Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה עובדות:

https://www.ynet.co.il/economy/article/hkggpvdmj

מחירי השכירות של דירות 2 ו-3 חדרים בתל אביב עלו בשנה האחרונה בקצב גבוה בהרבה מהאינפלציה (לעיתים פי 4 ו-5), וכך גם בר"ג, קרית אונו, הרצליה .... כלומר ההשערה שלי שמחירי השכירות וגם מחירי הדיור במרכז ובטח ובטח בלב המרכז יעלו מעבר לקצב האינפלציה נראית בינתיים סבירה.

וכמו ש @Transporter אומר - צריך רק את הפראייאר השיורי, ויש מספיק.

לפני 3 דקות, Transporter כתב:

.

כל מה שכתבת פה זה אחלה נחמד ויפה, אבל ממש לא מייצג את כל האוכלוסיה

הרי אתה מוזמן לנסוע לסביון, הרצליה, אפילו נחלת יהודה בראשון ואפילו לשכונה הצנועה שאני גר בה בת"א

אתה תראה וילות סופר מפוארות עם בריכות מושקעות, אנשים שמחזיקים G63 או ברבוס או אסטון או בנטלי או למבורגיני בחניה.

גם בעל הנכס שאני שוכר ממנו את המשרדים דואג כל שנה להחליף  ל S560 חדשה וכל הילדים שלו נוסעים על רכבי יוקרה. הוא בן 80 וממש לא קונה את הרכבים האלה כדי להראות לחברים שלו באינסטגרם

יש אנשים שאוהבים להנות מהכסף שלהם

אתה לא יכול לעבור בשכונה שלי בשום שעה ביום בלי לראות לפחות 10 רכבי יוקרה עוברים על הכביש בין המגדלים (עזוב את אלה שחונים בתת קרקעי). 

אני בכלל לא מדבר על  צעירים יותר שלובשים בגדי מעצבים בעלויות של עשרות אלפי שקלים בכל פעם שהם יוצאים מהבית,

תכשיטים יקרים, שעונים יקרים וכו'. יש אנשים שבלי לשים לב הם לובשים על עצמם פריטי לבוש שעולים כמו טסלה חדשה

רוב האנשים שנוסעים למיקונוס ומונקו על בסיס קבוע הם לא  אנשים שחסר להם כסף בעו"ש, ואפשר להמשיך עם דוגמאות עד לא ידע

זה שאתה מכיר כמה כאלה שלא עושים את זה לא אומר ש"כל העשירים הם לא כאלה"

אני מכיר עשיר אחד שהיה ראש ממשלה והיה אומר לאנשים שהוא לא מוצא את הארנק כדי לא לשלם במסעדות. זה אומר שכולם כמוהו ?

ברור שיש עשירים שמוציאים כסף, אבל זאת לא היתה הטענה שלי. אני התנגדתי להכללה שעשירים הם אלו שיושבים בבתי קפה וכו'. 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, G. P. Magnus כתב:

ברור שיש עשירים שמוציאים כסף, אבל זאת לא היתה הטענה שלי. אני התנגדתי להכללה שעשירים הם אלו שיושבים בבתי קפה וכו'. 

הדיבור לא היה על "עשירים" אלא על פנסיונרים שאין להם תשלומי משכנתא והלוואות על הראש.

האנשים האלה מטיילים, קונים, אוכלים, מבלים ופותחים את החסכונות שלהם כדי שהילד יוכל לקבל משכנתא על דירה ולהמשיך להזין את המערכת.

לשבת בקניון בביגה לארוחת בוקר זה לא איזה סמל סטטוס נחשק, אבל זה מייצר פרנסה להרבה אנשים.

אותו דבר עם לקחת את הנכד לחנות צעצועים ואחרי זה לפיצה האט ולאפשר להורים להשלים שעות בעבודה אחה"צ.

יש לאנשים האלה תפקיד חשוב במשק וזה לא נכון לומר שהם "מיותרים" מבחינה כלכלית בעיני המדינה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, G. P. Magnus כתב:

לגמרי לא רק עשירים יושבים בבתי קפה

ולא רק עשירים יושבים במסעדות שף

יש מסעדות בארץ שארוחה זוגית עולה 1000-2000 שח

לגמרי לא רק עשירים נמצאים שם

אבל אני מניח שאם זוג ממוצע שמסתבך היום עם המשכנתא צריך לעשות חשבון הוא כבר לא יאכל שם

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

״הרבה כסף״? איך בדיוק? הם מוגבלים לתקרה מסויימת, הפנסיה שלהם.

כמה הם מוציאים ביחס לזוג שעדיין עובד ?

לא יותר, אז לא נכון להגיד שהם מוציאים ״הרבה כסף״.

מה שבטוח שהם צורכים יותר שירותים מהמדינה,

והם לא מכניסים מיסים ישירים רק עקיפים.

מה? על פנסיה יש מס הכנסה, נכון שהם כבר לא משלמים ביטוח לאומי אבל מס הכנסה בהחלט שכן. 

פורסם

בפרישה יש סכום מסויים, גלובלי, שאפשר לפטור ממס. זה נקרא "קיבוע זכויות". זה כולל פרור ממיסים על חסכונות המיועדים לפרישה, וגם הקלה במס ההכנסה על הקצבה הפנסיונית. הסכום הכולל המכסימלי קבוע, ויש מערכת מסודרת כיצד לחשבו. ראה הסבר, למשל, כאן. חשוב לבצנ באופן מקצועי על מנת לנצל את הזכויות באופן מיטבי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיי ברור למה הנגיד אמר שזו לא העלאה אחרונה של הריבית..

אם מסתכלים עכשיו על החוזים למשכנתא ל 30 שנה בארה"ב זה עומד על 6.75% וממשיך לעלות. יש גם אצלנו פוטנציאל דומה. 

פורסם
לפני 17 שעות, Transporter כתב:

לגמרי לא רק עשירים יושבים בבתי קפה

ולא רק עשירים יושבים במסעדות שף

יש מסעדות בארץ שארוחה זוגית עולה 1000-2000 שח

לגמרי לא רק עשירים נמצאים שם

אבל אני מניח שאם זוג ממוצע שמסתבך היום עם המשכנתא צריך לעשות חשבון הוא כבר לא יאכל שם

אני מת לדעת באיזו מסעדת שף זוג "ממוצע" יבזבז 2000 שקל על ארוחה זוגית. אתה מדבר פה על מחירים של כמעט מסעדות 2 כוכבי מישלן בלונדון.

אפילו במסעדות מוגזמות כמו פופ אנד פופה זה מגרד את האלף ש"ח מלמטה עם טיפ (אם לא לוקחים יינות מאוד יקרים).

• רעיון טוב! 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש מסעדות של בשר שאם נכנס לשם זוג אוהבי בשר שגם מזמינים ביחד עם זה איזה בקבוק יין טוב אפשר בקלות לעבור את ה1000.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

עברתי על התפריט יינות בפופה, כל יין חצי סביר שם זה 280 שקל לבקבוק. דברים טובים זה חצי אלפייה.

אבל אין ספק, האוכל נראה מדהים והמסעדה עכשיו על הכוונת שלי. היה לי מאוד מוזר שאין בתפריט סאקה. 

עריכה, נחזיר את השרשור לתלם...

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=hyoepozxs

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אני מת לדעת באיזו מסעדת שף זוג "ממוצע" יבזבז 2000 שקל על ארוחה זוגית. אתה מדבר פה על מחירים של כמעט מסעדות 2 כוכבי מישלן בלונדון.

אפילו במסעדות מוגזמות כמו פופ אנד פופה זה מגרד את האלף ש"ח מלמטה עם טיפ (אם לא לוקחים יינות מאוד יקרים).

A של יובל בן נריה לדוגמא

OLE של אורן אסידו

פופ אנד פופ

לפני כשעה, פריג'י כתב:

עברתי על התפריט יינות בפופה, כל יין חצי סביר שם זה 280 שקל לבקבוק. דברים טובים זה חצי אלפייה.

אבל אין ספק, האוכל נראה מדהים והמסעדה עכשיו על הכוונת שלי. היה לי מאוד מוזר שאין בתפריט סאקה. 

עריכה, נחזיר את השרשור לתלם...

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=hyoepozxs

זה מקום של חברים שלי

אהבתי יותר את המקום כשהיה לא כשר

הם פתחו מקום חדש על הגג של מלון וורט בנתניה MAREE

עם אביב משה השף של המסה

המקומות שכתבתי למעלה קצת יותר מרעננים וחדשים מפופה

קצת עירבבו פה בין פופ אנד פופ ופופה זה שתי מסעדות שונות

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

שטויות

היום רק סשימי  במסעדה ממוצעת כמו סוהו נע בין 70-90 שח

פולנטה 60-70

קרפציו 60-70

סלט לפתיח 60-70

נגיד לקחת 2-3 מנות פתיחה  = 210

כל אחד לקח אנטריקוט או צלעות - 200-250 לראש

2 קינוחים  = בערך 120

4 כוסות יין = בערך 240

הגענו בקלות ל 1000 במסעדה ממוצעת. לא שף ולא חמוצים

בלי כבד אווז ופינוקים יקרים

ארוחת טעימות אצל יובל בן נריה שילמתי 1500 או 1800 לזוג בלי טיפ

לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש מסעדות של בשר שאם נכנס לשם זוג אוהבי בשר שגם מזמינים ביחד עם זה איזה בקבוק יין טוב אפשר בקלות לעבור את ה1000.

לא חייב בשר

שבוע שעבר ישבתי ב TYO  בסבבה

לקחנו איזה 2 רולים, 2 כוסות יין, עוד מנת פתיחה, אנטריקוט וקינוח

הגענו ל 850 900

בלי להתאמץ בכלל

* אנטריקוט אחד המזעזעים שטעמתי בחיי

כאילו הכינו אותו במיקרו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 דקות, Transporter כתב:

A של יובל בן נריה לדוגמא

OLE של אורן אסידו

פופ אנד פופ

זה מקום של חברים שלי

עם אביב משה השף של המסה

המקומות שכתבתי למעלה קצת יותר מרעננים וחדשים מפופה

קצת עירבבו פה בין פופ אנד פופ ופופה זה שתי מסעדות שונות

שטויות

פולנטה 60-70

קרפציו 60-70

סלט לפתיח 60-70

2 קינוחים  = בערך 120

4 כוסות יין = בערך 240

הגענו בקלות ל 1000 במסעדה ממוצעת. לא שף ולא חמוצים

בלי כבד אווז ופינוקים יקרים

ארוחת טעימות אצל יובל בן נריה שילמתי 1500 או 1800 לזוג בלי טיפ

לא חייב בשר

שבוע שעבר ישבתי ב TYO  בסבבה

לקחנו איזה 2 רולים, 2 כוסות יין, עוד מנת פתיחה, אנטריקוט וקינוח

הגענו ל 850 900

בלי להתאמץ בכלל

הלך השרשור

• מצחיק 12
פורסם
לפני כשעה, Transporter כתב:

זה מקום של חברים שלי

עם אביב משה השף של המסה

שטויות

פולנטה 60-70

קרפציו 60-70

סלט לפתיח 60-70

2 קינוחים  = בערך 120

4 כוסות יין = בערך 240

אתה היית ב-Maree?

כי חוץ מנוף אין שם כלום (לפחות ככה היה לפני מספר חודשים). אם יש משהו שאני זוכר משם זה שזה ממש לא היה שווה את הכסף.

ולבריאות, מה אני אגיד, יש לך תיאבון אם אתם מצליחים גם לאכול 2-3 ראשונות, גם מנה עיקרית גדולה של בשר וגם קינוחים. או זה או שהמנות פשוט קטנות ולא משביעות.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, gadik6 כתב:

אתה היית ב-Maree?

כי חוץ מנוף אין שם כלום (לפחות ככה היה לפני מספר חודשים). אם יש משהו שאני זוכר משם זה שזה ממש לא היה שווה את הכסף.

ולבריאות, מה אני אגיד, יש לך תיאבון אם אתם מצליחים גם לאכול 2-3 ראשונות, גם מנה עיקרית גדולה של בשר וגם קינוחים. או זה או שהמנות פשוט קטנות ולא משביעות.

כן הייתי במארי. המשקיע המרכזי במקום זה בנאדם שגדלתי אצלו

וזה בסדר שמקום מוכר גם אווירה ומגלם אותה במחיר. בדיוק כמו שבאים לביץ קלאב ואוכלים רול סושי סבבה לגמרי ב 70 או 80 שקל. הם לא מנסים להתחרות בגפניקה ולמכור ב 40, כי הם חוף עם אווירה טובה שמחזיק גם מסעדה סבבה לגמרי. על אווירה משלמים.

אתה מדבר על מנות ראשונות כאילו הן מיועדות לגדוד

סשימי בגודל  של מטבע של 5 שקל עם כבד אווז עליו או פאני פורי או דברים בסגנון, זה המנות הראשונות הפופולריות היום. מחיר של מנה כזאת נע בין 80 ל 150 שח, אנחנו לא מדברים על חומוס פטריות עם לאפה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • תוכן חדש...