Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(אי) חבישת כובע בארצנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמי שעובד מדי פעם בשטח כל היום, חפרתי קצת בנושא הכובעים. יש פירמה אמריקאית שמתמחה בנושא, למי שאוהב פתרונות של הביוקר: sundayafternoons.com.

הכובע כמובן נלווה לביגוד ארוך מנדף (וגם ביגוד תחתון מנדף) ומוגן uv, וקרם הגנה (שזה נושא בפני עצמו שגם בו עשיתי דוקטורט, אם מישהו מעוניין אוכל לפרט).

חזיר דיזל

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כבר ציינתי שקניתי כובע כזה בשמורת טבע (מודפס עליו "עין גדי", אז כנראה שם) ואני משתמש בו לפחות 10 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אמנם לא הכרתי את SunWay, אך הנחתי שהחברה האמריקאית הנ"ל לא יחידה בשוק, ושיש אלטרנטיבות.

עכשיו הסתכלתי באתר שלהם - חלק מהכובעים דומים דימיון מדהים לכובעים של Sunday Afternoons...

תודה על הקישור בכל אופן, יש שם עוד דברים שימושיים.

Capture (Medium) (2).JPG

חזיר דיזל

פורסם

האמת שאני נתקלתי לראשונה בכובעים של sunway בשילב. לאחר מכן נתקלתי בחנות מותג שלהם בטיילת באילת, ועכשיו רואה שיש להם גם במרכז שתי חנויות.

פורסם
זה לא כובע טמבל?

VC2698_large.jpg

הכובע הצבאי בעל שוליים רחבים הניתנים לפרישה לצדדים על מנת להטיל צל רחב, וכן בעל שרוך סנטר. חלקו העליון שטוח, בניגוד לכובע הטמבל הכיפתי. אני קורא לו "כובע רפול" כיון שהונהג בתקופת הרמטכ"ל רפאל איתן, והיה חביב עליו, לפחות בתמונות.

נקרא בצה״ל (וגם מחוצה לו) ״כובע פטריה״.

פורסם

תשמע, אני משוחרר מהכוחות המזויינים כבר 15 שנה. לא מעודכן במינוח חוץ מכמה קללות בקווקזית שהביא הבן הצעיר שלי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וקרם הגנה (שזה נושא בפני עצמו שגם בו עשיתי דוקטורט, אם מישהו מעוניין אוכל לפרט).

אשמח למידע תודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
נקרא בצה״ל (וגם מחוצה לו) ״כובע פטריה״.

כשאני הייתי בצה"ל קראו לזה "כובע טמבל" בגרסת הבסיס והיתה גם גרסה מאובזרת שנקראה "כובע סמלים".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אשמח למידע תודה!

אשתדל לתמצת.

תכשירי הגנה מהשמש מתחלקים לשתי קבוצות: התכשירים הקלאסיים, אלה בעלי המרקם הלבן, המבוססים על חוסמי קרינה פיזיים (תחמוצות אבץ וטיטניום), והתכשירים השקופים, הנפוצים בעיקר בשנים האחרונות, ומבוססים על חוסמי קרינה כימיים.

התכשירים השקופים פחות יעילים (גם לפי הניסיון שלי), ומעבר לכך, החומרים שנמצאים בהם לא סימפטיים בלשון המעטה, עם חשד לנזק אפשרי בטווח הארוך, לכן מקומם בפח.

ישנו ארגון אמריקאי בשם environmental working group (ewg.org), המדרג מדי שנה מבחר גדול מאוד של חומרי הגנה מהשמש. האתר כולל גם הרבה חומר הסברתי. כאשר התחלתי לחפור בנושא לפני כשלוש שנים, החומר הטוב ביותר שהיה זמין בארץ לרכישה היה זה:

https://www.laroche-posay.us/anthelios-dermo-kids-spf-60-sunscreen-3606000453746.html

כיום אנחנו משתמשים בקרם הגנה של חברה אוסטרלית בשם Blue Lizard:

https://www.amazon.com/Blue-Lizard-Australian-Sunscreen-Sensitive/dp/B003AVNK0S?th=1

מניסיוני זה קרם ההגנה הטוב ביותר שיצא לי להשתמש בו עד היום. בגלל מחירו וזמינותו אני שומר אותו לילדים; אני נשארתי עם ד"ר פישר הישן והטוב.

המוצר הנ"ל דורג גבוה מאוד בדירוג של ewg בשנה שעברה וגם השנה. זמין לרכישה בארה"ב, אך אין להשיג בארץ, גם לא ישירות דרך אמאזון - אז או להזמין דרך mustop/shipito או להתעלק על מכר\חבר\בן משפחה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

כשהייתי נער, אבא שלי ז"ל העיר לי כל יום:

איך אפשר לצאת לבחוץ בארץ בלי כובע?

כמו כל מתבגר, לא התייחסתי ברצינות.

היום, בתור מבוגר, ברגע שזורחת השמש, לא הולך מטר בחוץ בלי כובע ומשקפי שמש, ולא בגלל סרטן או כל מיני מרעין בישין. פשוט מרגיש פחות את החום עם הכובע. גם בימים שאני עובד שעות בחוץ וגם אם אני הולך 100 מטר מחניה לחנות. אם אני יוצא בצהריים והכובע לא על הראש, אני מייד מרגיש שחסר לי משהו.

משתמש בכזה:

https://www.blacks.co.uk/mens/136029-columbia-men-s-silver-ridge-bucket-hat-stone.html

המתבגרים והילדים שלי ישמיו כובע רק כשאגיד להם לשים, כי יוצאים לעשות משהו בחוץ. לפחות הם לא מתווכחים אבל הם לא ישימו ביוזמתם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יפה פירט קורן.

גם אני כבר ביצעתי מחקר בעיקר בנושא ההבנה, לפני שנים רבות.

אני מתנהג כך (לגבי שימוש בקרם): אין חשיבות גדולה מדי לאחוז החסימה המצוין ע"ג המוצר, והסיבה היא כדלקמן: אם למשל למוצר יש פקטור 30, אזי הכוונה היא לזמן שלוקח לי להישרף בשמש (נגיד 10 דקות) וזאת נכפיל ב- 30. כלומר 300 דקות.

תסכימו איתי שלאחר 300 דקות אף קרם הגנה, גם אם יהיה עשוי נירוסטה מחוסמת, לא ישאר על העור שלנו, וזאת בגלל שלל סיבות (הזעה, שחיקה במגע וכו') ובזמן שהייה בשמש בכל מיקרה עדיף "לחדש" את המריחה כל 30-40 דקות. כך שפקטור החסימה לא כל כך רלוונטי (לא להשתמש בפקטור של 10 דקות, כן? אבל הבנתם כבר את הפואנטה אני מניח).

הבנה זו נותנת לי את האפשרות לרכוש בנחת מוצרים איכותיים במחיר טוב. אני מחכה למצוא מבצע (בארץ, בחו"ל או באתרים למיניהם) ורוכש כל קרם בעל פקטור חסימה סביר. עוד דבר חשוב לדעת הוא ענין פג התוקף: יש לי קרמים בני 6 ואף 7 שנים שעדיין עושים את העבודה. אני מחזיק אותם במקרר וכל עוד לא שינו את ההרכב או המראה שלהם הם בסדר גמור.

פורסם

כשאני הייתי בצה"ל קראו לזה "כובע טמבל" בגרסת הבסיס והיתה גם גרסה מאובזרת שנקראה "כובע סמלים".

מעניין, מעולם לא שמעתי את המושג ״כובע טמבל״ בצבא. ״כובע סמלים״ אכן שמעתי (בטירונות).

פורסם

מקדם ההגנה מוגדר עם עובי מסויים של שכבת החומר, נדיר שמישהו אכן מוכח בכמות הנדרשת. מכל מקום, כיון שאני רגיש מאד, אני מורח קרם עם מקדם גבוה ומשתדל להשאיר שכבה עבה, אותה אני מחדש באופן תדיר.

לגבי ויטמין D - הסיפור מורכב, לא נדרשת חשיפה ממושכת לשמש כדי לקיים רמה מספקת, לבדיקת המעבדה בעייתית למראה כי אינה מייצגת כראוי את המצב האמיתי. אם אזכור אחפש משהו כאשר אגיע הביתה

• תוכן חדש...