Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצול אישיות במזגן לא מפוצל?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י איציק נ.,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נתקלתי בבעיה מוזרה במזגן ברכב Toyota Corolla RunX 2007 (הצ'בק, דגם ZZE121L).

לרכב יש בקרת אקלים עם טמפרטורה בודדת (לא מפוצלת נהג+נוסע), אבל בפועל יש הבדל:

בצד נהג - כל הזמן יוצא אוויר חם-פושר

בצד נוסע - חם/קר כצפוי בהתאם לטמפרטורה שנקבעת

עפ"י מדריכי התחזוקה של הרכב, נראה שגם מכנית יש בקרה בודדת לכל זרמי האוויר - יש רק מנוע סרוו בודד (שראיתי שאכן נע בהתאם לשינויי הגדרת טמפ') ששולט בדאמפר של ערבול החם/קר.

למישהו יש מושג מה יכול לגרום לבעיה כזו?

תודה מראש

פורסם

מנסיון אישי בסקודה אוקטביה כאשר יש מחסור בגז המערכת מנתבת את הכמות שיש רק לצד אחד עלמנת שבצד אחד יעבוד מאשר ששני הצדדים לא יעבדו

פורסם
לפני 3 שעות, Ido Porat כתב:

מנסיון אישי בסקודה אוקטביה כאשר יש מחסור בגז המערכת מנתבת את הכמות שיש רק לצד אחד עלמנת שבצד אחד יעבוד מאשר ששני הצדדים לא יעבדו

לא ציינת איזו מערכת יש אצלך, אבל אני מניח שמדובר במערכת עם בקרה מפוצלת, כשכפי שציינתי כאן לא עסקינן במערכת מפוצלת, ולכן התופעה שאתה מתאר, אם קיימת, לא רלוונטית לגבי.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, איציק נ. כתב:

מרב הסיכויים שחסר גז במזגן.

תודה איציק, אני רואה באמת בעוד כמה מקומות שמשייכים את התופעה הזו למחסור בגז.

זו הייתה המחשבה הראשונה שלי לפני שזיהיתי שבצד אחד בכל זאת קר, עובדה שלא כ"כ התיישבה לי עם מחסור בגז כי מדובר בסופו של דבר בסליל עיבוי ובמערבל אוויר משותפים, אבל עכשיו קראתי בפורום אחר טענה שבמצב של גז נמוך, הצד של סליל העיבוי שקרוב לזרם האוויר הנכנס מתקרר יותר מהצד המרוחק, יש בזה הגיון כלשהו.

ואכן, ברכב האמור, האוויר הנכנס מגיע מצד הנוסע... ננסה למלא גז ונעדכן.

עריכה אחרונה על ידי sagsagman
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 22 שעות, sagsagman כתב:

לא ציינת איזו מערכת יש אצלך, אבל אני מניח שמדובר במערכת עם בקרה מפוצלת, כשכפי שציינתי כאן לא עסקינן במערכת מפוצלת, ולכן התופעה שאתה מתאר, אם קיימת, לא רלוונטית לגבי.

יש לי מערכת של "ממזגן אחד" לא בקרת אקלים יש לי רק אזור אחד בלוח הבקרה ברכב שלי

פורסם
בתאריך 22.6.2021 בשעה 15:56, Ido Porat כתב:

יש לי מערכת של "ממזגן אחד" לא בקרת אקלים יש לי רק אזור אחד בלוח הבקרה ברכב שלי

במערכת כזו אין שום מנגנון שמאפשר "ניתוב" מכוון כפי שתיארת בתגובה הראשונה שלך.

ההסבר הפיזיקלי לעניין הצד חם - צד קר שיש בו איזשהו הגיון, שקראתי במקום אחר, הוא כפי שכתבתי לעיל: כשיכולת הקירור של סליל האיוד מוגבלת עקב מחסור בגז, זרם האוויר שמכוון על הסליל מתקרר רק בצד שמכיוונו נכנס האוויר, וככל שהאוויר מתקדם לאורך הסליל, אין יותר קירור, כך נוצר הבדל טמפ' בכיוונים השונים של זרם האוויר היוצא. ברכב שהתייחסתי אליו כאן האוויר נכנס מצד הנוסע ואכן יצא אוויר קריר רק בצד הנוסע.

בכל אופן, לאחר מילוי גז אכן הסתדר העניין. תודה למסייעים.

• תוכן חדש...