Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא מגונן, פשוט כבר נמאס לשמוע מאנשים שלא היה ברשותם רכב שכזה שאומרים שיש בעיות גיר בלי להבין בכלל מי נהג ברכב, איך הרכב ננהג ואיך הוא טופל.

זה שהם חברים קרובים שלך זה אחלה אבל אתה לא החזקת ברכב כזה,יש לי טיגואן 2(גיר DSG7 רטוב) ליטר וג'טה 1.4(DSG7 יבש) ,חוץ מבלאי (משאבת מים מקורית שהלכה אחרי 10 שנים שהוחלפה בטיג) הטיגואן והג'טה מראות אמינות נהדרת, הג'טה חוץ מטיפולים לא נכנסת למוסך.

הטיגואן צריכה להכנס למוסך אבל היא נרכשה בידיעה שיום אחד היא תכנס למוסך בגלל צריכת שמן מוגברת והמחיר היה בהתאם.

(אני יודע שזה מצחיק להגיד שאמינות נהדרת אבל היא צריכה להכנס למוסך, אבל עוד לפני שרכשתי אותה הייתי מודע ל"בעיה" הזאת, אז זאת לא בעיה שהפתיעה אותי)

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
  • אהבתי 1
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחזיק את הרכב כבר כמעט שלוש שנים, אפס תקלות מלבד טיפולים שוטפים.

לגבי ה-DSG - דובר כבר רבות לכן לא ארחיב. היה בוסר בצאתו, היום מדובר בתיבה מאוד אמינה ומהנה לנהיגה. לצערי הרב הרבה מחברי

קארספורום נוטים לסטיגמות ודעות קדומות ונוהגים רק על יפניות לכן לא תמצא כאן מילה טובה.

בהצלחה, אחלה רכב.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

זו טיבה של רשת חברתית, אין קושי רב להרוס מוניטין, די בהתמדה. את מנוע הפיורטק של PSA כבר הצליחו להפוך כאן לנבלה שאסור לגעת בה. דווקא וואג עברו לא רע את השיימינג ל DSG. כנראה שמוניטין בסיסי טוב שעומד לזכות וואג יכול למתן עד להעלים תוצאות הרסניות למותג. אצל פז'ו מלכתחילה המוניטין מעורער, מכאן שלא היה צריך יותר מדי בכדי לרסקו לחלוטין. ולמען הסר ספק לא מתכוון להתחיל דיון חדש, בכן או לא, כולם או מיעוטם, מוצדק או מוטעה, יש די והותר מאלו, רק מנסה להבהיר תופעה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

לפני 14 שעות, רועי5 כתב:

אצל פז'ו מלכתחילה המוניטין מעורער, מכאן שלא היה צריך יותר מדי בכדי לרסקו לחלוטין.

קודם כול, זה נכון. מותג עם מוניטין אמינות בעייתי ישפטו אותו הרבה יותר לחומרה. 

דבר שני, שמעתי הרבה סיפורים על DSG ושמעתי הרבה מאוד סיפורים על מנוע פיורטק. ההבדל היחיד הוא שבשבוע, עולים על הכבישים בישראל יותר רכבים עם DSG מאשר רכבי PSA עם מנוע פיור טק בשנה.  

ופה ההבדל הגדול. 

בגלל זה אני לא לוקח ברצינות מקרים שקרו עם הגיר הרציף של טויוטה או מנועי 1.2 בפיקנטו/I10 כי אלו רכבים שנמכרים בעשרות אלפים. אבל אני כן אקח ברצינות דיווחים על בעיות של דגם שמוכר עשרות או מאות בודדות. 

• אהבתי 1
פורסם

שלא תטעה מבחינתי לנוכח הדיווחים על הפיורטק ועל הDSG ועל הTSI זאת נבלה וזאת טרפה למרות שפעם הייתי מאוד בעל הפיורטק.
אבל אתה לא יכול להגיע למסקנות על ידי דגימת מידע בלי לדעת מה המדגם שלך. 

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

קודם כול, זה נכון. מותג עם מוניטין אמינות בעייתי ישפטו אותו הרבה יותר לחומרה. 

דבר שני, שמעתי הרבה סיפורים על DSG ושמעתי הרבה מאוד סיפורים על מנוע פיורטק. ההבדל היחיד הוא שבשבוע, עולים על הכבישים בישראל יותר רכבים עם DSG מאשר רכבי PSA עם מנוע פיור טק בשנה.  

ופה ההבדל הגדול. 

בגלל זה אני לא לוקח ברצינות מקרים שקרו עם הגיר הרציף של טויוטה או מנועי 1.2 בפיקנטו/I10 כי אלו רכבים שנמכרים בעשרות אלפים. אבל אני כן אקח ברצינות דיווחים על בעיות של דגם שמוכר עשרות או מאות בודדות. 

נסחפת מעט בנתוני המכירות. יש הרבה אלפים של מנועים כאלו ( פיורטק ) שמסתובבים על הכביש, הרבה הרבה.

• אהבתי 1
פורסם

מי שקונה רכב עם dsg צריך להיות מוכן למצמדים או מכטרוניק.

במיוחד ברכב מ2014.

הגיר לא נחשב לשיא האמינות, אבל מאוד תורם לביצועים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 10 דקות, yulianx כתב:

הגיר לא נחשב לשיא האמינות

לא יודע על מה אתה מתבסס, אבל מנסיוני, הגיר הזה, לאחר 2013 לערך, אמין מאד (מספר מכוניות במשפחתי)

• מצחיק 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מבסס את זה לפי קבוצת נפגעי dsg בפייסבוק.

מבסס זאת על עמיתים של אבא שלי שהחליפו מכטרוניק ברכבים בני 5.

לא חסר מקרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

נסחפת מעט בנתוני המכירות. יש הרבה אלפים של מנועים כאלו ( פיורטק ) שמסתובבים על הכביש, הרבה הרבה.

מעט נסחפתי, אבל סתם בשלוף על פי נתוני 2017, 2018 , בכול שנה נמכרו בערך 36 אלף רכבי VAG כאשר אני נותן הימור ש-95 אחוז מהם עם DSG, 

וסביב ה-4000 רכבים עם מנוע פיור טק 1.2. 

אז נכון, הגזמתי, זה לא מה ש-ואג מוכרים בשבוע לעומת שנה , אלא של חודש וחצי לעומת שנה. 

לא אותו סדר גודל בלי קשר. 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, yulianx כתב:

מבסס את זה לפי קבוצת נפגעי dsg בפייסבוק.

מבסס זאת על עמיתים של אבא שלי שהחליפו מכטרוניק ברכבים בני 5.

לא חסר מקרים.

ממעבר זריז בקבוצה יש בה 1.6K אנשים, וחלק מהפוסטים זה בכלל על השירות של צמפיון.

נלך על מספרים אפשר להגיד שלפחות 50K רכבים נמסרים בשנה עם תיבת הילוכים הזאת? 

1.6K אנשים מתלוננים רק על התיבת הילוכים (נעגל ל2K ונצא מנקודת הנחה שכל האנשים בקבוצה בעלי תיבת הילוכים זאת וחוו בעיה/תקלה עם התיבה) בסה"כ 4% מהמשתמשים חווים בעיות.

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם

לא כול בעלי הרכבים נמצאים בקבוצה, כך שאתה לא יודע אחוז תקלות.

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

מעט נסחפתי, אבל סתם בשלוף על פי נתוני 2017, 2018 , בכול שנה נמכרו בערך 36 אלף רכבי VAG כאשר אני נותן הימור ש-95 אחוז מהם עם DSG, 

וסביב ה-4000 רכבים עם מנוע פיור טק 1.2. 

אז נכון, הגזמתי, זה לא מה ש-ואג מוכרים בשבוע לעומת שנה , אלא של חודש וחצי לעומת שנה. 

לא אותו סדר גודל בלי קשר. 

איתגרת, נעניתי. 2018 סיטרואן ופזו' מכרו כ 13K מכוניות. לא בטוח שאופל כבר היו אז עם המכניקה שלהם, עזבתי, מעריך שחלק מאוד נכבד מצויד במנועים האלו. אז נכון לא וואג, אבל וכפי שציינתי קודם הרבה אלפים, כשמוסיפים את וותק המנוע הזה בשוק אנחנו כבר בהרבה הרבה מאוד אלפים. מכאן שבכל הנוגע לטיעון על מיעוט אקסמפלרים, קצת נשפכים מים מהכוס אליה נמזג. 

פורסם
לפני 19 דקות, yulianx כתב:

לא כול בעלי הרכבים נמצאים בקבוצה, כך שאתה לא יודע אחוז תקלות.

אני יודע, אני מאוד רוצה למצוא את הסטטיסטיקה הזאת.

פורסם
לפני 21 דקות, רועי5 כתב:

איתגרת, נעניתי. 2018 סיטרואן ופזו' מכרו כ 13K מכוניות. לא בטוח שאופל כבר היו אז עם המכניקה שלהם, עזבתי, מעריך שחלק מאוד נכבד מצויד במנועים האלו. אז נכון לא וואג, אבל וכפי שציינתי קודם הרבה אלפים, כשמוסיפים את וותק המנוע הזה בשוק אנחנו כבר בהרבה הרבה מאוד אלפים. מכאן שבכל הנוגע לטיעון על מיעוט אקסמפלרים, קצת נשפכים מים מהכוס אליה נמזג. 

הכול יחסי, כשאתה שומע על X מקרים מ-4-5 אלף רכבים(ספרתי ממאגר מידע שהחבר פורום CAR_ME היה מפרסם. זוהי כמות הרכבים שנמכרו שמצויידים במנוע 1.2 פיורטק) זה משהו אחד, וכשאתה שומע על X מקרים מ-35 אלף, זה משהו אחר לגמרי. 

• תוכן חדש...