Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, stum כתב:

אז נכון מעריכים אותך במקום הנוכחי, הכל יציב, המשכורת מתקתקת והביזניס כבר מוכר לך והכל מתקתק.

מה גם שיציבות במקום התעסוקה זה חשוב ואנחנו רואים בתקופת הקורונה אפילו כמה.

ועדיין, 7 שנים זה יותר מדי ובלי להכיר אותך אגיד לך שבוודאות אתה בהפסד פה.

תגדיר הפסד. אם מבחינתך מדובר בנושא הכלכלי בלבד, הרי שזה אתה לא מבצע השוואה נכונה.

לפני 12 שעות, boy23 כתב:

סבבה נסה אותי..

לך לכל בוגר שסיים בזמן האחרון מדמח או הנדסת תוכנה ותשאל אותו מה הוא מחפש ומה חשוב לו במשרה..

בשנה-שנתיים האחרונות זה מדד מספיק טוב? אם כן, רוב הבוגרים שסיימו איתי הציבו את העניין בראש רשימת הדרישות ממקום עבודה. והיו צריכים לוותר על משרות עם שכר גבוה יותר (בכמה אלפים) כדי לקחת משרה שאותם עניינה יותר.

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

בגדול - ההבדל בין לעבוד באחת הגדולות (שמשלמות טוב. לא כל הגדולות משלמות טוב) לבין חברה בינונית שמשלמת לא רע / סטארטאפ שמשלם טוב - יכול להגיע לסביב ה50% ומעלה.

ודווקא כבעל משפחה זה + יציבות מסוימת משחק תפקיד משמעותי - כשהחובה הראשונה שלי היא לבית.

חשוב לזכור, החברות הגדולות משלמות הכי הרבה לא סתם כי הן יכולות. ויש עוד נתון מעניין (אולי רק קורולציה, בלי סיבתיות), שזמן ההישארות הממוצע של עובד בחברות הגדולות בד"כ עומד על קצת פחות שנתיים ועד קצת יותר משלוש שנים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 57 דקות, halperin96 כתב:

הבדל נוסף בין הבינתחומי,רופין,מכללה למנהל לתל חי זה הלוקיישן.

הבדל משמעותי יותר זה העובדה שהבין תחומי כולל מחקר , תארים מתקדמים , חילופי סטודנטים עם Ivy League והכירות בינלאומית - אם זה בגלל חלק מהמרצים שהיו / עברו לאוניברסיטאות מובילות בארהב ואם זה בגלל גופים של בוגרים מאוד פעילים בעולם (מכירים אותה דיי הרבה בגלל זה). סתם כאנקדוטות

(והתנאי קבלה במחזור שלי היו סביב ה680 פסיכו פלוס ממוצע משוקלל של 105 נראה לי פלוס מינוס כמה נקודות. והקורסים ברמה לא היו שונים מתל אביב שעשיתי שנה וחצי קודם)

יש הרבה מכללות מעפנות גם במרכז... הכל בסדר 😂

ההכללה הזו בעייתית

לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

חשוב לזכור, החברות הגדולות משלמות הכי הרבה לא סתם כי הן יכולות. ויש עוד נתון מעניין (אולי רק קורולציה, בלי סיבתיות), שזמן ההישארות הממוצע של עובד בחברות הגדולות בד"כ עומד על קצת פחות שנתיים ועד קצת יותר משלוש שנים.

וזה לא נכון לחברות קטנות / בינוניות? (מספרים בבקשה , לא תחושות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

הבדל משמעותי יותר זה העובדה שהבין תחומי כולל מחקר , תארים מתקדמים , חילופי סטודנטים עם Ivy League והכירות בינלאומית - אם זה בגלל חלק מהמרצים שהיו / עברו לאוניברסיטאות מובילות בארהב ואם זה בגלל גופים של בוגרים מאוד פעילים בעולם (מכירים אותה דיי הרבה בגלל זה). סתם כאנקדוטות

(והתנאי קבלה במחזור שלי היו סביב ה680 פסיכו פלוס ממוצע משוקלל של 105 נראה לי פלוס מינוס כמה נקודות. והקורסים ברמה לא היו שונים מתל אביב שעשיתי שנה וחצי קודם)

יש הרבה מכללות מעפנות גם במרכז... הכל בסדר 😂

ההכללה הזו בעייתית

לא הכללתי,בגלל זה מניתי מספר מכללות.

במרכז יהיה ביקוש לבוגרים מכל הסוגים ועם סטים שונים של יכולות כי יש המון עבודה.

בצפון הרחוק,המבחר יותר מצומצם ולבלוט בתור בוגר מכללה עוד יותר קשה.

הייתה לי את האופציה ללמוד בבין תחומי,בחרתי בטכניון.

האם זו הייתה הבחירה הנכונה,כנראה שלא אדע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 11 דקות, Liviur כתב:

טייר 2 נחשב? אדובי, אורקל וסיסקו עם 5 וקצת, 7 וכמעט 8, בהתאמה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

באינטל יש המון "דינוזאורים" שנמצאים בה גם עשור ויותר,לא בהכרח צעירים.

גם בMS יש כאלה שמתחילים את העשור השני שלהם.

כנראה תלוי על איזה תפקיד נפלת,אם אתה מרוצה אין סיבה לעזוב.

בשביל אותו דבר עם כותרת שונה בתלוש.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
לפני 33 דקות, halperin96 כתב:

הייתה לי את האופציה ללמוד בבין תחומי,בחרתי בטכניון.

האם זו הייתה הבחירה הנכונה,כנראה שלא אדע.

כנראה שעשית את הבחירה הנכונה.

כשתצטרך לעבור סינונים של כוח אדם, אתה בתור בוגר מוסד מאוד נחשב בארץ, תהיה בעדיפות על בוגרי מכללות, במקומות שמסננים לפי הפרמטר הנ"ל.

אם תרצה להמשיך למחקר בעתיד, לא תהיה לך בעיה, בהנחה שהממוצע שלך יהיה מתאים כמובן.

שני אנשים שעובדים איתי סיימו תארים ראשונים במכללות, אחד למד מדמ"ח ב-HIT, השני למד הנדסת תוכנה בסמי שמעון.

התחילו תואר שני במדמ"ח בבר אילן, ממה שהבנתי מאחד מהם, זלזלו בזה שהם הגיעו ממכללה למרות ששניהם עם ממוצע גבוה (90+).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גילוי נאות: אני לומד הנדסת מכונות ולא מדמ"ח.

כל החברים הטובים שלי מהבית+כמה מהתואר+אחותי הלכו לתוכנה אז אני מכיר את התחום מקרוב יחסית.

פורסם

אני נוטה לשער שגם בהנדסות המצב דומה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 19 דקות, dorsht כתב:

כנראה שעשית את הבחירה הנכונה.

כשתצטרך לעבור סינונים של כוח אדם, אתה בתור בוגר מוסד מאוד נחשב בארץ, תהיה בעדיפות על בוגרי מכללות, במקומות שמסננים לפי הפרמטר הנ"ל.

אם תרצה להמשיך למחקר בעתיד, לא תהיה לך בעיה, בהנחה שהממוצע שלך יהיה מתאים כמובן.

שני אנשים שעובדים איתי סיימו תארים ראשונים במכללות, אחד למד מדמ"ח ב-HIT, השני למד הנדסת תוכנה בסמי שמעון.

התחילו תואר שני במדמ"ח בבר אילן, ממה שהבנתי מאחד מהם, זלזלו בזה שהם הגיעו ממכללה למרות ששניהם עם ממוצע גבוה (90+).

הטענה שלך נכונה, הדוגמה בעייתית.

הטכניון אכן יותר נחשב מהבינתחומי וכנראה שעשה את הבחירה הנכונה (למרות שתלויה בעוד גורמים)

אבל להשוות את הבינתחומי לHIT וסמי שמעון רק בגלל ששלושתן מכללות? לצורך העניין, הבינתחומי מוציאה בוגרים חזקים יותר מבר אילן ומרוב המכללות (האקדמית נחשבת בערך באותה הרמה).

פורסם

המרצים שדיברו איתם התייחסו באופן כללי למכללות.

קיים איזשהו זלזול במכללות בלא מעט מקומות.

כשאני חיפשתי משרת בוגר לפני כמה חודשים, ראיתי לא מעט מקומות שדרישת הסף שלהם הייתה תואר במדמ"ח\הנדסת תוכנה\הנדסת חשמל מאוניברסיטה מובילה.

למיטב ידיעתי בין המובילות נכללות הטכניון, תל אביב, העברית ובן גוריון. (אין משמעות לסדר)

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

יש גם מעסיקים שקוראים למוסד שיש באריאל מכללה,לא מהטובות שבהן.

יש הסכמה רחבה לגבי הטכניון,ת"א,העברית ובן גוריון.

לפני 9 דקות, dorsht כתב:

אני נוטה לשער שגם בהנדסות המצב דומה.

אתה לא מפספס בהרבה.

במכונות גם ככה היצע המשרות לא גבוה ביחס לתוכנה,ובאיזור צפון יש תחרות דיי גדולה מהטכניון עצמו.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
לפני 9 דקות, halperin96 כתב:

יש גם מעסיקים שקוראים למוסד שיש באריאל מכללה,לא מהטובות שבהן.

עד לפני כמה שנים אכן זו הייתה מכללה, לא אוניברסיטה.

פורסם

הבוגרים והסטודנטים מאוד נעלבים מזה.

לך תבין...

אורט בראודה הייתה אמורה להפוך לשלוחה של אוניברסיטת חיפה,בינתיים לא שומעים על זה יותר מידי.

פורסם
לפני 12 שעות, Liviur כתב:

דווקא סטארטאפים אין באמת סיכוי שהם ישלמו קרוב לגדולות.

אפילו לא בכיוון.

אולי רק אם מסתכלים על המספר של משכורת בסיס.

אבל ברגע שאתה מתחיל לספור גם מניות ובונוסים שנתיים ובונוסי חתימה - המספרים כבר מאוד מאוד משתנים.

בגדול - ההבדל בין לעבוד באחת הגדולות (שמשלמות טוב. לא כל הגדולות משלמות טוב) לבין חברה בינונית שמשלמת לא רע / סטארטאפ שמשלם טוב - יכול להגיע לסביב ה50% ומעלה.

אם (נזרוק מספר) אתה מקבל 30 אלף היום ויכולת פוטנציאלית לקבל 50 - כבר לא מדובר על ישור לטבלאות שכר - כשהחברות האלו משלמות את הטופ 70-80% מהמשכורות בשוק.

ודווקא כבעל משפחה זה + יציבות מסוימת משחק תפקיד משמעותי - כשהחובה הראשונה שלי היא לבית.

אמיתי היו לי הצעות כאלה מסטארטאפים.

אגב אל תתייחסו יותר מדי לדרישות סף של משרות, הן נוטות להתגמש כמו נערת גומי עבור האדם הנכון.

לכאורה בכל המשרות שאיישתי עד היום הייתה דרישת סף לתואר ראשון, עד היום אין לי תואר ראשון...

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין לי כח או זמן לקרוא 11 עמודי שרשור, אבל אני חייב לכתוב כמה תובנות:

1. ההשוואה לגדולות בשכר - לא רלוונטי ולא מעניין את כל מי שלא עובד שם. באופן כללי, בהתחשב בגובה השכר בהייטק הישראלי בכלל, אני לא כ״כ מבין את ההתעסקות בזה. כולם בהייטק מרוויחים טוב. מצד שני, אף אחד מחברי בחברות הגדולות לא נהייה מולטי מיליונר רק מעצם המעבר לשם. ואני באמת לא חושב שיש לרוב המהנדסים בארץ מה ללמוד מסיפורים על איזה פרינסיפל אנג׳יניר בגוגל, שכותב את הליבה של אנדרויאד ומרוויח מיליונים בשנה.

2. אני מכיר מניסיון אישי וניסיון של חברים למעלה מעשרה סטארטאפים שבהם הליבה של ה-rnd זה אנשים שעבדו ועובדים בחברה יותר מ-5 שנים. לחלקם זה השתלם כלכלית, כשהחברה הנפיקה, איפשרה להם לממש את האופציות בחזרה אל מול החברה עצמה. לחלקם זה השתלם בצמיחה אישית, שלא היו נהנים ממנה בחברה בה אין להם ערוץ ישיר לכל הדרג הניהולי, עד למנכל. לחלקם זה השתלם בצמיחה מקצועית אדירה, מעצם זה שהתפקיד שלהם דרש מהם לעשות הרבה יותר ביידים.

3. work life balance זה נושא שכל חברה שמכבדת את עצמה מתגאה בו היום. זה חשוב לכולם. גם לצעירים יותר, לפעמים, בטח ככל שיש יותר מודעות לזה.

4. רוב המרואינים או העובדים היותר צעירים שפגשתי בשנים האחרונות לא חפשו דווקא את השכר הכי גבוה, אלא השפעה והרגשה של ״חלק מהעסק״. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...