Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, הגטס הזקנה שלי (2007) מראה סימנים מדאיגים:

1. משום מה ההתנעה לוקחת לי הרבה זמן כאילו מצבר חלש או משהו, המצבר עצמו נרכש לפני כחצי שנה. בסוף זה כן מתניע (אני מכבה את המזגן בהתנעה, מה שלא הייתי צריך לעשות אף פעם עד עכשיו), אבל בתחילת ההתנעה נדלקות נורות בלוח השעונים כאילו אני על דאבל בלינק, הן נעלמות אחרי כמה שניות. זכור לי שהיו לי פעם בעיות חשמל, לא זוכר באיזה רכיב, וזה גם קרה.

2. מזגן מקרר רק בנסיעה. כלומר המאוורר עובד תמיד אבל האוויר קר רק כשאני נוסע ולא בעמידה.

אשמח לשמוע אם מישהו יודע לומר מה יש פה ומה לבדוק.

בנוסף אם יש למישהו המלצה לחשמלאי לא יקר מדי לרכב באיזור גבעת שמואל-פתח תקווה-בני ברק אז אשמח (אם זה נוגד את חוקי הפורום אז גם בפרטי אחלה)

תודה!

פורסם

לגבי ההנעה...בדוק את הקטבים של המצבר שההדקים יושבים עליהם ומחוזקים כמו שצריך. כמו כן צריך לבדוק מצב הארקות ולנקות. תנסה להניע עם כבלים תראה אם אתה מקבל עוצמת הנעה אידיאלית, במידה וכן אז הבעיה היא איפה שהזכרתי. לגבי תפוקת קירור קודם כל בדטק מה מצב פילטר המזגן היושב מאחורי תא הכפפות, אם תקין ונקי תיגש למזגניסט שייבדוק חוסר בגז ואם המדחס עושה עבודתו נאמנה ואין בריחות גז.

פורסם

קצת צורם לי שהיית נוהג להשאיר את המזגן דולק כל הזמן ובהנעה ישר נכנס לפעולה, לא בריא למדחס לא בהנעה ולא בכיבוי. חבל. לא ממליץ בכלל.

לגבי ההנעה החלשה, האם יכול להיות שהמצבר שלך כבר הולך להחזיר נשמתו לבורא? האם בדקת עוצמת טעינה בהנעה ובמצב כבוי?

לגבי מזגן, האם הכוונה שרק בטורים גבוהים אתה מרגיש קירור ובעת עמידה האויר הופך פושר? אם כן, מדובר בחוסר גז במערכת.

אם לגבי זה אתה צריך חשמלאי ולדברים שציינת , גש ל"אשר מזגנים" בסגולה פתח תקווה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

בדוק מה מצב המצבר כשהרכב כבוי ועמד כמה שעות, כמו גם מתח טעינה בזמן שהרכב מונע עם צרכנים דולקים (מזגן אורות וכו').

אם המצבר והטעינה תקינים, הייתי חושד דווקא בסטרטר..

פורסם

הכוונה שמישהו בדק לי שהמצבר יושב כמו שצריך. אבל עכשיו שוב יש בעיה: הרכב בקושי מתניע. אני מסובב את המפתח שעה והוא מתניע ממש אחרי הרבה זמן כאילו נגמר מצבר (רק שהוא לא נגמר...). אולי זה סטרטר? כמה עלות של החלפת סטרטר ליונדאי גטס בערך שלא יעשקו אותי?

פורסם

תחזור רגע אחורה להודעה שכתבתי לפני שאתה רץ ומחליף סטרטר סתם! חבר כבלים מרכב תקין אחר ותראה אם הסטרטר מסתובב כמו שתריך ללא בעיה. אם מיסתובב הבעיה לא בסטרטר. כמו כן הייתי נותן מתח ישיר לסטרטר במידה והמצבר שלך באמת תקין ורואה אם הסטרטר מיסתובב בצורה אידיאלית. כל השיטות הנל יימנעו ממך לגשת ולחרוץ סתם גורל הסטרטר. אם במיקרים שהזכרתי הסטרטר יוכיח אחרת שהוא עייף אז עלות שיפוץ היא כ 300-500 שח.

סלם שתדע - לפני מיספר ימים הגיע אליי אקסנט שהתלונה בהנעה הייתה בדיוק לפי מה שקורה אצלך. סטרטר שמיסתובב בעייפות ולא מוכן להניע. לטענת המוסך המטפל הסוללה תקינה והסטרטר עייף ויש להחליפו. הרכב הגיע אליי מונע ובכיבוי ובנסיון ההנעה אכן הרגיש עייף ולא מוכן להניע. מבט קל טל המצבר וניראה שנעל המינוס לא הודקה כראוי ולא חובקת במלואה את הקוטב וחוטי הנחושת המיתחברים מהצמה אל הנעל כבל הזו לא הוכנסו במלואם ועטופים במעט קורוזיה. 5 דקות של עבודה שכלל ניקוי חוטי הנחושת, הידוקם מחדש, וחיזוק הנעל לקוטב והרכב מניע בנגיעה כבר כמעט שבוע. אז לא סטרטר ולא בטיח. בתופעות מהסוג הזה לא קשה לאבחן איפה הבעיה אבל לפעמים זה מצריך סבלנות שעדיף שתהיה אותה לך מאשר למישהו שמחפש ישר ללכת על סטרטר בלי הבדיקות הנכונות. מה שהוא לא יעשה תעשה אתה כדי לא לזרוק סתם כסף. אם יוכח שהסטרטר הוא באמת לא התקין ניתקדם איתך ונפנה אותך ונמצא לך סטרטר או משפץ דם כן בזול.

• תוכן חדש...