Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, Gavrik כתב:

איך שאני לא אסובב את זה אין דבר כזה "רכב עם התמורה הכי טובה למחיר" כחדש, לכל אחד יש א תההיתרונות שלו ואם משווים טיגואן ל3008 וC5 וטורסון וספארטאז אז הטיגואן ממש לא נותן את התמורה הכי טובה למחיר וגם לא הארונה וגם לא קודיאק.

כפי שאמרתי, זו דעתי האישית. *עבורי* זו התמורה הטובה ביותר למחיר. קיה ויונדאי זה רכבים שאני בחיים לא ארכוש ולא אמליץ לאף ממכריי לרכוש.

לגבי 3008 ו-C5 - כל אחד והשימושים שלו. לא אמרתי שזה עובדתית תמורה יותר טובה למחיר, אמרתי שזו תמורה עבורי ועבור השימושים שלי. אני ארגיש הרבה יותר נוח לנסוע בטיגואן מאשר ב-3008 או C5.

את ה-C5 לא ניסיתי, אבל נסעתי על 3008 וזה היה בדיוק כמו שחששתי - ניסיון פתטי ועלוב של פיג׳ו לחזור למשחק עם ״טכנולוגיות״ יפות שבמבחן התוצאה נראות ומתנהגות מגוחך. 

אגב, סתם בשביל הספורט - טיגואן היה לוקח (במהירות) בצורה מביכה את כל מה שציינת כאן. 

2016 BMW M235i.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רשמת עבורי ולא רשמת עבור השימושים שלי ולא רשמת שזאת דעתך האישית, הינה ציטוט של מה שרשמת:

לפני 14 שעות, Fraysa כתב:

הסיבה שעולים לכביש כל כך הרבה רכבי DSG למרות האזהרות היא מאוד פשוטה: זה הרכב עם התמורה הטובה ביותר למחיר, איך שלא תסובב את זה - גם אם תצטרך לשים 3,000 ש"ח על החלפת מצמדים.

לפני 18 דקות, Fraysa כתב:

כפי שאמרתי, זו דעתי האישית. *עבורי* זו התמורה הטובה ביותר למחיר. קיה ויונדאי זה רכבים שאני בחיים לא ארכוש ולא אמליץ לאף ממכריי לרכוש.

לגבי 3008 ו-C5 - כל אחד והשימושים שלו. לא אמרתי שזה עובדתית תמורה יותר טובה למחיר, אמרתי שזו תמורה עבורי ועבור השימושים שלי. אני ארגיש הרבה יותר נוח לנסוע בטיגואן מאשר ב-3008 או C5.

את ה-C5 לא ניסיתי, אבל נסעתי על 3008 וזה היה בדיוק כמו שחששתי - ניסיון פתטי ועלוב של פיג׳ו לחזור למשחק עם ״טכנולוגיות״ יפות שבמבחן התוצאה נראות ומתנהגות מגוחך. 

אגב, סתם בשביל הספורט - טיגואן היה לוקח (במהירות) בצורה מביכה את כל מה שציינת כאן. 

כן ממש ה3008 היא ניסיון פתטי ועלוב ובגלל היא מנצחת מאז 2017 את כל המתחרות ברוב המבחנים ההשוואתיים, מככבת במכירות (למרות שזאת פיג'ו) ומחזיקה מחירון הכי טוב בין כל הגיפונים (שוב למרות שזאת פיג'ו).

אפשר להגיד הרבה דברים על ה3008 יש דברים שאוהבים יש דברים שפחות אבל להגדיר את הרכב כפתטי ועלוב זה במינימום מראה על דעה קדומה שלא מאפשרת לך להיות אובייקטיבי.

בשביל הספורט (נתוני יצרן):
טיגואן 1.5 0-100 9.2 ממקסימלית 202, 3008 1.6 0-100 8.0 ממקסימלית 219 ומה? החיים הם לא 0-100 חבר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, teyal כתב:

יולינקס, מדבריך ניתן להבין ששאר הטכנולוגיות (פלנטרי ורציף) חפות מבעיות, וזה לא המצב, רחוק מכך, תקלה שם תעלה יותר מכפול מתקלה ב DSG וחייבים מומחה לשם תיקון, וגם לאחר תיקון סיכוי גבוה שהמצב לא ישוב לקדמותו. הדבר הזה (DSG "יבש"). הוא מאוד מאוד פשוט. אפילו מחליף חום אין לו והוא מכיל פחות מ 2 ליטר שמן זו הסיבה שכיום כולם יודעים לתקן אותו . בחו"ל גם מתקנים אותו על המדרכות. אני כמכונאי חובב+ החלפתי לו מצמדים בלי קושי. 

כמה שרשורים אתה רואה על גיר פלנטרי בן פחות מ10 שהתקלקל?

ואפילו שמומלץ להחליף שמן גיר הגיר ישרוד בכיף 200 אלף קילומטר גם בלי החלפה.

זה סוג גיר שכבר עברו 40-50 מאז שהוא הומצא וכבר מזמן מוצר מוגמר.

לdsg אין אפילו 20 שנה וגם כל הכפולות מצמדים האחרות אותו הדבר.

ניסיתי את הכפול מצמדים של יונדאי, רנו ושל פולקסווגן ובנתיים המוצר הכי בוגר לדעתי הוא של יונדאי. אבל עוד לא ניסיתי של חברות אחרות אז לא יכול להעיד באופן מלא.

פורסם

העיקר גיר שצריך להשקיע בו 3 אלף שקל ב*לא תקלה אלא בלאי סביר של מצמדים כמו בגיר ידני לפעמים אחרי 15 או 30 אלף קילומטר* הוא התמורה הטובה ביותר למחיר. וגיר אוטומטי רגיל עם 6 או 8 הילוכים שפעם ב200K ידרוש החלפת שמן בעלות של כמה מאות שקלים זה פחות טוב כי יש בו יותר שמן ואין מומחים לתיקון כאשר מומחים לתיקון DSG יש בכל חור (אולי כי האוטומט הרגיל לא מתקלקל כ"כ הרבה?)

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתור מישהו שלאחרונה רכש רכב בתקציב עד 100k זה הרבה מעבר לגיר עם היסטוריה לא מיטיבה. עשיתי סקר רציני ובסוף הלכתי על יפנית

זה 

1 עלות אחזקת רכבים מהקונצרן שהיא גבוהה (ביטוח מקיף יקר כי הרכבים גניבים) יש אנשים שמשלמים על רכבים מהקונצרן גם 5 וגם 6 רק מקיף

2 טיפולים יחסית יקרים במורשה ואם לא במורשה אז גם החלקים המקוריים ביבוא עצמי יקרים יחסית ליפניות

3 טורבו , כולם פה מדברים על גיר, עבדתי בחברה עם צי של רכבים מהקונצרן , גם רכבים יחסית חדשים הלך להם הטורבו  ודי מהר (צי אני מדבר על מעל 100 רק מהקונצרן)

4 יבואן שנתן שירות מזעזע לחבר שהיינו איתו ביחד במשרדי היבואן ופשוט שמו עליינו פס (תקלה בגיר בסופרב 2017) אני מדבא על לפני שנתיים וחצי בערך.

5 כשאתה מגיע לקנות רכב חדש , מזלזלים בך אתה עוד מספר בתור זה משהו שלא נתקלתי בו בשום אולם- זה די מנבא על השירות שלהם שבלשון המעטה גרוע וזה עוד מהמקרים שאני נתקלתי מהם.

6 כל בעל רכב מהקונצרן שאני מכיר אישית יש או היו לו בעיות בגיר חוץ מחבר אחד שיש לו אאודי a1.

7 הבנתי שהבעיה עם הגיר היא גם תוצאה של חוסר ידע בהפעלת הרכב, לא מתכוון לסגל את עצמי להיות עדין מרגרינה עם הגיר ולפחד כל תקופת האחזקה על הגיר או על הטורבו .

וזה רק חלק מהדברים , צריך לקחת את הכל כמכלול ותקציב נניח 50 אלף זה לא מספיק מבחינת הצורך כי לא כל רכב ב50 אלף אדם ממוצע יכול להחזיק בלי שזה יכביד עליו, כדאי לפותח השרשור להחליט לכמה זמן הוא מתכוון להחזיק את הרכב לקחת החשבון את עלות הביטוח הטיפולים והתיקונים הגבוהה והופס הגענו לאלפיה בחודש עלות אחזקה לפני דלק זה יקר בטירוף

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

כמה שרשורים אתה רואה על גיר פלנטרי בן פחות מ10 שהתקלקל?

ואפילו שמומלץ להחליף שמן גיר הגיר ישרוד בכיף 200 אלף קילומטר גם בלי החלפה.

זה סוג גיר שכבר עברו 40-50 מאז שהוא הומצא וכבר מזמן מוצר מוגמר.

לdsg אין אפילו 20 שנה וגם כל הכפולות מצמדים האחרות אותו הדבר.

ניסיתי את הכפול מצמדים של יונדאי, רנו ושל פולקסווגן ובנתיים המוצר הכי בוגר לדעתי הוא של יונדאי. אבל עוד לא ניסיתי של חברות אחרות אז לא יכול להעיד באופן מלא.

מניסיון שלי, האוטומט היפני 6 המהולל של אייסין היה לי באחד הגולפים ואני מעדיף את ה dsg  עליו בכל יום ובכל שעה. המוח של הח** הזה היה סובל מסתימות, ואחרי כמה זמן היה מדי פעם בועט בצורה כזאת שחשבתי שמישהו התנגש בי מאחורה.

פורסם
לפני 21 שעות, teyal כתב:

איך הגעת לזה ש "מרביתן עם המנוע הזה"?

יש בארסנל גם את ה 1.6 והדיזל המצויינים.

רק היגיון, זה הכל. נמכרו כאן לא מעט 208 ו C3 מרביתן המוחלטת עם המנוע הזה, קקטוסים  ו 308 שנמכרו קצת פחות, גם, כך גם 2008. אתה מוזמן לסתור כמובן. מכל מקום בארץ מסתובבים הרבה מאוד אלפים מהמנועים האלו, הרבה יותר בעולם כמובן. ובמקומות אחרים גם המנוע הזה נחשב למצוין.

פורסם
לפני כשעה, teyal כתב:

מניסיון שלי, האוטומט היפני 6 המהולל של אייסין היה לי באחד הגולפים ואני מעדיף את ה dsg  עליו בכל יום ובכל שעה. המוח של הח** הזה היה סובל מסתימות, ואחרי כמה זמן היה מדי פעם בועט בצורה כזאת שחשבתי שמישהו התנגש בי מאחורה.

עזוב שטויות של ניסיון שלי ניסיון שלך.

אין וויכוח על זה שגיר פלנטרי עולה פחות לתחזוקה מגיר רובוטי, אתה לא משלם על בלאי של קלאצים מהסיבה הפשוטה שלקלאצים בפלנטרי יש חיים קלים עם הממיר מומנט, אתה מגיע לרמה שהקלאצים נגמרים רק אם השמן היה ממש מזוהם וגם זה אחרי המון שנים או שהגעת לקילומטרז מטורף של מאות אלפי קילומטרים שכבר לא שווה להחזיק את הרכב.

זה שאתה אומר שצריך מומחים אם הגיר הפלנטרי שלך נדפק רק מעיד על זה שאין דרישה לבעלי מקצוע בארץ להתמקצע בפלנטרים אבל שכל מוסך מדרכה יודע להתעסק עם רובוטיות כי הם דורשות את זה.

פורסם
לפני 6 שעות, Gavrik כתב:

לא רשמת עבורי ולא רשמת עבור השימושים שלי ולא רשמת שזאת דעתך האישית, הינה ציטוט של מה שרשמת:

כן ממש ה3008 היא ניסיון פתטי ועלוב ובגלל היא מנצחת מאז 2017 את כל המתחרות ברוב המבחנים ההשוואתיים, מככבת במכירות (למרות שזאת פיג'ו) ומחזיקה מחירון הכי טוב בין כל הגיפונים (שוב למרות שזאת פיג'ו).

אפשר להגיד הרבה דברים על ה3008 יש דברים שאוהבים יש דברים שפחות אבל להגדיר את הרכב כפתטי ועלוב זה במינימום מראה על דעה קדומה שלא מאפשרת לך להיות אובייקטיבי.

בשביל הספורט (נתוני יצרן):
טיגואן 1.5 0-100 9.2 ממקסימלית 202, 3008 1.6 0-100 8.0 ממקסימלית 219 ומה? החיים הם לא 0-100 חבר.

לא, אתה ציטטת בצורה מאוד נוחה את מה שרשמתי בהתחלה. אני כמובן התייחסתי להודעה האחרונה שלי, שבפירוש אומרת: ״אגב, דעתי האישית: גם אם הייתי צריך לשים 20K בצד הייתי שם. לצערי אף מתחרה בטווח המחיר לא נותנת עבורי לפחות את התמורה.״

אני לא מתרגש ממבחנים השוואתיים כי זה לא מעניין אותי מה דעה של מגזין רכב על רכב מסוים, ובטח לא מספרים של מכירות. מעניין אותי מה אני חושב עליו ואיך הוא משרת אותי. כל המדינה נוסעת בקיה ספורטאז׳ ומאזדה 3, זה אומר שזה הרכב הכי טוב בעולם? לא, זה אומר שאין כאן תרבות רכב ואנשים מחפשים רכב זול שיסע מ-A ל-B עם לא יותר מדי דברים לתפעל. 

אגב, אני לא חסיד של טיגואן. בטוח שיש דגמים שמנצחים אותו. אבל להשוות פיג׳ו לפולקסווגן? כאילו, come on man. כנראה שחונכנו לתרבות רכב בצורה קצת אחרת, אבל זה רכב שאני בחיים לא אקנה.

אתה יודע מי כן קונה את הרכבים האלה? השכן החמוד לאללה שלי בן ה-72, וואלה איך הוא מבסוט על ה-3008 שלו. כל בן אדם ש*קצת* מבין ברכבים לא היה קונה פיג׳ו ותמיד היה מעדיף גרמנייה עם DSG בכל יום. 

• רעיון גרוע 2
  • מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1

2016 BMW M235i.

פורסם

תשמע ההודעה שכתבת עכשיו מראה בדיוק איזה סוג של בן אדם אתה וזה בסדר לאהוב חברה מסוימת.

אבל הבחור שפתח את השרשור כנראה שלא מחפש את הגאווה של להיות חסיד של חברת X כי חברות Y וZ זה תת רמה, הוא פשוט רוצה רכב שיתן לו לחיות את חיי היום יום שלו בלי לתקוע אותו.

כל אחד שיקנה מה שבא לו ושיעשה מה שבא לו ולכל אחד יש את הזכות להמליץ לאדם אחר מה לעשות ומה לא, אנשים המליצו להתרחק מהDSG7 והטיעון שלך הוא תחושה עילאית על צרפתיות וזה שיש יותר שמן בגיר פלנטרי.

פורסם
לפני 59 דקות, Shab00 כתב:

אבל שכל מוסך מדרכה יודע להתעסק עם רובוטיות כי הם דורשות את זה.

לא, זה מפני שהרובוטי פשוט מאוד להתעסקות, לכן אפשר גם לתקן אותו "על המדרכה".

בכל אופן, בדומה למניר אין לי רצון להתקשקש עם המשוכנעים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Fraysa כתב:

אגב, אני לא חסיד של טיגואן. בטוח שיש דגמים שמנצחים אותו. אבל להשוות פיג׳ו לפולקסווגן? כאילו, come on man. כנראה שחונכנו לתרבות רכב בצורה קצת אחרת, אבל זה רכב שאני בחיים לא אקנה.

אתה יודע מי כן קונה את הרכבים האלה? השכן החמוד לאללה שלי בן ה-72, וואלה איך הוא מבסוט על ה-3008 שלו. כל בן אדם ש*קצת* מבין ברכבים לא היה קונה פיג׳ו ותמיד היה מעדיף גרמנייה עם DSG בכל יום. 

ההודעה הזאת מראה בערך מה הידע וההבנה שלך בתחום הרכב, שזה לא יותר מסגידה לסמלון מסויים וההפך כלפי סמלונים אחרים.

הפסקה השניה שרשמת היא בדיוק ההוכחה לכך שאין מאחורי הטענות שלך הבנה חוץ מ"רכב עם סמלון X תמיד טוב מY". כי זקן בן 72 זה בדיוק ההפך מקהל היעד של פיג'ו 3008.
ה3008 זה רכב מודרני והייטקיסטי מלא בגימיקים כמו שליטה על המיזוג ממסך מגע או כפתורי פסנטר או הגה קטן כמו במשחק פלייסטיישן, פרופיל הלקוח של הרכבים האלו הם בעיקר צעירים הייטקיסטים עד גיל 40 שחובבים טכנולוגיה אין להם קושי להסתגלות והם מחפשים קצת ריגוש מעבר לרכב שיביא אותם מנקודה א' לב'. מדובר על רכב שיהיה קשה לזקן בן72 להסתגל אליו.
בניגוד לכך רכב של VW היה מתאים כנראה לשכן שלך יותר כי מבוגרים זה קהל היעד של הרבה מדגמי VW. בעיקר מבוגרים ממעמד הפועלים בגרמניה שהיתרגלו כבר להנדסת אנוש של הגולף ויקללו אותך בגרמנית אם תחליף להם את מיקום או מבנה כפתור האורות.

אתה מדבר לי פו על תרבות רכב ומציג טענות של FANBOY ללא שום בסיס, תעשה לי טובה את השלב התפתחות הזה בתרבות רכב עברתי איפושהו בגיל 18.

לפני 3 שעות, teyal כתב:

א.אתה מדבר על גיר שהיה פועל במצב תקול.
ב. האוטומט 6 היפני של אייסין זה כמה עשרות דגמים שונים של תיבות הילוכים, מאז שהיה גיר אייסין בגולף כבר התחלפו כמה דורות ובגולף היה גיר ייחודי שהם היו מייצרים רק לVW עם שם קוד 09G\M\K יכול להיות שהוא היה לא כ"כ טוב. אבל אי אפשר להכליל את החוויה הבודדת הזאת לכל עשרות הדגמים הנוטרים.
ג. אותו הגיר יכול לעבוד בצורה שונה, לא יודע למה אבל זה קרוה גם בDSG וגם באייסין.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

לא צריך להיות פאן בוי כדי לקנות רכב נורמלי ולא ספורטאז׳ או 3008. ההודעה שלך הוכיחה לי שאתה תורם באופן ישיר לתרבות הרכב הקלוקלת בארץ ולצערי אין לי טעם להמשיך את הויכוח הזה.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 15 שעות, Fraysa כתב:

מזל טוב, כתבת את אחת התגובות המגוכחות שנראו בפורום.

אין לי פי'גו, אין לי VW, אבל לקרוא כזה דבר בפורום של חובבי רכב (לכאורה) זה הזוי בעייני.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...