Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, Derish כתב:

תמהני מה אוקראינה מקווה להשיג ע"י הסרת החסם ההיסטורי של האזרחות הכפולה

אני מהמר שזה כדי להפעיל לחץ על רוסיה שכן אזרחים רוסים לא יהיו זכאים לאזרחות כפולה. וגם יישור קו עם מדינות מערביות שמאפשרות אזרחות כפולה. 

לפני 43 דקות, Derish כתב:

כרגע זה נשמע כמו אחד המבצעים של חברות הסלולר למצטרפים חדשים בתחילת שנות האלפיים - קח טלפון חדיש בחינם, שלם גרוש וחצי לדקת שיחה, וחכה לראות מה יקרה עם המנוי שלך בעוד שנה. 

לדעתי היתרונות עולים על החסרונות (שלא ברור אם יש חסרונות) ומקסימום אפשר לוותר על האזרחות, לא מחזיקים בכוח. 

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Buki כתב:

לדעתי היתרונות עולים על החסרונות (שלא ברור אם יש חסרונות) ומקסימום אפשר לוותר על האזרחות, לא מחזיקים בכוח. 

יכול להיות לאנשים שפקטור עלות הוצאת הדרכון מהווה כמו כן פקטור, למרות שאני לא חושב שיש פה יותר מדי חוץ מתרגום אפוסטיל לאוקראינית של תעודת הלידה הישראלית (כפי שכתבו מקודם).

ד"א, אני ממליץ להזמין ממשרד הפנים, אישור לידה רשמי עם חותמת (בעברית). אאל"ט יש אפשרות להוציא גם באנגלית במשרד הפנים.

כנראה שישנה אפשרות לבצע הזמנה באינטרנט - בעידן קורונה. חפשו ותתעדכנו בעניין. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

2. לגיבוי למקרה שיקרה בארץ משהו שאנחנו לא רוצים אפילו לדמיין, במקום פליט תהיה אזרח. 

זו טענה מעניינת.

נראה לי במקרה הזה של משהו כ״כ קיצוני עוד מדינות יפתחו את שעריהן לפליטים (במיוחד אם הם לא אזרחי מדינות אחרות) - וזה יהיה עדיף (אהם ... ארה״ב ועוד מדינות באירופה)

לגבי עלויות של אזרחות נוספת - קשה לי להאמין שיוסיפו - אבל אין לדעת.

אם מסתכלים על ארה״ב - העלות של להישאר אזרח אמריקאי / בעל גרין קארד מחוץ לארה״ב - היא בהחלט משמעותית מאוד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 דקות, Liviur כתב:

נראה לי במקרה הזה של משהו כ״כ קיצוני עוד מדינות יפתחו את שעריהן לפליטים (במיוחד אם הם לא אזרחי מדינות אחרות) - וזה יהיה עדיף (אהם ... ארה״ב ועוד מדינות באירופה)

ארה"ב לא תשמח לקלוט 10 מיליון פליטים, באירופה יש המון פליטים כבר ולא רוצים עוד, אין לדעת מה יהיה ומקווה שזה לא יקרה. 

בכל מקרה, המון ישראלים מחזיקים באזרחות נוספת, כל אחת מסיבות שלו ולדעתי הסיבות דומות למה שרשמתי. 

מכיוון שזו האופציה היחידה שלי כרגע לאזרחות נוספת, אני חושב שעדיף עם מאשר בלי. כמובן אשמח לשמוע גם דעות למה לא כדאי. 

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

כמובן אשמח לשמוע גם דעות למה לא כדאי. 

ענייני מיסוי כמו בארה"ב. 

כמו שכתבתי כבר במידה ועברתי עם הדרכון האירופאי (לא אוקראיני) למדינת הדרכון שלי אז אני אצטרך לעשות קורס עולים (אינטגרציה) כמו שיש בארץ - אולפן. סביר להניח בשביל ללמוד את השפה. כמובן שזה בחינם. אני מתאר לעצמי שהשינוי בוצע בעקבות ביקור של ראש הממשלה של אותה מדינה בישראל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

ארה"ב לא תשמח לקלוט 10 מיליון פליטים, באירופה יש המון פליטים כבר ולא רוצים עוד, אין לדעת מה יהיה ומקווה שזה לא יקרה. 

יש עוד מדינות אבל נשים את זה בצד.

לגבי עלויות - יש מדינות שמחיוות דיווחי הכנסה (גם מחוץ למדינה) ותשלום מיסים.

כל מה שלא נופל באמנות מיסים כדיווחים מוכרים - צריכים להיות משולמים ככפל.

(גם ישראל עושה את זה עם עניין התושבות - מול אזרחות... קצת שונה אבל לא ממש - אם אני נגיד גר בארה״ב ואני נחשבתי באותה שנה גם תושב ישראל -> 10-12% מההכנסות שלי צריכות להיות משולמות לביטוח לאומי לדוגמא שלא מוכר באמנות מס בין המדינות)

לארה״ב יש כללים יותר מחמירים משמעותית מישראל בעניין הזה - אז גם ״סתם״ אזרחים אמריקאים שגרים בישראל מוצאים את עצמם עם חשבונות (או אי דיווח לרשויות - בהצלחה עם זה בימינו)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה בידיוק ההסתייגות שלי. כל נושא המיסוי הבינלאומי והאינטגרציה של מערכות המיחשוב בין המדינות. נשמע לי כמו סתם כאב ראש אם לא הולכים לגור באותה מדינה (או אם דרכון איחוד אז במדינה אחרת באיחוד). 

פורסם

תודה על ההערות, לא ידוע כרגע על מסים ותשלומים כלשהם מעבר לתשלום על הדרכון עצמו. 

נראה מה יהיה בעתיד, מקסימום תמיד יש אפשרות לוותר על האזרחות. 

פורסם (נערך)

מרגיש כאילו דרכון נוסף זה המוצר הכי נחשק בישראל בימים אלה.

פוסט טראומה מ"שומר חומות" ?

buki אני איתך, כל עוד נותנים צריך לקחת.

לצערי אני יכול לבקש רק דרכון בלארוסי שבשלב הזה האיחוד האירופי אפילו אוסר לטוס מעליה שלא לדבר על מחשבות צירוף לאיחוד. 😆

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם

מה לגביי זכאות של הדורות הבאים?

בדרכון אירופאי ממה שידוע לי, אם סבתא שלי (מצד אימא לצורך הדוגמה) זכאית לדרכון אירופאי, אז אם היא מוציאה, אימא שלי יכולה להוציא ואחרי זה אני אוכל להוציא.

באוקראיני זה גם ככה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תלוי בחוקי המדינה, ואלה משתנים. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד שאלה שמעניינת אותי, בהינתן מצב של אחד שיכול להוציא גם אזרחות אירופאית כלשהו וגם אזרחות אוקראינית, האם מותר להחזיק 3 אזרחויות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, dorsht כתב:

האם מותר להחזיק 3 אזרחויות?

תלוי בחוקים של כל אחת מהמדינות.

אתה צריך למצוא שלוש מדינות שמתירות להחזיק יותר מ2 אזרחויות.

למיטב ידיעתי, ישראל היא מדינה מעודדת הגירה (עליה) ואין הגבלה בחוק הישראלי על מספר האזרחויות.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

תלוי בחוק של כל מדינה. כמחכן, יש מדינות שמבטלות אזרחות נרכזת אם אתה רוכש אזרחות נוספת (לי, למשל, יש אזרחות גרמנית ואופציה להולנדית - אבל אם ארכוש את ההולנדית הגרמנית תבוטל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.12.2021 בשעה 22:43, DareDevil כתב:

ד"א, אני ממליץ להזמין ממשרד הפנים, אישור לידה רשמי עם חותמת (בעברית). אאל"ט יש אפשרות להוציא גם באנגלית במשרד הפנים.

היום כבר אין חותמת דיו כמו בעבר אלא תעודת הלידה מודפסת עם חותמת דיגיטאלית אשר יוצרת בעיה במדינות מסויימות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...