Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, boy23 כתב:

כשיש לך 50 שקל אתה רוצה 100 וכשיש לך 100 אתה רוצה 200 זה טבעו של האדם..

במיוחד צעירים שאין להם יותר מדי שיקולים על הראש

או כמו שרשמתי,זה לא הכל כסף.

מכיר לא מעט אנשים שוויתרו על שכר מאוד גבוה בשביל לחיות את החיים שנוחים להם.

צר לי,אבל אתה מדבר שטויות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, halperin96 כתב:

או כמו שרשמתי,זה לא הכל כסף.

מכיר לא מעט אנשים שוויתרו על שכר מאוד גבוה בשביל לחיות את החיים שנוחים להם.

צר לי,אבל אתה מדבר שטויות.

סבבה נסה אותי..

לך לכל בוגר שסיים בזמן האחרון מדמח או הנדסת תוכנה ותשאל אותו מה הוא מחפש ומה חשוב לו במשרה..

כשאין לך ילדים ולא אכפת לך לראות אותם כל יום מוקדם או שאתה לא בגיל שאתה חושב על פנסיה ומחפש קביעות אתה מחפש כסף.

בשביל זה אנחנו הולכים לעבוד בשביל להביא כסף.

לא צריך להתבייש בכך,

עם השנים סדר העדיפויות משתנה והכל טוב.

פורסם
לפני 11 דקות, boy23 כתב:

סבבה נסה אותי..

לך לכל בוגר שסיים בזמן האחרון מדמח או הנדסת תוכנה ותשאל אותו מה הוא מחפש ומה חשוב לו במשרה..

כשאין לך ילדים ולא אכפת לך לראות אותם כל יום מוקדם או שאתה לא בגיל שאתה חושב על פנסיה ומחפש קביעות אתה מחפש כסף.

לא צריך להתבייש בכך,

לא יודע מי אתה ואין לי מה לנסות אותך.

אבל להכליל באופן גורף כזו כמות של אנשים?

אני אישית מכיר במעגל הקרוב רק 10 אנשים שאני יודע להגיד מה הם מחפשים.

10/10 מחפשים משרה שתעניין אותם.

רובם בני פחות מ25.

אל תטרח לענות,אני סיימתי את הדיון הזה.

פורסם

אני מסכים עם הלפרין.

הרבה אולי ירצו בהתחלה כסף, אבל די מהר מבינים שצריך איזשהו איזון בין כסף לעיניין.

כמובן שיש כאלה שהולכים לצד אחד ורק כסף מעניין אותם, ויש כאלה שרק מעניין איזור עבודה-בית, אתגר בעבודה או תחום עיניין מסויים.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

למה שלא תתחיל לקחת קורס ביודימי ותראה אם זה בשבילך ? 

מקסימום הפסדת 40 שקל, אבל לפחות תדע אם אתה מתחבר לזה או לא.

פורסם
לפני 2 שעות, stum כתב:

סכומים מעולים למס הכנסה, לך זה לא שווה את זה.

שמע לי, הייתי שם,  גש לראיונות. מקסימום תופתע. להגיד לא תמיד אפשר.

הכל מעולה למס הכנסה, מכל שקל תוספת אני רואה קצת יותר מחצי שקל בנטו.

אני לא צריך לגשת לראיונות 😃 אני עדיין מקבל הצעות עבודה כולל על גבי הפורום הזה.

העניין חשוב לי יותר מאלף או אלפיים שקל לפה או לשם, וגם הסביבה.

סתם לדוגמה רכב - יש לי אופציה לבחור כל רכב שאני רוצה עד תקרה של בערך 200 אלף שקל מ-3 חברות שונות, יש לי שני מסלולי אחזקת רכב לבחירתי ואולי בקרוב אחד נוסף.

עוד לפני הסגר החברה עשתה בשכל והביאה לי את כל הציוד שאני צריך לעבודה כולל ציוד מעבדתי יקר (בזמנו עלה 10 אלף דולר, היום כנראה באיזור 2000 אבל עדיין) לקחת הביתה כדי להקים סביבה בבית, משלוחים של טלפונים סלולריים לעבודה כמה שאני צריך עד לבית, אינטרנט סיבים אופטיים על חשבון החברה למי שצריך (לי היה לפני כן, לא הייתי צריך אז גם לא ביקשתי ולא אבקש החזר על זה), אתמול הגיע בהפתעה שליח לכל עובד בחברה עם קופסת מתנה לעצמאות, לא משהו שעולה מאות שקלים, דגל, ערכת פלאפל, 2 בירות, שרשרת דגלים וקצת פיצ'יפקס לילדה כמו קשת עם לדים ושעון עם לדים. שטויות אבל פייר ריגש אותי.

או לדוגמה שאני שומע מסביב על חברות שמפחיתות שכר, חלק באופן קבוע, חלק זמני, למשל 20% ל-3 חודשים או 10% קבוע, או הוציאו לחל"ת בכלל, אצלנו הודיעו על הפחתה של 10% ל-4 חודשים עם אופציה לקיצור (מדרג סמנכ"ל זה יותר אחוזים).

זה לא כיף לאבד כמה עשרות אלפים ברוטו, אבל יש לי פרספקטיבה.

גם חשוב לי היציבות של החברה, אפשר ללכת לחברות שנמצאות בגיוס וכל חודש מחפשות מאיפה ישלמו את המשכורת הבאה, ואפשר ללכת לחברה עם רזרבות של עשרות מיליוני דולרים בבנק כי שמרו ליום סגריר.

בגדול ה-DNA של החברה מאוד דומה לשלי בקטע הזה, לא להתמנף יותר מדי, וזה חשוב מאוד. זה לא מתאים לכולם.

לפני 2 שעות, halperin96 כתב:

לא הכל זה כסף.

ואם טוב לבן אדם והוא מרגיש מוערך ועובד עם אנשים טובים?

לעזוב בשביל עוד 1200(לנטו) שכנראה לא חסרים לו מידי.

לגמרי, וזה לא שלא היו הצעות גבוהות יותר על הפרק עד היום.

אבל חוץ מהעניין אני מסתכל על זה גם כמינוף, אתה יכול להרוויח גם 5 אלף יותר בסטארטאפ ואז הוא נסגר בהפתעה, גם אם לקח לך חודש לזרוק קורות חיים מסביב, לעשות ראיונות, לחתום ולהתחיל והופ הפסדת את כל הרווח.

קיבלתי לעבודה אחד אחרי סבב כזה אחרי שישב בבית 3 חודשים (וזה לא בגלל הראיונות, סגרתי איתו מקצה לקצה בשבוע).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא סטארטאפים אין באמת סיכוי שהם ישלמו קרוב לגדולות.

אפילו לא בכיוון.

אולי רק אם מסתכלים על המספר של משכורת בסיס.

אבל ברגע שאתה מתחיל לספור גם מניות ובונוסים שנתיים ובונוסי חתימה - המספרים כבר מאוד מאוד משתנים.

בגדול - ההבדל בין לעבוד באחת הגדולות (שמשלמות טוב. לא כל הגדולות משלמות טוב) לבין חברה בינונית שמשלמת לא רע / סטארטאפ שמשלם טוב - יכול להגיע לסביב ה50% ומעלה.

אם (נזרוק מספר) אתה מקבל 30 אלף היום ויכולת פוטנציאלית לקבל 50 - כבר לא מדובר על ישור לטבלאות שכר - כשהחברות האלו משלמות את הטופ 70-80% מהמשכורות בשוק.

ודווקא כבעל משפחה זה + יציבות מסוימת משחק תפקיד משמעותי - כשהחובה הראשונה שלי היא לבית.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, boy23 כתב:

רוצה לשמוע קטע?

אני בן 27, לא נשוי (לא במערכת יחסים גם), בטח אין לי ילדים.

זו המשרה הראשונה שלי בתחום הפיתוח, אחרי התואר שהיה די תובעני ויצר לי שגרה סופר עמוסה ב-3 שנים. אני באר שבעי ולמדתי בבן גוריון. היו לא מעט ערבי שישי שויתרתי על ארוחת שישי עם המשפחה והלכתי ללמוד.

אז כן, אכפת לי לחזור הביתה בשעות סבירות ולא לעבוד בשעות לא הגיוניות. לא מתאים לי כרגע לקום בשעות לא הגיוניות לדבר עם אנשים מחו"ל, לא רוצה לקחת את העבודה הביתה.

המקום שאני עובד בו נותן לי את זה.

אז כן, אני מרוויח טיפה פחות מהחברים שלי שלמדו איתי, אבל כשהם ממשיכים לעבוד בשעות מאוחרות, אני יכול לעשות מה שבא לי. אז גם לחופש ולשקט יש מחיר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין ממש יותר מדי קורלציה בין גובה המשכורת לכמות השעות שאנשים ״מחממים את הכיסא״

זה בעיקר למצא צוות וחברה שמעריכים work life balance בדי אנ איי שלהם ועבודה יעילה.

לדעתי אגב:

משרה ראשונה - עדיף לפני סוף התואר - לוקחים מה שיש - עם עדיפות  למקום שיש בו מנטורינג ואנשים ללמוד מהם.

משרה שניה - כל עוד צעירים - אפשר לקחת יותר סיכון , סטארטאפ יהיה אחלה כדי להיות בcutting  edge ולהתקדם מהר.

אחכ כבר אפשר לבחור לפי מה שראיתם ובא לכם.

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לא עברתי על כל הדיון ויכול להיות שהזכירו את הנושא, אבל מאוד חשוב להבין האם המוסד לימודים מספיק טוב ומכין אותך לעולם שבחוץ.

לדוגמה, יש אוניברסיטאות שלא מזכירות web בכל התואר והסטודנטים לומדים לבד. אז אמנם חסר את זה, אבל לא מורכב להיכנס לתחום ומי שרוצה ללמוד יכול בכיף גם בבית כי היו דרישות במוסד לימוד וסטודנטים למדו איך ללמוד נושאים לבד.

אבל יש גם מכללות (דוגמה שקופצת לי זה מכללת אשקלון), שאמנם נגיד לימדו שם web, אבל כל מי שיצא לי לראיין משם היה ברמה דיי ירודה (למרות שבאופן יחסי קורות החיים היו ניראים טוב עם פרוייקטים שונים שהם עושים). אז נכון שלימדו web, אבל המון ידע בסיסי היה ברמה נמוכה(מבני נתונים, design patterns וכו).

מאמין שיכול מאוד להיות שהיו שם גם סטונדטים עם ראש על הכפתיים שהשקיעו מאחרים יותר (ולא רק אץ המינימום)  - אבל חייב להיכנס לתואר שאתה יודע שאתה חייב לעשות יותר.

אני את התואר שלי עשיתי במכללה למנהל. סהכ מבחינת חומר לימוד אני חושב שהם עושים עבודה טובה. ידעתי שאני נכנס לתואר במוסד שהוא לא מהטופ 5 ואמרתי לעצמי שאני חייב לעשות הכל כדי לא להיות סתם עוד אחד. ואכן רצה הגורל ומצאתי משרת פיתוח בבית של מישהו באמצע התואר. בזמן שהרבה מהחברים שלי סיפרו על איזה הטבות יש בחברה שלהם, אני אמנם הייתי הכי רחוק מה, אבל המשרת פיתוח הזו פשוט הקפיצה אותי (ומן הסתם שכל נושא הפיתוח בתואר הגיע לי בהרבה יותר קלות, אולי גם סתם כי אני אוהב את זה).

אז תואר במדמח בתל חי יכול לתת את התעודה, אבל יכול להיות שיהיה לא קל להיכנס לתחום משם וחייב להשקיע מעבר לנלמד בתואר (וזה לדעתי נכון לכל מוסד לימוד, אבל על אחת כמה וכמה שהוא לא בטופ של המוסדות לימוד)

בנוסף, בגלל שיש עוד זמן עד שיתחיל התואר הייתי עושה איזה קורס ב udemy ומבין אם אתה מתחבר לתחום הזה פחות או יותר.

לדעתי חשוב להיכנס לתחום מהסיבות הנכונות (=אהבה למקצוע), אני מכיר כאלה שנכנסו רק בשביל הכסף אבל הם סובלים כל יום. לא מבקר אף אחד מהם, ולא יודע אם לא הייתי אוהב את התחום הזה מה הייתי עושה (אולי כלכלה), אבל כדאי להיסגר שזה מה שאתה רוצה לעשות. מבחינתי השכר בתחום זה בונוס.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
לפני 9 שעות, boy23 כתב:

סבבה נסה אותי..

לא צריך להתבייש בכך,

לא חוכמה הם עוברים מסטטוס סטודנט תפרן לסטטוס צעיר קצת פחות תפרן שפתאום יכול לקחת הלוואה לרכישת רכב חדש ולהתחיל לצאת לחו"ל כל חצי שנה. זה בסדר יש שלב בחיים שטוב ללחוץ חזק על הגז הקרייריסטי אבל תנסה להסתכל גם במראות מידי פעם שלא תמצא את עצמך מוותר על דברים אחרים או בורח ממשהו. 

פורסם
לפני 16 שעות, HellCat כתב:

מנסיון האנשים כאן , זה משהו שניתן ללמוד מרמה של 3 יח"ל ולהתקדם בזה?

אפשרי אבל צריך ראש מתימטי. המרחק בין 3 ו 5 יחידות לבין מה שלומדים בשנה א הוא עצום.

כמו שאמר פרופ אחד: בשעתיים הקרובות נסיים את החומר של 3 ומחר את החומר של 5.

שיפור הבגרויות ובפרט 5 מת' זה כדי להגדיל את סיכויי הקבלה שלך, או כי זה פשוט נדרש בחלק מהמקומות.

כדי להבין את רמת המתימטיקה הנדרשת אולי תעיף מבט על החדו"א של האו"פ. זה יתן לך מושג על מה מדובר.

לפני 15 שעות, Liviur כתב:

אם אתה מחפש איפה באמת עובר הקו בחול זה מה שציינו פה - מסלול עוקף HR - מי שאתה מכיר (internal reference) ומי שפגשת בתואר זה פותחי דלתות משמעותיים מאוד.

בסופו של דבר - הכי חשוב לעשות קשרים , להבין מה זה באמת תכנות ושאוהבים את זה ולהיכנס למשרה ראשונה (בפיתוח!) כמה שיותר מהר

זו הנקודה הכי משמעותית מבחינת מוסד הלימודים. גם כדי למצוא משרה טובה ומתאימה, וגם בצד המשבץ.

נטוורקינג מועיל יותר מאינפי (למרות שגם משתשמשים באינפי, תלוי לאן תגיע לבסוף)

לפני 14 שעות, halperin96 כתב:

זה כולה 5 יחידות,מה עשית מזה?-אתה לא צריך ראש טוב,צריך רק לשבת.

כל אחד שיישב על התחת ויפתור 100 תרגילים בכל נושא יידע לפתור את התרגיל ה101 בלי יותר מידי קושי.

מצטער, אבל לא. לא כל אחד יכול. לא כל אחד מצליח לקבל מעל 650 בפסיכומטרי.

לרוב האנשים יש כישורים אחרים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 שעות, dorsht כתב:

רוצה לשמוע קטע?

אני בן 27, לא נשוי (לא במערכת יחסים גם), בטח אין לי ילדים.

זו המשרה הראשונה שלי בתחום הפיתוח, אחרי התואר שהיה די תובעני ויצר לי שגרה סופר עמוסה ב-3 שנים. אני באר שבעי ולמדתי בבן גוריון. היו לא מעט ערבי שישי שויתרתי על ארוחת שישי עם המשפחה והלכתי ללמוד.

אז כן, אכפת לי לחזור הביתה בשעות סבירות ולא לעבוד בשעות לא הגיוניות. לא מתאים לי כרגע לקום בשעות לא הגיוניות לדבר עם אנשים מחו"ל, לא רוצה לקחת את העבודה הביתה.

המקום שאני עובד בו נותן לי את זה.

אז כן, אני מרוויח טיפה פחות מהחברים שלי שלמדו איתי, אבל כשהם ממשיכים לעבוד בשעות מאוחרות, אני יכול לעשות מה שבא לי. אז גם לחופש ולשקט יש מחיר.

אולי לא הייתי ברור התכוונתי לרוב הגדול 

פורסם

הבדל נוסף בין הבינתחומי,רופין,מכללה למנהל לתל חי זה הלוקיישן.

באיזור המרכז יש ביקוש לבוגרים וסטודנטים מכל הסוגים.

בקריית שמונה המצב התעסוקתי הרבה יותר קשה,והמבחר אם קיים מצומצם הרבה יותר.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 שעה, borsood כתב:

מצטער, אבל לא. לא כל אחד יכול. לא כל אחד מצליח לקבל מעל 650 בפסיכומטרי.

לרוב האנשים יש כישורים אחרים.

אם כבר, גם לא כל אחד מסוגל או צריך לעשות תואר, אבל לצערי היום "בלי ניירת אתה קקי, עם ניירת - בן אדם"

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...