Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, תקשיב.

יש לנו בפורום הזה מדיניות אנטי-גזענית מאוד מאוד חריפה. אז או שתתנצל בפני משתתפי השרשור על זה שאתה מכנה אותם גזענים בפעם השנייה ואחרי שהוזהרת כבר, או שתישא בתוצאות החוקיות של האמירות שלך ותוכל לקחת את עצמך ולשחרר אותנו מנוכחותך. 

שטחי הפורום, אגב, הם פרטיים ולא שטחי מדינה, אז מותר לנו. 

אחרי חודשים שאני מגן עליך בשם חופש הביטוי, נשבר לי.

קדימה, הבחירה שלך. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 26 דקות, Pika007 כתב:

אם תגיע לא בתקופות שיא העומס (חגי תשרי ופסח, שיא הקיץ, אירועים, יום העצמאות) תגלה שבהחלט אפשר להינות, יש ימים שאפילו ממש שקט שם.

נכון, אבל לתושבי ניר דוד זה לא יעזור אם יהיו ימים שיהיה "אפילו ממש שקט שם", כי רוב הימים לא יהיו כאלו. תזכור שבסופו של יום זו לא שמורת טבע, זה מקום שגרים בו אנשים. 

נ.ב. מעניין אם עדיין היה מתנהל מאבק אם תושבי ניר דוד היו מחזירים את המצב לקדמותו, מפרקים את התעלה שהם בנו ופותחים את הביצה המקורית לציבור, גם אז תושבי בית שאן היו נוהרים לשם? 

נ.נ.ב משום מה ניר דוד עלה לכותרות אבל קיבוץ דפנה שנמצא באותה סיטואציה בדיוק (חוץ משם הנחל שעובר בשטחו) לא מוזכר כלל... מעניין איך זה שתושבי קרית שמונה לא דורשים אותו דבר... 

פורסם

Me 5000 נשמע שאתה סובל מרגשי נחיתות...
ועכשיו בתור קיבוצניק (לשעבר?) שגדל על גדות הירדן, יהיה חבל מאוד אם יפתחו את שערי הקיבוץ לציבור הרחב כי איזור הנחל פשוט יראה כמו רוב חלקות הירדן/בניאס/חצבני/דן שאינן צמודות לאחד הקיבוצים/מושבים.
אני אתן לכם לנחש איך זה נראה כשאין קיבוץ או מושב שאכפת לו ודואג לנקות ולטפח גם אחרי שעם ישראל מגיע ודואג לא לנקות ולהשאיר מסודר אחריו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אין פה אוכלוסיה אחת שלא חוותה אפלייה בעבר. אחת.

רוסים, רומנים, גרמניים, פולנים, עיראקיים, מרוקאים, תוניסאים, כולם אכלו חרא.

אתה יודע מה קרה מאז ? עברו פאקינג 30-40-50 שנה !

צא מהסרט כבר כולם פה מישמש אחד גדול אין פה באמת אפלייה בין אשכנזים למזרחים כולם פה רבע זה, חצי זה, שליש זה.

ש"ס ודרעי עשה מאנשים כמוך קריירה - מנציח איזשהי אפלייה שכבר לא קיימת כדי שיכנס לכנסת שנה אחרי שנה על חשבון אוכלוסיה, שהמשותף  זה

או אמא-אבא שבחרו כל החיים בש"ס, או מצב סוציואקונומי נמוך בגלל בחירות שעשו בצעירותם.

כאילו אם יגידו "האשכנזים אכלו לי שתו לי"  זה יצדיק את הבחירות השגויות שעשו בחיים, לרוב אלו אנשים שחיים בסטיגמות של שנות ה90 שכבר לא רלוונטיות לפחות 30 שנה.

היחידים שבאמת מופלים על לא עוול בכפם במדינה הזאתי בשנת 2020 - זה אתיופים.

אנשים מדהימים שעדיין לא השכלנו להבין כמה פוטנציאל קיים פה. רובנו לא חשופים בכלל לעוול שנעשה להם בכל תחום אפשרי.

גם זה כבר משתפר אגב, ואני מניח שבעשור שתיים שלוש הקרובים כבר נצמצם את הפער הזה משמעותית.

פורסם
לפני 3 דקות, MiniMiz3r כתב:

נכון, אבל לתושבי ניר דוד זה לא יעזור אם יהיו ימים שיהיה "אפילו ממש שקט שם", כי רוב הימים לא יהיו כאלו. תזכור שבסופו של יום זו לא שמורת טבע, זה מקום שגרים בו אנשים. 

נ.ב. מעניין אם עדיין היה מתנהל מאבק אם תושבי ניר דוד היו מחזירים את המצב לקדמותו, מפרקים את התעלה שהם בנו ופותחים את הביצה המקורית לציבור, גם אז תושבי בית שאן היו נוהרים לשם? 

נ.נ.ב משום מה ניר דוד עלה לכותרות אבל קיבוץ דפנה שנמצא באותה סיטואציה בדיוק (חוץ משם הנחל שעובר בשטחו) לא מוזכר כלל... מעניין איך זה שתושבי קרית שמונה לא דורשים אותו דבר... 

אבל זו לא הייתה המטרה שלשמה כתבתי את הנ"ל, בעניין ניר דוד אנחנו מסכימים כמעט לחלוטין. אני לא חושב שצריך לפתוח את השערים בשלב זה. כפי שכתבתי- אני חושב שתכנית המקטע המזרחי צריכה לצאת לדרך בלי לשאול אף אחד, ולקבוע מציאות "זה מה יש". הקיבוץ ישאר סגור, יהיה שטח מסודר בחוץ לכל דורש (אם כי עם קצת פחות מדשאות ללא ספק), ואני חוזה שפחות או יותר כולם יהיו מרוצים, למעט אלו שמתוך פרנציפ יבחרו לא להיות.

פורסם
לפני 5 דקות, פבל כתב:

טוב, תקשיב.

יש לנו בפורום הזה מדיניות אנטי-גזענית מאוד מאוד חריפה. אז או שתתנצל בפני משתתפי השרשור על זה שאתה מכנה אותם גזענים בפעם השנייה ואחרי שהוזהרת כבר, או שתישא בתוצאות החוקיות של האמירות שלך ותוכל לקחת את עצמך ולשחרר אותנו מנוכחותך. 

שטחי הפורום, אגב, הם פרטיים ולא שטחי מדינה, אז מותר לנו. 

אחרי חודשים שאני מגן עליך בשם חופש הביטוי, נשבר לי.

קדימה, הבחירה שלך. 

לא כתבתי על אף אחד כאן אישית שהוא גזען או משהו קרוב לזה בכלל, אבל בכל זאת מתנצל אם כך הובן. בוא תביא לי ציטוט ואני אמחק מיד כל הודעה שבכלל קרובה לזה.   דבר שני, מזלזלים בי על ימין ועל שמאל ואתה לא מעיר לאף אחד כאן לגבי זה. 

לפני 5 דקות, BloodFist כתב:

נשמע שאתה סובל מרגשי נחיתות...
ועכשיו בתור קיבוצניק (לשעבר?) שגדל על גדות הירדן, יהיה חבל מאוד אם יפתחו את שערי הקיבוץ לציבור הרחב כי איזור הנחל פשוט יראה כמו רוב חלקות הירדן/בניאס/חצבני/דן שאינן צמודות לאחד הקיבוצים/מושבים.
אני אתן לכם לנחש איך זה נראה כשאין קיבוץ או מושב שאכפת לו ודואג לנקות ולטפח גם אחרי שעם ישראל מגיע ודואג לא לנקות ולהשאיר מסודר אחריו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עוד פעם רגשי נחיתות? 

פורסם
לפני 4 דקות, me5000 כתב:

לא כתבתי על אף אחד כאן אישית שהוא גזען או משהו קרוב לזה בכלל,

אתה בטוח? כי אני קראתי את זה:

לפני כשעה, me5000 כתב:

אהבתי את מכבסת המילים בשרשור הזה 

ערסים = מזרחים ואתיופים בואו נגיד את הדברים כמו שהם. 

אז בואו נקים מדינת אפרטהייד ניתן רק ללבנים ה"מחונכים ומשכילים" לעבור ולהכנס לאתרי טבע במדינה. 

אולי גם נקים מחסומים בשכונות ונבדוק רכב רכב שחלילה לא יהיה בו איזה בהמה , איזה "ערס" מצוי לא מהצבע הנכון שלא קרא טולסטוי ולא בדיוק מת על תיאטרון הבימה. 

עצם ההצדקה בהגבלת הגישה למקום כלשהו במדינה כאילו על ידי" אנשי התרבות"  מהשבט הנכון ש"מגינים" על המקום מפני כל אותם "ברברים" או ערסים זה דבר מזעזע ביותר. 

ואז גם את זה:

לפני 20 דקות, me5000 כתב:

אנשים שמסוגלים להעלות בדעתם להצדיק מניעת גישה של אנשים שרובם בעלי צבע עור מאוד מסוים ומעדות מאוד מסוימות

לפני 20 דקות, me5000 כתב:

או טענה יותר מגוחכת של איזושהי זכות יתרה על הארץ הזאת ואתרי הטבע שלה של קבוצה מאוד מסוימת בעלת צבע עור מאוד מסוים.

אבל בוא, תאיר את עיני, למה התכוונת באמירות האלה? מי מכבס מילים? מי מצדיק מניעת גישה של אנשים בעלי צבע עור מסוים? מי טוען לזכות יתרה על XYZ של קבוצה בעלת צבע עור מסוים?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 17 דקות, MiniMiz3r כתב:

נ.ב משום מה ניר דוד עלה לכותרות אבל קיבוץ דפנה שנמצא באותה סיטואציה בדיוק (חוץ משם הנחל שעובר בשטחו) לא מוזכר כלל... מעניין איך זה שתושבי קרית שמונה לא דורשים אותו דבר... 

אולי אני טועה, אבל ראיתי תגובות בפייסבוק מאנשים שחיים בקיבוץ דפנה, שאפשר להיכנס לשם.

חיפשתי גם בגוגל על קיבוץ דפנה ואיסור כניסה ולא מצאתי.

ובעניין נוסף, לא יודע אם אתם מכירים אבל יצא לי לשמוע על מקום בשם עינות ענר. עדיין לא ביקרתי שם אבל לפי ויקיפדיה מדובר בקבוצת מעיינות ששופצו לראשונה בשנת 2014 על ידי נוער היישוב נריה.

האם כשם שמותר לניר דוד לסגור את השערים כי הם שיקמו את הנחל, מותר לישוב נריה להציב גדרות סביב המעיינות כי הם שיפצו אותם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 27 דקות, MiniMiz3r כתב:

מעניין איך זה שתושבי קרית שמונה לא דורשים אותו דבר... 

כי יש להם אחלה נחל משלהם באמצע העיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דבר ראשון אני באמת מתנצל אם מישהו נפגע לא זו הייתה הכוונה ובטח שלא התכוונתי לאף אחד כאן אישית למרות שגם תקפו אותי אישית פה ושם תמיד נצמדתי לגופו של טיעון ולא לגופו של אדם. יכול להיות שלקחתי יותר מדי ללב את הנושא פלוס עובר דברים לא פשוטים כרגע, בכל מקרה אני גוזר על עצמי שתיקה בזמן הקרוב. 

• אהבתי 1
פורסם

כל מי שרוצה להגיע לחלקת הנחל שבקיבוץ יכול להגיע לבריכה בניר דוד. כניסה כ50 שקל (לא זוכר במדויק, אבל הולך לשם לא מעט עם הילדה).

בצד אחד יש בריכה (מקורה) ובצד השני של המתחם (המיועד לבאי הבריכה) נמצא הנחל. בינהם נמצא שטח גדול שבו אפשר לשבת, אזור למנגלים, וירידה מונגשת לנחל. 

בגדול האיזור די נקי, מלא בערבים (בלי גזענות, עובדה) שבאים לרחוץ בבריכה ובנחל ועושים מנגל. האמת שהם קצת "מפריעים" (עם המוסיקה , הרעש, והבלאגן) לנוף והשקט הפסטורלי אבל יחסית לכל מקום אחר בישראל- די תרבותי ושקט.

רוצה לאמר שניר דוד כבר גובים כניסה עבור גישה לנחל בחלק היותר מסודר שלו. אנחנו (אתם) לא ממציאים את הגלגל. וזה לא גורם לערסים לא להגיע אבל מתוך קבוצת ה"ערסים" מגיעים היותר עדינים. וכן- זו שיטה שעובדת בהרבה  מקומות- תגבה כניסה והציבור היותר ממושמע/מנומס יגיע לרוב. זו לא ספקולציה. זו עובדה.

• מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...