Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

גם בנחל הזה אתה יכול לטבול, אתה אפילו יכול לשחות עד לקיבוץ (אם זה אפשרי פיזית, אני לא מכיר)

אפשר:

זו לא פעם ראשונה ואחרונה ששוחים לשם, וכמו שאפשר לראות בסרטון הקיבוץ מקים גדרות בלייב ומאז פינק את המנסים בחוט תיל דוקרני בתוך המים (ככה שבקושי תראה אותו) כמו שהיו עושים המפגעים במעיינות רמת הגולן לפני שנים

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אז לפי דבריך, אף על פי שמזכיר הקיבוץ אמר שהנחל הוא רכוש המדינה ושמותר להיות בו אבל לא בשטח ותמצא דרכים יצירתיות להגיע אליו - נראה שניר דוד מספח לו גם את הנחל עצמו כרכוש פרטי.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

כל ההתנהלות של אנשי הקיבוץ היא כוחנית ולא חוקית.
יש חוק ואותו צריך לקיים. נקודה.
עצם זה שיש החלטת בית משפט, ועדיין אין תוכנית זה לא פחות מביזיון ההחלטה של בית המשפט.
העובדה שיש סיכוי (לא קטן) לזוהמה לא אמורה למנוע את כניסת הציבור לשם.
על אותו משקל- יש הרבה הרוגים בתאונות דרכים, אז בוא נשלוח מכולם את הרישיון ונאסור על נסיעה ברכבים. ברור לכם שזה לא הפתרון.
יש בעיה? בשביל זה יש פקחים ושוטרים.
חלק מהתגובות ברשתות החברתיות פשוט גזעניות.
מבחינתי לא מעט אנשים זה מאבק עקרוני.
כל האנשים שמציירים את אנשי הקיבוץ כנאורים ואת המפגינים כטפילים וערסים שוכחים לציין איך המדינה מחקה לקיבוצים חובות של עשרות מיליארדי שקלים.
אנשי הקיבוץ מפחדים שערסים יגיעו וישחיתו את הנחל, אבל תמורת 1000 ₪ ללילה, הם יגישו לאותו ערס ארוחת בוקר עד למיטה. זו צביעות.

פורסם (נערך)

ברור שיש, אבל הסיבה והצורה השתנתה- בעבר הייתה פה גזענות ממוסדת, כזו שזיהמה גם מוסדות מדינה, מוסדות פרטיים בצורה שיטתית, ועד להפרדה מסוימת של איזורי מגורים.

היום יש גזענות כי אין דבר כזה מדינה ללא אנשים, הגזענות היא "אישית" או במקסימום של קבוצה פרטית קטנה ששוב- חולקים אג'נדה אישית.

בקיבוץ הזה (ואחרים אגב) תיתקל בשאריות של אותם אנשים עליהם דובר בפסקה למעלה, הם עדיין חיים בשנות ה 50. תביא אליהם תימני עם תואר מהטכניון והם יחטפו התקף לב ויפלו בו במקום. זה עדיין לא מעיד על המניע מאחורי פעולטת הקיבוץ, אחרי קריאת החומר אני חושב שזה הרבה יותר קשור, איך לא, לכסף.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

לא ברור לי מה ההבדל בין הנחל הזה לטיילת במרינה של הרצליה או לחוף אכדיה...

מדובר במשאב טבע שפתוח לכולם וזהו

נחשו מה, גם אכדיה, לדוגמה, מושקע מכספי משלמי המיסים של תושבי\עסקי הרצליה...

אז בואו נסגור אותו לכל מי שלא משלם ארנונה לעיריית הרצליה כי זה שלנו 😆

נ.ב.

גם במרינה יש המון דירות... לפני כמה שבועות יצאתי לטיול לילי בטיילת במרינה והיו שם אינסוף אנשים. ב 2 בלילה.

שעשו רעש לכל הדיירים במגדלים הסמוכים.

SO WHAT

פורסם
לפני 15 שעות, פבל כתב:

גם אם הוא עומד בנתיב שגם כן עומד (קרי לא חוסם את התנועה או מפריע לה), מאותת, ונותנים לו להיכנס? אני אשמח שתאיר את עיני, אבל אני לא מכיר שזו עבירה.

אם הנתיב שלו גם עומד הוא בהגדרה לא עוקף את הפקק, ואם הוא עוקף את הפקק הוא בהגדרה לא בנתיב שעומד.

לפני 15 שעות, פבל כתב:

הכוונה שלי הייתה שזה כבר קרה ולפתוח את הנושא הזה עכשיו יהיה מיותר. הסכימו, הסכימו. בעיה שלהם. (לכן אמרתי לאחר מכן שאני לא מדבר על הפן החוקי אלא הבינאישי).

שלא בפן החוקי אמרתי את דעתי קודם למעלה.

בפן החוקי אחרי ההסכמה הזו הדין צריך ליקוב את ההר.

לפני 15 שעות, פבל כתב:

וגם בנחל הזה אתה יכול לטבול, אתה אפילו יכול לשחות עד לקיבוץ (אם זה אפשרי פיזית, אני לא מכיר). ומהצד השני, חיפוש בגוגל (כי אני גם לא מהטובלים) מעלה שגם בכינרת יש חופים פרטיים, אז העיקרון עדיין עומד. 

בכינרת החופים הפרטיים שעשו מה שעשה הקיבוץ, פונו. הם לא שם כרגע.

חופים פרטיים בכינרת הם כאלה שבאופן חוקי שם ומגבילים כניסה.

זה לא טיעון טוב לומר "בכינרת יש חופים פרטיים שמגבילים כניסה, הם חוקיים, ולכן אנחנו יכולים להיות חוף פרטי ולהגביל כניסה למרות שאנחנו לא חוקיים".

באותה מידה אפשר לומר שמצד אחד של הכביש יש בניין, מצד שני יש שטח פנוי, למה לא תבנה בניין בשטח הפנוי? מה ההבדל בין השטח שכבר יש עליו בניין ובין השטח הפנוי?

לפני 15 שעות, פבל כתב:

רעיון מעולה. באמת. אני לוקח אותו בשתי ידיים.

תזכור את זה אם אני אלך יום אחד לפוליטיקה 😘

לפני 11 שעות, oxblood כתב:

הקיבוץ לא רק מתפרנס מהצימרים על גדות הנחל, הוא מתפרנס יפה מאוד מימי כיף של וועדים, חברות וארגונים על גדות הנחל, כולל מוזיקה, על האש והפעלות במים, בימי הקיץ יש כמעט כל יום אירוע כזה. איך אני יודע? הייתי נוכח באירוע כזה מטעם חברה שעבדתי בה והרגשתי מחנק בגרון.

כאמור גם אני הייתי, פעמיים, כמובן שלא הכרתי את כל סיפור הרקע עד לשבועות האחרונים, אבל כשהייתי שם בוא נאמר שהייתה לי תחושה שמשהו לא גלאט קושר בסיפור הנחל הפרטי הזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מישהו יודע אם אי פעם התלוננו באזור לגבי שפיכת מי בריכות הדגים למשרד איכות הסביבה?

עריכה אחרונה על ידי נמרוד...
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תראה מה כתב @shachar187:

ציטוט

מאחר ואני אדם שלוקח ברצינות את הטענות של הצד השני, הלכתי לבדוק למה בעצם במהלך שבעים השנים האחרונות תושבי בית שאן לא טיפחו את נחל חרוד שעובר ממש בצמוד לעירם, ולמרות זאת הם דורשים כעת לאפשר להם לרחוץ בנחל האסי שטופח במשך שנים על ידי חברי קיבוץ ניר דוד.
ובכן, נחל חרוד הוביל בעבר כמויות גדולות של מים, ולמעשה היה הנחל הראשי של עמק בית שאן. אבל מאז קום המדינה פחות או יותר רוב מימי המעיינות שמזינים את הנחל, וכן מי שיטפונות שזורמים בו, נתפסים על ידי קיבוצי עמק חרוד ומשמשים לצורכי חקלאות ובריכות דגים, וכתוצאה מכך הספיקה של הנחל בפועל קטנה בהרבה ממה שהייתה באופן טבעי. מצד שני, קיבוץ שדה נחום, קיבוץ ניר דוד, קיבוץ בית אלפא, קיבוץ חפציבה, קיבוץ עין חרוד איחוד, קיבוץ עין חרוד מאוחד, קיבוץ בית השיטה וקיבוץ גבע כולם שופכים לנחל חרוד את מי בריכות הדגים המזוהמים שלהם (בסך הכל בסביבות 20,000 טון מים בשנה), בנוסף לשפכי הרפת של עין חרוד מאוחד והשפכים התעשייתיים של מפעל תנובה בקיבוץ תל יוסף, שגם הם מוזרמים לנחל חרוד. אגב, עד לפני מספר שנים, גם הביוב של כל היישובים הנ"ל ובית שאן עצמה הוזרם לנחל חרוד, אבל לאחרונה הוא הועבר למתקן לטיהור שפכים.
לנחל האסי, ככל שהצלחתי לגלות, לא הוזרם מעולם אף סוג של מי שפכים.
אבל חייבים לשלול מהציבור גישה חופשית לאסי, כי אחרת יבואו כל הערסים ויזהמו את הנחל.

[כל המידע לקוח מהאתר של המשרד לאיכות הסביבה]

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

איך המידע נלקח ממשרד איכות הסביבה אם המידע מעודכן ל2017.

סעיף 8, מצחיק שאין מידע על ניר דוד..

http://yardend.org.il/wp-content/uploads/2019/12/דוח-פרוגרמה-מסכם-חלק-א-לרפורמה-במדגים.pdf

מידע לא מעודכן במשרד איכות הסביבה לגבי כמות פליטת מזהמים:

http://www.sviva.gov.il/PRTRIsrael/Pages/ParitMifal.aspx?LPF=Search&WebId=cf6f4651-da33-45df-8e4a-fbbd2d018f7d&ListID=46d50fee-a88c-4550-b0ad-c2b9628fe560&ItemID=52782&FieldID=MafteachDivuach_GxS_Text

עמוד 93, תהנו מסמך מ2012

https://tevabiz.org.il/wp-content/uploads/2018/01/2012.pdf

עריכה אחרונה ודי: 24 מלמ"ק מספק מעיין עין עמל

עריכה אחרונה על ידי נמרוד...
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בעבר הכניסה לחוף הים בהרצליה, לפחות במהלך עונת הרחצה, היתה בתשלום והתושבים היו יכולים להוציא איזה מנוי. בפארק ברעננה גם רצו בזמנו שהכניסה בחינם תהייה רק לתושבים. לא בטוח אם זה יצא לפועל או לא.

בוודאי שיש גזענות בישראל. אבל יש גם את הצד השני שלה - כמו בכל מקום בעולם: אם אתה לא נותן לי לעשות מה שבא לי בדיוק, גם אם זה פוגע בך, אז אתה גזען ולא מקבל את אורח החיים שלי. 

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 15 שעות, נמרוד... כתב:

איך המידע נלקח ממשרד איכות הסביבה אם המידע מעודכן ל2017.

סעיף 8, מצחיק שאין מידע על ניר דוד..

http://yardend.org.il/wp-content/uploads/2019/12/דוח-פרוגרמה-מסכם-חלק-א-לרפורמה-במדגים.pdf

מידע לא מעודכן במשרד איכות הסביבה לגבי כמות פליטת מזהמים:

http://www.sviva.gov.il/PRTRIsrael/Pages/ParitMifal.aspx?LPF=Search&WebId=cf6f4651-da33-45df-8e4a-fbbd2d018f7d&ListID=46d50fee-a88c-4550-b0ad-c2b9628fe560&ItemID=52782&FieldID=MafteachDivuach_GxS_Text

עמוד 93, תהנו מסמך מ2012

https://tevabiz.org.il/wp-content/uploads/2018/01/2012.pdf

עריכה אחרונה ודי: 24 מלמ"ק מספק מעיין עין עמל

עמוד 39:

image.thumb.png.602d11b0b1d37f3c5942fe3a1e61374a.png

כדי שלא תפספס הדגשתי שזה מניר דוד וזה מקום שחרור המים

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

בעבר הכניסה לחוף הים בהרצליה, לפחות במהלך עונת הרחצה, היתה בתשלום והתושבים היו יכולים להוציא איזה מנוי. בפארק ברעננה גם רצו בזמנו שהכניסה בחינם תהייה רק לתושבים. לא בטוח אם זה יצא לפועל או לא.

בוודאי שיש גזענות בישראל. אבל יש גם את הצד השני שלה - כמו בכל מקום בעולם: אם אתה לא נותן לי לעשות מה שבא לי בדיוק, גם אם זה פוגע בך, אז אתה גזען ולא מקבל את אורח החיים שלי. 

אני נגד ההגבלות שהיו בהרצליה וברעננה.

ולהגבלות ההן, היה יותר צידוק (כלכלי) מאשר ההגבלה על האסי, כי החוף בהרצליה והפארק ברעננה, מתוחזקים בכספי המיסים של תושבי הערים האלו.

אני לא יודע מאיפה בדיוק מגיע הכסף לתחזוקה שוטפת של האסי, אבל קשה להאמין שכולו מגיע מהכנסות של הקיבוץ והחברים שלו. רוב הקיבוצים לא מחזיקים את עצמם מבחינה כלכלית. השיקום בטוח בוצע מכספי מדינה.

וזה עוד לפני שדיברנו על אזרחי ישראל שמימנו מחיקת חובות ענקית לקיבוצים (אאלט לניר דוד היה חוב גבוה במיוחד).

ההבדל היחיד בין החוף בהרצליה והפארק ברעננה, לאסי, הוא ההשפעה על התושבים שגרים ליד הנחל. ואת זה אפשר למתן אם מגבילים את מספר הנכנסים, אוסרים הדלקת אש, הפעלתמוזיקה וכו.

הקיבוץ יכל להקצות חוף נכבד למבקרים, אבל העדיף לבנות שכונה חדשה, ממש על גדות הנחל (לפי כתבה מ2017, לא יודע אם יצא לפועל):

image.thumb.png.50f685e9d594cd9f817bf9258d5e8261.png

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

פינדר, אני לא בעד או נגד הקיבוץ. הכתבה שראיתי בחדשות לא גרמה לי להתחבר גם במיוחד למפגינים נגד הקיבוץ. בטח לא לגברת שדיברו עליה כאן (איזה כיף. מישה אחר עשה משהו ועכשיו אני יכולה לבוא ולהשתמש בזה). ואני כנראה מטייל פחות מהרבה מגיבים אחרים כאן. אבל לכינרת לא הייתי חושב לנסוע אפילו לא בצחוק. וגם לא לחלק די גדול מהחופים הפתוחים ברצועת החוף של הים התיכון. וזה הטרייד אוף של זה. גישה פתוחה לחלוטין לכל מקום ראוי לעשות בו שמח מדירה משם הלכה למעשה חנונים כמוני, שלא רוצים לסיים את החופשה שלהם בטלפונים למשטרה. ואני אישית מעדיף לשלם ולדעת שכשאני מגיע לאתר נופש - הנופש שם לא יסתכם בישיבה על שקיות במבה ריקות והאזנה לשירת קריוקי.  

רק כדי להבהיר: פתרון של כניסה בתשלום + בעיטה החוצה של כל מי שמפר את הנהלים נשמעת לי כמו אחלה אופציה. לא רק שם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...