Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא ממש מבין איך עבודה בתור מתכנת קשורה לפטיש בראש שנקרא אינפי, לינארית ושאר ירקות של שנה ראשונה.
אנשים פורשים בגלל סיבה אחת, התואר מאוד מאוד קשה.
מבלי חלילה לזלזל במכללה שאתה לומד בה, אבל באוניברסיטה המתמטיקה ברמה כזאת שגם אנשים עם 100 ב5 יחידות בתיכון דופקים את הראש בשולחן בתרגילי בית.

• רעיון טוב! 3
  • תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שאצלי מתמטיקה זה כיף גדול

גם לא נראה לי שזה יותר קל מאוניברסיטה. אולי יש מכללות ששם הרמה יותר נמוכה, אבל לא אצלנו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מכיר את התואר הזה מהטכניון,

קודם כל,סיפי הקבלה מטפסים בטירוף,זו פקולטה מאוד מבוקשת ויש תחרות.

מבחינת מתמטיקות-השנה הראשונה ברובה מתמטיקה-אינפי 1,2 ואלגרה 1,2.

גם אם תדע 5 יחידות מושלם זה יקדם אותך לשום מקום,הסגנון של התרגילים הוא לא לקבל ביטוי או מספר אלא להגיע למסקנה.

זו צורת למידה שדורשת הסתגלות ומפתחת לך דפוסי חשיבה חדשים.

באלגברות יש חלקים טכניים שרובם לא קשים אבל דורשים תרגול ותשומת לב.

את ההוכחות בקורס הזה שיננתי כמו תוכי ושנתיים אחרי אני לא זוכר כלום.

קורס המבוא(תכנותי) הראשון כותבים ב-C והוא נחשב לקורס בסדר.

הקורסים הפקולטיים אם תסתכל לא כבדים מבחינת נק"ז,אבל חלקם עמוסים מאוד בש"ב שחובה להגיש וגוזלים המון זמן.

שורה תחתונה,אתה תתקע ולא תבין מה רוצים ממך באינפי ותשבור את הראש על למה הקוד לא עובד ב-C,בסמסטר הראשון.

תגיע מוכן לזה נפשית.

הכי חשוב אל תעמיס ותנסה להיות כמו אחרים,תלמד בקצב שלך ותלמד את דרך הלמידה שלך-אני רק בסוף שנה שניה הבנתי שללכת להרצאות בשבילי זה בזבוז זמן מוחלט.

הייתי מגיע רק לחלק מהתרגולים וכל השאר לומד בבית.

ושבכל זאת יישאר לך חשק ללמוד,יש עבודה בתחום ובמשרות סטודנט השכר מתחיל באיזור ה85-90 שקל לשעה ומגיע גם ל100-110 בחלק מהחברות.

ככה ששווה ללמוד ולהשקיע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, Alkash כתב:

אני לא ממש מבין איך עבודה בתור מתכנת קשורה לפטיש בראש שנקרא אינפי, לינארית ושאר ירקות של שנה ראשונה.

אני תמיד חשבתי שזה בעיקר עיניין הסבל וכמה אתה  מוכן להקריב בשביל המקצוע שאתה רוצה ללמוד.

זה גם עיניין של דרך מחשבה ואיך לגשת לפתור בעיה וכאלה.

אבל בעיקר סבל.

בכלל, ככול שיש יותר סבל, ככה התואר נחשב יותר.

לפני 1 שעה, halperin96 כתב:

תשבור את הראש על למה הקוד לא עובד ב-C

גם אחרי שנים של תיכנות, אתה תשבור את הראש למה הקוד לא עובד, או למה לעזאזל מערכת מתנהגת בצורה ב' במקום בצורה א'.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 שעות, Alkash כתב:

לתארים מתקדמים , מחקר ומודלים מתמטיים זה חשוב. גם למי שיתעסק בגרפיקה ממוחשבת.

כמו כן זה מבוא רלוונטי למי שרוצה באמת להבין את העקרונות של אלגוריתמים big o וכו ואיל דברים רצים מתחת לפני השטח.

רלוונטי לכולם ? כנראה שלא , אבל בצורה מפתיעה ללא מעט.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אין כל קשר בחומר הלימוד של 4 ו5 יחידות מתמטיקה לחומר של חדוא אינפי או אלגברה לינארית.

זה נכון שמי שלמד בתיכון ו4-5 יש לו ראש מתמטי ויש לו סבירות יותר גבוהה לעבור את המקצועות הללו.

אינפי וחדוא זאת אותה גברת בשינוי אדרת פרט שבאיניפי יש יותר הוכחות וכמה דברים קטנים שלא מלמדים בחדוא.

לתל חי אין שם טוב במכללות להנדסה ואפילו לא בצפון.. הייתי ממליץ לך אולי על בראודה.

אחרי עבודה ראשונה בקושי מסתכלים על איפה למדת ויותר על מה אתה יודע ועם הזמן אין בכלל הבדל (יש ראיונות עבודה שלא תזומן עליהם בהתחלה משום שאתה לא בוגר טכניון או אונברסיטה).

בהצלחה!!

• רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל תודה רבה על המון מידע מעניין ששפכתם כאן בפוסט , שורה תחתונה - זה שווה ניסיון עם הרמת מתמטיקה שלי(שכמובן דורשת מכינה מצידם)?

פורסם

אני חושב שהרבה אנשים בנושא הזה כבר ענו לך על השאלה הזאת. שווה ניסיון או לא זה תלוי בך, אנחנו לא יודעים למה אתה מסוגל ולמה לא.

פורסם
לפני 24 דקות, HellCat כתב:

קודם כל תודה רבה על המון מידע מעניין ששפכתם כאן בפוסט , שורה תחתונה - זה שווה ניסיון עם הרמת מתמטיקה שלי(שכמובן דורשת מכינה מצידם)?

הכל תלוי ברמת הקליטה השלך..כמות החומר לא דומה לתיכון

יש לך כוחות נפשיים לקום מנפילות? ויהיו לא מעט..

פורסם
לפני 56 דקות, HellCat כתב:

אם יש לך את הפאשן לעבודה התחום, בהחלט

אני באתי במצב הרבה יותר גרוע ממך - עשיתי 4 יחידות בציון 75, אבל אז במשך 15 שנה לא נגעתי בזה, וכמובן ששכחתי הכל.

כשבאתי ללמוד לפסיכומטרי (רצו או שאעשה פסיכומטרי או שאשלים ל5 יח' מתמטיקה), לא ידעתי דברים ברמה של חיבור וחיסור, והייתי צריך ללמוד הכל מהתחלה.

הלימודים הם לימודי יום או ערב? אם זה יום, אולי באמת שווה להתאמץ עוד קצת, ולנסות להתקבל לאוניברסיטה, ולא מכללה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תואר במדמ"ח ברוב האוניברסיטאות דורש פסיכומטרי של 700+ וממוצע בגרויות גבוה שכולל 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית. ככה שלהתאמץ "עוד קצת" זה לא ממש עוד קצת וכנראה מדובר בשנים של שיפורי בגרויות ומספר מועדי פסיכומטרי.

פורסם (נערך)

מה לגבי מכללות שנותנות תואר של האוניברסיטה הפתוחה?

אופציה אחרת - לא ללכת עם העדר שהולך ללמוד מדמ"ח, אלא לחפש תואר פחות נפוץ, אבל שיכול לפתוח לך יותר דלתות בתעשיה (כמו הנדסת מחשבים או מערכות תקשורת)?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Katom כתב:

אני חושב שבמכללות לרוב עושים חדוא ולא אינפי , גם לינארית במכללות בדרך כלל מועבר יותר פרקטי ופחות תאורתי.

גם בבן גוריון למדתי חדו"א 1 ו-2 ולא אינפי. (אלא אם כן בא לך, ואז אינפי מחליף את חדו"א)

לדבריי המרצים אצלנו בשני הקורסים (כמה שאני זוכר) - אומרים שהרמה יותר נמוכה מזו של הנדסת חשמל. מן הסתם הרמה גם יותר נמוכה מאינפי של תואר במתמטיקה.

מצד שני למדנו קורסים שהם נטו של המחלקה למתמטיקה ומועברים גם לסטודנטים למתמטיקה, כמו לוגיקה ותורת הקבוצות ואלגברה 1 ו-2.

לפני 14 שעות, Katom כתב:

יש לך זמן עכשיו, בדרך כלל השפה הראשונה שלומדים בתואר היא C או JAVA, תלמד אותן מעכשיו כדי שתוכל להתמקד במתמטיקה.

השם ישמור, C בתור שפה ראשונה?

אני די אוהב C ו-C++ (וזה גם מה שאני כותב לרוב בעבודה), אבל כשפה ראשונה זה נשמע לי נוראי.

אגב, רצה שמועה (אין לי מושג אם היא נכונה) שהשנה בבן גוריון עברו במבוא למדמ"ח לפייתון.

בכל מקרה אני למדתי את הקורס בין 2016 ל-2017 (סמסטר א') ולמדנו Java.

היה לי רקע לא רע ב-C#, מה שעזר לי לסיים את הקורס די בקלות עם ציון גבוה.

אני כן ממליץ לעבור על קונספטים של תכנות בשפה כלשהי שהיא לא קשה מדי (C#, Java, Python) ולא משהו כמו C או C++. זה בהחלט אמור להקל.

לפני 7 דקות, Alkash כתב:

תואר במדמ"ח ברוב האוניברסיטאות דורש פסיכומטרי של 700+ וממוצע בגרויות גבוה שכולל 5 יחידות מתמטיקה ואנגלית. ככה שלהתאמץ "עוד קצת" זה לא ממש עוד קצת וכנראה מדובר בשנים של שיפורי בגרויות ומספר מועדי פסיכומטרי.

700+ זה קצת מוגזם, אלא אם כן נתונים הקבלה השתנו באופן דרסטי יחסית.

מכיר חבר'ה מהשנתון שלי שהתקבלו למדמ"ח בבן גוריון עם פסיכומטרי באיזור ה-650.

סכם כמותי בבן גוריון גם תלוי בממוצע הבגרויות, כך שאם יש למישהו ממוצע בגרויות מספיק גבוה, זה יחפה על ציון פסיכומטרי קצת יותר נמוך.

מאמין שנוסחה דומה קיימת גם באוניברסיטאות אחרות.

אגב, אם הוא רוצה ללמוד באוניברסיטה, שיתחיל בפתוחה, יתאמץ ויעשה אפיק מעבר. לא מכיר אוניברסיטאות אחרות מספיק, אבל בבן גוריון אפשר לעשות אפיק מעבר עם ציונים מספיק טובים.

לבן גוריון גם יש את השנה הראשונה להנדסה באילת, היו איתי בתואר כאלו שעשו את זה והמשיכו בלי בעיה בתואר במדמ"ח.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה ההבדל בכלל בין חדוא ואינפי? זה לא אותו דבר בשם שונה

אני למדתי חדוא 1+2, אבל אני רואה שבאינפי זה די אותם דברים

פורסם

כמה שאני יודע, אינפי יותר תיאורטי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...