Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני שוקל לרכוש גולף שנת 2014, מנוע 1.4 עם 122 כ״ס.

הרכב עומד על 70 אלף ק״מ, יש היסטוריית טיפולים מלאה במוסך מורשה.

האם יש בעיות ידועות בדגם / מנוע הזה?

תודה מראש!

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהנסיון שלי המנוע מראה אמינות גבוהה (אותו המנוע ברכב אחר),  יצא לי להחליף את משאבת המים, סיפור של 750 שח. 

כמו כן אני עשיתי החלפה יזומה לשרשרת תזמון ב110 אלף ק״מ, על פניו לא ״אמורים״ להחליף אותה אבל היא נוטה לפתח חופש ומתחילה לרשרש בהנעות קרות. 

בנוגע ל DSG אין לי הרבה מה להוסיף על המידע הרב מאוד שיש בפורום, בגדול צפה אפשרות להחלפת מצמדים מתישהו, כמו כן היו שנים בהן המכטרוניקס נטה למסור את נשמתו לבורא בטרם עת. 

That being said יש המון רכבים עם הגיר הזה בארץ, עלויות הטיפול ירדו עם השנים ולפחות לדעתי אם הגיר היה כזה קטסטרופה כמו שלפעמים עולה מחברי הפורום היה לצ׳מפיון קשה מאוד למכור רכבים עם אותו הגיר כבר מעל עשור. 

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

לדעתי יש פוטנציאל גדול מדי לתקלות, גם המנוע ובעיקר הגיר לא פאר היצירה.

בתקציב הזה עדיף להתפשר קצת על ביצועים / צריכת דלק ולחפש חבילה אמינה יותר.

פורסם

אור אתה יכול לפרט ת תשובתך? 
מה הפוטנציאל הכל כך גדול לתקלות, ולמה המנוע והגיר הם לא "פאר היצירה" ( לא אומר שהם כן, אבל הם שילוב מעולה לדעתי) 

פורסם

כאשר הכל עובד, זה באמת שילוב נפלא.

יש לי היכרות אישית עם מספר אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש וסבלו מבעיות אמינות (חבר החליף גיר אחרי 6K ק"מ).

המנוע יחסית אמין, אבל בכל זאת דורש יותר תשומת לב ממנוע אטמוספרי מקביל.

רוב האנשים רוצים רכב של 'תדלק וסע' וזה לא המקרה (לא יעשו החלפה יזומה של משאבת מים / שרשרת תזמון, וכאשר הם יכשלו זה יהיה כבר תיקון יקר)

פורסם

עדין לא מבין איפה "יש פוטנציאל גדול מדי לתקלות" - אם אתה רושם דבר כזה למישהו שמעוניין לקנות רכב, לפחות תנמק בצורה סבירה אחרת אתה סתם מלחיץ אותו בלי הסבר אפילו.

"היכרות עם אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש וסבלו מבעיות אמינות" על אותו משקל יש לי גם אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש ולא סבלו מבעיות אמינות.

וגם מה שחברים או אנשים מספרים לא תמיד נכון, כי אחד יכול לסוע כמו סבתא והשני ילחץ בכל רמזור.

פורסם
לפני 47 דקות, o.r כתב:

כאשר הכל עובד, זה באמת שילוב נפלא.

יש לי היכרות אישית עם מספר אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש וסבלו מבעיות אמינות (חבר החליף גיר אחרי 6K ק"מ).

המנוע יחסית אמין, אבל בכל זאת דורש יותר תשומת לב ממנוע אטמוספרי מקביל.

רוב האנשים רוצים רכב של 'תדלק וסע' וזה לא המקרה (לא יעשו החלפה יזומה של משאבת מים / שרשרת תזמון, וכאשר הם יכשלו זה יהיה כבר תיקון יקר)

מה היית מציע?

התקציב הוא סביב ה50K, מה שחשוב לי ברכב בעיקר זה נוחות הנסיעה, בידוד הרעשים ושצריכת הדלק תהיה סבירה - טובה (1:13-15 בערך)

עושה 15-20k ק״מ בשנה

פורסם
לפני 53 דקות, VromVrom כתב:

עדין לא מבין איפה "יש פוטנציאל גדול מדי לתקלות" - אם אתה רושם דבר כזה למישהו שמעוניין לקנות רכב, לפחות תנמק בצורה סבירה אחרת אתה סתם מלחיץ אותו בלי הסבר אפילו.

"היכרות עם אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש וסבלו מבעיות אמינות" על אותו משקל יש לי גם אנשים שהחזיקו רכבים עם DSG7 יבש ולא סבלו מבעיות אמינות.

וגם מה שחברים או אנשים מספרים לא תמיד נכון, כי אחד יכול לסוע כמו סבתא והשני ילחץ בכל רמזור.

איזה לחיצות, אלו רכבים משפחתיים וננהגים בהתאם.

חבר הוציא רכב מהחברה והלך לו גיר אחרי 6K קמ, לא מבין מה יותר ברור מזה. אגב, אצלו גם המזגן הפסיק לעבוד ותוקן במורשה בעלות הזויה.

אצל אחר הלך המכטרוניק.

אני לא כותב שמועות, אלו חברים קרובים.

פורסם (נערך)

א. לא חייבים לתקן במורשה ואם הוא כבר הוציא מהחברה אז למה זה לא תוקן על חשבונם? 

ב.אם הלך לו הגיר אחרי 6K KM זה עדיין באחריות.

על רכב אחד אי אפשר להכליל על כל הרכבים, כנראה קיבל רכב פגום או שלא משתמש בו נכון.

מכיר מספיק אנשים עם DSG7 שלא הולך להם הגיר בק"מ כל כך נמוך.

וזה שרכב משפחתי זה לא אומר שחייבים לסוע עליו רגוע, לי לדוגמה יש גי'פון ואני לא נוהג עליו כמו soccer-mom והוא עובר חיים מאוד קשים ולא מאכזב(טיגואן).

אנחנו סוטים מאשכול שפתח הפותח, בקיצור גולף בחירה טובה(לדעתי) רק צריך לשמור כמה אלפים בצד לתחזוקה.(כי אם קלאצים הולכים אחרי 150K KM זה בלאי ולא תקלה ויודעים לסדר את זה, וכנראה אם נחשב את צריכת הדלק של גולף מול מאזדה 3/סיוויק מאותם השנתונים כנראה שהתיקון של הקלאצים יתקזז עם צריכת הדלק של היפניות) 

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם

החה ברשותי גולף 2015 למשך 3 שנים עם 95000 קמ. הרכב מהמה מאוד. המנוע היה אמין ללא אף תקלה. הוחלפו פעמיים מצמדים. מעבר לזה תקלות קטנות נוספות של חלונות חשמל שמאבדים את אופציית ה one touch לפרקים, פנס קדמי סורר שסבל ממגע לא טוב ועוד כמה דברים שוליים. הכל טופל באחריות. הרכב סיפק חווית נהיגה טובה מאוד. 

פורסם
בתאריך 18.4.2022 בשעה 11:57, VromVrom כתב:

על רכב אחד אי אפשר להכליל על כל הרכבים, כנראה קיבל רכב פגום או שלא משתמש בו נכון.

אני מבין שאתה מגונן על המותג, אבל אתה לא קורא את מה שאני רושם.

נתתי שתי דוגמאות מאנשים קרובים אלי.

מאחל לרוכש הרבה בהצלחה, למכרי לא הייתי ממליץ לרכוש רכב בן 7 עם DSG7.

• תוכן חדש...