Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו עוד מליון אנשים נתקעתי בפקקים..

עכשיומה שמשגע זה שבדרך שעשיתי כל הפקקים היו כתוצאה מהשתלבות של שני מסלולים לאחד.

מה שיותר משגע זה שבאותם הכבישיםכבר עובדים למעלה משנה על הרחבת הכביש!

תשתיות, סבבה, כביש, בסדר...אבל עם הכל --כמה זמן זה צריך לקחת?!

תעבדו24/6 ותגמרו עם הכבישים האלו!

שוק הרכב על כל חלקיו ( רכב חדש, דלק וכו,) הוא שוק של מליארדים- שהממשלה תתפוס את עצמה ותתחיל לסלול כמו שצריך~! אנחנו עם אותם כבישים כמו לפני 30 ואפילו 40 שנה!

בסין הקימו לאולמפיאדה עיר שלמה תוך 5 חודשים,

אז כביש אי אפשר לסלול כביש???

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנחנו עם אותם כבישים כמו לפני 30 ואפילו 40 שנה!

בסין הקימו לאולמפיאדה עיר שלמה תוך 5 חודשים,

אז כביש אי אפשר לסלול כביש???

כן, כי סין זו דוגמה טובה! :?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

קרוזר - לא גודל המדינה קובע. מה שקובע הוא המשטר. בישראל כאשר מחליטים לבנות כביש ולהפקיע קרקעות לצורך זה, ואחר כך לגרום מטרד לשכנים, יש פרוצדורות מעיקות עד שמגיעים להסכמה. בסין לא מתחשבים באף אחד - אם המדינה רוצה לבנות כביש (או שדה תעופה, או אצטדיון) שולחים לחצי מיליון אנשים הודעה שעליהם להתפנות מדירתם תוך חצי שנה, מציעים להם דירה חלופית, וכעבור חצי שנה הבולדוזרים עולים על השטח. זה מה שאלתה רוצה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר'ה, נתפסתם לסין וסטיתם מהנושא...

עובדים שנים על סלילת כביש- זה הגיוני??

לדעתי מע"צ צריכים להוציא תנאי במכרז של זמן מקסימאלי ( כמובן עםבקרת איכות..)

ושהקבלן ישבור ת'ראש! העיקר שיהיה כביש תוך חודש!

פורסם

כי עד שלא ימדדו את השרים אישית - שם ודבר לא יקרה.

אם שר היה יודע שמוטל עליו קלון, נפסלים לו כל התנאים הפנסיה הרכב הצמוד והמשכורת, אם מספר ההרוגים עולה שנה אחרי שנה במשך שנתיים שלוש רצוף, הוא היה דואג שהמספר יירד.

אם כבוד השר היה יודע שאם התשובה ל"מה עשית היום כדי לפתור את הפקק באיילון או בווינגייט" הייתה string.Empty הוא היה נזרק לאלף עזאזל, הוא היה דואג לפתור אותו.

אם כבוד השר היה יודע שאם הוא לא דואג לתחבורה ציבורית איכותית, בתדירות קבועה, תוך X חודשים, הוא וכל 119 חבריו מחוייבים להתנייד בתחבורה ציבורית בלבד, הוא היה דואג לסדר את התחבורה ציבורית.

לצערנו האדון ימשיך לקבל משכורת, העוזרים שלו, המשרד שלו, הפקידים שלו, כל אחד והרכב הצמוד שלו, הכל ימשיך להיות ממומן על ידך בלי קשר לביצועים או תוצאות בשטח, זה נכון אגב לכל שר, החל מהחינוך עד שר הדתות. שמאל וימין alike.

פורסם
אנחנו עם אותם כבישים כמו לפני 30 ואפילו 40 שנה!

אדוני חי בסרט, וללא שום ספק לא נע ונד פה לפני 30 או 40 שנה.

הכבישים שסוללים בעשור האחרון בארץ מ-ע-ו-ל-י-ם, עם אספלט ברמה אירופית,

או במילים אחרות, עקפנו את ארה״ב (גם) בתחום הזה.

לענייננו: יש סדר חשיבות לסלילה.

כבישים חשובים מאוד, כגון כביש מס׳ 1, זכה לתגבור מאוד משמעותי בשלבים שונים

של הרחבתו וסלילתו מחדש. כשנדרשו לכך, בין-לילה נסללו קטעים עצומים בעזרת עשרות משאיות ומכבשים.

בכבישים פחות חשובים הצוות קטן יותר ופועל בשעות מוגבלות.

למשל, חוצה שומרון, בעל האספלט מהמשובחים בארץ,

עדיין בתהליך של סלילה מחדש שבמהלכה נותר רק נתיב יחיד בכל מקטע עבודה.

כולם ממתינים בסבלנות ברמזורים הניידים, לפעמים גם 10 דקות בכל צד.

בכבישים בהם התנועה דלילה (למשל, הבקעה) הסלילה מחדש או ההרחבה איטיות בהרבה.

בגרמניה נסעתי במשך עשרות קילומטרים רצופים, שוב ושוב, פעם אחר פעם, בקטעים שהפכו לחד-מסלוליים

או דו-מסלוליים עם מרחק של 10 ס״מ בין המראה שלי למראה של הפול-טריילר מימין,

עקב עבודות אינסופיות בכבישים - לרוב, סלילה מחדש.

לא נצפו יללנים בשטח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בגרמניה גם אני נתקעתי כמה פעמים בסיטואציות כאלו.

מה שמעניין אותי זה לפי מה מחליטים איזה כבישים לחדש בארץ. נניח בירנית אלקוש תמיד נראה כאילו שסללו אותו אתמול. סדום ערד זכור לי גם לטובה. וגם את נס הרים חידשו בשנתיים האחרונות.

מתחשבים בנו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בגרמניה גם אני נתקעתי כמה פעמים בסיטואציות כאלו.

מה שמעניין אותי זה לפי מה מחליטים איזה כבישים לחדש בארץ. נניח בירנית אלקוש תמיד נראה כאילו שסללו אותו אתמול. סדום ערד זכור לי גם לטובה. וגם את נס הרים חידשו בשנתיים האחרונות.

מתחשבים בנו?

לא סתם הכבישים האלה סלולים טוב, ועל נס הרים עברו לא מזמן שוב, בגלל שהכבישים מסוכנים ולא סומכים על הנהגים הישראלים דואגים שהאספלט יהיה מושלם, אנחנו כמובן נהנים מזה :)

Miata ND2

פורסם

אירופה היא דוגמא קצת משונה. בהולנד למשל סלילה מסויימת נמשכת לנצח. אני גר פה חצי שנה ויש מספר כבישים שיצא לי לסוע בהם המון ואני לא זוכר מתי הם היו במצב של ״הושלם״ ולא במצב של ״בעבודה״. וגם אם משלימים אותם, תוך חודש חוזרים לעבוד עליהם שוב :shock:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
בסין הקימו לאולמפיאדה עיר שלמה תוך 5 חודשים

רק אתמקד בזה ואכתוב שזה ממש לא נכון. לסין היו לא מעט שנים להתכונן לאירוע הזה והכל היה מתוכנן מראש וחלק לא קטן מהדברים נבנה כמה שנים לפני האולימפיאדה.

באופן כללי- מסכים. מחוץ לבית שלי עושים כבר חודשיים עבודות בכביש. עובדים רק בלילה (אין לי טענה לזה, עדיף שיהיה רועש בלילה אבל ביום אפשרות לנסוע) אבל חודשיים לאותם 300 מטר!

פורסם

ZX - אל תשוה סלילת רחוב עירונילסלילת כביש בין עירוני: בכביש עירוני יש תשתיות יותר צפופות, ובמקרים רבים משלבים את חידושן בשיפוץ הכביש, מה שהופך את העבודה להרבה יותר מורכבת. ריבוד מחדש של קטע של 1- 2 ק"מ הוא עניין של יומיים, לפעמים עם איזה רווח בין ימי העבודה שבהם הכביש מתפקד כרגיל חוץ מקופצנות מה. (ראיתי את זה בסמיכות לביתי). כאשר מחליפים תשתיות מים, חשמל וכו') זה סיפור הרבה יותר ארוך.

לגבי גרמניה - עד כמה שהבנתי הגרמנים בונים את הכביש עם תשתיות עמוקות יותר מכל מדינה אחרת. כמובן מאריך מאד את זמן הבניה, אבל מצד שני מגדיל מאד את המרווח הנדרש בין שיפוצים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתן דוגמא קטנה, יש כביש ברחובות בדרך לפארק המדע כשבאים מכיוון דרך יבנה או הפוך, כבר כמעט שנה אם אני לא טועה חופרים וסוללים את הכביש הזה, שבוע אחד הכל חול, שבוע שני הכל בורות עם חצי כביש סלול, שבוע שלילי כל הכביש חצי סלול אבל עם המון טלאים שיוצרים באמפרים קטנים והחצי השני עם בורות, כל זה כי בנו תחנת דלק ועוד מרכז קניות שבבנייה(שגם מתעכב בפני עצמו). בכלל הכבישים ברחובות הם גרועים, לא מטפלים בזה כבר שנים.

• תוכן חדש...