Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני חופר שנית, אבל הסתקרנתי, ממה שאתה כותב ניתן להבין שנמכרו כאן משך קרוב ל 10 שנים 4-5 K קקטוסים, 208, 308, פיקאסו ו 3008 ( שתי האחרונות כנראה רק בחלקן הקטן יותר עם פיורטק ובראשונות היו גם כאלו עם מנועי דיזל, אבל במספר זניח יחסית ) מוזר,  כאמור רק ב 2018 מכרו כאן סיטרואן ופז'ו 13K  מכוניות, חלק לא קטן ודאי עם המנוע הזה, הייתי בטוח שהרבה יותר, עדיין אגב. בכל מקרה לא צריך להיות סטטיסטיקאי עם דוקטורט בכדי להבין שאכן כל שהיחס בין הדגימה לכלל גדול יותר המימצא מבוסס פחות. עם זה ובלי לריב על מספר האלפים, עדיין מדובר בכמות לא קטנה שנמכרה כאן ומספר בלתי ידוע של מנועים דפוקים בתוכה, מה שבאמת מקשה לבסס משהו. 

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמות השרשורים/תלונות גם לא משקפת.

בDSG מדובר בבעיה מוכרת, לכן אדם שקונה רכב עם DSG לרוב רוכש את הרכב עם ידיעה שבשלב מסויים יצתרך להחליף קלאטצים או/ו מכאטרוניקס. לכן ברגע שיש בעיה המוסך אומר וכול המעגל שלו יגיד לו "תחליף את X זה אמור לעלות Y כסף".

לכן אין לו שום סיבה לפתוח שרשור או לכתוב בפורום או בפייסבוק אלא אם הוא מרגיש שנעשה לו עוול (למשל אם הרכב באחריות אבל היבואן לא מקבל אותה).

מצד שני במקרה של puretech הבעיה לא כ"כ ידועה והיא יותר מורכבת וכוללת הרבה משתנים, כמו שניתן לראות בשרשור הענק שבו רצו להחליף מנוע ובסוף מדובר במיכל דלק, בצירוף העובדה שאין הרבה מוסכים מקצועיים בארץ למנוע הזה. זה יוצר הרבה מצבים של חוסר וודאות מצד הבעלים מה שמניע אותם לשאול ולרשום בפורומים.

פורסם
לפני 49 דקות, רועי5 כתב:

סליחה שאני חופר שנית, אבל הסתקרנתי, ממה שאתה כותב ניתן להבין שנמכרו כאן משך קרוב ל 10 שנים 4-5 K קקטוסים, 208, 308, פיקאסו ו 3008

לא, דיברתי רק על שנתיים, של 17-18. בטוטאל בשנתיים הללו נמכרו סביב ה-4-5 אלף רכבי פיור טק, ואני מניח 30-33 אלף רכבי DSG. 

אתה לא חייב להאמין לי, תחפש בפורום פה את הסטטיסטיקה שהמשתמש CAR_ME פרסם, ותיראה לבד. 

לפני 41 דקות, Gavrik כתב:

בDSG מדובר בבעיה מוכרת, לכן אדם שקונה רכב עם DSG לרוב רוכש את הרכב עם ידיעה שבשלב מסויים יצתרך להחליף קלאטצים או/ו מכאטרוניקס. לכן ברגע שיש בעיה המוסך אומר וכול המעגל שלו יגיד לו "תחליף את X זה אמור לעלות Y כסף".

זה לא נכון בכלל. מרבית הרוכשים לא גולשים בקארספורום, לא יודעים מה זה  DSG וזה לא מעניין אותם.

כן, הם שמעו שיכולה להיות בעיה עם הגיר ברכבים האלה, אבל מכאן להניח שאם תקבל חשבון של 5 אלף על תיקון מוח גיר, אתה תהיה סבבה עם זה כאילו זה החלפת ברקסים? 

פורסם

בסביבה שלי יש המון חובבי גרמניות, כולם יודעים שיש לפעמים בעיות עם הגיר ורובם חוו באמת בעיות בשלב מסויים. אחד אפילו השכיל לרכוש את הסקודה שלו לאחר שזאת עברה החלפת גיר בשלמותו.
אין להם מושג איך עובד DSG ומה זה, אבל הם יודעים שבשלב מסויים הם היתקלו בתקלות גיר שעלות התיקון שלהן היא כמה אלפי שקלים והם מקבלים את זה כמובן מאליו.

אני לא מכיר אדם אחד שמחזיק רכב גרמני ולא יודע על תקלות גיר. 

פורסם

החלפת מצמדים בגיר רובוטי, היא לא תקלה (כמו שהחלפת מצמד בגיר ידני אינה תקלה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יש הבדל עצום בין מצמדים שנחשקים עקב בלאי (כמו כל חלק ברכב) ונרדרשים להחלפה לבין רצועת טיימינג שמתפוררת ויכולה לגרום לנזק עצום עד כדי החלפת מנוע.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 34 דקות, davemustaine87 כתב:

לא, דיברתי רק על שנתיים, של 17-18. בטוטאל בשנתיים הללו נמכרו סביב ה-4-5 אלף רכבי פיור טק, ואני מניח 30-33 אלף רכבי DSG. 

אתה לא חייב להאמין לי, תחפש בפורום פה את הסטטיסטיקה שהמשתמש CAR_ME פרסם, ותיראה לבד. 

זה לא נכון בכלל. מרבית הרוכשים לא גולשים בקארספורום, לא יודעים מה זה  DSG וזה לא מעניין אותם.

כן, הם שמעו שיכולה להיות בעיה עם הגיר ברכבים האלה, אבל מכאן להניח שאם תקבל חשבון של 5 אלף על תיקון מוח גיר, אתה תהיה סבבה עם זה כאילו זה החלפת ברקסים? 

גם בהנחה שהמספרים שלך נכונים, לא מסתדר קצת עם 13K מכוניות של פז'ו סיטרואן בשנת 2018 לבדה, מרביתן עם המנוע הזה, אבל נניח לזה. לא מבין למה רק השנים הללו ( 17-18 ) רלבנטיות לענין, הרי המנוע הזה קיים כבר 10 שנים, גם בעולם גם בארץ, ותלונות על החגורות ככל שאני מבין מתייחסות לשנים מוקדמות יותר ברובן המוחלט. 

פורסם

המנוע הזה החל להיות משווק בארץ ב-2014 ב-308 וב-c4. בסוף 2015 הגיעה ה-208 (דור קודם) מתוחת הפנים עם המנוע הזה. ב-2016 הצטרפה ה-2008. ב-2017 הגיעה ה-c3 הנוכחית ורק בסוף 2018 הגיעו ה-3008 הראשונות עם המנוע הזה וה-c3 aircross.

רב המכר של פיג׳ו-סיטרואן הוא בכלל הברלינגו שמוכר כ-2500 יחידות כל שנה, כך שהגיוני שב-2017-2018 עלו על הכביש אלפים בודדים של מכוניות עם המנוע הזה.

פורסם

נכון, אבל הגרסה האטמוספרית מצויידת בהזרקת דלק רב-נקודתית עקיפה (הזרקת סעפת) שבה אין בעיה של דילול השמן בדלק, לכן במנועים אלו כמעט ולא רואים בעיות עם הרצועה. 

פורסם
לפני 4 שעות, רועי5 כתב:

גם בהנחה שהמספרים שלך נכונים, לא מסתדר קצת עם 13K מכוניות של פז'ו סיטרואן בשנת 2018 לבדה, מרביתן עם המנוע הזה, אבל נניח לזה. לא מבין למה רק השנים הללו ( 17-18 ) רלבנטיות לענין, הרי המנוע הזה קיים כבר 10 שנים, גם בעולם גם בארץ, ותלונות על החגורות ככל שאני מבין מתייחסות לשנים מוקדמות יותר ברובן המוחלט. 

אנחנו לא מדברים על אותו דבר. 

אני לא טוען אם העליהום על עניין הרצועה מוצדקאו לא כי יש לכול היותר עשרות מקרים בפורום של רצועה מתפוררת, לעומת אלפי רכבים שנמכרו ב-8 שנים האחרונות. 

אני רק בא נגד הטענה שאומרת ש-DSG צריך להיות מושמץ כמו פיורטק, כי על שניהם יש לא מעט טענות בפורום. 

פורסם

אני חושב שהמלצה על הרכבים הללו עם פיורטק או dsg צריכים לבוא עם כוכבית גדולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא אותה תקלה, והאזהרות יהיו שונות.

אבל בשניהם יכולה להיות הוצאה לא קטנה.

הפיורטק לא שיא האמינות, אבל גם ה dsg לא אמין כמו פלנטרי ממוצע.

קומבינציה של tsi עם גיר האייסין הייתה אופציה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...