Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתלבט זמן מה לגבי בחירת מגמת לימודים במקצוע הנדסאי בטכניון. עד לא מזמן הייתי בטוח שאלמד הנדסאי תעשייה וניהול אך רוב האנשים ממליצים שלא ללמוד מקצוע זה עקב מחסור בעבודה ומפני שזו לא הנדסה "אמיתית" כמו חשמל/מכונות/תוכנה...

כעת מתלבט בין הנדסאי חשמל/תעשייה וניהול/מכונות/אזרחי (בניין) ובמרשתת לא מוצא יותר מדי מידע לגבי מה עדיף וכדאי ללמוד מבחינת מציאת עבודה, שכר, תנאים, התקדמויות וכד'.

מעולם לא התעסקתי עם חשמל או כל דבר שקשור לעבודות כפיים ולא מתעניין בחשמל נניח אך מאמין שתוך כדי הלימודים אמצא עניין. כנ"ל לגבי שאר המגמות.

בסיום הלימודים יש אפשרות ללמוד תואר ראשון באוניברסיטת חיפה או להמשיך ללימודי תואר בהנדסה. אציין שאין באפשרותי לצערי ללמוד תואר ראשון בהנדסה נכון לעכשיו עקב ציוני בגרות לא מי יודע מה.

אשמח לעצות, גם מניסיון אישי מלימודי הנדסאים. לימודי בוקר או לימודי ערב? לימודי בוקר מאוד אינטנסיבי אך שנת לימודים פחות מלימודי ערב. החיסרון הגדול הוא שאין אפשרות לעבוד תוך כדי.

תודה רבה,

אבי.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקי, אז לגבי הנדסאי חשמל הבנת נכון, הסבירות לעבודה פיזית די גדולה, אם אין לך זיקה בסיסית לתחום (ואין ניסיון בעבודת כפיים) אז אולי עדיף שלא.

לגבי בניין, הענף היום בצמיחה ויש תמיד ביקוש לאנשים עם ראש על הכתפיים שיודעים לעבוד והמשכורות עולות, עדיין לא הייטק, אבל כבר לא מה שהיה לפני 6 שנים.

עם זאת, להנדסאי בניין יש תקרת בטון (לא זכוכית) כי יש מגבלות ברורות, למשל אם תחליט לעבוד בתכנון אז אתה מוגבל לחתימה על מבנים פשוטים כגון וילות, וחלק מהרשויות לא יכירו בחתימה שלך וידרשו חתימת מהנדס.

לא תוכל לעבוד כמהנדס ביצוע כי מאז שהתקנות בנושא ייחוד פעולות נכנסו לתוקף צריך להצהיר מי אחראי לביצוע והוא חייב להיות מהנדס.

כנראה שיש עוד כמה חסמים, אבל עם זאת, מי שטוב ויש לו ראש, ימצא את עצמו בענף, בין אם בתכנון, ביצוע, איכות או ניהול, בסופו של יום זו שאלה של רצון ויכולות אישיות.

פורסם

רגע, אני רוצה להבין משהו:

לטענתך ציוני הבגרות שלך לא מספיק טובים.

אתה שוקל לעשות הנדסאי שיאפשר לך אולי להמשיך לתואר ראשון או לתואר מהנדס.

כלומר, אתה הולך ללמוד שנתיים - 3 שנים הנדסאי בשביל שאולי תוכל להמשיך לתואר ראשון?

בן כמה אתה בכלל? במצבך יכול להיות שהייתי שוקל מכינה באוניברסיטה ומתחיל תואר, במקום לבזבז זמן על הנדסאי ואולי אחרי זה להתחיל תואר.

כמדומני באוניברסיטאות, תנאי הקבלה להנדסת תעשייה וניהול, אינם גבוהים במיוחד, ביחס לפקולטות מבוקשות כמו הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל וכדומה. כך שאם זה הכיוון, תוכל ללמוד אולי באוניברסיטה מוכרת ונחשבת בתעשייה.

כידוע לי, יש בתחום זה פחות עבודה מאשר למי שיהיה בוגר מדמ"ח/הנדסת תוכנה או הנדסת חשמל, אך יש עבודה. מה גם שאני מאמין שתחת הידע שהם לומדים, אפשר להתמקצע בתחום כלשהו ולהתברג לתעשייה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
רגע, אני רוצה להבין משהו:

לטענתך ציוני הבגרות שלך לא מספיק טובים.

אתה שוקל לעשות הנדסאי שיאפשר לך אולי להמשיך לתואר ראשון או לתואר מהנדס.

כלומר, אתה הולך ללמוד שנתיים - 3 שנים הנדסאי בשביל שאולי תוכל להמשיך לתואר ראשון?

בן כמה אתה בכלל? במצבך יכול להיות שהייתי שוקל מכינה באוניברסיטה ומתחיל תואר, במקום לבזבז זמן על הנדסאי ואולי אחרי זה להתחיל תואר.

מה שאתה אומר נכון, אבל מצד שני מכינה תיקח לו שנת לימודים, ותואר ראשון בהנדסה עוד 4 שנים, משמע 5 שנים בסה"כ. במידה והוא יעשה הנדסאי הוא ילמד במשך שנתיים ולאחר מכן השלמה למהנדס תיקח לו 3 שנים נוספות, גם כן 5 שנים, רק שבמקרה הזה אחרי שנתיים כבר יהיה לו מקצוע ביד.

אני גם נמצא בצומת דומה ושוקל לעשות הנדסאי במקום פסיכומטרי ומכינה בכדי להתקבל ללימודי הנדסה.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

מהנסיון של חברים ומכרים:

הנדסאי תעשיה וניהול - נכון למידע שהיה לי מלפני 5 שנים בערך- אין עבודה.

הנדסאי חשמל - יכול לעבוד בתור מפעיל מכונה ויכול לעבוד גם בתור מנהל פרוייקט שאלו 2 עבודות שונות בתכלית. גיוון יותר גדול.

לגבי השאר - אני לא יודע.

פורסם

אם הבגרות שלך בעייתית בגלל "חור" במתמטיקה ויש לך היכולת - דור צודק, והמסלול של מכינה ואויברסיטה עדיף. אם אין לך יכולת במתמטיקה הרי שמקצועות ההנדסה אינם בשבילך.

דור - איני יודע מה הדרישות לתעו"נ בבן גוריון, יכול לומר לך שהבן שלי נזקק לפסיכומטרי 720 כדי להתקבל למסלול בטכניון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשוב מאד שתתחבר למה שאתה הולך ללמוד ולעבוד בו, לא כל מקצוע מתאים לכולם וצריך להבין לאיזה סביבה ועם איזה אנשים אתה הולך לעבוד.

אני הנדסאי בניין, למצוא עבודה ממש לא קשה בתחום הביצוע והניהול בשטח אם אתה מגדיל ראש ובא לתת עבודה.

צריך להיות אגרסיבי מאד בתחום הזה כי אתה עובד מול נותני שירות בעייתיים פועלים בעייתיים וכל מני אנשים שחושבים שהשמש זורחת להם מהת*ת.

המקצוע מתגמל (מבחינתי) כיף לבנות ולשים חותמות על דברים, לעבור אחרי שהפרויקט מוכן ולדעת שאתה עשית את זה.

מבחינת שכר הכל תלוי בתפקיד, תהיה מוכן להתחיל למלטה לטחון שנה שנתיים מים ואחכ עם הניסיון תוכל להתקדם.

אני אישית לא מתחבר לתכנון (עבודה משרדית), אין הרבה עבודה ואתה כח עבודה זול בהתחלה ואין בעיה להחליף אותך ברגע

ולהיות קבור במשרד עם מחשבון וסרגל מהבוקר עד הלילה לא עושה לי את זה.

אני בשנה האחרונה עובד בפרויקט הרכבת הקלה בתל אביב, מדהים אין מילה אחרת חבל שזה פרויקט קצר (החלק שאני לוקח בו חלק)

אני מועסק אצל חברה סינית שכורה את המנהרות עם מכונת הTBM זה מבצע אדיר והסינים הם מכונות קטנות בעצמם.

הלימודים עצמם לא ככ קשים כל עוד אתה יושב ופותר הרבה תרגילים ויש לך הבנה פיזיקלית על איך דברים עובדים בעולם

פורסם

אני רק אתן 2 סנטים שלי לגבי הנדסת חשמל:

היום יש מחסור של מהנדסים בתחום ההספק (או בשפת העם זרם גבוה). החוסר נובע מכך שבשנות ה-90 הגיעו לכאן הרבה מהנדסים בתחום שמלאו את החסר.

אמנם אין הרבה מידע אקדמאי בתחום הזה (כי רובו נסגר בישראל), אבל התחום הזה בתהליך של צמיחה: בניית תחנות כוח מזבל, רכבת מחשמל ורכבים מחשמל. גם תחום אלקטרוניקה תעשייתית (הספק גבוה) בתנופה, ואפשר להשתלב בתעשיה.

החסרון: משום שאין הרבה מידע אקדמאי, ומתעסקים עם דברים רגישים, מחפשים בן אדם עם ניסיון שטח. כלומר, השנה שנתיים הראשונות אתה תעבוד כמו עובד כפיים.

הנדסת חשמל זו ההנדסה היחידה שיש לה רישיונות שונים בהתאם לניסיון.

גם לשכת מהנדסי חשמל מאוד מאוחדת: כנסים באילת, אפילו לסטודנטים.

פורסם
מה שאתה אומר נכון, אבל מצד שני מכינה תיקח לו שנת לימודים, ותואר ראשון בהנדסה עוד 4 שנים, משמע 5 שנים בסה"כ. במידה והוא יעשה הנדסאי הוא ילמד במשך שנתיים ולאחר מכן השלמה למהנדס תיקח לו 3 שנים נוספות, גם כן 5 שנים, רק שבמקרה הזה אחרי שנתיים כבר יהיה לו מקצוע ביד.

אני גם נמצא בצומת דומה ושוקל לעשות הנדסאי במקום פסיכומטרי ומכינה בכדי להתקבל ללימודי הנדסה.

ניכר שאתה בצומת כי מעטים מאוד האנשים שמסיימים הנדסה ב4 שנים, במיוחד בטכניון.

אגב, חבר שלומד איתי הנדסת מכונות (כרגע אנחנו שנה ב') וסיים מצטיין עם ממוצע 97 בהנדסאים בטכניון, הולך ללמוד 4 שנים, לכל הפחות.

ממליץ לפותח השרשור לשקול מכינה קצרה של מתמטיקה (כמו שאמרו, אם זה הדבר היחידי שחסר) שתיקח לך חודשיים-שלוש לכל היותר, תכין אותך גם היטב לחדו"א ולאגברה בשנה א', ותתן לך תואר עם פוטנציאל גדול יותר.

לפי מערכת מומלצת להנדסה, התואר מסתיים אחרי 8 סמסטרים, קרי 4 שנים, בפועל זו התאבדות לקחת מערכת מומלצת והיא ממש לא מומלצת, לא מבחינת ממוצע ציונים ולא מבחינה נפשית.

פורסם

אם אתה לא אוהב עבודת כפיים אז הנדסאי מכונות/חשמל וכו... זה לא זה. נכון שבלימודים מלמדים להשתמש בכול מיני תוכנות CAD אבל בשוק העבודה המשרות להנדסאים הן לא משרות פיתוח/תכנון/שרטוט.

לרוב תמצא את עצמך מטפל בתשתיות של מפעלים או מרכיב רכיבי חשמל בפרויקטים שונים או שתפקיד מרכיב/מכייל מערכות באחת מחברות המתעסקות בתעשיית האלקטרוניקה.

הכול בגדול זאת עבודת כפיים חלקן אינטנסיביות פחות חלקן יותר למיטב ידיעתי תקרת השכר להנדסאי מכונות היא בערך 14,000 ש"ח.

מה שכן הייתי ממליץ זה ללכת לתוכנה תחום עם עבודה הרבה יותר קלה ובשפע והשכר מתגמל יותר (חבר עם שנתיים ניסיון עוקף כבר את ה14,500).

פורסם
אם הבגרות שלך בעייתית בגלל "חור" במתמטיקה ויש לך היכולת - דור צודק, והמסלול של מכינה ואויברסיטה עדיף. אם אין לך יכולת במתמטיקה הרי שמקצועות ההנדסה אינם בשבילך.

דור - איני יודע מה הדרישות לתעו"נ בבן גוריון, יכול לומר לך שהבן שלי נזקק לפסיכומטרי 720 כדי להתקבל למסלול בטכניון.

שים לב:

https://bgu4u.bgu.ac.il/pls/scwp/%21app.gate?app=rdp&i=0&f=3

לא צריך אפילו פסיכומטרי גבוה, ואם יש לך ממוצע בגרויות מאוד גבוה לא תצטרך אפילו פסיכומטרי, אלא רק להשלים אמי"ר/אמיר"ם.

אם אתה לא אוהב עבודת כפיים אז הנדסאי מכונות/חשמל וכו... זה לא זה. נכון שבלימודים מלמדים להשתמש בכול מיני תוכנות CAD אבל בשוק העבודה המשרות להנדסאים הן לא משרות פיתוח/תכנון/שרטוט.

לרוב תמצא את עצמך מטפל בתשתיות של מפעלים או מרכיב רכיבי חשמל בפרויקטים שונים או שתפקיד מרכיב/מכייל מערכות באחת מחברות המתעסקות בתעשיית האלקטרוניקה.

הכול בגדול זאת עבודת כפיים חלקן אינטנסיביות פחות חלקן יותר למיטב ידיעתי תקרת השכר להנדסאי מכונות היא בערך 14,000 ש"ח.

מה שכן הייתי ממליץ זה ללכת לתוכנה תחום עם עבודה הרבה יותר קלה ובשפע והשכר מתגמל יותר (חבר עם שנתיים ניסיון עוקף כבר את ה14,500).

כמדומני לא פשוט פשוט למצוא עבודה בתור הנדסאי תוכנה, חבר שלומד את זה הסתכל על משרות וכמעט לא מצא כלום. כמעט הכול לבוגרי מדמ"ח והנדסת תוכנה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מהנסיון של חברים ומכרים:

הנדסאי תעשיה וניהול - נכון למידע שהיה לי מלפני 5 שנים בערך- אין עבודה.

.

כבר לא נכון, הביקוש עלה והיום זה מקצוע דיי מבוקש (יש כאלה שיאמרו מאוד מבוקש) - משכורות טובות במקומות הנכונים

Miata ND2

פורסם (נערך)

דור - בכל מקום יש איזה איזון בין פסיכומטרי לבגרות, או, במקרה של הבן שלי, מכינה (היו לו 5 יח"ל במתמטיקה, אבל בציון בינוני מאד). אם הבגרות חזקה אפשר להסתדר עם פסיכומטרי קצת יותר נמוך, ולהפך, כדי להשיג את הסכם הנדרש. אותו בן התקבל למסלולים אחרים בטכניון, אבל רק שיפור הפסיכומטרי (שהיה לא רע גם קודם) אפשר לו לעבור לתעו"נ, למעשה בסמסטר הראשון הוא היה רשום בפקולטה אחרת אבל למד תוכנית של תעו"נ בידיעה שבסמסטר השני כבר יהיה רשום שם.

אבל אם נחזור לפות"ש - הוא צריך לבדוק שני דברים - מה מעניין אותו, ומצוי בתחום היכולות שלו. לא צריך לספר לך שמקצועות ההנדסה הם מתמטיקה, מתמטיקה ועל זה רוטב מתמטיקה. ואם אין לו יכולת בתחום זה הרי שההנדסה לא מתאימה לו. הנדסאות זה סיפור אחר, אבל אם ברצון פות"ש להתקדם להנדסה הוא צריך להביא זאת בחשבון.

ועוד דבר, פות"ש - לימודי הנדסה, במיוחד בשנתיים הראשונות, כמעט שאינם מאפשרים עבודה, כיון שאינטנסיביות הלימודים גבוהה מאד. חומר שלמדת במשך סמסטר בתיכון ידחס באוניברסיטה לשבוע - שבועיים. אז אם אתה מתכוון לעבוד במקביל לסמסטרים הראשונים באוניברסיטה תחשוב שוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באריאל זה היה פעם נכון מה שרשמת לגבי בניין.

היום בשביל להמשיך להנדסה נדרשת מכינה עם ציון מינימלי גבוהה, לא יודע אם צריך גם פסיכומטרי זה רשום באתר שלהם.

לגבי הטכניון לא יודע.

תשימו לב שבבניין יש לימודים של שנתיים או שנתיים וחצי עבור התמחות בקונסטרוקציה, מי שרוצה להמשיך שיבדוק אם זה משנה המסלול שלמדת.

פורסם

כל לימודי הנדסה שהנדסאים רוצים להשלים במכללה מצטריכה ציון במתמטיקה 4,5 יחידות במתמטיקה, אחרת עושים מכינה.

לכן אם הפתרון לעשות הנדסאי בשביל ללמוד מהנדס, הוא לא הפתרון.

• תוכן חדש...