Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי שמח לדעת איך פועל מנגנון גלאי לחץ אויר בצמיגים.

לפני 3 ימים המערכת התריעה על לחץ אויר בצמיגים (להפתעתי לא בצמיג ספציפי) וזה חייב אותי לעצור ולמלא אויר בכל הצמיגים.

כאשר הרכב לא עמוס, לחץ אויר בגלגל קדמי צ"ל 27 בר. נמצא שהלחץ 20 בר. כנראה בגלל זה ההתראה. בסופו של דבר, אתמול ראיתי ששוב חסר קצת אויר ובבדיקה של הצמיג התגלה מסמר.

הצמיגאי אמר שהתקר היה בשולי הצמיג שזה תיקון בעייתי ושאבדוק אם לא יורד אויר. למרות התיקון.

מה עליי לצפות מהמערכת מבחינת התראה על ירידת לחץ האויר? מדוע רק ב - 20 בר היא מתריעה (כאשר כאמור הלחץ צ"ל 27)? ובקיצור, איך המערכות הללו מתוכננות?

פורסם

בקצרה

מחשב הרכב או/גם מחשב לניטור לחץ אוויר בציגים מקבל מידע מחיישני מהירות הנמצאים בכול 4 הגלגלים אשר הינם חלק ממערכת ABS כדי לזהות ירידה בלחץ האוויר בצמיגים בהתבסס על הבדלי מהירות סיבוב בין הגלגלים השונים (גלגל המנופח בלחץ נמוך יותר יסתובב מעט מהר יותר),

איזה כייף לי :)

פורסם

האם המערכות הללו לא אמורות להודיע על כל גלגל בנפרד?

אולי זו תקלה אצלי שמודיע על הכל יחד?!

ומה לגבי עת ההתראה? מדובר כאן על ירידת לחץ בשיעור של 35%!!

אם הלחץ יורד מ-27 ל - 25 או 24 - זה לא משנה את מהירות הסיבוב של הגלגל?

פורסם

הלחץ שרצית הוא כמובן 2.5 bar או 2.8 (תלוי עומס) ולא 20 או 27

הלחץ ב psi הינו כ39

באיזה מדד השתמשת ?

המערכת של סיטרואן כמו בפולסוואגן לא אומרת באיזה גלגל הלחץ ירד. זה כבר באחריותך. כמובן אחרי שמילאת אויר בכל הגלגלים צריך להכנס למחשב הרכב ולאפס את החיישן

פורסם
הלחץ שרצית הוא כמובן 2.5 bar או 2.8 (תלוי עומס) ולא 20 או 27

הלחץ ב psi הינו כ39

באיזה מדד השתמשת ?

המערכת של סיטרואן כמו בפולסוואגן לא אומרת באיזה גלגל הלחץ ירד. זה כבר באחריותך. כמובן אחרי שמילאת אויר בכל הגלגלים צריך להכנס למחשב הרכב ולאפס את החיישן

אכן 2.7 בר.

אני מאפס את המערכת בכל פעם אבל מופתע שרק אחרי כזו ירידה גדולה בלחץ האוויר, אני מקבל את ההתראה.

פורסם (נערך)

נכון, זו לא מערכת הכי מדוייקת אבל היא עושה את העבודה.

באבזור הגבוה שאינו בארץ ( exec+) יש כבר חיישן בוונטיל של כל גלגל, יש גג שקוף , חניה אוטונומית וכו.

מצד שני אתה לא צריך לפחד שבפנצ'ריה יהרסו לך את החיישנים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
האם המערכות הללו לא אמורות להודיע על כל גלגל בנפרד?

אולי זו תקלה אצלי שמודיע על הכל יחד?!

ומה לגבי עת ההתראה? מדובר כאן על ירידת לחץ בשיעור של 35%!!

אם הלחץ יורד מ-27 ל - 25 או 24 - זה לא משנה את מהירות הסיבוב של הגלגל?

המערכת ברכבך לא מתריאה על ירידת לחץ בגלל מסויים. בדרך כלל המערכת מתריאה על ירידת לחץ גדולה מ-25 אחוז מהלחץ המומלץ.

איזה כייף לי :)

פורסם
נכון, זו לא מערכת הכי מדוייקת אבל היא עושה את העבודה.

באבזור הגבוה שאינו בארץ ( exec+) יש כבר חיישן בוונטיל של כל גלגל, יש גג שקוף , חניה אוטונומית וכו.

מצד שני אתה לא צריך לפחד שבפנצ'ריה יהרסו לך את החיישנים.

איפה באמת נמצאים החיישנים?

האם אני צריך לבקש מהצמיגאי להקפיד על משהו כדי שלא יפגע בחיישן, או שהם כבר יודעים (או עושים עצמם יודעים ועלולים לפגוע בחיישן)?

פורסם

אין חיישנים בגלגים. מרק כבר הסביר, אני רק אפרט מעט יותר:

מערכת מזהה לחץ נמוך לפי מהירות סיבוב גלגל על ידי חשייני ABS שלא נמצאים בגלגלים עצמם. גלגל עם לחץ נמוך מתעוות יותר תחת עומס ולכן רדיוס שלו אם מודדים מהכביש למכרז הגלגל יורד. רדיוס קטן = מהירות סיבוב גדולה יותר משאר הגלגלים. ואת זה המערכת מזהה. כדי שהיא תזהה, צריך להיות הפרש משמעותי. לא 0.1 או 0.2 באר.

פורסם (נערך)

אם אתה מעוניין אתה יכול להרכיב מערכת חיישנים סינית (מאתרי המכירות הסיניים) לכל וונטיל.זה מאד מדוייק. היו פה על זה שרשורים . סיפור של ₪650 בערך ואינו קשור לסיטרואן.

חפש TPMS .

עריכה אחרונה על ידי save
  • ספונסר פורום
פורסם

חסרון נוסף של המערכת הזו זה שהיא לא מסוגלת להתריע על לחץ אוויר נמוך אם הלחץ שווה בכל הגלגלים.

אורן

פורסם

המערכת של סיטרואן כמו בפולסוואגן לא אומרת באיזה גלגל הלחץ ירד.

בפולקסוואגן זה תלוי בדגם. בגולף (ברמות גימור גבוהות לפחות) המערכת מתריעה על הגלגל המדויק בו חסר אויר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

נכון. סליחה אם פגעתי במחזיקי אודי או אחרים. ברמות היקרות במרבית רכבי אירופה יש כבר לכל גלגל חיישן בוונטיל. ברמות כניסה יש את המינימום שזו רק התראה כללית (כמו של פות"ש). חסכו 50€ . ניתור לחץ באירופה מחוייב עפ חוק (כמו euro6 )

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...