Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אני רמזתי למהפכה. להחזיר הכול לציבור גם אם זה יהרוס הכול. אבל גם טוב.

תחי המהפיכה הקומוניסטית.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הדיון הזה מציג בדיוק את הבעיה במדינת ישראל.
יש אוכלוסיה שלא מצליחה להשתחרר מתחושת הקיפוח שהייתה פה. היה קיפוח. כבר אין. אולי רק לאתיופים עדיין קיים אבל אני רואה שגם הם לאט לאט לומדים ומשתלבים. הבעיה שיש פוליטיקאים שאוהבים להנציח את הקיפוח כי זה משרת את האינטרסים שלהם וזה מניע את קהל הבוחרים שלהם. הבעיה של הקיבוץ שהוא מזוהה עם המפלגות בצד שמאל של המפה ואין לובי למענו בכנסת ולכן אין מי שיגבה אותו.
הנחל ממש לא מעניין את מי שמנסה להיכנס. 
זה בדיוק הסיסמא שהייתה של ביבי - דווקא נתניהו. הדווקא זה מה שמניע אנשים מסויימים.
הדווקא נועד לתת נקמה על מה שנעשה לפני 70 שנה. צדק? אני לא חושב שמה שיש כאן זה צדק. יש כאן נסיון להראות שהנה - השתלטנו על עוד מקום בארץ שמזוהה עם צד שמאל של המפה הפוליטית. כמו שהיה באמפי בקיסריה. למה זמרים מזרחיים כל כך היו להוטים לעשות הופעה בקיסריה? מאותה סיבה שרוצים להיכנס לנחל האסי דרך הקיבוץ ולא ממקום גישה אחר.

יש את התגובה הזו ביותר ניתוק?
גם היום קיימת בישראל גזענית וקיפוח. עם עובדות אי אפשר להתווכח.
לפני כשנתיים היתה כתבה מאוד גדולה בחדשות ערוץ 10 שבה הראו זוגות נשואים ״מעורבים״ בהם האשה היתה אשכנזית.
שש נשים שלחו קורות חיים יחד עם השם משפחה המזרחי, ולחמש מהן אפילו לא חזרו.
אותן קורות חיים נשלחו עם שמות המשפחה האשכנזיים והופ... הטלפונים התחילו לצלצל.
כתבה בסגנון דומה היתה בחודש האחרון בערוץ 12 ובה ערבייה ישראלית רצתה לעבוד כגננת.
אני נותן לך לנחש מה היו התגובות...
תאמין לי שאם המדינה היתה משקיעה את ה-30 מיליארד ₪ שהיא מחקה לקיבוצים בעיירות הפיתוח המצב היה שונה לחלוטין.
יש כאן ניסיון (בניגוד לעבר שלא היתה תמיכה) לקיים את החוק.
הבעיה היא שהקיבוץ החליט לצפצף על החוק, ובחסות דעות של אנשים כמוך הם מקבלים לגיטימציה.
בנוגע לאנלוגיה לקיסריה- שכחתי שהיא שייכת לשלמה ארצי בלבד.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, asafasraf כתב:

יש התגובה הזו ביותר ניתוק?
גם היום קיימת בישראל גזענית וקיפוח. עם עובדות אי אפשר להתווכח.
לפני כשנתיים היתה כתבה מאוד גדולה בחדשות ערוץ 10 שבה הראו זוגות נשואים ״מעורבים״ בהם האשה היתה אשכנזית.
שש נשים שלחו קורות חיים יחד עם השם משפחה המזרחי, ולחמש מהן אפילו לא חזרו.
אותן קורות חיים נשלחו עם שמות המשפחה האשכנזיים והופ... הטלפונים התחילו לצלצל.
כתבה בסגנון דומה היתה בחודש האחרון בערוץ 12 ובה ערבייה ישראלית רצתה לעבוד כגננת.
אני נותן לך לנחש מה היו התגובות...
תאמין לי שאם המדינה היתה משקיעה את ה-30 מיליארד ₪ שהיא מחקה לקיבוצים בעיירות הפיתוח המצב היה שונה לחלוטין.
יש כאן ניסיון (בניגוד לעבר שלא היתה תמיכה) לקיים את החוק.
הבעיה היא שהקיבוץ החליט לצפצף על החוק, ובחסות דעות של אנשים כמוך הם מקבלים לגיטימציה.
בנוגע לאנלוגיה לקיסריה- שכחתי שהיא שייכת לשלמה ארצי בלבד.

ממש לא ניתוק. 

כאדם מזרחי מעולם לא חוויתי קיפוח. ואני לא צעיר. נכון, היו שלא חזרו אליי עם קורות חיים - אף פעם לא לקחתי את זה לכיוון של קיפוח. אולי נשלחו המון קורות חיים והתפספס. 

מעולם לא חשבתי - אה, זה בגלל השם משפחה. צר לי - מי שחושב ככה הבעיה אצלו.

אם אתה מדבר על קיפוח לך לחרדים ותבין מה זה קיפוח. ועוד בשם הדת. לבני ברק אתה יכול להכנס עם רכב בשבת?לא. למה? שטח ציבורי לא?

יש לך בעיה עם הדעה שלי? אנחנו עדיין במדינה שאפשר להביע בה דעה שונה. זאת המהות של דיון - להביע את הדעה ולשמוע דעה שונה ממך.

ולא אמרתי שקיסריה שייכת לשלמה ארצי. ציינתי שהזמרים המזרחיים רצו להופיע בקיסריה בשביל להראות שהנה אנו מופיעים במקומות של אשכנזים.

לפני 10 דקות, me5000 כתב:

יא באמת חצופים המזרחים האלה שרוצים להופיע בקיסריה. 

כבר הבנו מהפוסט שאתה מרגיש מקופח ולדעתי אתה תרגיש מקופח גם כשיתנו לך להכנס לנחל. אתה יודע למה? כי קיפוח זה בראש.

אם לא תחשוב שמקפחים אותך לא יקפחו אותך.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לא מצדיק דברים כאלה משני הצדדים אבל....את המלחמת אחים הזאת יש להפנות רק למקום אחד.

כמו שאמרתי, יש פוליטיקאים שדואגים ללבות את היצרים בין הצדדים כי זה משרת את האינטרסים שלהם.

פורסם
כבר הבנו מהפוסט שאתה מרגיש מקופח ולדעתי אתה תרגיש מקופח גם כשיתנו לך להכנס לנחל. אתה יודע למה? כי קיפוח זה בראש.
אם לא תחשוב שמקפחים אותך לא יקפחו אותך.

שמח בשבילך שלא חווית קיפוח, אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.
מעניין מאוד שכל המקרים שציינתי הם בגדר ״צירוף מקרים״...
מי שלא חווה קיפוח לא יבין מהו.
פורסם
לפני כשעה, Boaz Av כתב:

*לא שמתי לב אם הוזכר אבל נרשמה תקרית של ניקוב צמיגים של תושבי בית שאן שחנו סמוך לקיבוץ על ידי מה שנראה כמו פעולה של בני הקיבוץ. ממחיש מבחינתי היטב את הבריונות והתחושה שהם מעל החוק

לידיעה - נעצר חשוד במעשה,

חבר הקיבוץ בן 50.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 4 שעות, malcishua כתב:

ברור, כי מה זה בריונות אלימה בחסות החוק לעומת הזכות הבסיסית של אדם באשר הוא לטבול בנחל האסי בכמה מטרים הספציפיים שעוברים בתוך ניר דוד?

טוב שהכנסת לאתיופי הזה את הדברים לפרופורציה.

זה עניין של סדר עדיפויות אישי.

אני לא סובל מביריוניות אלימה ולכן אני לא חושב שזה נושא חשוב ושיש להבעיר את המדינה עליו, זכותי לחשוב ככה (מן הסתם לא חושב זה רק לשם הדוגמה).

אני לא נכנס לראש של הבית שאנים ואומר להם מה חשוב ומה לא, זכותם המלאה להאבק על מה שהם רוצים. 

וזה גם לא רק בית שאנים, מגיעים להפגנות אנשים מכל רחבי הארץ ומכל הקשת הפוליטית. גם קיבוצניקים מגיעים לשם.

בעיני לפחות, המאבק בניר דוד זה הרבה מעבר לכניסה לאסי או לא. אלא לתקן מציאות שבה קבוצת אנשים מרשים לעצמם להיות מעל החוק וכל זה במסווה של שמירת הפרטיות.

לפני 4 שעות, פבל כתב:

ברור שלא. כי היום יש מדינה ויש חוקים ושטחים מוניציפליים וכו'. בזמנו אנשים התיישבו איפה שהיה מקום והיה נחמד, מה שהופך את המיקומים של קיבוצים שהוקמו בעשורים הראשונים של המאה ה-20 ל"נחשקים" יותר ועשירים יותר במשאבי טבע מהמיקומים של עיירות פיתוח שהוקמו בשנות ה-50. בתמורה עיירות הפיתוח קיבלו שטחים מאוד גדולים והיו יכולים לפתח אותם כראות עיניהם (אגב מה שנאמר פה על "שטחי המדינה העצומים שניתנו לקיבוצים") אבל למרות זאת ולמרות סובסידיות שניתנו להם (מישהו אמר משהו על "מחיקת חובות"?) הם נכשלו כלכלית. למה?

השאלה מה אתה נותן להם בכל השטח הזה. זאת לא הכמות, זאת האיכות.

לא שאני מוריד אחריות מאותם אנשים שהנהיגו את עיריות הפיתוח בזמנים ההם, אבל גם בשביל לעשות לימונדה צריך קודם לימונים.

גם פרט לניר דוד, אני לא יודע אם יש עוד קיבוצים שככה השקיעו במשאבי הטבע שלהם והפכו את זה לתרנגולת שמטילה ביצי זהב. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, asafasraf כתב:

מעניין מאוד שכל המקרים שציינתי הם בגדר ״צירוף מקרים״...

אתה יודע, זאת תקשורת. צריך סיפור. עושים מניפולציה קטנה שהצופים לא מודעים לה והופ....יש לך סיפור קיפוח.

שאלה אישית: אתה חווית קיפוח בחייך? (לא חייב לענות אם לא מרגיש בנוח)

לפני 5 דקות, Mr.Hybrid כתב:

לידיעה - נעצר חשוד במעשה,

חבר הקיבוץ בן 50.

בשני הצדדים יש אנשים שעוברים על החוק. לא טענתי שכל הקיבוצניקים טלית שכולה תכלת.

לקחתם את הפוסט הזה למלחמה של אשכנזים ומזרחיים כאשר במקור זה היה אם זה חוקי או לא.

פורסם

@asix

אתה לא מכיר אותי בכלל אז אני אוותר על הניתוח שלך לגבי רגשות הקיפוח שלי או מה שיש או אין לי בראש. 

דבר שני אני לא האישיו בכלל 

*נחל לא שלהם, שיחזירו*

מה כ"כ קשה להבין דבר כ"כ פשוט? 

ותשאיר לבית שאנים לבחור איך להגיע לנחל, דרך הקיבוץ לא דרך הקיבוץ זאת כבר בחירה שלהם. 

פורסם

אתה יודע מה, אם פותחים את הנחל, אז שבני ברק ואלעד וכל המקומות של הדתיים יפתחו את המחסומים בשבת. זה שטח ציבורי, לא? מותר לי להיכנס עם רכב שלא יקרה לי כלום, נכון?

במה זה שונה מהקיבוצים? 

אני לא נוסע להם בבית. אני נוסע ברחוב שהוא ציבורי לכולם.

• רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, me5000 כתב:

יש היסטוריונים עם אג'נדות זה ברור, אותם אני לא סופר בכלל. 

כל היסטוריון שלא יגיד לך שארץ *ישראל * שייכת לעם *ישראל * הוא ביזיון למקצוע של עצמו, כל השאר אלה התפלפלויות מיותרות. 

אתה קורא הרבה מחקרים היסטוריים? כתבת כאלו? מתחבר לאסוכלות מסוימות? הרי עד לפני שהסברתי לך, לא ידעת בכלל שלאומיות זה מושג שיש עניין בהגדרה שלו והוא מעסיק את המחקר. כמו שלא ידעת שאיטליה וגרמניה זה לא מדינות שהיו קיימות עד לפני 150 שנה. אני יכול לכתוב עוד כמה מילים, אבל זה full retard מדי אפילו בשבילי, עם כל החיבה שלי לויכוחים חסרי תכלית. מימלא הנקודה שבשביל הבטחון העצמי המופרז, שאתה מפגין ב"אידיאולוגיות" שאתה חושב שיש לך, צריך קצת ידע, לא תעבור. ואתה תמשיך לחשוב שאתה מגדלור של צדק אוניברסלי.

לפני 2 שעות, Boaz Av כתב:

מי הקבוצה המאוד פרטנית שאתה מכוון אליה?

מי לוקח חלק במאבק הזה? מספר קטן מתושבי בית שאן או שאני מפספס משהו?

...

אני מסכים שיש אפליה בישראל. קשה להתווכח עם זה. הייתי שמח לדעת מה עשו אותם לוחמי הנחל נגד אפליה של אחרים בתחום כלשהו. גם מסקרן.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...