Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגיל - הרפורמה הזו נועדה לסייע למישהו. כזה שבשבילו מיליארד זו מכה קלה בכנף.

אם כרטיסי האשראי יעברו לחיוב יומי הם יהפכו למעשה לכרטיסי דביט.

אם הצרכנים יידרשו לשלם עמלת שורה על כל חיוב , או שמסיבה אחרת השימוש בכרטיס האשראי יהפוך יותר יקר, חברות האשראי יחוסלו כי אף אחד לא ישתמש יותר בכרטיסים. נחזור לכלכלת מזומן של שנות ה-60,

התנהלות המדינה הזויה, או שהעיתונאים לא מבינים\מביאים את כל המידע, או שתהיה רפורמה ברפורמה.

אני סקרן איף הדבר הזה פועל בעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזתומרת איך זה פועל בעולם? בדיוק כמו שדיברנו למעלה, עם כרטיסי דביט. אתה קונה משהו, משלם והעסק מקבל את התשלום מיד.

אם אתה משלם באשראי, אני מעריך שבית העסק מקבל את התשלום מיד גם כן והבנק מממן לך את האשראי (בגלל שלא הגיוני שבית העסק יצטרך לממן אותך באותה רכישה אם קנית באשראי, או לא יצטרך אם קנית בדביט).

שים לב - לא בכדי בחרתי בחשבונות המזון, המים והחשמל. אלה דברים חיוניים.

אם לא היה לך כסף למים וחשמל - היית חייב לגור במקום יותר צנוע. או לקנות אוכל הרבה יותר בסיסי. שוב - אם אין לך כסף לבזבז, אין לך ברירה (למעט פנייה לשוק האפור/שחור, ואז הלך עליך ממילא)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

בעולם? אתה מתכוון באירופה, שבה כרטיסי האשראי הם זן נדיר (יחסית). אחד הדברים שמדהימים אותי באירופה הוא השימוש העצום שנעשה שם במזומן (טוב, לא כולל שוודיה, בל לא ביקרתי בה אז לא הספקתי להתצרשם).

אני מדבר על מדינות שבהן פועלים כרטיסי אשראי. כאלה עם חיוב חודשי.

ודרך אגב - אפילו בימים שבהם היתה כאן אינפלציה של 40% בחודש זה פעל, אם כי תקופת האשראי הממוצעת היתה שבוע. לא מבין מדוע נזכרו דווקא עכשיו, כאשר הריבית אפסית.

רוני - [סרקזם] אתה רווק שחי ממשכורת מערבית במדינה מזרחית. אילו היית מגדל 3 ילדים במדינה מערבית עם משכורת מזרחית היית כנראה מבין את הישראלי המצוי.[\סרקזם] לפעמים צריך לצלוח תקופות משבר, ואז מוותרים על כל מיני דברים. למשל מתנהלים עם רכב אחד במקום שניים, וקניות יותר מחושבות. אבל לפעמים צריך לעבור אותה על מנת להשיג דברים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הניחוש שלי הוא שמנסים לעבור לשיטה כמו ארה"ב וכל עסקה תהפוך למעשה לעסקת קרדיט, ובהתאם לדירוג מסויים יהיה ניתן לשלם X שקל כל חודש (כולל Y% ריבית, לפי הדירוג) על מסגרת של Z.

זה מתיישב עם המעבר לניקוד אשראי פרטי (שאנשים כבר החלו להיפגע ממנו).

אגב, אני מניח שלמישהו נפל האסימון שצמצום השימוש במזומן יפגע בעיקר בעסקים קטנים. אבל כרגיל, מנסים לטפל בסימפטום ולא במחלה.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין לי ספק שמנסים לעזור למישהו. והמישהו אינו הצרכן.

אנחנו שבעים "רפורמות" שדפקו אותנו עד העצם. מבכר והלאה.

פורסם

אה, עם זה אני חד משמעית מסכים, אין פה שום ניסיון להקל או להטיב עם הצרכן הישראלי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אין לי ספק שמנסים לעזור למישהו. והמישהו אינו הצרכן.

אנחנו שבעים "רפורמות" שדפקו אותנו עד העצם. מבכר והלאה.

על הנייר זה נשמע כאילו זה עוזר לעסקים שמקבלים תשלום, ודופק את חברות האשראי (שלא יוכלו יותר לגלגל את הכסף שנמצא "באוויר" לפני שהוא מגיע לצד המקבל).

וכמובן יחד עם זה נדפק הצרכן הפרטי, כי הכסף שיחסר לחברות אשראי, יצטרך לבוא מאיפשהו.

השאלה מי עוד מרוויח מזה. משרד האוצר? בנק ישראל? גורמים בעולם התחתון? אנשי הלטאה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעניין שברוב התגובות לכתבה שהועלתה כאן אנשים טוענים שזה יעשה רק רע ושהם לא יכולים בלי האשראי. אני חושב הפוך - תרבות האשראי היא זו שגרמה לכך שכ"כ הרבה ישראלים חיים "על הקשקש" בין הפלוס למינוס, קונים יותר ממה שהם יכולים להרשות לעצמם ומבזבזים בלי לשים לב להוצאות.

בעולם? אתה מתכוון באירופה, שבה כרטיסי האשראי הם זן נדיר (יחסית). אחד הדברים שמדהימים אותי באירופה הוא השימוש העצום שנעשה שם במזומן (טוב, לא כולל שוודיה, בל לא ביקרתי בה אז לא הספקתי להתצרשם).

אני מדבר על מדינות שבהן פועלים כרטיסי אשראי. כאלה עם חיוב חודשי.

ודרך אגב - אפילו בימים שבהם היתה כאן אינפלציה של 40% בחודש זה פעל, אם כי תקופת האשראי הממוצעת היתה שבוע. לא מבין מדוע נזכרו דווקא עכשיו, כאשר הריבית אפסית.

רוני - [סרקזם] אתה רווק שחי ממשכורת מערבית במדינה מזרחית. אילו היית מגדל 3 ילדים במדינה מערבית עם משכורת מזרחית היית כנראה מבין את הישראלי המצוי.[\סרקזם] לפעמים צריך לצלוח תקופות משבר, ואז מוותרים על כל מיני דברים. למשל מתנהלים עם רכב אחד במקום שניים, וקניות יותר מחושבות. אבל לפעמים צריך לעבור אותה על מנת להשיג דברים אחרים.

סתם שתדע, השימוש שלי ושל רבים אחרים שאני מכיר במזומן הוא אפסי. רוב המקומיים בכלל לא מחזיקים מזומן ועובדים רק עם אשראי. המצב דומה בהרבה מדינות אירופאיות אחרות, כשמרבית המשתמשים במזומן הם פשוט אלה שמרמים את שלטונות המס.

וברור לי שמזלי שפר עלי בעניין הזה, אבל אני רואה פה התנהלות של אנשים שמזלם פחות שפר עליהם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מעניין שברוב התגובות לכתבה שהועלתה כאן אנשים טוענים שזה יעשה רק רע ושהם לא יכולים בלי האשראי

נסה לשכור רכב, לעשות מנוי לטלוויזיה בלוויין או לפתוח קו סלולרי בישראל בלי כרטיס אשראי (אהיה לארג', אשאיר לך את הכרטיס דביט), ותחזור לדווח על תוצאות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מעניין שברוב התגובות לכתבה שהועלתה כאן אנשים טוענים שזה יעשה רק רע ושהם לא יכולים בלי האשראי. אני חושב הפוך - תרבות האשראי היא זו שגרמה לכך שכ"כ הרבה ישראלים חיים "על הקשקש" בין הפלוס למינוס, קונים יותר ממה שהם יכולים להרשות לעצמם ומבזבזים בלי לשים לב להוצאות.

תרבות האשראי אינה תרבות כרטיסי האשראי - אלא תרבות האוברדראפט, ה"תרשום לי" במכולת וה"תשלומים" שקיימת הרבה לפני כרטיסי האשראי. הכרטיס מקל במשהו על הביצוע, אבל לא משנה את העקרון.

סתם שתדע, השימוש שלי ושל רבים אחרים שאני מכיר במזומן הוא אפסי. רוב המקומיים בכלל לא מחזיקים מזומן ועובדים רק עם אשראי. המצב דומה בהרבה מדינות אירופאיות אחרות, כשמרבית המשתמשים במזומן הם פשוט אלה שמרמים את שלטונות המס.

דאסטוניה ידועה בכך שהיא עברה מהפיכה דיגיטלית מוקדמת מאד, ונתקלתי בדברים דומים גם באיסלנד - מקומות שעובדים רק עם כרטיסי אשראי. אבל ההתרשמות שלי במדינות גדולות כמו גרמניה היא שהמזומן הוא השולט. שוב, איזו התרשמות של תייר, לא סטטיסטיקה מדעית.

וברור לי שמזלי שפר עלי בעניין הזה, אבל אני רואה פה התנהלות של אנשים שמזלם פחות שפר עליהם.

בארץ מי שגורלם שפר פחות מנועים מלקבל כרטיס אשראי. ויש בחברה הישראלית מגזרים שלמים שמתנהלים במזומן בלבד, כנראה שאחראים לחלק גדול מאד מהכלכלה ה"שחורה" שממנה אנחנו סובלים - אבל זה נושא לדיון עם ארובות גדולות להוצאת קיטור.

​.....

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
נסה לשכור רכב, לעשות מנוי לטלוויזיה בלוויין או לפתוח קו סלולרי בישראל בלי כרטיס אשראי (אהיה לארג', אשאיר לך את הכרטיס דביט), ותחזור לדווח על תוצאות.
השכרת רכב aside, טופס הרשאה להוראת קבע בבנק עבור כל האחרים. מזוכיזם, אבל יש כאלו שעדיין מעדיפים ככה.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

פורסם

פלאפון והוט הם היחידים שאני מכיר שמאפשרים באופן חופשי תשלום בהוראת קבע בבנק.

אצל האחרים זה רק ללקוחות מתוסבכים כלכלית דרך שימור/פיננסי/מחלקת גוויה.

פורסם

ה"ק בבנק זה אישור לשטן להכניס יד לכיס שלך.

אני מודה, בלי האפשרות לשלם בתשלומים מצבי היה פחות נעים ממה שהוא עכשיו. עם זאת, אני מסכים שצריכה להיות הגבלה, ואיזשהו קשר בין מסגרת החשבון למסגרת הכרטיס שלעיתים מנותקות לגמרי (תרתי משמע)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)
ה"ק בבנק זה אישור לשטן להכניס יד לכיס שלך.

מה ההבדל בין הוראת קבע בבנק מול הוראת קבע בכרטיס אשראי?

מלבד הבירוקרטיה/תסבוכת שכרוכה במילוי הטופס שמאפשר זאת אל מול הפשטות שבמסירת פרטי האשראי בטלפון/web, אני לא רואה שום הבדל. בשני המקרים, ברגע שהוראת הקבע קיימת, בית העסק יכול "לגבות כרצונו".

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לא רק מזוכיזם, אלא גם עליות נוספות - חברות הסלולר, למשל, גובות כמה שקלים לחודש תמורת הזכות לגבות את הכסף מהבנק במקום מכרטיס האשראי.

אז תגיד "מזומן" - אבל בשביל לשלם צריך לנסוע לבנק או לדואר, אז יש הוצאות דלק וזמן נוספות.

לא לשכוח שלכרטיס האשראי יש יתרון עצום מבחינת הסוחר - התשלום מובטח לו כמעט לחלוטין. ההליך של הכחשת עסקה אינו טריויאלי (אם כי אני חייב לציין את הטיפול היעיל מאד של ישראכרט במקרה אחד של גניבת כרטיס אשראי ושני מקרי נסיונות הונאה). וזה מדגיש גם יתרון חשו נוסף של הכרטיס - בטיחות.

• תוכן חדש...