Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(אי) חבישת כובע בארצנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר הייתי ילד ובחור צעיר (במקור הייתי מושבניק רפתן פרימיטיבי) היו כולם, מגדול ועד קטן, כולל זקני השבט, חובשים כובע. אז זה היה בעיקר כובע טמבל לילדים, וכובע עבודה צהלי למבוגרים. אף אחד לא העלה בדעתו לצאת בלי כובע.

כיום זקנתי ואני כמובן כבר גר עשרות שנים בעיר, ותמיד תמיד מתפלא מחדש למראה כל האנשים ההולכים בחוץ ללא כובע.

כל כך התרגלתי לראות אותם כך, שגם התרגלתי לתמהון ואף פעם לא דיברתי על זה. עד אמש, כשדיברנו על זה זוגתי ואנוכי, ובאמת התפלאנו.

למה, למה במדינה כמו שלנו, ולמה כאשר המודעות מנזקי השמש רק עולה, למה כל כך מעט חובשים כובע? ואני לא מדבר על אלה שצועדים 2 מטר בחוץ, אלא על הרוב. והרוב כן צועד למעלה מעשר דקות תחת השמש הקופחת. אם לא יותר. האם אנשים לא יודעים מהו נזק מצטבר? מה צריך לקרות בכדי שבמדינה שבה שיעור סרטן העור הוא בין הגבוהים בעולם, אנשים יתחילו להבין? ואם תגידו שמדובר בענין של מראה או אופנה, ובכן לא קונה את זה: יש בכובעים אופנה מוטרפת ומפותחת בדיוק כמו במשקפי שמש, אם לא יותר.

ומשקפי שמש הישראלי הממוצע כן עונד.

מוזר בעיניי מאד.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא רק בארץ. כובעים זה לא באופנה בכל העולם, כמשווים לצילומים מתחילת המאה ה-20 לדוגמה.

בנוגע לנזק מצטבר - לדעתי אין כלום מ-10 דקות ביום (במיוחד כשהחשיפה היא בשעות הבוקר או הערב, בדרך למשרד ובחזרה מהמשרד) אבל עד שיוכח אחרת זאת רק דעה ללא גיבוי. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כאשר הייתי ילד ובחור צעיר (במקור הייתי מושבניק רפתן פרימיטיבי)

...

פה כנראה התשובה.

אני כנראה צעיר ממך, ועדיין כיליד 1971, מאז ילדותי אני לא זוכר שמישהו חבש כובע, פרט אולי לסבי ז"ל שהתקרח והסווה את העניין. יכול להיות שקיבוצניקים ומושבניקים כן חבשו כובעים.

פורסם
זה לא רק בארץ. כובעים זה לא באופנה בכל העולם, כמשווים לצילומים מתחילת המאה ה-20 לדוגמה.

בנוגע לנזק מצטבר - לדעתי אין כלום מ-10 דקות ביום (במיוחד כשהחשיפה היא בשעות הבוקר או הערב, בדרך למשרד ובחזרה מהמשרד) אבל עד שיוכח אחרת זאת רק דעה ללא גיבוי. :-)

אתה צודק.

רובם המוחלט של האנשים לא חולים בסרטן העור.

עבור רוב האנשים, החשיפה היא מינימלית (נניח 10 דקות לכיוון).

אם נפלח את אוכלוסיית החולים, נראה שאחוז מהותי מהם עוסקים במקצועות בהם הם חשופים לשמש זמן רב ולאורך שנים רבות.

אי לכך ובהתאם לזאת, אין מה להיכנס לפאניקה מהליכה קצרה בשמש, שאפילו טובה לנו.

ממליץ לקרוא באתר משרד הבריאות או חכם בשמש וכיו"ב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מקפיד על חבישת כובעים, כלבנבן אפילו מעדיף לצאת לשמש חבוש כובע עם "וילון" לצואר. הבנים שלי (ששניים מהם ירשו מאמם את הפיגמנטים הצפופים) מגחכים על הוילון, אבל לא על הכובע.

לפני מספר שבועות היתה לי תאונה קטנה - יצאתי לטכס הפתיחה של מירוץ הג'ירו - איטליה בחיפה ללא כובע (מה לעשות, תחילת העונה וכאש יצאתי היה מעונן. אחרי חצי שעה התבהר). למרות שבשלב די מוקדם התחבאתי באוהל שהיה במקום הקרחת נשרפה לי. הוצאתי כובע מהמאגר והנחתי בתא הכפפות של הרכב, כדי להמנע מתקלות דומות בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הזה לא קיים במציאות העירונית היום. קיים מאוד אצל מטיילים.

אם אני יוצא ביום שמשי בשעות 10:00-17:00 מעבר לכמה דקות מזדמנות: חובש כובע טיולים שמגן גם על העורף.

ישנה אופנה משיקה לאופנה עבריינית של כובע מצחיה גם בשעות החשיכה. אבל זה לסיפור אחר.

פורסם

באותו עניין יש להוסיף פריט אופנה נוסף - משקפי שמש. מבחינתי פריט חובה כל עוד השמש זורחת והעננות אינה כבדה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

על מה אתם מדברים. אתם מדברים איתי על כובעים בהליכה בתוך העיר? לכו לחופי הים והבריכות. לא מעט אנשים (בעיקר בנות צעירות) מורחים על עצמם שמן (!!) שיזוף. פשוט ניצלים כמו צ'יפס. בפעמיים-שלוש שניסיתי להעיר/לשאול, נעניתי ב"יאללה, הכל שטויות, מה יכול לקרות, רק מפחידים אותנו, ממילא נמות" ועוד תשובות הישר מהפקולטה למדעים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

הם גם לובשים מעיל ב-38 מעלות. נראה שהכובע לא מגן על הראש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האנשים היחידים שהולכים עם כובעים אפקטיביים (כובע טמבל/רחב שוליים) הם או חרדים ואתיופים מבוגרים או אנשים שעובדים בחוץ כל היום.

הכובעים שנחשבים היום אופנתיים יצלו טיפה על המצח או על העורף, תלוי איך אתה בוחר לחבוש את זה. לא אפקטיבי במיוחד אם אתה לא קירח.

תוסיף לזה את העובדה שבמקרה הטוב רוב הסיכויים שתראה כמו איזה דושבאג, ובמקרה הגרוע כמו היפסטר טבעוני קיצוני.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
האנשים היחידים שהולכים עם כובעים אפקטיביים (כובע טמבל/רחב שוליים) הם או חרדים ואתיופים מבוגרים או אנשים שעובדים בחוץ כל היום.

זאת בדיוק הנקודה, אין שום קשר בין הכובעי שהיו נהוגים בעבר לבין הגנה מהשמש.

זאת רק אופנה.

זה שכובעי הקש המסוגננים של מקימי היישוב היו גם בעלי הגנה סבירה מפני השמש - זה במקרה.

כובע טמבל לא מגן מפני כלום.

פעם לכובעים הייתה גם הצהרת השתייכות מעמדית, שנעלמה מזמן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לכובע מצחייה שחור עם 3 פסים לבנים אין השתייכות מעמדית ?

גם בים אני רואה אנשים משתזפים כאילו אין מחר ואין הקרנות..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כובע טמבל לא מגן מפני כלום.

כובע טמבל זה לא כובע ב' של הצבא, מהסוג שמכריחים אותך לחבוש בטירונות? הוא דווקא מצל על הראש באפקטיביות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה כן.

דווקא אחד הכובעים היותר אפקטיביים, מקום שני אחרי כאפיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...