Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

רגע של רצינות - בלי קשר לחוקים ותקנות יבשות וקבוצות לחץ של אינטרסנטים למיניהם, לא במקרה אין תרגום קולע ומדויק בעברית לביטוי to earn it. יש רק "מגיע לי" בלי התהליך. פשוט מגיע. זכות טבעית לגזול משהו שמישהו אחר שקד עליו.

לא, "הרווחתי ביושר" זה לא בדיוק זה. זה לא עניין של רווח. שפה שנובעת מתרבות...

למה זה לא רווח? עבדת קשה, ועכשיו יש לך רווחה אחרי שהשגת מה שרצית.

לא חסרים ביטויים כמו "בזיעת אפך, יגעת ומצאת" וכו'.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם יצא שפגעתי במישהו או אמרתי משהו לא במקום, אני מצטער. זו לא היתה הכוונה בכלל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

צריך לבדוק האם יש גישה ימית מתחילת הנחל אל הקטע ששייך לקיבוץ.

אז נוכל לדעת את הכדאיות של פתיחת עסק קיאקים בכניסה לנחל,

לציבור הערסים - קיאק עם תא מטען.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

כמו כל דבר אצלנו, המציאות מורכבת מאוד, ויש מי שמנסה לעשות ממנה גם הון פוליטי.

לפני הרבה שנים היית מטייל באיזור לא מעט. הגישה למספר מעיינות היתה חופשית, היה זבל, אבל לא ברמה חריגה. נהנינו להגיע, לרחוץ במים ולבלות במקום.

או אז הוחלט על סגירת הגישה לחלק מהאתרים, ולמרות שהכניסה נשארה חופשית, את הרכב היית צריך להשאיר רחוק ממך מאוד, גם לצעוד ברגל בשמש, ואם אתה עם ילדים זה עוד יותר פחות מתאים. בנוסף, השארת את הרכב רחוק מאוד, והיו גם פריצות לרכבים. כמובן שיכולת לשכור במאות שקלים רכבי גולף שיעזרו לך להתנייד במחיר מופקע. האיזור כולו מותג תחת 'עמק המעיינות' וכף רגלי לא דרכה שם יותר. עד היום מבחינתי 'עמק המעיינות' הוא שם נרדף להשתלטות חצי חוקית על משאבי טבע. 

לצורך הדיון, יש חוק בארץ, ולפי החוק הבעלות על כל מקורות המים היא של הציבור, והגישה אליהם תהיה חופשית. נקודה. אוהבים / לא אוהבים - זה החוק. 

תחת אותו חוק בוצעו פעולות אגרסיביות גם בחופי הכינרת, ולא מעט עארסים איבדו את הבעלות שהם ניכסו לעצמם על חופי הכינרת. 

גם האסי הוא חלק מאותו החוק. נקודה. 

עכשיו הצד השני, והוא בכלל לא מי היה קודם ומי בנה מה. 

אנחנו רואים שהאזרחים והמטיילים לא ממש שומרים על הניקיון, על השקט, ועל סביבה נעימה. כדי שהסביבה תישאר כזו אני בהחלט בעד גביית כסף עבור כניסה לאתרים מסויימים, ובמקביל שתהיה גישה חופשית לאתרים קרובים ללא תשלום. מי שירצה לנפוש בחינם - שיהנה. מי שירצה לקבל שירותים עודפים - שישלם.

אל תשכחו שהמעיינות האלה היו לאורך עשרות שנים גם החצר האחורית של בני בית שאן, ופתאום גילו שקמו גופים אלימים, ובביריונות סגרו להם את הגישה למעיינות שלאורך שנים היו נגישים לכל.

לא ברור למה הסיפור התעורר עכשיו, אהה רגע. פוליטיקה. וזה אסור. אבל תמיד טוב למצוא אוייב, כזה שאפשר להאשים אותו בהרבה דברים, כולל גזענות כלפי אוכלוסיות מסויימות. זה משרת מטרה.  

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

החלק שמציק לי בכל הדיונים כולם על הנושא הזה, הוא שכשמעלים טענה כמו זו שפבל העלה: שחלקים בנחל נמצאים מחוץ לקיבוץ, מדוע לא מטפחים אותם? הטענה הזאת זוכה להתעלמות טוטאלית מצד אלה שמצדדים בפתיחת החלק שבתוך הקיבוץ לציבור.

אז או שהמאבק צריך להיות בנוסף על טיפוח החלקים הציבוריים קודם לכן, לפני שפונים לקיבוץ בטענות, או שהמאבק צריך להסתובב סביב הטענה שדווקא כי זה קיבוץ/לא רוצים שיהיה להם חלק פרטי בנחל ״כי לאף אחד אין את הזכות״ וכו.

לי אישית (מודה, לא מכיר את הנושא) כל הסיפור נראה כאילו להגיע לנחל מטופח -כלשהוא- זה לא העניין פה, שכן נראה שאת אף אחד לא מעניינים חלקיו האחרים של הנחל אם הם לא עוברים בקיבוץ.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, LotusElise כתב:

כמה שאני לא סובל קיבוצניקים.

לסחנה יש כניסה בתשלום, למה הקיבוץ צריך לתת כניסה בחינם?

יש את חוק החופים לכולם שיצא בשנים האחרונות ואפשר לפנות חצי מדינה מהבתים שלהם לפי החוק הזה.

סימנתי על המפות את הבניה ה"לא חוקית" לפי התקן החדש.

כל האזור של המרינה בהרצליה, לבעלי הדירות אסור לגור בדירות שלהם והם לא יכולים למכור אותן כי אף אחד לא יקנה.

זה כמה מאות דירות שאסור לגור בהן.

חוף תל אביב בערך כל הדרך עד בת ים, קו החוף רוב הבניה "לא חוקית" לפי התקן החדש.

הדירות בנמל יפו הרבה יותר קרובת למים מאשר הדירות במרינה הרצליה.

בקיצור תרגיעו, קחו צימר בקיבוץ ותהנו

כמה שטויות כתבת. לא ברור איך זה עבר ככה. כנראה שאף אחד לא רצה אפילו להטריח את עצמו מרוב שזה שטויות.
ה"דירות" שאתה מדבר עליהן במרינה נבנו מראש כ"דירות נופש" כי לא היה חוקי לבנות שם דירות למגורים רק שאף אחד ממי שקנה אותן לא תיכנן שזו תהיה דירת נופש, אלה דירה למגורים. ברור שזה לא חוקי.

חוק חדש לא הופך בתים/דירות/צריפים שנבנו כחוק ללא חוקיים וגם אם כן יהיה פיצוי.

לגבי הקיבוץ. שמעתי איזה שמועה שהקיבוץ מזרים את השפכים של בריכות הדגים שלו לנחל של הביתשאנים, לא יודע אם זה נכון או לא. זה לא הוזכר פה. נכון או לא?

בכל מקרה הקיבוץ יצטרך להתמודד עם החוק במוקדם או במאוחר. זה שהוא תיחזק את המקום והשקיע בו (והרוויח ארגזים של כסף מהמקום...) לא משנה את החוק.
לצורך העניין כשהיה מאבק מול הישוב ארסוף על הכניסה לים לא שמעתי אף אחד אומר "מסכנים הארסופים, עכשיו תהיה להם תנועה של ערסים בית שאנים בישוב כל היום". היה משנה לכם העובדה אם הארסופים היו פורשים שמשיות ומיטות שיזוף בים, זולות, מקלחות נקיות, מפעילים שירותי נקיון לחוף, בונים שונית אלומוגים מלאכותית, בקיצור מתחזקים את רצועת החוף שלהם בכספם? כנראה שלא.

קיבוצניקים חמודים שיבשו ביצות מעורר הרבה יותר רגשות הזדהות מארסופים שבנו וילה 400 מטר על המצוק, אבל בתכלס אין הבדל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה בדיוק הסיבה לדעתי. הרי הנחל הוא לא 500 מטר. הנחל הוא הרבה ארוך אבל..... שאר הנחל לא מטופח כי אף אחד לא מעוניין לטפח אותו.
יותר קל לבוא למשהו מוכן ושמישהו טיפח כבר מאשר לבוא לדרוש מהמדינה או משאר המועצות המקומיות ועיריית בית שאן להשקיע במשהו שיעלה בכסף לתושבים בארנונה.
לדעתי, הויכוח הזה הוא ילדותי ויותר ניסיון להראות ש"מגיע לי" ולהראות כוחניות. מאוד מאפיין את כל השיח שנמצא במדינת ישראל בשנים האחרונות ובמקום לקרב ולאחד יש אנשים בשלטון שדואגים לשפוך שמן למדורה כדי שזה לא ידעך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אז רגע גם לחברה בארסוף שהכריחו אותם לפתוח את השער של הישוב ולאפשר כניסה לים זה רק כדי להראות שמגיע לי?
גם במעגן מיכאל שלהבנתי התחיל שם גם מאבק לאפשר גישה לים זה רק כדי להגיד שמגיע לי?
גם המאבק בפלמחים נגד כפר נופש זה רק כדי להראות שמגיע לנו?

בגלל שזה קיבוצניק חמוד שסבא שלו ייבש שם ביצה הכל כשר?
אני לא אומר שאין מצב שיחרבו שם את המקום, אבל זה לא מעניין... יש חוק וזהו. שימצאו איך לשמור על החוק ולשמור על המקום. זה לא יהיה 100%, אבל אפשר להגיע ל80-90%.

פורסם
לפני 3 דקות, farkash7 כתב:

בגלל שזה קיבוצניק חמוד שסבא שלו ייבש שם ביצה הכל כשר?

קודם כל, בארסוף החוף הוא לא החצר האחורית (מילולית! לא מטאפורית) של בית כזה או אחר. הבתים על המצוק, החוף למטה. אז אני לא חושב שזו הגבלה נכונה. לגבי מעגן מיכאל- אין לי מושג.

לגבי הקיבוצניקים- יש הסכמה די רחבה שהם רחוקים שנות אור מלהיות חמודים, חלקם פוצים מדופלמים, אבל לפחות חלק מהטיעונים שהם מעלים הגיוניים ולכן מקבלים תמיכה מסוימת גם מצד מי שצפוי להיות חסום לגישה למקום במידה והם ינצחו במאבק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שיקחו 150 שקל דמי כניסה במקום 40 בסחנה שנמצא 2 מטר משם ויסגרו את הסיפור. באמת לא ברור על מה כל הרעש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Pika007 כתב:

קודם כל, בארסוף החוף הוא לא החצר האחורית (מילולית! לא מטאפורית) של בית כזה או אחר. הבתים על המצוק, החוף למטה. אז אני לא חושב שזו הגבלה נכונה. לגבי מעגן מיכאל- אין לי מושג.

לגבי הקיבוצניקים- יש הסכמה די רחבה שהם רחוקים שנות אור מלהיות חמודים, חלקם פוצים מדופלמים, אבל לפחות חלק מהטיעונים שהם מעלים הגיוניים ולכן מקבלים תמיכה מסוימת גם מצד מי שצפוי להיות חסום לגישה למקום במידה והם ינצחו במאבק.

הנחל הוא לא החצר האחורית שלהם. הוא החצר האחורית של הצימרים שלהם. לא הייתי שם, אבל כתב לך חבר פורום שהיה שם, הבתים לא על המים, ושמדובר באירוע של 500-600 איש גם אם זה כול היום וכולל רעש אין בעיה כל עוד זה אירוע בכסף ומודיעים לכל חברי הקיבוץ מראש כדי שיוציאו את הQC35 שלהם וישימו על האוזניים במהלך היום.
למה אתה חושב שהבתים לא על המים? כי זה בזבוז כסף, מקום של צימר שהלך לפח. הכל שם בסוף סובב סביב כסף שלא יהיה לך ספק.
יכול הקיבוץ לגדר את האזור של בתי התושבים וזהו. כן לא כיף שיש פתאום גדר חדשה, אבל זו המציאות.

לגבי הארסופים למה אתה לא אומר שזו לא החצר האחורית שלהם? פתאום מאות מכוניות נכנסות להם לישוב השקט והפסטורלי שלהם רק כדי לרדת דווקא לחוף שם. זה אמא של "חצר אחורית", לא פחות מהקיבוץ. יש עשרות ק"מ של חוף מצפון ועשרות ק"מ של חוף מדרום מה כואב לנו הישראלים שאנחנו הולכים דווקא לחוף בארסוף?

שוב שואל למישהו יש מושג אם זה נכון?

לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

לגבי הקיבוץ. שמעתי איזה שמועה שהקיבוץ מזרים את השפכים של בריכות הדגים שלו לנחל של הביתשאנים, לא יודע אם זה נכון או לא. זה לא הוזכר פה. נכון או לא?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

אם מישהו תוהה לגבי ניר דוד ויש לו שאלות, הרגע נודע לי שמישהו שעובד איתי ונמצא בדיוק 8 צעדים ממני גר שם. מוזמנים להזרים שאלות.

פורסם

מבדרים אתם כמה אתם מדברים על "ההשקעה" של קיבוץ ניר דוד ב"ביצה" שהם ייבשו

11 מיליון מקקל

כספים מרשות ניקוז

חובות שנמחקו כליל כחלק מועדת רביד

על זה לא מדברים.

כשמדברים פה על העלמת מס, כולם מתרעמים. "זה כסף שלנו" "גונבים מקופת המדינה" איפה אתם עכשיו? גוף פרטי מרוויח הון כבר עשורים ממשאב מים ציבורי. זה לא אותו דבר? צימר ב2000 שקל ללילה במקום שאין לו מה להציע חוץ מקרבה לנחלים. (לא אני אמרתי, תקראו ביקורות בגוגל) וחברי קיבוץ שמוכרים אוכל סמוך לנחל, בלי מכרזים, בלי מתנגדים, השתלטות.

הנה השלט שעומד ליד הנחל, תתרכזו חזק חזק ותראו מי לא חלק מהרשימה המשפצת

IMG_4409.JPG

לפני 35 דקות, farkash7 כתב:

אכן, השפכים מבריכות הדגים מנותבות לנחל חרוד

• אהבתי 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 11 דקות, farkash7 כתב:

הנחל הוא לא החצר האחורית שלהם. הוא החצר האחורית של הצימרים שלהם. לא הייתי שם,

לא מדוייק. 

הייתי שם בצימרים, וגם טיילנו בקיבוץ.

הבתים הקרובים לנחל - מאוד קרובים. עובר שביל וזהו. יש כמובן מרוחקים יותר. זה האמא של החצר האחורית הצמודה  שלהם. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה שם לב לתאריך? הפרויקט שהשלט הזה מדבר עליו הוא לא יבוש הג'יפה והפיכת המקום לראוי למגורים, ולמעשה גם לא הפיכת המקום מגועל נפש לנחמד.

הראשון בוצע משהו כמו 60 שנה לפני התאריך שהשלט הזה מדבר עליו, השני בוצע בשנות ה 70-80. השלט מדבר על הסדרת הגדות, ואני תוהה בנוגע לאיזה מקטע- מאיפה עד איפה. הנחל לא עובר רק בשטח הקיבוץ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...