את דבריי.

נקדים- אנחנו לא עוסקים ברובד המוסרי כי שני הצדדים במקרה הזה טוענים שהם המוסריים. ומוסר ככלל זה מושג אינדיבידואלי, על אותו פעולה חלק יזעקו המתת חסד וחלק יזעקו רצח...

כיון שכך אנו מוכרחים לעבור למימד החוק/אכיפה.

וכאן אני טוען שברגע שחוק לא נאכף במכוון באופן  גורף וקבוע (ומואזין בכל המקומות שאני מכיר לפחות עובד יופי גם בלילה). אתה לא יכול לבוא בטענות למישהו שעושה דבר דומה(וזה כבר לא משנה אם זה שירי שבת או נועה קירל) ולהגדיר אותו "כלא בסדר".

אם רשויות האכיפה החליטו מסיבותיהם לוותר על האכיפה=משמע שאני בסדר/אני לא בסדר אבל אין לכך שום משמעות מבחינת אכיפה-גם להוציא לשון לשכן זה לא בסדר.

פורסם
לפני 14 שעות, Nakamichi כתב:

אני חושב שאתה זה שמתבלבל יהודי שווה תורה זה בא ביחד כל יהודי קשור לתורה ולא משנה כמה תנסה לברוח אתה חלק מזה אם תרצה ואם לא אתה יהודי ליהודי זה מחוייבות לתורה ולמצוות נקודה. 

בוא שלא תתבלבל.

חרדי לא שווה יהודי.

היהדות לא שייכת לחרדים או לדתיים.

ואני יכול לספר לך עוד משהו. אפשר לשמוע נועה קיריל ולכבד הורים. להשיב אבידה. לכבד נשים (לא לשמוע אשה שרה מאוד מכבד נשים אגב) בלי לחזור בתשובה ורחמנא לצלן בלי להיות יהודי אפילו.

אם אתה חושב שבשביל כל זה אתה צריך לחזור בתשובה, אז בעייתי מאוד.

אני ראיתי דרך חיים אחרת לכן חזרתי בתשובה דרך חיים שבה הילדים מכבדים את הוריהם דרך של משפחתיות של עזרה הדדית וגמילות חסדים בגלל זה חזרתי בתשובה 

מוסדות החינוך הטובים בעולם לא נמצאים בארץ ולא קשורים ליהדות בכלל. 

מבחינתי הארוורד זה לא "מוסד חינוכי טוב" ההגדרה לטוב היא מה הם הערכים שנותנים לאנשים שלומדים בו ובזה לא משנה כמה תתווכח הדתיים מנצחים ובגדול 

ואני לא יודע מה זה ״טהרת המשפחה״.

במה המשפחה שלך טהורה יותר אחרי שחזרת בתשובה?

המשפחה שלי טהורה יותר בכך שכשאני יוצא לרחוב אני לא מסתכל על נשים אחרות מלבד אישתי טהורה יותר כי הילדים שלי לא מסתכלים בסרטים שיש בהם רצח גניבות שודים והורמונים בכמות גבוה

אני מסכים איתך בכמעט הכל.

אבל הטיעון של אכיפה בררנית הוא בעייתי.

לא רק בהקשר הזה.

כי בעצם אתה אומר אוקי. היא לא בסדר. אבל היא פחות לא בסדר (לדעתך) ממישהו אחר.

אז עד שלא עוצרים אותו, שיעזבו אותה.

אז יבוא אחד אחר ויגיד. שמע אני גנבתי קצת. עד שלא תעצור גנבים יגדולים יותר, אל תדבר איתי ואתה מבין לאן זה ממשיך.

ההתקרבנות הזאת של: ״רודפים אותי בגלל שאני x”. וחוסר הלקיחת אחריות המוחלטת.

כאילו אנשים לא מבינים שמה שהם עושים זה לא בסדר. כתוב בחוק. אבל זה לא משנה. כי מה זה החוק? סתם איזה משהו. אז כתוב.

לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

בזכות היהדות של מי אני ואתה פה? היהדות של החרדים בשטעטלך, או היהדות של חלוצי העליה השניה והשלישית? שהיו אגב אחלה-בחלה של יהודים, גם יותר ממך.
ניכסתם לעצמכם את היהדות, הפכתם אותה למקל גדול ועכשיו לשיטתכם אנחנו צריכים ללכת פה בשקט על קצות האצבעות, פן נקבל את המקל בראש, יען כי אתם הבוסים.

כמו שאמרו לפני היהדות לא שייכת לי לך או לסבא שלי מהפלמח היא שייכת לכולנו נאמר על כולנו בתורה "בנים אתם להשם אלוקיכם" דרך אגב חוץ מאלה עם המכנס הקצר כשתראה תמונות מאותה תקופה היו הרבה חרדים עם טוריה ורובה חרדים היום לא מתגייסים בגלל דבר אחד התמימות שלהם פשוט נהרסת נשים בכל מקום בלבוש שהם לא רגילים אליו אוכל בכשרות שהם לא רגילים אליו כל האורח חיים שלהם משתנה וזה לא דבר שאמור להיות צבא או לא אתה לא תמכור את הערכים שלך בשביל שום דבר וגם הם לא הם פשוט מתעקשים על זה 

הסיבה לתגובה התקיפה בעניין פעוט שכזה, היא שזה לא קורה בוואקום. זה קורה כי יש כל הזמן תהליך מתמשך בו החבר'ה בצד שלך, כל לילה מרימים קצת את הגדר ומזיזים איזה מטר-שניים לתוך הצד השני. ואז אנחנו באים בבוקר ואומרים "תגיד, יכול להיות שהזזתם את הגדר קצת בלילה?" ואתה אומר "לא מה פתאום, אתם מדמיינים". "אבל הנה החורים בדשא. רואים שהזזתם אותה".  "שטויות זה בקטנה, כולה מטר, מה מפריע לך?". וככה עוד מטר ועוד מטר... עד שלא קמים ואומרים "לא", זה לא נעצר. אז הנה, מישהו קם. לא יודע אם זה יעזור, אבל לפחות מישהו עשה מעשה.

ד"א, לדעתי צריך להשתיק גם את המואזין, וגם את הרדיו באוטובוס. המרחב הציבורי בארץ כל כך רועש שזה פשוט נורא.

לפני 6 שעות, RBRB כתב:

אה, אז בחרת בצור הדסה ולא בבית"ר עלית כי בית''ר חרדית מידי בשבילך? קצת דת, קצת ערכים. מה רע? או שפתאום כן יש דבר כזה אקסטרא דת?

הדת והערכים הם דברים שבנאדם יכול לעבוד עליהם פנימה עם עצמו גם בגיל 50 לעומת זאת חינוך מגיל אפס זה דבר עוצמתי ו"עץ עקום קשה ליישר". אמרתי כבר שהילדים שלי יגדלו אני כן אעבור בעזרת השם בדיוק בשביל הנקודה הזאת 

לפני 5 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אגב, מהצד השני (אלו שכן תומכים במערכת כריזה) אנחנו מזהים אלימות מילולית מתפתחת בקבוצה שהם פתחו. חלק מהמתנגדים למערכת הכריזה נמצאים גם בקבוצה ההיא כסמויים והם מספקים לנו צילומי מסך מהמתרחש. את האמת ציפיתי לאלימות כזו מהם, זה משהו בשגרה כשמתחילים לג'עג'ע לחרדים את העסק.

חלק מבעלי הדירות כבר מגובשים בדיעה שאם צעדי ההקצנה יחמירו, הם ימכרו את דירותיהם למרבה במחיר. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

לא. אתה הוא זה שמחפש תירוצים.

אולי תסביר לנו למה המפלגות החרדיות נמנעות מלשבץ נשים ברשימות לכנסת,? למה מרחיקים נשים לאחורי האוטובוס ולמדרכה הנגדית?  למה אשה לא יכולה לכהן ברבנות? יודע מה- למה אתם גןרמים לנשים להמנע מקבלת טיפול רפואי מידי גבר? כי זה האורח חיים הוא שונה, שמרני יותר כל כבודה בת מלך פנימה ודרך אגב אישה שרוצה להתבלט ולהוביל ולשנות הופכת להיות רבנית ומשפיע על נשים אחרות לגבי הרופא הרב שלי אמר לי שבבדיקות אינטימיות עדיף רופאה אישה אבל אם אין מישהי מקצועית כמו אותו פרופ' או אנאערף אס כמובן שללכת לפרופ' 

התשובה שלי היו שהרבני פחדנים. פ ח ד נ י ם. ומצאו לעצמם איזו דרך להרחיק חצי מהאוכלוסיה מתחרות איתם.

תקשיב אני מוכן שתעמוד מל כל רב ותביא את העמדות שלך ותגיד לו שהוא פחדן והוא יסביר לך למה בדיוק ההפך למה אתה הפחדן אתה מפחד ללכת להתפלל להיות מחוייב למשהו שהוא יותר ממך למה צריך לקבור תראש בתוך הספר כשאפשר ללכת להסתכל על בחורות בחוף או להשתכר באיזה מועדון 

חביבי, אתם זקןקים בדחיפות לאיזו רוזה פארקס שתשים את הרבנים במקומם.

לפני כשעה, Giant_TA כתב:

עד שלא תהיה כאן ממשלה נורמלית ללא חרדים. כזו שתקצץ להם את הצורה מכל הכיוונים, אנחנו נוותר על עוד שטחים ונעבור לגור במקומות אחרים. שמעת על התוכנית החדשה של לפיד? יופי בינתיים הכפרים שצמודים אליי הולכים להתעצם ואני במקום לנסוע לירושלים ב20 דק אני אצטרך לנסוע שעה אף אחד לא מוותר על אף שטח חברה חרדים שבאים לאיזה שכונה לקונים שם דירות זה מסיבה אחת זול שם בני ברק,ירושלים ועוד אזורים חרדים מאוכלסים בד"כ יקרים  אז הם מקימים לעצמם קהילה שהולכת ומתרחבת היצע וביקוש קוראים לזה בשוק הפתוח

אפשר להאשים אותי בקיצוניות, אבל ללא ספק המדינה על זמן שאול עם המחלה הזו.

לפני 48 דקות, vadim6385 כתב:

אז אני יכול להתקין מערכת כריזה ולהשמיע שירת נשים? מישהו מנע ממך?

חברים בקיצור באמת אני ממש לא רוצה להכיר לזה אני חושב שוואלה בואו נלמד להתמודד עם השריטות של השני ולקבל את השני העולם לא מושלם וגם אף פעם לא יהיה כזה צריך לראות את הטוב שבכל דבר ולחייך

בהצלחה לכולם!!

פורסם (נערך)

כאילו ההודעה עצמה מזעזעת ברמות כן?

אבל הטקסט בו ספריאל הולך להשתכר במועדונים ולהסתכל על בחורות בחוף הים הרג אותי.

עריכה אחרונה על ידי David32
  • מצחיק 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, _-? כתב:

אני חושב שוואלה בואו נלמד להתמודד עם השריטות של השני ולקבל את השני

להכיר ולקבל את השני זה לא לאפשר לו לדרוך עליך ולעשות מה שבא לו על חשבונך.

למיטב ידיעתי אין מצווה להשמיע מוזיקה בקולי קולות בערב שבת, ויש דרכים רבות לאהוב את השבת בלי להזיק לאף אחד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

תגיד, מה רע בלהסתכל על בחורות בחוף הים, במיוחד אם הן בגיל בית הספר שבו הן בשיאן, ובאו כדי להציג את עצמן. כמובן להסתכל, לא להטריד ולא לעשות   שום דבר פסול, העלול לפגוע בהן.

או שאתה רוצה מצב שבו בחור יראה בפעם הרשואונה בחייו אשה חשופה בדרגה זו או אחרת ויבהל, במקום להבין שהעובדה שאותה אשה (או נערה) חושפת זרוע או רגל או ציצי  איננה מלמדת דבר על רצונותי חוץ מזה שבמערכת הערכים שלה לא מתביישים בגוף וללא  כל חשיפה היא הזמנה לגעת בה. הפחד של גברים דתיים מגוף האישה מחרפן אותי.

אגלה לך משהו - בבתי ספר חילוניים מחנכים  לערכים לא פחות טוב מאשר בדתיים. נכון, אולי ערכים שונים, אבל ממש, ממש לא נחותים.

חוץ מזה, מי נתן לחרדים מונופול על היהדות? העם הזה מגוון, ויש מספיק דרכים  לפרש את המקורות. שיהיה לך ברור, הרב הרפורמימשמלווה את התפילה בפריטה על הגיטרה אינו פחות מאמין ממך. אולי להפך, כי חשוב לו לקרב ליהדות קבוצות שהרבנים שלך דוחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...