Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צ@farkash7 לא התווכחתי לגבי מדמ"ח או מקצועות ההנדסה - אצטט את מה שכתבתי בהודעה 113:

ציטוט

בסופו של דבר מקצועות הנדסיים מחייבים יכולת טובה במתמטיקה, בודאי מקצוע כמו מדמ"ח 

התלונות שלי היו על תנאי הקבלה למקצועות שממש אינם כמותיים.

תנאי קבלה ללימודי מתמטיקה? לא יודע, כנראה שהמקצוע לא מי יודע מה מבוקש. אבל כנראה שהשיטה שפועלת בכמה מדינות פועלת שם, ואנשים נופלים בסוף הסמסטר הראשון או השני. "מדינות אחרות" - נדימות שבהן כל אחד מתקבל לשנה א' ללא הגבלה או לפי איזו הגרלה (עם איזה תנאים בסיסיים ביותר של החזקה בתעודת בגרות כלשהי), עבל עם סלקציה חריפה בתוך השנה הראשונה. מצד אחד - שיטה בזבזנית שכן הרבה לומדים שנה א', מצד שני, מאפשרת קבלה גם למי שבתקופת התיכון רדף\ה אחרי בנות\בנים והיה ראש ועד התלמידים ולא בדיוק התאמץ בלימודי ההיסטוריה או הפיזיקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתמטיקה לא מבוקש בדיוק כמו שאווירו לא מבוקש,המון נרשמים אליהם בשביל אפיק מעבר לחשמדמ"ח.

אני חושב אבל שסגרו את האפשרות הזו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

"מדינות אחרות" - נדימות שבהן כל אחד מתקבל לשנה א' ללא הגבלה או לפי איזו הגרלה (עם איזה תנאים בסיסיים ביותר של החזקה בתעודת בגרות כלשהי), עבל עם סלקציה חריפה בתוך השנה הראשונה. מצד אחד - שיטה בזבזנית שכן הרבה לומדים שנה א', מצד שני, מאפשרת קבלה גם למי שבתקופת התיכון רדף\ה אחרי בנות\בנים והיה ראש ועד התלמידים ולא בדיוק התאמץ בלימודי ההיסטוריה או הפיזיקה.

נראה לי שהשיטה מקובלת בחלק מהמכללות בארץ.

ימשיך - מה טוב, ינשור - לפחות חלק מהשכר לימוד הם כבר קיבלו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 דקות, farkash7 כתב:

בתואר במדעי המחשב לתת משקל גבוה לפרק הכמותי זה מאוד הגיוני. מה שלא הגיוני זה לתת לכל דכפין להתקבל לתואר ראשון במתמטיקה ופה כבר נכנס האלמנט הלא הגיוני של תנאי קבלה, הם מבוססים פופולאריות ולא על הדרישות של התואר, ובצדק. האוניברסיטה בסוף רוצה שהמקומות שהיא "ביזבזה" ינוצלו בצורה הטובה ביותר - אחוז מסיימים גבוה.

ציוני קבלה הם פונקציה של היצע וביקוש, בזמני היה קל מאוד להתקבל להנדסה אזרחית, היום בן דוד של מספר שזה ברמה של תעו"נ, אבל אם חומר התלמידים ברמה יותר גבוהה, זה נותן יד למוסד להקשות בחומר, אבל לעבור מתמטיקה או פיזיקה בטכניון זה לא פשוט למרות שתנאי הקבלה קלים.

מוסד לימוד בהחלט משנה את קושי החומר הנלמד, אל תשלה את עצמך, זה שקוראים לקורס אינפי, מבני נתונים  או אלגוריתמים לא הופך אותם לזהים, יותר קשה בטכניון מאשר באונברסיטת חיפה או במכללות (חוץ מאורט בראודה בזמני שהיו באמת קשים),  אחותי למדה מתמטיקה באניברסיטה ועשתה הוראה עם בוגרי מכללות, זה לא אותה ליגה בכלל, אני מהצפון אז אין לי הרבה ידע לגבי המרכז.

בעבודה אתה לא תשתמש ברוב התואר שלך, אבל התואר הוא הזמנה לראיון ראשון, מכיר מתכנתים הרבה יותר טובים ממני, שלא התקבלו למשרות נחשקות כי לא היה את התואר מהמוסד הנכון או הממוצע הנכון, אבל למראיין יש משאבים מאוד מוגבלים והוא חייב לסנן, מנסיוני, קשה מאוד ליפול מול בוגר הנ' חשמל מטכניון, ת"א או ב"ש עם ממוצע 85+, זה לא נכון לשאר.

פורסם

קרה לי יותר מפעם אחת.

אבל זה לא מייצג כי לא חיפשתי ג'וניור אלא הייתי מוכן להתפשר על ג'וניור ממש טוב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

... מהי תקרת הזכוכית למתכנת שאינו בעל השכלה פורמלית? אני שואל, כיון שאני לא מכיר את זה מספיק טוב. במקצוע שלי התקרה לחסרי תעודות די נמוכה (ואני מדבר על תעודות שאחרי השכלה מקבילה לתואר שני).

מבחינת שכר - אין תקרת זכוכית הכל תלוי בניסיון, יכולות וכמה אתה בורג משמעותי ולא "עוד אחד".

וכמובן, יכולות המעסיק לשמר אותך.

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

...יש כאלה שנשארים בעבודה הראשונה שנים (אני סגרתי כבר 7 שנים במקום הנוכחי) .

לניסיוני אנשים שנשארים בתחום הזה, לאורך זמן כזה, עושים עוול לעצמם וחבל.

אגיד משהו שסביר להניח שאתה כבר יודע וכבר הספקת להבין -  קפיצות התנאים והשכר הגבוהות ביותר בתחום הזה תעשה רק במעבר בין עבודות.

כל עוד אתה נשאר באותו מקום אתה בעצם לא רק שלא ממשיך להתקדם עם השוק (ואם אתה כן מתקדם אז אתה עושה את זה על חשבונך בזמנך החופשי)

אלא גם לא מממש את ההשקעה שלך וההתקדמות שלך - בגיל מסויים אתה תגיד "למה לא עשיתי" וחבל.

אז נכון מעריכים אותך במקום הנוכחי, הכל יציב, המשכורת מתקתקת והביזניס כבר מוכר לך והכל מתקתק.

מה גם שיציבות במקום התעסוקה זה חשוב ואנחנו רואים בתקופת הקורונה אפילו כמה.

ועדיין, 7 שנים זה יותר מדי ובלי להכיר אותך אגיד לך שבוודאות אתה בהפסד פה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, halperin96 כתב:

טעות נפוצה לחשוב שאוניברסיטאות חיות מהשכר לימוד שהסטודנטים משלמים.

אוניברסיטאות - לא, אבל מכללות כן. אם מדובר במכללה עם שכר לימוד אוניברסיטאי, על כל סטודנט הם מקבלים כסף מהמדינה בנוסף למה שהסטודנט שילם (כי המדינה מסבסדת השכלה גבוהה).

במכללות שהן לגמרי פרטיות אתה תראה שכ"ל של 30-40 ויותר אש"ח לשנה, ולא 12 אלף.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל שנתיים - שלוש עוזבים ומוצאים מקום חדש..

התאוריה שלוקח לך להיכנס לתפקיד וללמוד אותו שנה +-

עוד שנה שאתה מפתח ונותן את הערך המוסף שלך לחברה

יותר מזה הכל הופך להיות שגרתי ובנאלי אתה לא מתקדם (או יותר נכון לא בקצב גבוהה) 

בגלל זה סטארטאפ זה מקום דינאמי שבאים והולכים ומתאים בדרך כלל לצעירים שלא מחפשים קביעות, בלי משפחה וילדים שיכולים לתרום שעות לפרויקט וכו

יותר משנתיים- שלוש פשוט אין טעם לשני הצדדים ואומרים שלום (משתדלים שביפה 😆)

7 שנים זה מלאאאא זמן למקום עבודה בתחום 

פורסם
לפני 28 דקות, stum כתב:

מבחינת שכר - אין תקרת זכוכית הכל תלוי בניסיון, יכולות וכמה אתה בורג משמעותי ולא "עוד אחד".

וכמובן, יכולות המעסיק לשמר אותך.

לניסיוני אנשים שנשארים בתחום הזה, לאורך זמן כזה, עושים עוול לעצמם וחבל.

אגיד משהו שסביר להניח שאתה כבר יודע וכבר הספקת להבין -  קפיצות התנאים והשכר הגבוהות ביותר בתחום הזה תעשה רק במעבר בין עבודות.

כל עוד אתה נשאר באותו מקום אתה בעצם לא רק שלא ממשיך להתקדם עם השוק (ואם אתה כן מתקדם אז אתה עושה את זה על חשבונך בזמנך החופשי)

אלא גם לא מממש את ההשקעה שלך וההתקדמות שלך - בגיל מסויים אתה תגיד "למה לא עשיתי" וחבל.

אז נכון מעריכים אותך במקום הנוכחי, הכל יציב, המשכורת מתקתקת והביזניס כבר מוכר לך והכל מתקתק.

מה גם שיציבות במקום התעסוקה זה חשוב ואנחנו רואים בתקופת הקורונה אפילו כמה.

ועדיין, 7 שנים זה יותר מדי ובלי להכיר אותך אגיד לך שבוודאות אתה בהפסד פה.

בגדול אתה צודק, אבל מבחינת היציבות - לא מי יודע מה, בתוך החברה החלפתי מקומות כבר 4 פעמים, שזה אומר פרויקטים שונים, תחום התמחות שונה, ואפילו סביבה שונה, פיתחתי מ-C עתיק סוג של Embedded ל-WinCE ועד ל-Win10, ובהסטה הצידה גם C++ לאנדרואיד.

מבחינת תנאי שכר כשהגעתי ביקשתי וקיבלתי את הטופ של הטבלת שכר, יש לי אוטומטית כל שנה העלאה של 500 שקל, וברגע שנוצר פער בין המשכורת לטבלת שכר דיברתי פתוח עם הסמנכ"ל פיתוח על זה, ואמרתי בכנות, נוצר פער של 3000 שקל לחודש, אני אוהב את המקום, תראה מה אתה יכול לעשות.

מה קרה? קיבלתי את התוספת לאורך שנתיים, פעם 1000 ופעם 2000 העלאה. היום אני עומד על תנאי שכר שאני אקבל דומה להם (אולי 1000 לפה או לשם) במקומות אחרים.

אממה עשיתי את זה בנקודה שבה הכוח אצלי בידיים, להחליף אותי היה צריך 3 אנשים וגם אז היה פער של ידע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סכומים מעולים למס הכנסה, לך זה לא שווה את זה.

שמע לי, הייתי שם,  גש לראיונות. מקסימום תופתע. להגיד לא תמיד אפשר.

פורסם

לא הכל זה כסף.

ואם טוב לבן אדם והוא מרגיש מוערך ועובד עם אנשים טובים?

לעזוב בשביל עוד 1200(לנטו) שכנראה לא חסרים לו מידי.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 18 דקות, halperin96 כתב:

לא הכל זה כסף.

ואם טוב לבן אדם והוא מרגיש מוערך ועובד עם אנשים טובים?

לעזוב בשביל עוד 1200(לנטו) שכנראה לא חסרים לו מידי.

כשיש לך 50 שקל אתה רוצה 100 וכשיש לך 100 אתה רוצה 200 זה טבעו של האדם..

במיוחד צעירים שאין להם יותר מדי שיקולים על הראש

Guest שאלה בקשר לגיל
פורסם

הייתם ממליצים לאדם להתחיל לימודי מדמ"ח ללא רקע בגיל 29-30? האם יש מצב שהוא לא יהיה רלוונטי לתעשייה בגלל הגיל כלומר 33-32?

פורסם
Just now, Guest שאלה בקשר לגיל כתב:

הייתם ממליצים לאדם להתחיל לימודי מדמ"ח ללא רקע בגיל 29-30? האם יש מצב שהוא לא יהיה רלוונטי לתעשייה בגלל הגיל כלומר 33-32?

אין גיל מאוחר ללימודים אבל תדע שזה עולם מאוד דינאמי ומתקדם 

מה שהיה תקף אתמול לא בהכרח נחוץ היום

אתה רוצה לעשות תואר? יש המון קורסים בשוק של הרבה מכללות שתוך כמה חודשים אתה יכול להשתלב בתעשייה בתחום האלפדסק או הIT

לא הכל זה תכנות..

• תוכן חדש...