Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נניח בירנית אלקוש תמיד נראה כאילו שסללו אותו אתמול. סדום ערד זכור לי גם לטובה. וגם את נס הרים חידשו בשנתיים האחרונות.

מתחשבים בנו?

לפחות לגבי בירנית-אלקוש וכבישים אחרים בגליל העליון וברמת הגולן שתמיד במצב מצויין, הסיבה די ברורה.

חזיר דיזל

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כביש 395 נמצא כבר איזה 15 שנים בבניה. לא חושב התקדמו משמעותית ב־10 שנים האחרונות

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

למיטב ידיעתי כל מכרז לפרויקטי ביצוע יוצא עם טווח הזמן בו צפוי להסתיים הביצוע. על חריגה מהלו"ז בדרך כלל יש גם עונש כספי כך שלקבלן יש תמריץ לסיים.

הבעיה היא לא בקבלן ולא במזמין העבודה ששניהם כמובן היו מעדיפים שהעבודה תסתיים בהקדם האפשרי אלא בזה שהפעילות הרבה יותר רחבה ממה שמבין ההדיוט המצוי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בתשובה לשאלת פות"ש: כמה שיותר זמן, בכמה שיותר כספי ציבור שילכו לכמה שיותר קבלנים שמסתובבים בעיריה\רשות מקומית, ובכמה שיותר חוסר יעילות - והכי חשוב עם כמה שפחות פועלים שכאילו באים לעבודה, יום כן, יום לא ויום למה לא.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

כשאני אומר כבישים מלפני 40 שנה אני לא מתכוון לאיכותם. אלא לעובדה שהם לא תואמים לכמויות הרכבים שמשתמשים בדרכים!

לדוגמה כביש 444 מקיבוץ עינת לצומת נחשונים הוא בעל נתיב אחד! עומדים שם בפקק תמידי כמעט ממחלף קסם!

פורסם (נערך)

כאן מדינה מתפתחת קטנה בשטחה

כל שנה עולים כ 300 אלך כלי רכב כמה יורדים אף אחד לא יודע

לכן נעשה צפופפפפפףף

ולאן שאתה לא מסתכל סוללים סע לאזור יוקנעם / צומת העמקים

משנים שם סדרי בראשית

אפילו אליהו הנביא לא היה מוצא שם את דרכו להטביע את הפרשים בנחל הקישון.

במלחמה הזו הכבישים לא מנצחים.

לא מזמן סיימו את כביש 65 מצומת גולני עד לצומת קדרים

תענוג לנסוע שם

סיוט היה של מספר שנים עד שהזיזו שם הרים אבל עכשיו תענוג.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדוגמה כביש 444 מקיבוץ עינת לצומת נחשונים הוא בעל נתיב אחד! עומדים שם בפקק תמידי כמעט ממחלף קסם!

כבר המון זמן עובדים על להרחיב את קטע הכביש הזה לשני נתיבים.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
אתן דוגמא קטנה, יש כביש ברחובות בדרך לפארק המדע כשבאים מכיוון דרך יבנה או הפוך, כבר כמעט שנה אם אני לא טועה חופרים וסוללים את הכביש הזה, שבוע אחד הכל חול, שבוע שני הכל בורות עם חצי כביש סלול, שבוע שלילי כל הכביש חצי סלול אבל עם המון טלאים שיוצרים באמפרים קטנים והחצי השני עם בורות, כל זה כי בנו תחנת דלק ועוד מרכז קניות שבבנייה(שגם מתעכב בפני עצמו). בכלל הכבישים ברחובות הם גרועים, לא מטפלים בזה כבר שנים.

הכביש הזה הורס לי את הרכב.

נראה כי הקבלן נטש את הבניה וזה פשוט נזנח.

כן עושים שם מדי פעם משהו אבל זה פשוט סיוט ובדיחה על חשבון כולם.

לא ברור מה קרה שם אבל כפי שזה נראה, ישנן כנראה בעיות.

לאחר שמגיעים לצומת פארק המדע עצמה, בורות, באמפים, קפיצות, כביש לא ישר ובורות ביוב לא תקינים... הפך בשגרה.

אגב, לגבי גרמניה לאחר נסיעה של שבוע ברציפות, אכן תשתיות נהדרות אבל גם שם, יש כבישי בטון שגורמים לך להקיא מבחינת זה שמדובר על מקפצות או גלים כלשהם ואתה נמצא בהופעת רוק עם הראש שרוקד, הזוי.

פורסם

יש הרבה אלמנטים לא חושבים עליהם. סלילת כביש אפשר לעשות עשרות מטרים ביום. זו לא הבעיה. הבעיה היא שהרבה פעמים כדי להרחיב כביש - צריך להזיז תשתיות שהיו צמודות לכביש ולא יכולות להיות מתחתיו. הרבה פעמים זה תלוי בגורמים חיצוניים כמו קצא"א, חברת חשמל ועוד...

פורסם

אני מסכים לגמרי שהכל תלוי בהמון משתנים. יחד עם זאת אתה יכול לראות עשרות כבישים שאין שום הזזת תשתיות או לחליפין כבר הוזזו התשתיות ועדיין לוקח חודשים לסלול את הכביש.

לכולם כאן יש זמן לדוגמה , אבל אם יתכנסו על המעורבים מתוך רצון לסיים פרוייקט מוקדם ככל שניתן זה יהיה קצר!

יש תחושה שפשוט לא מעניין את אף אחד!

כולם משלימים עם האכסיומה " סלילת כביש אורכת זמן " ורצים איתה...למרות שטכנולוגית יש דברים שאפשריים ברבע מהזמן. ( שוב, אני לא מדבר על מחלפים ענקיים כדוגמת רעננה מרכז וכדומה, ששם אני באמת לא יודע ( אבל מאמין שגם שם מורחים את הזמן) אלא על כביש פשוט כמו 444 שהכל מוכן- תשתיות זזו לפני חודשים ועדיין נתיב אחד...)

פורסם (נערך)

הבעיה היא בשאלה.

במקום לשאול כמה זמן לוקח לסלול כביש צריך לשאול כמה זמן לוקח לסלול מסילת רכבת.

כל מדינת ישראל מסתכמת בשתי מסילות רכבת או פחות, כאשר הקטע מבאר שבע עם מסילה כפולה רק מהשנים האחרונות, ומסילת העמק לא כפולה ולא נעליים.

במקום לשאול כמה זמן לוקח לסלול כביש צריך לשאול כמה זמן יקח להסב תשתית של רכבת בסדר גודל מגוחך לחשמל מדיזל מזהם ולא יעיל.

אני לא יודע עוד כמה כבישים אתם חושבים שאפשר לסלול אבל א' - זה לא הרבה אלה אם יתחילו לסלול אותם מתחת לאדמה/באוויר. ב' - כבישים תופסים המון מקום שיכל להיות מנוצל לדברים אחרים. ג. אוטו זה סתם יקר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

פרקש - השאלה שלך נכונה. איפה חובב הרכבות שבינינו שיסביר לך מה הבעיה באיילון - שזה מה שתוקע את כל פיתוח הרכבות באיזור המרכז?

חוץ מזה - תסתכל על התגובות שי הישראלים לבנית תשתיות שאינן כבישים:

בירושלים רכבת קלה - אין סוף תלונות על הבניה והתפעול.

בתל אביב רכבת קלה\תחתית - סו סוף התחילו לעבוד - כולם מתלוננים.

בחיפה בנו את המטרונית - ונבחרה טכנולוגיה שעלויות וזמן ההקמה שלה מאפשרות הפעלה מהירה - כולם מתלוננים (כאילו שאם הדבר הזה היה נע על מסילה הוא היה פועל אחרת, אבל הוא היה עולה עו דמיליארד שקל וההקמה היתה אורכת עוד כמה שנים של עבודות בדרך).

כנראה שקשה לרצות את כולם, אבל הייתי רוצה לראות השוואה לפרוייקטים דומים במדינות אחרות. זוכרים את האחור בפתיחת טרמינל 3 בנתב"ג? עכשיו אני מפנה אתכם לגרמניה, שאותה כל כך אוהבים בפורום, ולראות מה מתרחש בבניית נמל התעופה החדש של ברלין. העסק הזה כבר מאחר בהרבה שנים, לא רואים את סופו, וכבר ברור שנעזו שגיאות חמורות בתכנונו. רוצה לומר שפרוייקטים גדולים אורכים זמן, עולים כסף , וקשהמאד לעמוד בלוחות הזמנים המתוכננים. אלא אם אתה מדינה טוטליטרית כמו סין שדורסת את אזרחיה, או בעל תקצינים בלתי מוגבלים כמו המפרציות. וגם אז זה לא תמיד עומד ביעדים המתוכננים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^ הדבר היחיד שיש לי להוסיף לדברים לעיל: לעתים ההקמה הפיזית של המסילה, כולל התשתית קומפלט, היא החלק הקל והקצר בתהליך. קודם לכך יש תכנון, פתרון בעיות סטטוטוריות, התנגדויות (כולל של ראשי עיריות/מועצות שיורים ברגליים של תושבי יישוביהם), העתקת תשתיות, פינוי פולשים, בעיות שבת וקברים, ושאר ירקות. מרגע תחילת תהליך התכנון עד תחילת הביצוע יכול לעבור עשור שלם.

חזיר דיזל

פורסם

באזור מגורי היו כמה צמתים וכיכרות מרכזיות עם כביש רחב דיו למספר נתיבים, כך שניתן לפנות למשל ימינה בחופשיות.

באו חכמי חלם ובנו שטחי הפרדה בנויים שמצמצמים את הכניסות לנתיב אחד. ומאז - פקקים קבועים מהגיהנום.

פורסם
פרקש - השאלה שלך נכונה. איפה חובב הרכבות שבינינו שיסביר לך מה הבעיה באיילון - שזה מה שתוקע את כל פיתוח הרכבות באיזור המרכז?

חוץ מזה - תסתכל על התגובות שי הישראלים לבנית תשתיות שאינן כבישים:

בירושלים רכבת קלה - אין סוף תלונות על הבניה והתפעול.

בתל אביב רכבת קלה\תחתית - סו סוף התחילו לעבוד - כולם מתלוננים.

בחיפה בנו את המטרונית - ונבחרה טכנולוגיה שעלויות וזמן ההקמה שלה מאפשרות הפעלה מהירה - כולם מתלוננים (כאילו שאם הדבר הזה היה נע על מסילה הוא היה פועל אחרת, אבל הוא היה עולה עו דמיליארד שקל וההקמה היתה אורכת עוד כמה שנים של עבודות בדרך).

כנראה שקשה לרצות את כולם, אבל הייתי רוצה לראות השוואה לפרוייקטים דומים במדינות אחרות. זוכרים את האחור בפתיחת טרמינל 3 בנתב"ג? עכשיו אני מפנה אתכם לגרמניה, שאותה כל כך אוהבים בפורום, ולראות מה מתרחש בבניית נמל התעופה החדש של ברלין. העסק הזה כבר מאחר בהרבה שנים, לא רואים את סופו, וכבר ברור שנעזו שגיאות חמורות בתכנונו. רוצה לומר שפרוייקטים גדולים אורכים זמן, עולים כסף , וקשהמאד לעמוד בלוחות הזמנים המתוכננים. אלא אם אתה מדינה טוטליטרית כמו סין שדורסת את אזרחיה, או בעל תקצינים בלתי מוגבלים כמו המפרציות. וגם אז זה לא תמיד עומד ביעדים המתוכננים.

אף אחד לא מתלונן על כך שהמטרונית לא על מסילה.

כולם מתלוננים על כך שנשפכו מליוני שקלים על פתרון שלא שיפר את מצב התחבורה בחיפה במאומה (המצב לא היה רע מלכתחילה, ולא הייתה סיבה להפוך את כל חיפה והקריות עבור הדבר הזה).

על השחיתות שחגגה שם כולם משלמים עד היום.

לא אדבר על שכונת הדר שהייתה בבניה 5 שנים כי שחזרו את החפירות והבניה שם לא פחות מ 3 פעמים.

• תוכן חדש...