Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לראות בחלק מהתגובות של אנשי ניר דוד את ההתנשאות, הגזענות והשנאה שלהם למובילי המאבק.
דווקא אלה שתמיד מדברים בשם השיוויון וקבלת האחר מתגלים כאנשים חשוכים.
אני מאוד מאוד מקווה שהנחל הזה יפתח לציבור, בדיוק כפי שצריך להיות, ולא יהיה בן ערובה בידי אנשים חשוכים.

• אהבתי 1
  • תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהמשך לתגובה #150
יש לקבוצות מיעוט שליטה גדולה על הכנסות.
המועצות האזוריות שולטות על שטחים רבים שבהם מנופי הכנסה גדולים בעוד ששכניהם בעיירות סובלים ממצוקת הטנסות.

זה מתבטא למשל בתקציבי חינוך שגדולים במועצות האזוריות פי 4-5 לכל ילד במערכת החינוך.
זה מתבטא גם ביכולת להקצות משאבי קרקע לבניית בתים של דור ההמשך במחירים מגוכחים לעומת מגרשים בשוק החופשי לילדי העיר ועוד ועוד.
זה נכון גם לגבי ההרחבות בקיבוצים ובמושבים שהניבו ועודם מניבים לוותיקים הכנסה איתנה ושליטה מלאה בתושבים החדשים.

יש גם ב״שנות השמונים״ כמה קטעים בין טירת הכרמל והמעבר שלהם דרך שגות קיבוץ החותרים. להסביר שהתופעה רחבה מאוד

יש נסיכים ויש עבדים.

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex

פורסם
לפני 14 דקות, asafasraf כתב:

אני מאוד מאוד מקווה שהנחל הזה יפתח לציבור, בדיוק כפי שצריך להיות, ולא יהיה בן ערובה בידי אנשים חשוכים.

ואיך אתה חושב שהוא יראה אז? אני מזכיר את מה שכתבתי לפני כמהימים פה: אני לא רואה את עצמי נוסע לכנרת. מה אמורים לעשות עם זה? 

אני עדיין לא מצליח לראות במאבק הזה שום דבר שהוא לא "דווקא".

לפני 13 דקות, Boaz Av כתב:

יש נסיכים ויש עבדים.

כל מה שאני הייתי יכול להציע לתושבים שמתעסקים בזה, זה להשקיע את אנרגיה במה שחשוב - נגיד תקציבים לבתי הספר באמת. אבל כל אחד ומה שחשוב לו כנראה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
 כל מה שאני הייתי יכול להציע לתושבים שמתעסקים בזה, זה להשקיע את אנרגיה במה שחשוב - נגיד תקציבים לבתי הספר באמת. אבל כל אחד ומה שחשוב לו כנראה.

אתה כנראה עדיין לא הבנת את הבעיה.
בית שאן, גם אם יעמדו על האוזניים מוגבלים במשאבים לעומת שכניהם במועצה האזורית עמק המעינות.

הקרקעות והמשאבים מוחזקים בידי מיעוט.

בוא נקצין/
מועצה אזורית תמר, חולשת על שטח מוניציפלי המכיל את מפעלי ים המלח ואזור המלונות של עין בוקק.
מניב ל 1500 המשפחות של המועצה סכומים מטורפים בגין ארנונה.
הרבה יותר ממה שערד תוכל אי פעם להכניס.
אין חלוקה צודקת.

Jeep ZJ V8 / C4 Cactus/
Octavia TSI 1.0 / Honda 300ex
פורסם (נערך)

לפני 28 דקות, Boaz Av כתב:

אתה כנראה עדיין לא הבנת את הבעיה.
בית שאן, גם אם יעמדו על האוזניים מוגבלים במשאבים לעומת שכניהם במועצה האזורית עמק המעינות.

אני באמת לא מכיר את המאבקים של תושבי בית שאן או ערד למען תקציבים גבוהים יותר. אבל מאבק על תקציב ומאבק על פתיחת גישה לנחל, שברור למה היא תביא, אלו הם שני מאבקים שונים בתכלית.

ניסוח קצת אחר? אני באמת ובתמים בעד שוויון הזדמנויות לכולם, ללא הבדל דת, גזע ומין. האם זה קיים בישראל בכל מקום ומקום? לא. האם המאבק על גישה לנחל ישפר את זה? לא. האם אפשר להסיק מזה על ישראל הראשונה והשניה, ולדבר על "עבדים", כאילו מישהו מונע מילד מבית שאן עם תעודת בגרות ממוצעת להצליח בכל תחום שיבחר ללמוד? לדעתי, לא. האם באופן כללי אני מתחבר לגישת ה-"בואו נקח ונחלק מחדש"? לא. ויש לי בטן מלאה על השבטיות בישראל, והמעמדיות שבה. אבל מאבק על גישה לנחל זה לא מה שישנה את זה. לפחות לפי דעתי.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם

אני מצטט את גלעד אלפר מהפוסט שכתב בפייסבוק בנושא (אני מסכים איתו במידה מסוימת)

״תופעה קצת מטרידה שאני מגלה אצל אנשים עם נטייה לקפיטליזם היא המחשבה שהשוק החופשי, בעלות פרטית, זכויות קנין, חירות, הם די סבבה ברוב המקרים. אבל כשזה מגיע לדברים חשובים באמת, אז צריך את המדינה שתנהל לנו את החיים.

בפעם הראשונה, זיהיתי את התופעה בקמפיין הבחירות של "זהות" לפני שנה וחצי, כשנתקלתי בהתנגדות לשיטת השוברים בחינוך, כי "עם חינוך לא משחקים" וצריך שם את המדינה שתשמור על מה שבאמת חשוב לנו.

נתקלתי בזה גם לפני כמה ימים. טענתי בהקשר של נחל האסי (ע"י שיתוף של פוסט של מוטי היינריך), שצריך להפריט שמורות טבע, נחלים וכו'. גם פה הייתה תגובה די מזועזעת מאנשים שנוטים לקפיטליזם (אני מניח, כי אחרת הם לא היו עוקבים שלי), שחושבים שטבע הוא חשוב מדי ואסור לתת לשוק החופשי ולאנשים עם כסף לנהל אותו.

וזה מוזר כי אצלי ההגיון בדיוק הפוך. ככל שמשהו חשוב לי יותר, כך אני יותר רוצה שהוא יהיה בבעלות פרטית, נתון לניהול ובעלות קפיטליסטיים. חינוך זה דבר חשוב? בוודאי, אולי הכי חשוב. אז מי המשוגע שרוצה להפקיר אותו בידיהם של פוליטיקאים?

רוצים שמורות טבע פורחות? נקיות? מי המשוגע שסומך על המדינה שתעשה את זה?

יש מוצרים ציבוריים כמו ביטחון לאומי שככל הנראה נגזר עליהם להיות מנוהלים ע"י המדינה. אבל זה דבר שצריך להצטער עליו. לא לנסות לחקות אותו. בכל תחום שבו אפשר ליישם מודל קפיטליסטי? אני אומר היידה.״

Sent from my iPhone using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ערד יושבה אחרי הקמת המועצה האזורית תמר ובנוסף ממה שראיתי, בעקבות מאבק תמר מעבירים חלק מהארנונה עכשיו.

חלאס, רוצה לשנות את החלוקה - תפנה לממשלה שתסדר מחדש את השטח. בלי אכלו לי שתו לי.

אגב, "קרקעות מוחזקות בידי מיעוט" זו דרך מצחיקה לתאר "ישוב חקלאי". למה אתה מצפה? לעיר עם 30 אלף תושבים שכולם עובדים בעמק שלם בצורה כלשהי? זה לא קורה באף עיר. אישית, אני חושב שבאחריות המדינה לתת כלים לערים רחוקות להתמודד עם הריחוק, בעיקר עם תמריצים כלכליים מסיביים כמו הזרמת הון לחינוך ולתעשייה מתקדמת וקישור תחב"צ כמו שצריך לכל הארץ, לא על ידי דריכה על אחרים.

אם המדינה בנתה ערים במקומות מרוחקים ואמרה "יאללה ביי", אז הבעיה היא התנערות המדינה מאותן ערים.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

זה קיים גם בין מועצה איזורית גליל עליון לעיריית קריית שמונה.
הביג בכניסה לעיר נמצא בשטח של גליל עליון, הפתיחה שלו הייתה באיחור דיי רציני בגלל תביעה של עיריית קריית שמונה.
אני לא זוכר את בסיפור המלא אבל בין היתר זכור לי שהייתה טענה של קריית שמונה שהשטח הזה נמצא בכניסה לעיר ויפגע בהכנסות העסקים בעיר לכן הם צריכים לקבל חלק מהארנונה.
יכול לברר יותר פרטים אם זה מעניין מישהו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, MadCat_LE כתב:

חלאס, רוצה לשנות את החלוקה - תפנה לממשלה שתסדר מחדש את השטח. בלי אכלו לי שתו לי.

אגב, "קרקעות מוחזקות בידי מיעוט" זו דרך מצחיקה לתאר "ישוב חקלאי". למה אתה מצפה? לעיר עם 30 אלף תושבים שכולם עובדים בעמק שלם בצורה כלשהי? זה לא קורה באף עיר. אישית, אני חושב שבאחריות המדינה לתת כלים לערים רחוקות להתמודד עם הריחוק, בעיקר עם תמריצים כלכליים מסיביים כמו הזרמת הון לחינוך ולתעשייה מתקדמת וקישור תחב"צ כמו שצריך לכל הארץ, לא על ידי דריכה על אחרים.

אם המדינה בנתה ערים במקומות מרוחקים ואמרה "יאללה ביי", אז הבעיה היא התנערות המדינה מאותן ערים.

הזכירו את המועצה תמר. יש גם את המועצה בנגב שכל בסיסי צה"ל בתחום השיפוט שלה משלמים לה מיליונים בעוד ירוחם ודימונה בלי שקל על התחת.
יש לך את בית שאן שהקיבוצים מסביב מחזיקים בכל הכוח וכל המשאבים. זה לא בכיינות של אכלו לי שתו לי זו המציאות. אכלו להם ושתו להם ואז חירבנו להם את הנח"ל וכשהם רצו להכנס לקיבוץ כדי לרחוץ בנח"ל שלהם אמרו להם שימצאו חבר קיבוץ שילווה אותם.

אתה בכלל לא בכיוון.
מסבירים לך שיש פה אי שוויון מובנה. ישוב קטן מחזיק במשאבים גדולים בעוד לעיירה לידו אין כסף. המשאבים האלה הם לא תולדה של עבודה קשה, המועצה האזורית תמר לא השקיעה ובגלל זה יש לידה מלונות ומפעלי אשלג. היא פשוט קיבלה שטחים שכוללים את ים המלח. כנ"ל אותה מועצה בנגב. כנ"ל אותם קיבוצים. אלו שטחי מדינה. היו אנשים פעם שחילקו להם משהו. אחרי זה הקימו לידם העיירה, אבל לא חשבו "רגע גם העיירה הזו מגיע לה משהו" אלה פשוט השאירו להם את הכל ולאחרים כלום, למה? תחשוב מי היה אז בשלטון. 

למי בממשלה אתה רוצה שהם ילכו? לביבי? לא אכפת לו מהם. לשמאל? חחח הצחקת אותי. השמאל חילק לקיבוצים את כל הקופה, אתה חושב שהוא יתן משהו לביתשאנים?

חברה הנחל הוא סימפטום של יאוש. אף אחד לא דואג לחברה שם. אתם אומרים שידאגו לעצמם, אבל הם מוקפים מכל הכיוונים, כל אחד נוגס בהם לממשלה לא אכפת מהם.
מה נשאר להם? נשאר להם לתקוע אצבע בעין. בית המשפט קובע לפי לשון החוק. החוק אומר שהם רשאים לגשת לנחל, ככה תוקעים אצבע בעין. אני מבין אותם. אני תומך בהם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

@farkash7

התגובה שלך הכי טובה בכל השרשור!!!  הוצאת לי את המילים מהפה. 

ישוחרר הנחל!!! 

שלא לדבר על כל העוולות שקורות בהמון הקיבוצים, אי החזרת האדמות למדינה ו*לעם* אחרי שמסתיימים הסכמי החכירה , "הרחבות" בונוס של אדמה חינם על אדמה חינם! ואז כשאתה מעמת אותם על זה התשובה שלהם היא "אז איפה הילדים שלי יגורו?" איפה?! כמו כל אדם אחר שקונה דירה בעיר או בכל מקום בארץ זה איפה! 

ועדות קבלה גזעניות ועוד ועוד. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בגלל זה המדינה לא צריכה לחלק שום דבר לאף אחד. זאת בדיוק הבעיה עם הסוציאליזם הדיבילי הכאילו חברתי הזה. היום הפוליטיקאי הפופוליסט שלך בשלטון ומחלק לך ולשאר החברים שלו, מחר פופוליסט אחר עולה לגדולה ומגרש אותך בשביל לעשות "צדק" ולתת לחברים שלו. הכל צריך להימכר לפרטיים שישקיעו, יטפחו, ירוויחו וישלמו מיסים והמדינה רק צריכה לוודא שהכניסה לא נמנעת מאף אחד.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא התפקיד שלי לדאוג איך הוא יראה, בשביל זה יש אכיפה של פקחים ושוטרים.
על פי התפיסה שלך אנחנו יודעים שכל שנה יהיו 350 הרוגים בכבישים, אז בוא נפסיק את הנסיעה ברכבים.
הנחל הזה הוא של כולם ומוחזק כבן ערןבה על ידי עבריינים (לא מקיימים את החוק), גזענים וחשוכים.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

למי בממשלה אתה רוצה שהם ילכו? לביבי? לא אכפת לו מהם. לשמאל? חחח הצחקת אותי. השמאל חילק לקיבוצים את כל הקופה, אתה חושב שהוא יתן משהו לביתשאנים?

נו...כן, אם חלוקת שטח עבור מועצות אזוריות וערים באחריות המדינה, אז אני רוצה שילכו למדינה וידרשו הסדרה מחדש, בדיוק בגלל שמה שהיה רלבנטי לפי 90 שנה אינו כך היום, במקום להמשיך ולצעוק איזה מנוולים וגזענים כל מי שלא גר בעיר.

אם לביבי לא אכפת, נא לבחור מישהו אחר שכן. 63% הצביעו לו בבית שאן, כנראה שהם חושבים שהוא כן יעזור להם בצורה כזו או אחרת.

ללכת דרך בית המשפט - גם מקובל כמובן. אני לא "בעד" ניר דוד  ו"נגד" מישהו אחר במקרה הזה. רואה את זה מהצד השני לעומת רוב האנשים, אבל לא אוהב את הכוחניות של ניר דוד.

• רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

מה נשאר להם?

המון. אפשר למשל להלחם על זה שרק 60% ומשהו אחוז מהילדים בעיר מסיימים תיכון עם בגרות. אפשר כן לפחות לנסות להצביע למישהו אחר גם ברמה המקומית וגם הארצית. אפשר לעזוב. יש בעולם אינסוף ישובים שהתרוקנו כי אין בהם עתיד כלכלי. אפשר לנסות לייצר מוקדי משיכה בעיר, כמו שעשו עם המסלול בערד. ואני בטוח שיש אנשים שעושים חלק מזה. ואני לא מכיר את הפעילים שמאחורי המאבק על הגישה לנחל, אולי הם עושים דברים מדהימים לעיר, אבל המאבק עצמו מול הקיבוץ הוא הרבה (הרבה) יותר קל מיצירת שינויים אמיתיים בעיר. ובתמורה לא נותן להם באמת כלום.

לפני 6 שעות, asafasraf כתב:

זה לא התפקיד שלי לדאוג איך הוא יראה, בשביל זה יש אכיפה של פקחים ושוטרים.

אבל אין באמת. לפני שבועיים קצין בצהל הותקף בכינרת, אחרי שהעיר לקבוצה שהרעישה שם. השוטרים באו והלכו, הוא נשאר לבד עם החבורה ומה שהציל אותו זה שהיה לו אקדח.

על פי התפיסה שלך אנחנו יודעים שכל שנה יהיו 350 הרוגים בכבישים, אז בוא נפסיק את הנסיעה ברכבים.

אנלוגיה שאוהבים בפורום :)

זה אומנם לא קשור לנחל, זה בהחלט העתיד. סתכל על ערים גדולות ומצליחות בעולם המערבי. המגמה ברורה: מצמצמים חניות, מצמצמים אזורים שאפשר להגיע אליהם עם רכב. הופכים נתיבים או מפרצי חניה לנתצים ושבילי אופניים. ערים מוצלחות ומצליחות במערב מתגאות ביכולתן לצמצם את התנועה ברכב פרטי. וזה יקרה בהדרגה גם פה. וזה בהחלט יצמצם את מספר ההרוגים בכבישים. כמו שיכולות להעיד הדוגמאות מאוסלו ומקומות אחרים בעולם.

הנחל הזה הוא של כולם ומוחזק כבן ערןבה על ידי עבריינים (לא מקיימים את החוק), גזענים וחשוכים.

ובסוף הכל מגיע לזה. זה לא שהגישה לנחל תשפר את מצבם הכלכלי של תושבי בית שאן, תמשוך תיירים לעיר. לא. זה גם לא שזה באמת חשוב באותו קנה המידה כמו העלאת אחוז הזכאים לבגרות. לא. זה מאבק שכל המטרה שלו היא להעמיד את הקיבוצניקים במקום. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, סולל הדרך כתב:

אחרי שראיתי את הסרטון של האספסוף פורץ את שער הקיבוץ...

אתה קורא להם אספסוף,

אז לידיעתך: ליישובים חקלאיים או קהילתיים אין סמכות למנוע כניסה אל היישוב של מי שאינם תושביו.

[קישור לפוסט של משרד המשפטים]

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...