Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחרי שראיתי את הסרטון של האספסוף פורץ את שער הקיבוץ... אם עוד היתה בי טיפת רצון לחזור לארץ ביום מהימים... אז זה עבר.
אני לא נכנס לדיון של מי צודק אלא איך להשיג צדק והסדרה.
חבל שהחוק שמאפשר לתושבי ארה"ב לירות בפולשים לא תקף בארץ

Sent from my iPhone using Tapatalk

עצה ״מעולה״ שעולה על ידי חברי הקיבוץ כל יום לפחות 3 פעמים בפייסבוק. רק שזה לא שטח פרטי אז תוריד את הקנה הכל בסדר

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בוא לא נגזים. ערסים ככל שיהיו, אף אחד לא מתפרץ לאנשי הקיבוץ לתוך הבתים. גם לא הזיקו לרכוש פרטי. לעומת זאת הקיבוצניקים שחתכו צמיגים למבקרים...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

המון. אפשר למשל להלחם על זה שרק 60% ומשהו אחוז מהילדים בעיר מסיימים תיכון עם בגרות. אפשר כן

ובסוף הכל מגיע לזה. זה לא שהגישה לנחל תשפר את מצבם הכלכלי של תושבי בית שאן, תמשוך תיירים לעיר. לא. זה גם לא שזה באמת חשוב באותו קנה המידה כמו העלאת אחוז הזכאים לבגרות. לא. זה מאבק שכל המטרה שלו היא להעמיד את הקיבוצניקים במקום. 

זה לא קשור בכלל לשיפור מצב הכלכלי או בגרות. 

זה עניין של עקרון, וזה עקרון סופר צודק. 

לפני 2 שעות, סולל הדרך כתב:

אחרי שראיתי את הסרטון של האספסוף פורץ את שער הקיבוץ... אם עוד היתה בי טיפת רצון לחזור לארץ ביום מהימים... אז זה עבר.

מזעזע. 

עריכה אחרונה על ידי me5000
פורסם
לפני 6 דקות, me5000 כתב:

זה לא קשור בכלל לשיפור מצב הכלכלי או בגרות. 

זה עניין של עקרון, וזה עקרון סופר צודק. 

לא יודע, אני לא בן 15 ואפילו לא בן 20. לא מתחבר למאבקים שכל העיקרון מאחוריהם הוא עקרון.

וכן, זה לא קשור לשיפור המצב הכלכלי או בגרות. יש מה שחשוב ויש מה שלא. להלחם בקיבוצניקים על גישה לנחל זה לא חשוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

עקרון שנקרא *צדק*

העקרון החשוב מכולם. 

עם כל הכבוד לא אתה ולא אני נקבע להם מה חשוב ולא חשוב. 

חוצמזה לא מדובר כאן רק בתושבי בית שאן, אנשים מכל המדינה מגיעים לשם. 

ישוחרר הנחל, אין לאף אחת זכות יתרה במדינה הזאת על משאבים, אדמות ואוצרות צבע. 

פורסם

אתה לא חייב לחזור...
רק במדינה כמו שלנו העבריין הוא הקורבן.
תסתכל טיפה ברשתות החברתיות ותראה בדיוק אותן תגובות חשוכות כמו שלך.
  • אהבתי 1
פורסם

עם צדק לא עושים קניות במכולת. בתור מי שנוהג לפתוח פה שרשורים על עלויות של מכוניות חדשות וכו, שקול את הרעיון הזה. 

ואנחנו מנהלים דיון לשם דיון. זה לא שאתה ולא אני לא נקבע "להם" (מי זה "הם", אגב? כמה אנשים בכלל פעילים במאבק הזה?) זה ברור מאילו. 

זה לא אומר שאין לנו את הזכות לדיעה. 

ודעתי היא שפתיחת גישה חופשית לנחל לא תשפר בשום צורה שהיא את חיי תושבי האזור שלא מהקיבוץ. ובהסתברות די גבוהה תהפוך את החיים בקיבוץ לבלתי נסבלים ואת גדת הנחל לפח זבל ובמה מאולתרת למופעי קריוקי.

האם "צדק" אומר שזה מה שצריך לעשות? לדעתך כן? סבבה. לדעתי לא.

פורסם
ובסוף הכל מגיע לזה. זה לא שהגישה לנחל תשפר את מצבם הכלכלי של תושבי בית שאן, תמשוך תיירים לעיר. לא. זה גם לא שזה באמת חשוב באותו קנה המידה כמו העלאת אחוז הזכאים לבגרות. לא. זה מאבק שכל המטרה שלו היא להעמיד את הקיבוצניקים במקום. 

המטרה שלו היא צדק. נקודה.
הצביעות שם חוגגת- אין כניסה ונתפסים על רגשי הנחיתות של הבית שאנים, אבל תמורת 1000 ₪ ללילה, הקיבוצניק יפתח את השער, ייתן לאותו בית שאני להיכנס לאסי ואפילו יגיש לו ארוחת בוקר.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

לא יודע, אני לא בן 15 ואפילו לא בן 20. לא מתחבר למאבקים שכל העיקרון מאחוריהם הוא עקרון.

וכן, זה לא קשור לשיפור המצב הכלכלי או בגרות. יש מה שחשוב ויש מה שלא. להלחם בקיבוצניקים על גישה לנחל זה לא חשוב.

איזו מן הסתכלות עקומה זו תגיד?
למה לא להגיד "להלחם על חסימת גישה לנחל זה לא מה שחשוב, יש חוק והחוק אומר שצריך לתת גישה לנחל, עדיף שילחמו על איך לתת גישה לנחל"?

אתה לא גר שם. אתה לא יודע מה חשוב למי שגר שם. אתה נמצא בפלנטה אחרת. מבחינתך מי שלא טוב לו מוזמן לעבור דירה, ובזה אמרת הכל. זו הסתכלות עקומה של אדם שלא ממש מחובר כנראה למה שקורה במדינה או חושב שכולם יכולים לארוז מזוודות ולעבור למרכז.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
עם צדק לא עושים קניות במכולת. בתור מי שנוהג לפתוח פה שרשורים על עלויות של מכוניות חדשות וכו, שקול את הרעיון הזה. 
ואנחנו מנהלים דיון לשם דיון. זה לא שאתה ולא אני לא נקבע "להם" (מי זה "הם", אגב? כמה אנשים בכלל פעילים במאבק הזה?) זה ברור מאילו. 
ודעתי היא שפתיחת גישה חופשית לנחל לא תשפר בשום צורה שהיא את חיי תושבי האזור שלא מהקיבוץ. ובהסתברות די גבוהה תהפוך את החיים בקיבוץ לבלתי נסבלים ואת גדת הנחל לפח זבל ובמה מאולתרת למופעי קריוקי.

אתה יודע באיזה מדינות יש את התפיסה הזו?
במדינה מסודרת (ואנחנו צריכים להיחשב ככזו) מי שאוכף סדר וניקיון זו המשטרה או אגף הפיקוח, לא תושבי ניר דוד.
האם מותר לתל אביבים לחסום את הכניסה לעיר/ לים בגלל הפקקים/ בעיות חניה/ זיהום אויר? אם התשובה היא שלילית, אז על אחת כמה וכמה על נחל.
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

לא הכל בחיים קשור לקניות במכולת או שיפור במצב כלכלי וכו 

רגשות יותר חשובים יותר מכל אלה, והם מרגישים שזכותם להכנס לנחל ששייך *לכולם * וזה הצדק, וצדק חייב לעשות. 

לגבי התירוץ הזה של של התושבים שהנחל יהפך ל"פח זבל" אם יפתח לכולם, אז רשות הטבע והגנים תהיה אחראית על המקום ותגבה דמי כניסה שיממנו את הניקיון. 

תהפוך את החיים בקיבוץ לבלתי נסבלים? כן חלילה שיחוו מה שכל אדם במדינה חווה: אנשים אחרים

בכביש, ברחוב, בשכונה ובכל מקום. 

פורסם (נערך)

אז עכשיו הם בבונים... דעות קדומות תשאיר איתך בחו"ל בבקשה.
פרצו את הגדרות? השאלה למה יש שם גדר בכלל שחוסמת את הכניסה.
השקיעו בנחל? מאיזה כספים? מהמליונים שמחקו להם? מהמליונים שהם מרוויחים על הצימרים? אתה מבין למה יש גדרות? אחרת הצימרים יפסידו.
לגבי הזיקה של הקיבוצניקים, מה עם הזיקה של הפלסטינים?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

'בבונים', 'אספסוף', 

הבא שיקרא לאוכלוסייה בכינויי גנאי - ימצא את עצמו מורחק. 

האזהרה תקפה לכולם. 

תודה על תשומת הלב. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, asafasraf כתב:

המטרה שלו היא צדק. נקודה.

בסדר, אני בטוח שהצדק הזה יקח את בית שאן רחוק ויהפוך אותה לעמק הסיליקון של המזרח התיכון או משהו. אין בעולם חשוב או לא חשוב. מהותי או לא.

לפני 31 דקות, asafasraf כתב:

אתה יודע באיזה מדינות יש את התפיסה הזו?

איזו תפיסה? אין לי משהו בעד הקיבוצים. אני לא מכיר אף אחד מניר דוד.

אני מכיר את המדינה שאני חי בה. ה"צדק" שמחפשים כאן הוא אותו ה"צדק" שמושך אנשים לנסוע מאות קילומטרים בנתיב השמאלי בכביש בעירוני. דווקא בשקל וחצי.

נראה לי אתה כתבת פה קודם על רווחים מגישה לים המלח. תקציבים. אולי מישהו אחר. לזה אני מתחבר ב-100%. אבל גישה לנחל כדי להגיד בגאווה מול המצלמה "השקעתם, תודה, ועכשיו תורנו להנות מזה"?

בחייאת. 

לפני 34 דקות, farkash7 כתב:

אתה לא גר שם. אתה לא יודע מה חשוב למי שגר שם. אתה נמצא בפלנטה אחרת. מבחינתך מי שלא טוב לו מוזמן לעבור דירה, ובזה אמרת הכל. זו הסתכלות עקומה של אדם שלא ממש מחובר כנראה למה שקורה במדינה או חושב שכולם יכולים לארוז מזוודות ולעבור למרכז.

ואתה מחזיק בדעה רק על מקומות שאתה גר בהם וחווה אותם אישית?

זה גם לא מה שאני אומר. לנסות לשנות מציאות? חשוב. להצביע למישהו שאולי ישקיע בעיר? חשוב. להלחם על תקציבים? חשוב. כל זה לא עובד? אפשר לעזוב. גם זו אופציה. למי שחושב שהוא "עבד" שתקוע לשרת את הקיבוצים.

להלחם על כניסה לנחל?! באמת נו. זה בעיקר מעיד על שעמום, או אולי ויתור מראש על מה חשוב באמת - אני לא יודע. כתבת אתמול על זה שאין להם דרך לשנות שום דבר אחר, אז מנסים להלחם על זה. אולי אתה צודק ברמה מסוימת. אבל זה לא הופך את זה לפחות סתמי.

לפני 31 דקות, me5000 כתב:

כן חלילה שיחוו מה שכל אדם במדינה חווה: אנשים אחרים

רובינו לא חיים מעל במת קריוקי, תודה לאל. פעם אחרונה שהלכו מכות באופן מתעוד בכינרת (משטרה וכו') היתה לפני כמה מזן? שבועיים? מתחת לבית שלי אני לא רואה ניידות כל לילה.

לפני 31 דקות, me5000 כתב:

רגשות יותר חשובים יותר מכל אלה, והם מרגישים שזכותם להכנס לנחל ששייך *לכולם * וזה הצדק, וצדק חייב לעשות. 

די נו. ובצד השני של הגבול עם השכנים שלנו יש מאות אלפי בני אדם במחנות פליטים שמרגישים ש"צדק" זה שהם יחזרו ויחיו בתל אביב או חיפה. ורק השבוע מצאו שאריות של בית קברות ערבי במרכז תל אביב, איפה שפעם היה כפר ערבי בשם סומייל. אז מה? הרגשות שלהם יותר חשובים? פחות? בבית שאן חיו לפני 1948 כ-5000 ערבים. יותר מ-1000 מהם פונו בכח לערים אחרות אחרי מלחמת העצמאות. איפה הצדק פה? תחפש אותם ותחזיר להם את הבתים?

אתה יודע, באמת. אני גם מאמין בצדק. אבל ההגינות הבסיסית דורשת לפחות לזכור שלכולנו יש גבול כזה או אחר. והמחיר של עשיית צדק, ברמה המאוד עקרונית, לא יכול להיות אי צדק לאנשים אחרים.

שוב, אין לי משהו מיוחד בעד הקיבוץ. שיפתחו את הנחל, יזרמו, יהנו, יעשו חיים. התוצאה ידועה מראש. אבל אולי יש משהו במה שאתם אומרים: אי אפשר למנוע את זה מימלא.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...