Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, Gosser1860 כתב:

לא בטוח שצריך קורס בGIT, אבל כשמלמדים JAVA לא מלמדים אותה רק לשם הלימוד. בד"כ המטרה היא למידה של קונספט (OOP) וכו'.

כמובן, רק שמהניסיון שלי למרות הסילבוס זה בסוף מסתכם לקורס ג'אווה.

לפני 6 דקות, Gosser1860 כתב:

או שלא. כל משרה בפני עצמה. יותר מזה, המשררה זה עוד זניח אם יוצא לך לקבל הכוונה מאנשים בעלי ידע/ניסיון.

ניסיון ב-DevOps או CM לא תורם לך הרבה, בטח אם אתה לא רואה את העתיד שלך בפינות האלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בישראל זה לא חוקי, או שאתה עובר הכשרה ומשלם עליה לחברה, או שאתה עובד של החברה ומקבל ממנה משכורת.

אין התנדבות.

וכאן אני מודה למחוקקים במדינת ישראל, שהפעם עשו משהו טוב, ולא נתנו למעסיקים להשתולל עם רעה חולה של unpaid internships.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני לא יודע כמה זה טוב או לא טוב.

מצד אחד זה לא שהמעסיק ייתן לכל אחד מהרחוב להתעסק עם הקוד (שזה בעצם ה-IP) של החברה, ככה שאתה לא יכול להגיע למצב של Sweat shop של מתכנתים.

מצד שני אחד האנשים שאני הכי מעריך בתעשייה התחיל ככה כשזה עוד היה מותר בישראל. לולא זה היה מותר אני לא בטוח כמה היו לוקחים אותו בתור מתכנת ג'וניור, והתעשייה שלנו הייתה מפסידה אותו (ואני מניח עוד כמוהו)

אני באמת לא יודע מה עדיף

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

אני לא יודע כמה זה טוב או לא טוב.

בעולם מושלם, היית מגיע בבוקר לכמה שעות, יושב ומדבר עם המתכנתים , רואה איך הם כותבים , איך הם מתמודדים עם בעיות ואיך הם פותרים אותן ועוד.
אחרי זה יוצא ונוסע לעבודה שלך, נותן גם שם כמה שעות ואז חוזר הביתה.

אבל בעולם האמיתי, מבקשים ממך להגיע ל6 שעות, אתה מכין לאנשים אחרים קפה, אתה לא עושה\רואה שום דבר משמעותי ובסוף יוצא שסתם בזבזת את הזמן שלך.

גם ככה למעסיק יש כוח עצום על המועמד, גם ככה חלק  מהמעסיקים מתייחסים למועמדים כמו לנייר טואלט, כבר עכשיו יש חברות שלשבת עם מתכתנים(בחינם) כמה ימים זה חלק מהליך הגיוס.
מועמדים מוכנים להתאבד על ניסיון, העיקר שתיהיה שורה בקורות חיים, וככה זה הופך לסטנדרט.

אין לי ספק שזה לא מה שקורה ברוב החברות, אבל זה קורה בחלק מהן, והדרך מהתמחות בחינם לניצול קצרה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

לפחות במקרה הידוע לי (שכן זו פרקטיקה אסורה לפי חוק כבר הרבה זמן), הוא לא היה מכין קפה.

זה היה כמו סוג של חפיפה ארוכה עם שלב התחלתי שבו מתכנת ותיק הוצמד לו למשך חודש.

בגלל זה כתבתי שאין לי מושג אם זה טוב או לא, אני מכיר מקרה אחד שאולי מייצג ואולי לא.

• רעיון טוב! 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 30.4.2020 בשעה 21:29, vadim6385 כתב:

וכאן אני מודה למחוקקים במדינת ישראל, שהפעם עשו משהו טוב, ולא נתנו למעסיקים להשתולל עם רעה חולה של unpaid internships.

התופעה הזאת קיימת בישראל במידה כזאת או אחרת תלוי בענף ותלוי אם מדובר בשוק של עובדים או שוק של מעסיקים. אני יכול להגיד לך שבתחום שלי בתקופת ההצפה הכרתי כמה שנאלצו לעבוד בחינם חודשים (!) בשביל השורה בקורות חיים. היו כאלה שתבעו אחר כך את המעסיק והיו כאלה שהחליקו על זה, אבל זה היה קיים. 

פורסם

@ChemGuy85

במקצוע שלך זה בעיה שנוצרה מכוח של גילדות - לא משום סיבה אחרת

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, Katom כתב:

אבל בעולם האמיתי, מבקשים ממך להגיע ל6 שעות, אתה מכין לאנשים אחרים קפה, אתה לא עושה\רואה שום דבר משמעותי ובסוף יוצא שסתם בזבזת את הזמן שלך.

מתכנתים שבאים להכין קפה לאנשים?

גם בשווקים עם התמחויות ללא תשלום לא נתקלתי ...

איפה ראית את זה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, Liviur כתב:

איפה ראית את זה?

לא אני, חבר אמר לי ששמע "תעשה טובה תכין לנו\לי קפה אני פשוט באמצע" יותר פעמים ממה שהוא חושב שסביר..

But wait! there's more! - לא קשור לעניין התמחות בחינם.

קראתי על מישהו(חבר פייסבוק\קבוצה אני לא ממש זוכר) שאחרי שלל הראיונות, הזמינו אותו לראות את ה facilities בחברה, 
פה המטבח, שם חדר כושר,שם פופים, שם מוזגים בירה בחמישי, הכרויות עם אנשים מהארגון.
האיש היה בטוח שעבר, בסוף הסיבוב מודיעים שהם מתנצלים אבל הוא לא יועסק.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

נשמע ממש ממש ממש לא אמין.

נשים בצד את מגפת הקורונה והשפעתה בשלושה חודשים האחרונים.

חברות שמכבדות את עצמן עושות שמיניות אם לא יותר באוויר, כדי להנעים את כל התהליך על מועמדים, כולל שיחות הסברים ארוכות לכאלו שלא עוברים, כשלפני עשור לא היו אפילו טורחים ליידע אותך אם לא עברת. השכר בשמים. מתכנתים כמעט ללא ניסיון בעלי יכולות מיקוח. כולם שואלים שאלות ובאים עם ציפיות שפשוט לא היו קיימות פעם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

כשלפני עשור לא היו אפילו טורחים ליידע אותך אם לא עברת.

זה עדיין קורה

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

באים עם ציפיות שפשוט לא היו קיימות פעם

מסכים לגמרי, כל פלוץ שעשה קורס יודמי בפייתון בטוח שהוא עילוי

פורסם

מתעלק,

אני לקראת סיום שנה שניה במדמ"ח (מאוניברסיטה).

תכננתי להתחיל לעבוד בערך עכשיו, אבל קורונה. אני מבין שמרבית החברות הקפיאו גיוסים, מה עושים במצב הזה?

איפה מחפשים?

אם למישהו יש כיוון למקום שמגייס, אשמח לשמוע. 

פורסם

יש מספיק חברות שלא הקפיאו
צק פוינט , אינטל , פייסבוק , אמזון.

לא מקומות שקל להתקבל אבל לחלקם יש משרות סטודנטים מעולות

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

למיטב ידיעתי ממתינים, רוב השוק מפטר או חל"ת ובטח כולם הקפיאו גיוסים.

גם אם תמצא הרוב עובדים מהבית מי יחפוף אותך?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...