Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, סולל הדרך כתב:

קודם כל שהאספסוף הזה יפנה לראש הממשלה שאותו הוא מקפיד לבחור באדיקות שיטפל באותן עוולות. 

...
התרבות והשיח האלימים בחברה הישראלית היא בלתי נסבלת.

מחפש ולא רואה

אמציה סמקאי on Twitter: "גיצין עליך נאמר "הגמל שלא רואה את דבשתו"… "

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נאה דורש נאה מקיים. מי שרוצה חברה יותר מתורבתת/סובלנית ופחות אלימה, חייב ראשית כל לשמש דוגמה.

הביטויים המעליבים לא תורמים לשיח התרבותי מאומה, הם רק מעידים על מי שכותב אותם.

• רעיון טוב! 2
פורסם

@יבגניפ

מה אתה משווה פלסטינים בכלל ליהודים אזרחי מדינת ישראל. 

אגב יהודים כאן חיים אלפי שנים לפני כל עם אחר, אז הטיעון שלך לא מחזיק מים. 

וברור שזה בלתי נמנע, זה בלתי נמנע שהצדק ייעשה וזה יקרה כשהנחל הזה שלא שייך לאמא ולאבא של אף אחד ואף קבוצה במדינה הזאת יוחזר לשימוש של *כולם *

לא 50 מטר ולא 100, *כל הנחל *

• רעיון גרוע 3
פורסם
'בבונים', 'אספסוף', 
הבא שיקרא לאוכלוסייה בכינויי גנאי - ימצא את עצמו מורחק. 
האזהרה תקפה לכולם. 
תודה על תשומת הלב. 

שכחת סמרטוטים

Sent from my iPhone using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

במאבק הזה יש הרבה סמליות.
הוא מבטא את המיאוס, הכעס והתסכול מהגזענות (לכאורה) והעבריינות של תושבי ניר דוד כלפי אנשי בית שאן.
אם בעבר זה לא היה זוכה לחשיפה, היום זה מקבל במה ודחיפה מהתקשורת.
אני עם ראשי המחאה וכל הכבוד להם על העקביות ושמירה על שפה נאותה, בזמן שבצד השני העבריינות חוגגת.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 שעות, פבל כתב:

לא מעניין אותם הנחל/חוף/אגם/לוע הר געש, כי אם זה מה שהם היו רוצים, הם היו אומרים תודה על זה שהסדירו את הגישה. הם רוצים לתקוע אצבע בעין או להנהיג "צדק חלוקתי" (צדק אליבא ד'מי?), לעשות "דווקא" לקיבוצניקים/מושבניקים ולהראות שלא צריך לעבוד קשה כדי לשפר משהו, צריך רק לצעוק מספיק חזק ולבכות שאתה מופלה ומסכן וממודר, ואז פשוט יתנו לך דברים, אתה תהרוס ותחרב אותם, ותמשיך אחר כך למקום הבא. קצת מזכיר לי את החייזרים מ"היום השלישי".

שביל של קילומטר מהחוף ללא אפשרות גישה לרכב, נראה לך כמו משהו סביר/נגיש?

זה לא נקרא להנגיש, זה סתם לצאת ידי חובה. 

וגם הפשרה שהושגה אז עם ניר דוד ב-2015 דיברה על הנגשה של הנחל כך שלא יהיה צורך לעבור בקיבוץ. 

הנחל הוא משאב טבע ציבורי, זה שלפני 80 שנה באו הקיבצוניקים ועבדו ועמלו לא נותן להם זכות קניין על הנחל ועל הגדה שלו. מחר אני אבוא ואשקיע כספים בחורשה מוזנחת שנמצאת אצלי בישוב, זה יהפוך לשלי? ברור שלא. ואם תושבי ארסוף היו מטפחים את רצועת החוף שהשתלטו עליה, זה גם היה הופך לשלהם? התשובה ברורה גם פה.

ניר דוד נהנו במשך עשרות שנים מפריבלגיה ועצימת עיניים מצד הרשויות וחוששים שזה ילקח מהם וביחד איתה גם הכסף שהנחל מניב להם.

פורסם
לפני 49 דקות, me5000 כתב:

@יבגניפ

וברור שזה בלתי נמנע, זה בלתי נמנע שהצדק ייעשה וזה יקרה כשהנחל הזה שלא שייך לאמא ולאבא של אף אחד ואף קבוצה במדינה הזאת יוחזר לשימוש של *כולם *

אני דיברתי על הפלסטינים.
מישהו פה אמר שאי אפשר להתעלם מהזיקה של הקיבוצים למקום. כלומר הם היו שם קודם, וגרו שם שנים אז באיזו זכות עכשיו ניקח להם את זה.
אני הקבלתי את זה לפלסטינים. בוא לא ניתמם, יש לא מעט מקומות שהם גרו בהם, העפנו אותם והיום יש שם ישוב יהודי. גם להם יש זיקה. זיקה זה יפה. הייתה מלחמה אנחנו ניצחנו הוקמה פה מדינה יש חוקים.
אנחנו לא מרשים לפלסטינים לחזור זה חלק מהתוצאה הזו. חלק אחר זה שהמדינה הכריזה שנחלים שייכים לכל הציבור, כן גם אם היה שם קיבוץ מלפני קום המדינה. 

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 33 דקות, me5000 כתב:

@יבגניפ

צודק, אסור להשוות. הרי ההגדרה המילונית ל"צדק" הוא מה שמme500 צריך שיהיה.

בכל מקרה, למען הסר ספק: הזכרתי את הפלסטינים רק כי היה ברור לי מה תהייה התגובה שלך ומה הם גבולות הגזרה. חלק מהמגורשים, אגב, הם אזרחי מדינת ישראל. אבל זה לא כ"כ משנה.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

אנחנו לא מרשים לפלסטינים לחזור זה חלק מהתוצאה הזו. חלק אחר זה שהמדינה הכריזה שנחלים שייכים לכל הציבור, כן גם אם היה שם קיבוץ מלפני קום המדינה. 

אחלה רציוניליזציה, באמת (בלי סרקזם). 

זה לגיטימי לגמרי לבוא ולהגיד שחייבים לאפשר גישה, כי זה החוק, וזה מה שקבעה המדינה. אחלה.

זה לגיטימי באותה המידה להגיד שהמאבק מתנהל כי ככה, וכי צריך להעמיד את הקיבוצים במקום ואין דרך אחרת לעשות את זה.

אבל כשמדברים פה על "צדק" כערך עליון ו"גזענות"? נו באמת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

לא יודע, אני לא בן 15 ואפילו לא בן 20. לא מתחבר למאבקים שכל העיקרון מאחוריהם הוא עקרון.

וכן, זה לא קשור לשיפור המצב הכלכלי או בגרות. יש מה שחשוב ויש מה שלא. להלחם בקיבוצניקים על גישה לנחל זה לא חשוב.

מזכיר לי איזה דיון בפייסבוק שעוד מישהו אמר שהמאבק הזה לא חשוב וסתם משגעים מדינה בגלל זה.

אותו מגיב היה אתיופי, אז הרשתי לעצמי להגיד לו שהתגובה שלו לכך שזה מאבק לא חשוב שווה ערך לכך שאני הייתי בא ואומר שהמאבק שלהם נגד אלימות משטרתית או שחרור מנגיסטו אינו חשוב.

אל תגדיר לאחר מה חשוב לו ומה פחות, מה שווה להאבק עבורו ומה לא.

אתה תעשה מה שחשוב לך והאחר יעשה מה שחשוב לו. 

• אהבתי 1
פורסם

לפלסטינים אין בכלל קשר לדיון. 

הם מעולם לא היו עם, הם חיו כאן כנוודים ללא קשר בכלל לארץ ישראל שבה חיו יהודים במשך אלפי שנים, מכאן ועד להשוות את זה ליהודים אזרחי המדינה המרחק עצום. 

פורסם

יבגני איך אתה לא מתעייף? נשמע שאתה מנסה לנהל דו שיח (שלא ממש מצליח) מול אנשים? (בלי להזכיר שמות) שמאמינים בשלושת ה׳כ׳ים של מיקי זוהר:
כוח
כסף
כבוד

Sent from my iPhone using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, me5000 כתב:

לפלסטינים אין בכלל קשר לדיון. 

הם מעולם לא היו עם, הם חיו כאן כנוודים ללא קשר בכלל לארץ ישראל שבה חיו יהודים במשך אלפי שנים, מכאן ועד להשוות את זה ליהודים אזרחי המדינה המרחק עצום. 

יש מה להשוות כי מדובר בשתי קבוצות שטוענות אותו דבר. "היינו פה קודם, זה שלנו, אין לכם זכות לקחת לנו את זה".
את זה טוענים הפלסטינאים וגם אנשי הקיבוץ וחלק מתומכיהם.

מה לעשות שיש לא מעט מקומות בארץ שחיו בהם רק ערבים שמגדירים את עצמם פלסטינאים והיום חיים שם יהודים שבעטו את אותם פלסטינאים.
ההתעלמות שלך מהם היא קצת אירונית. אתה אומר שהם לא עם ואין להם זכויות סתם נוודים ללא קשר לארץ. גם אנשי הקיבוץ יכולים להגיד "הביתשאנים האלה, בכלל לא ישראלים, סתם מרוקאים נוודים ללא קשר לארץ בכלל, אנחנו היינו פה תמיד איזה זכויות יש להם".
זה טיעון די דומה...

שלא יאשימו אותי שאני גזען, אני חצי מרוקאי וחצי טוניסאי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שאלה מצוינת. אני קצת מתעייף. 

לפני 4 דקות, shachar187 כתב:

אל תגדיר לאחר מה חשוב לו ומה פחות, מה שווה להאבק עבורו ומה לא.

אתה תעשה מה שחשוב לך והאחר יעשה מה שחשוב לו. 

אני מזכיר לך שזה דיון באינטרנט, כן? זה לא שאני מבקש אטקיבית לעצור את המאבק שלהם או משהו.

ואני לא כ"כ מקבל את הרעיון הזה כאילו אסור לבקר מאבקים של אחרים. 

לפני 2 דקות, me5000 כתב:

לא הבנת את הרעיון. המרחק הוא לא כזה עצום. יש מה שאתה מסכים איתו ויש מה שלא. וזה כל הסיפור. זה חביב לכתוב תגובות על ערכי הצדק. אבל כל מה שפרקש ואני עשינו זה להראות שתפיסת הצדק שלך היא סובייקטיבית. וגם זה אחלה. אין לך מה לחזור ולכתוב בפעם החמישית את הדעות שלך על לאומיות פלסטינית או יהודית. כי זו לא הנקודה. זה לא דיון פוליטי. סתם, ה-abuse לגזענות הוא עצוב. מי לא גזען תכלס?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...