Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעלתה לי, ואולי להרבה.

לפי מה אתם מחליטים שהנה - הגיע הזמן להחליף את הרכב?

כמובן שיש המון תשובות, כגון התיישנות ובלאי, סיום חוזה בליסינג, סתם לא בא לכם על האוטו, התרחבות משפחה.

אני למשל, בדעה של להחזיק רכב לשנים רבות.

זאת אומרת לקנות רכב חדש, לשמור עליו, לתחזק אותו ולטפל בו, והוא כבר ישמור עליי מנזקים כלכליים, יסע שנים רבות, ואני לא יהיה בדעה של להחליף אותו. ושאני אומר שנים רבות, מבחינתי גם 10/15 שנים.

מה גורם לכם להחליט שהנה, אני מחליף את הרכב?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם בדעה של להחזיק רכב לכמה שנים טובות,אמנם לא 10 אבל באזור 5-6 שנים.

הסיבה שאני ארצה לשדרג זה פשוט רצון לרכב חדש,לחדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי צורך בלבד או אם הרכב הנוכחי כבר מראה סימני עייפות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם אני בעד להחזיק רכב חדש לכמה שנים.

הנוכחי אצלי בדיוק 5 שנים (C3 פיקאסו טורבו דיזל). טיפולים בזמן ולפי הספר, הקפדה על חלקים מקוריים ונוזלים בתקן הנכון.

עד עכשיו, אין תקלות.

בלאי טבעי מתחיל - הקלאץ' צריך החלפה לדעתי כי התחלת הנסיעה לא נעימה כל כך, מורגשות רעידות מכיוון המנוע בגלל התושבות (אחליף ככל הנראה ביחד עם הקאלץ').

לאחר ההחלפה אני מתכוון להשאר עם הרכב. אחליף כאשר ארגיש שיש לי אפשרות כלכלית והרכב מתחיל להציק לי במוסך.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני גם שנתיים עם הרכב הנוכחי, והחלטתי לעשות לו יישר קו גדול במקום למכור ולקנות חדש. (כלכלית לא בטוח שזה היה צעד הכי משתלם בעולם אבל אני מניח שאפסיד יותר כסף אם אעשה את המהלך של המכירה והקנייה) מה גם, שאני יודע פחות או יותר מה יש לי ביד (שנתיים של שקט) ובסה"כ מדובר בבלאי טבעי, ואין לי מושג על מה בדיוק אני יכול ליפול בשוק היד 2.

פורסם

מחליף כאשר הרכב מראה סימני עייפות, או אם אינו עונה לצרכים.

כמובן בהתחשב ביכולת הכלכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל קניה היא מפגש של צורך, יכולת ורצון.

כלומר, מחליפים או כשיש צורך (המצב משתנה / הרכב נהיה ישן מדי) או כשרוצים, בהינתן שהיכולת הכלכלית מאפשרת.

רצון הוא עניין מאוד אישי - יש מי שיחליף אחרי חצי שנה משעמום, ויש מי שרק ירצה להמשיך כמה שאפשר עם אותו רכב.

אישית - בהינתן הרכבים שאני לרוב נוהג בהם - אחרי כמה שנים (ממוצע אישי 3 וקצת), ובייחוד כשיש קונה רציני, לא פשוט כשמדובר בצרפתיות מזדקנות. את הקסארה שהיתה לי קודם החלפתי כשחשבתי להתקין דיבורית והזכרתי את זה לאחי, והוא נזכר שחבר שלו מחפש רכב דומה. קפצתי על ההזדמנות לפני שתברח [emoji2]

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני בגישה של דניאל, ז"א להחזיק רכב עד שהוא נהיה נחות באופן משמעותי מרכבים אלטרנטיביים בסגמנט, בין אם זה בגלל התקדמות טכנולוגית/אבזורית/איכותית של הרכבים האלטרנטיביים, או בגלל בלאי של הרכב הנוכחי.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

לפי דעתי, לא שווה לרכוש רכב חדש מהניילון, עקב ירידתערך מאוד גבוהה בשנתיים שלוש הראשונות,

עדיף לקנות רכב יד שניה מטרייד עם ק"מ כמה שיותר נמוך 60-70 אלף ק"מ, להחזיק 3-4 שנים, ולמכור.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כמי שאוהב רכבים ואוהב גיוון, אני מחליף כי אני רוצה, לא כי אני צריך. זה יכול להיות שלוש שנים אחרי הרכב הקודם וזה יכול להיות פחות...וכמובן תלוי תקציב באותו רגע.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אנינ מעדיףל רכוש רכב חדש ולחזיק בו תקופה יחסית ממושכת. כך הוא מותר רלוונטי, ואיןלי בעיה של רכישת חתולים בשק.

ב-20 השנים האחרונות אני מחליף רכב לאחר 7-9 שנים. זה כלל רכבים שנרכשו חדשים ורכבים שנרכשו מיד שניה בגיל סביר (3-4 שנים)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה שעלתה לי, ואולי להרבה.

לפי מה אתם מחליטים שהנה - הגיע הזמן להחליף את הרכב?

כמובן שיש המון תשובות, כגון התיישנות ובלאי, סיום חוזה בליסינג, סתם לא בא לכם על האוטו, התרחבות משפחה.

אני למשל, בדעה של להחזיק רכב לשנים רבות.

זאת אומרת לקנות רכב חדש, לשמור עליו, לתחזק אותו ולטפל בו, והוא כבר ישמור עליי מנזקים כלכליים, יסע שנים רבות, ואני לא יהיה בדעה של להחליף אותו. ושאני אומר שנים רבות, מבחינתי גם 10/15 שנים.

מה גורם לכם להחליט שהנה, אני מחליף את הרכב?

אני איתך - אתה לא לבד ... באופן מפתיע בהיתחשב בעלות הרכבים האסטרונומית בארץ היה מצופה מהנהג הישראלי הממוצע לתחזק ולישמור טוב יותר על ריכבו .

הסיבה לדעתי היא יותר פסיכולוגית , בניגוד למכונת הכביסה שיושבת נסתרת בחדר הכביסה ואותה תחזיק עד שהיא תמות , המכונית היא "הנוצות " שלך. היא לא רק לוקחת אותך מ A ל B אלא גם משדרת מי אתה , ישנם אנשים שזה מאוד חשוב אם מפאת עיסוקם או מפאת האופי שלהם .ולכן אם המכונית נראת ישנה או לא מהמודל האחרון הם משדרגים .

בנוסף לרוב המכוניות הנימכרות כיום יש פגמים פונקצוינאלים מהותיים עקב פשרות עיצוביות לדוגמה - חלון אחורי מישתפל שפוגע בנפח תא המיטען ובמירווח ראש לנוסעים לאחור , גלגלים גדולים על מנת לשמור על פרופורציות כאשר התשלום הוא בבתי גלגלים גדולים שחודרים לתא הנוסעים ותא המיטען .

לי יש סקודה רומסטר 2008 -אתמול ישבתי בניסאן קשקאי - תאמין לי המלך ערום , חוץ ביתרון קל במרווח המושבים הקידמיים לא ראיתי שום ערך מוסף

פרטור חשוב לשידרוג הוא מערכות הבטיחות החכמות ,עד לא יהפכו לסטנדארט אין לי שום מוטיבציה להחליף רכב .

פורסם
לפי דעתי, לא שווה לרכוש רכב חדש מהניילון, עקב ירידת ערך מאוד גבוהה בשנתיים שלוש הראשונות,

עדיף לקנות רכב יד שניה מטרייד עם ק"מ כמה שיותר נמוך 60-70 אלף ק"מ, להחזיק 3-4 שנים, ולמכור.

גם אני הייתי עד היום בגישה שלך, אבל אז שקלתי האם הכסף שאני חוסך ע"י קניית רכבים משומשים ילך על דברים שיתנו לי יותר מהנוחות שברכישת רכב חדש והאבזור המודרני שבא איתו, והביטחון שרק אני נהגתי וטיפלתי בו.

עד כה קניתי רק רכבים משומשים כי התקציב שלי לא נתן לי אפשרות אחרת, אבל בבוא היום להחליף את הרכב הנוכחי, אם ההכנסה שלי תאפשר לי, יכול מאוד להיות שאחליט ללכת על רכב מהניילונים.

שווה כלכלית זה בטוח לא, אבל שווי כלכלי זה לא בהכרח שיקול מכריע.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
הסיבה לדעתי היא יותר פסיכולוגית , בניגוד למכונת הכביסה שיושבת נסתרת בחדר הכביסה ואותה תחזיק עד שהיא תמות , המכונית היא "הנוצות " שלך. היא לא רק לוקחת אותך מ A ל B אלא גם משדרת מי אתה , ישנם אנשים שזה מאוד חשוב אם מפאת עיסוקם או מפאת האופי שלהם .ולכן אם המכונית נראת ישנה או לא מהמודל האחרון הם משדרגים .

.

זה נכון, אבל לא רק. בניגוד למכונת כביסה, ברכב יש גם את הפרמטרים של חווית השימוש (כמו בטלוויזיה, טלפון, מחשב, מערכת) והיא גורם חשוב נוסף בהחלטה להחליף רכב, לא רק התדמית שהוא משדר. במכונת כביסה אין באמת חווית שימוש משמעותית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...