Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מציע לקחת את כל זה בערבון מוגבל.

פגשתי מכל קצוות הקשת, בוגרי טכניון ואת"א שלא הסתדרו עם פלט של USB, ובוגרי מכללות ששלטו יפה מאוד בזה.

ראיתי קוד של בוגרי אוני' נחשבות שנראה כמו פח אשפה שכונתי לעומת קוד של בוגרי מכללות מסודר נקי ומחולק היטב.

וראיתי גם הפוך.

כמובן לעבודה אתה לא מקבל את הממוצע של הטכניון אלא אדם ספציפי שהיה בטכניון או במכללה.

כמו הבדיחה הידועה על מישהי בהריון עם תאומים ואחת עקרה שיש להן בממוצע ילד, או ההוא שטבע באגם שעומקו הממוצע 10 ס"מ

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול לומר מניסיון אישי שגם אני הייתי מאלה שלא מתחברים לכלום, כשהתקבלתי לתכנית מצטיינים באוניברסיטה בחרתי במדעי המחשב מסיבות רדודות.

זה היה באוקטובר האחרון ואת הסמסטר השני התחלתי כבר בחוג אחר ואני לא מתחרט לרגע על שום דבר, צריך לדעת גם מה אתה לא אוהב לפני שמבינים מה כן ולקבל את האומץ לבחור בו במידה וכמוני מגיעים למסקנה שכסף לא שווה את זה. כן גאה בעצמי שעבדתי קשה גם כשהייתי אומלל ולא התחברתי, יכול לספר על חברים שהלך להם הרבה פחות טוב ממני אבל הם נהנו מכל רגע וראו את היופי שאני פספסתי.
המזל שלי הוא שבמסגרת התכנית אני מקבל גישה חופשית לכל הקורסים שיש למוסד (אונ' חיפה) להציע אז דאגתי להחשף להכל, למרות שיש בתחום החדש הרבה אפשרויות להתקדם בהשכלה ותעסוקה כרגע אני לא מגביל את עצמי בכלום ורואה בשנים שלי כסטודנט חוויה שאני רוצה כמה שיותר להנות ממנה, אנשים שאני מעריך אמרו לי שיש ביקוש לאנשים טובים (מוכשרים ובעיקר חרוצים) בכל מקום, ואני מאמין להם.

בקיצור עצתי היא הכי חשוב לקפוץ למים ולהשתדל לקחת כמה שיותר בקלות ואפילו לנסות להנות כמה שאפשר, המסקנות יגיעו לבד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 שעות, halperin96 כתב:

זה לא שאני מבוגר,אבל אתה רק בן 23,

קח שנה לשפר בגרויות ופסיכומטרי ולך ללמוד באוניברסיטה.

אין סיבה להיות בלחץ.

במידה ואבחר נגיד בדרך כזאת , האם יש תיעדוף ממה להתחיל? קודם כל פסיכומטרי?

האם אצטרף לשפר משהו נוסף מעבר למתמטיקה לרמה של 5 יח"ל?

פורסם
לפני 3 דקות, HellCat כתב:

במידה ואבחר נגיד בדרך כזאת , האם יש תיעדוף ממה להתחיל? קודם כל פסיכומטרי?

האם אצטרף לשפר משהו נוסף מעבר למתמטיקה לרמה של 5 יח"ל?

תשפר בגרויות קודם ואז תעשה פסיכומטרי.

המתמטיקה בבגרויות תוריד ממך חלודה ויהיה לך קל יותר ללמוד את החלק הכמותי.

כנ"ל אנגלית,אם אתה צריך לשפר.

אני לא מאמין בקורסים אלא בלמידה עצמית.

תמצא מישהו שמוכר בזול ספרי הכנה לבגרויות וספרים של פסיכומטרי ורוץ על זה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 18 דקות, Alkash כתב:

עזוב ספרים,
GOOL. כלי מדהים וזול משמעותית מהקורסים שדורשים אלפי שקלים.

איך לומדים מתמטיקה בלי לתרגל?

פורסם
לפני 46 דקות, Katom כתב:

אמרתי כנראה,אולי הייתי צריך להשתמש ב"לדעתי", ושים לב לניסוח - המקום הטוב ביותר ללמוד בו, כלומר שילוב של רמה ואווירת לימודים.

לא חושב שיש תשובה חד משמעית לשאלה הזאת, (גם אם מורידים את אווירת הלימודים).

צודק. אם משקללים אווירת לימודים וכו' ב"ג כנראה בטופ. באת"א התחושה היא יותר בסיס פתוח. רוב הסטודנטים גם לא גרים בת"א אלא בערים מסביב.

תלוי איך מודדים. הדירוגים השונים מתרכזים בפרסומים ולאו דווקא איכות הוראה (מה שמעניין סטודנטים).

לפני 43 דקות, halperin96 כתב:

בטכניון יגידו לך שהטכניון הכי טוב בגלל רמת ההוראה בת"א יספרו לך שיש לך הרבה אפשרויות תעסוקה באיזור וזה מה שחשוב..

אם תשאל סטודנטים בבראודה יספרו לך שאותם מלמדים את מה שמחפשים בתעשיה.

ואם תקפוץ לעברית תשמע סיפורים על הפקולטה שלהם למדויקים(היא באמת פקולטה חזקה) ושמלמדים הטובים מהתחום.

ממה שנתקלתי עד כה, בת"א רמת המזוכיזם (של הסטודנטים) ורמת הסדיזם (של המרצים) הן בין הגבוהות ביותר. בשילוב 0 אמפתיה של המרצים המתמודדת היחידה בתחום הזה היא העברית (אולי?). 

ת"א היא צאצא של העברית, ככה שהיא למדה ממנה די הרבה.

לפני 43 דקות, halperin96 כתב:

בשנה א הייתי בשעת קבלה אצל מרצה במתמטיקה,הבן אדם לא שחרר אותי שעה וחצי אחרי שנגמרה השעת ייעוץ עד שהבנתי הכל+דוגמאות.

נדיר מאוד. כיף לשמוע שיש עוד דברים כאלה. זה היה קורה אצלנו עם מתרגלים, לא עם מרצים.

לפני 40 דקות, Katom כתב:

אין ספק שבאוניברסיטאות יש יותר "גאוות יחידה" מאשר ברוב צה"ל 😂

זה די דומה כן. הטראומה של התואר בחלק מהמקרים עלולה לצלק כמו הצבא.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 1 דקה, halperin96 כתב:

איך לומדים מתמטיקה בלי לתרגל?

למה החלטת שלא מתרגלים בגוול?
יש לך סרטונים שמציגים לך את התרגיל, אתה פותר אותו לבד על דף ואז רואה איך צריך לפתור נכון ומשווה.

פורסם
לפני 13 דקות, Alkash כתב:

למה החלטת שלא מתרגלים בגוול?
יש לך סרטונים שמציגים לך את התרגיל, אתה פותר אותו לבד על דף ואז רואה איך צריך לפתור נכון ומשווה.

מנסיון האנשים כאן , זה משהו שניתן ללמוד מרמה של 3 יח"ל ולהתקדם בזה?

פורסם
לפני 2 שעות, m3x7r3m3 כתב:

ובעוד 5 שנים הוא צריך להיות כבר אחרי התואר ככה או אחרת, ואז מה שישחק תפקיד זה אך ורק הניסיון ולא תואר מפה או תואר משם

תואר נחשב יותר יכול להוביל למשרה ראשונה (יותר נכון ראיון) במקום טוב/עדיף יותר ולזכות אותו בניסיון טוב יותר. זה לא שעושים ריסטארט אחרי התואר, אלא שהפונקציה סוכמת, קצת כמו אינטגרל.

לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

במשרות תכנות יש איזה קטע כזה, שמי שלא בא מאהבה סובל, אבל סובל הרבה, ומהר, ומתוסכל מאוד מהר, ועובר למקצוע אחר מהר מאוד

X 100 מסכים.

לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

בוא נשים את האמת על השולחן - זה נכון רק למשרה הראשונה.

אחריה לא מעניין ולא רלוונטי ואף אחד לא מתייחס בכלל לאיפה למדת ומה למדת

זה נכון שאולי המראיין לא ישאל איפה סיימת את התואר, אבל תשים לב לנקודה שהגבתי עליה למעלה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

צודק. אם משקללים אווירת לימודים וכו' ב"ג כנראה בטופ. באת"א התחושה היא יותר בסיס פתוח. רוב הסטודנטים גם לא גרים בת"א אלא בערים מסביב.

תלוי איך מודדים. הדירוגים השונים מתרכזים בפרסומים ולאו דווקא איכות הוראה (מה שמעניין סטודנטים).

ממה שנתקלתי עד כה, בת"א רמת המזוכיזם (של הסטודנטים) ורמת הסדיזם (של המרצים) הן בין הגבוהות ביותר. בשילוב 0 אמפתיה של המרצים המתמודדת היחידה בתחום הזה היא העברית (אולי?). 

ת"א היא צאצא של העברית, ככה שהיא למדה ממנה די הרבה.

נדיר מאוד. כיף לשמוע שיש עוד דברים כאלה. זה היה קורה אצלנו עם מתרגלים, לא עם מרצים.

זה די דומה כן. הטראומה של התואר בחלק מהמקרים עלולה לצלק כמו הצבא.

כולם בוכים בכל מקום.

וכל מחזור בטוח שאותו דפקו הכי חזק ולכל השאר היו הקלות שלא הגיעו להם.

חבר טוב לומד חשמל-מדמ"ח,התלונות שלו לא על רמת המבחנים(רובם דיי הוגנים) אלא על זמני הבדיקה הארוכים והמשוב הבעייתי.

ALKASH,סרטונים זה נחמד,אבל בסופו של דבר אתה יושב עם דף ועט מול תרגיל,וזה גם SKILL שצריך לתרגל המון.

אני כותב על אייפד ביומיום,ועובר לנייר ועט כשלומד לבחינות.

פורסם

אחד הבנים שלי השלמים מ60 ב4 יחידות מתמטיקה ל90 ב5 יחידות דרך גוול.
השני שתכף מסיים תואר במדמ"ח באוניברסיטה עשה חצי תואר דרך גוול במקום ללכת להרצאות.
(אין לי קשור קשר כספי לגוול).

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, HellCat כתב:

מנסיון האנשים כאן , זה משהו שניתן ללמוד מרמה של 3 יח"ל ולהתקדם בזה?

זה שעשית 3 יחידות בתיכון לא הופך אותך למצורע עד סוף חייך.

בגיל 17 העדפת להסתובב או ללכת לים,זו "טעות" שניתן לכפר עליה בקלות.

כן,כל אחד יכול להשלים ל5 יחידות ולהוציא ציון טוב בפסיכומטרי.

שכח ממה שהיה לך קשה,תפתח דף חלק ותתחיל ללמוד מאפס.

לכל שאלה במתמטיקה/פיזיקה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואני מבטיח לעזור.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 דקה, halperin96 כתב:

כולם בוכים בכל מקום.

וכל מחזור בטוח שאותו דפקו הכי חזק ולכל השאר היו הקלות שלא הגיעו להם.

חבר טוב לומד חשמל-מדמ"ח,התלונות שלו לא על רמת המבחנים(רובם דיי הוגנים) אלא על זמני הבדיקה הארוכים והמשוב הבעייתי.

ALKASH,סרטונים זה נחמד,אבל בסופו של דבר אתה יושב עם דף ועט מול תרגיל,וזה גם SKILL שצריך לתרגל המון.

אני כותב על אייפד ביומיום,ועובר לנייר ועט כשלומד לבחינות.

אני לא מבין את כוונתך. ברור שאתה יושב מול דף ועט ופותר תרגילים. פשוט ההסברים והפתרונות הם בסרטון חיי עם מורה שמסביר לך במקום סתם מילים על דף.

• תוכן חדש...