Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 38 דקות, Lior_Django כתב:

אגב,

רעיון חדש מבית היוצר של בנק ישראל:

לשעבד את דירת ההורים למען דירת הילדים:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001426445

הנשק הראשון של המדינה והבנקים כדי לשמר ביקוש גבוה לנדל’’ן.

בפרקים הבאים - הורדת מס רכישה ל 2%, משכנתא 70% על נכס קיים לרכישת דיור ועוד..

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

אתם צריכים להבין שאנשים עם פנסיה לא שווים כסף למדינה ולבנק ישראל. אנשים בפנסיה צורכים שירותים בלי להכניס מיסים.

זה לא מדוייק כי האנשים האלה שאין להם דאגות כלכליות קיומיות מוציאים הרבה כסף, צורכים מלא שירותים ויוצרים מקומות עבודה. יושבים כל בוקר בבית קפה, מטיילים בקניונים, מחליפים אוטו כל שנתיים ונותנים לילדים שלהם הון ראשוני לדירה כדי להכניס אותם למירוץ העכברים.

לפני 21 שעות, MiniMiz3r כתב:

ומזה תוריד עוד 36 אלף בשיפוץ או הרוסות ועוד 20 אלף בבניה. 

דירה בשיפוץ זאת דירה שלא גרים בה. דירה יכולה לעמוד "בשיפוץ" שנים.

אז תוריד גם את הדירות שבבניה, כמה דירות ריקות יש? 120k? זה כלום?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

״הרבה כסף״? איך בדיוק? הם מוגבלים לתקרה מסויימת, הפנסיה שלהם.

כמה הם מוציאים ביחס לזוג שעדיין עובד ?

לא יותר, אז לא נכון להגיד שהם מוציאים ״הרבה כסף״.

מה שבטוח שהם צורכים יותר שירותים מהמדינה,

והם לא מכניסים מיסים ישירים רק עקיפים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דיאלוג, בעוד 50 שנה.

יוסי מקבל טלפון (או שדר, או אנאעארף איך יתקשרו אז)

עורך דין: שלום יוסי, אני מחזיק בעיזבון של דודה רחל עליה השלום. הטיפול מאריך החיים כשל והיא נפטרה. 

רציתי לבשר לך שאחרי פתיחת הצוואה אתה ועוד 2 בני דודים הם היורשים של 4 נכסים.

יוסי: תודה לך, כמה מוערך השווי ומה מיקומי הנכסים?

עורך דין: יש דירת גן בחריש עלית, בהרחבה החמישית, מחסן בהרצליה המערבית (איפה שייבשו את הים), בית פרטי בנחל עוז ווילה ברמת איוונקה טראמפ.

מבחינת השווי, ירשתם משכנתאות עם קרן בגובה כולל של 18 וחצי מיליון שקלים חדשים מחודשים וריבית בשווי נוכחי של עוד 14 מיליון.

יוסי: 

עורך הדין: יוסי?

...

פורסם
לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

״הרבה כסף״? איך בדיוק? הם מוגבלים לתקרה מסויימת, הפנסיה שלהם.

כמה הם מוציאים ביחס לזוג שעדיין עובד ?

לא יותר, אז לא נכון להגיד שהם מוציאים ״הרבה כסף״.

מה שבטוח שהם צורכים יותר שירותים מהמדינה,

והם לא מכניסים מיסים ישירים רק עקיפים.

חלק מההכנסות שלהם גם ממוסות. 

מעבר לזה, הם לא צורכים שירותים הקשורים לילדים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, maxcher כתב:

אפשר דוגמא להצהרה כזו?

הוא מצהיר מלחמה בלתי מתפשרת באינפלציה בכל מועד העלאת ריבית (פעם בחודש וחצי).

הפד מאוד מאוד ברור בעניין הזה ומאוד ישיר.

הריבית תמשיך לעלות עד שהאינפלציה תתייצב וכל השאר לא מעניין אותו (ובצדק).

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

אפשרי רק במשכנתה הפוכה, ובחתימה מפורשת של היורשים שהם יודעים על כך.

במקרים אחרים, הבנק יכול לממש רק עד שווי הנכסים של הנפטר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

דיאלוג, בעוד 50 שנה.

יוסי מקבל טלפון (או שדר, או אנאעארף איך יתקשרו אז)

עורך דין: שלום יוסי, אני מחזיק בעיזבון של דודה רחל עליה השלום. הטיפול מאריך החיים כשל והיא נפטרה. 

רציתי לבשר לך שאחרי פתיחת הצוואה אתה ועוד 2 בני דודים הם היורשים של 4 נכסים.

יוסי: תודה לך, כמה מוערך השווי ומה מיקומי הנכסים?

עורך דין: יש דירת גן בחריש עלית, בהרחבה החמישית, מחסן בהרצליה המערבית (איפה שייבשו את הים), בית פרטי בנחל עוז ווילה ברמת איוונקה טראמפ.

מבחינת השווי, ירשתם משכנתאות עם קרן בגובה כולל של 18 וחצי מיליון שקלים חדשים מחודשים וריבית בשווי נוכחי של עוד 14 מיליון.

יוסי: 

...

אתה מעריך שבעתיד, לוקחי משכנתאות לא יחויבו לעשות ביטוח חיים לטובת הבנק?

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, Mech Morphix כתב:

הוא צודק, אני קיבלתי גם הצעה של 6 

אני לא יודע

פעם אחרונה הבאתי לפני חצי שנה

ועכשיו בדיוק אמור להוציא משלוח

לא רואה הבדל ממשי בהצעות

לפי מה שנכתב פה אני אמור לקבל  לפחות חצי מחיר בכסף

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

זה לא מדוייק כי האנשים האלה שאין להם דאגות כלכליות קיומיות מוציאים הרבה כסף, צורכים מלא שירותים ויוצרים מקומות עבודה. יושבים כל בוקר בבית קפה, מטיילים בקניונים, מחליפים אוטו כל שנתיים ונותנים לילדים שלהם הון ראשוני לדירה כדי להכניס אותם למירוץ העכברים.

עשירים נשארים עשירים כי הם זהירים לא להשתמש בכספם לצריכה - דהיינו לרכישת התחייבויות כגון רכב יוקרתי ו/או דברים שהפחת שלהם האמיתי כשאתה יוצא מהחנות הוא מינימום 30-40%  אם לא 90% (ביגוד, ריהוט וכו').

רוב העשירים שאני מכיר אישית לא היית מאמין בחיים שהם עשירים כי יש אפס סממנים חיצוניים והם בגדול חיים "נורמלי" רק שהם באמת יכולים לצאת לחופשות יותר ארוכות ולהיות ספונטניים ... אממה יש ילדים, משפחה, מחויבויות אחרות (שאינן עבודה, נניח שהם בפנסיה חלקית או מלאה).

דוגמאות?

מכר ששם המשפחה שלו יהיה מוכר לכל אחד בפורום הזה (חלק מעסקי המשפחה קשורים לייבוא רכבים וזה חלק קטן ממה שיש באמת) - נוסע בקשקאי בן 4 שקנה רק כשנולד הילד השני, גר בדירה רגילה לחלוטין במרכז, יש לו אייפון בן 3 בערך ... לא בדיוק מטוסים פרטיים ורולקסים, וכן, הוא אישית יכול בשקט לטוס פרטי.

מכר אחר שברשימת העשירים של ישראל (מישהו שאני מכיר מגיל צעיר) - גר בוילה יפה אבל לא מופרעת, נוסע לא מעט לחו"ל אבל לא נראה לי שזה מאוד מעודד את הכלכלה המקומית. אין לו שעון. יש לו אייפון תמיד הכי חדש אבל זה בדיוק כמו עשרות אלפים. נוסע בלנדקרוזר בן 3 בערך. לא נעים לי להגיד אבל זה לא בדיוק big spender ...

עוד דוגמא! חבר שעשה אקזיט יפה - גר בשכירות עם המשפחה בצפון תל אביב. אייפון מיני בן אני לא יודע כמה. נוהג על קורולה הייבריד בת שנתיים. 

רביעי זה חבר קרוב, אמיד מהבית ומנהל את תיק ההשקעות של המשפחה הרבה שנים מהמשרד הביתי. הוא אוהב לקסוס ויש לו ES300 בת שנתיים מהדגם הישן שקנה בסוף חיי הדגם במחיר מגוכך והכל עם מימון ללא ריבית (הוא אוהב את האינפלציה ...) כי אתם יודעים, עשירים נותנים להם כסף בזול. לאשתו יש נירו שרכש מליסינג גם במימון. הם נוסעים 4-5 פעמים בשנה לחו"ל אבל גם אז הם תמיד עושים קניה נבונה והרבה זמן מראש כי הם מחושבים וזה לא עולה הרבה - עכשיו עם הטיסות היקרות המינון ירד לפעמיים בשנה בערך. יש לו סמסונג בן 3, והוא קונה פעם בשנה שני  ג'ינסים וחולצות הכי רגילות, 3 ב-100, וזה אם לא קנה בחו"ל. הדבר הכי מסעיר שרכש בשנים האחרונות היה גריל וגם שם הוא קיבל מחיר טוב מאוד [והוא יכול לרכוש את כל החנות בלי למצמץ].

כולם הולכים מדי פעם למסעדה, כולם קונים לאישה מתנות אבל שום דבר ששונה ממה שעושה מי שב-20% העליונים של ההכנסה בארץ.

אבל בסוף, העשירים נותנים לכספם לעבוד, לא להתבזבז וזה הבדל מנטלי לא קטן.

עכשיו נכון, יש את @Transporter שמוציא הרבה כסף על בשר משובח ושאר פינוקים ושיהיה לו לבריאות. אבל יש את המחקר המפורסם שמראה שמעל 75,000 דולר לשנה של הכנסה כסף לא מביא יותר עושר ורוב העשירים יודעים זאת היטב.

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
טעות כתיב
  • אהבתי 2

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 45 דקות, yuvalganim כתב:

הוא מצהיר מלחמה בלתי מתפשרת באינפלציה בכל מועד העלאת ריבית (פעם בחודש וחצי).

הפד מאוד מאוד ברור בעניין הזה ומאוד ישיר.

הריבית תמשיך לעלות עד שהאינפלציה תתייצב וכל השאר לא מעניין אותו (ובצדק).

הלוואי

מבטיח לך שגם אנשים בעלי 10 דירות ישמחו שהמחירים ירדו ויקנו יותר נכסים

אני פשוט לא רואה את זה קורה

וגם אם נמשיך לדבר על זה כאן שנים זה לא מה שיזיז את השוק

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, maxcher כתב:

אפשר דוגמא להצהרה כזו?

רק להקשיב לכל הדוברים של הפד, שיוצאים בהצהרות ניציות ומתחייבים להעלות את הריבית, כשהדבר היחיד שמעניין אותם הוא גובה האינפלציה.

וזה בדיוק מה שהוא אומר פה:

https://www.ft.com/content/af12dcb4-bab2-4aa7-8462-2941ca58cd1d

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, G. P. Magnus כתב:

עשירים נשארים עשירים כי הם זהירים לא להשתמש בכספם לצריכה - דהיינו לרכישת התחייבויות כגון רכב יוקרתי ו/או דברים שהפחת שלהם האמיתי כשאתה יוצא מהחנות הוא מינימום 30-40%  אם לא 90% (ביגוד, ריהוט וכו').

רוב העשירים שאני מכיר אישית לא היית מאמין בחיים שהם עשירים כי יש אפס סממנים חיצוניים והם בגדול חיים "נורמלי" רק שהם באמת יכולים לצאת לחופשות יותר ארוכות ולהיות ספונטניים ... אממה יש ילדים, משפחה, מחויבויות אחרות (שאינן עבודה, נניח שהם בפנסיה חלקית או מלאה).

דוגמאות?

מכר ששם המשפחה שלו יהיה מוכר לכל אחד בפורום הזה (חלק מעסקי המשפחה קשורים לייבוא רכבים וזה חלק קטן ממה שיש באמת) - נוסע בקשקאי בן 4 שקנה רק כשנולד הילד השני, גר בדירה רגילה לחלוטין במרכז, יש לו אייפון בן 3 בעקך ... לא בדיוק מטוסים פרטיים ורולקסים, וכן, הוא אישית יכול בשקט לטוס פקטי.

מכר אחר שברשימת העשירים של ישראל (מישהו שאני מכיר מגיל צעיר) - גר בוילה יפה אבל לא מופרעת, נוסע לא מעט לחו"ל אבל לא נראה לי שזה מאוד מעודד את הכלכלה המקומית. אין לו שעון. יש לו אייפון תמיד הכי חדש אבל זה בדיוק כמו עשרות אלפים. נוסע בלנדקרוזר בן 3 בערך. לא נעים לי להגיד אבל זה לא בדיוק big spender ...

עוד דוגמא! חבר שעשה אקזיט יפה - גר בשכירות עם המשפחה בצפון תל אביב. אייפון מיני בן אני לא יודע כמה. נוהג על קורולה הייבריד בת שנתיים. 

רביעי זה חבר קרוב, אמיד מהבית ומנהל את תיק ההשקעות של המשפחה הרבה שנים מהמשרד הביתי. הוא אוהב לקסוס ויש לו ES300 בת שנתיים מהדגם הישן שקנה
בסוף חיי הדגם במחיר מגוכך והכל עם מימון ללא ריבית (הוא אוהב את האינפלציה ...) כי אתם יודעים, עשירים נותנים להם כסף בזול. לאשתו יש נירו שרכש מליסינג גם במימון. הם נוסעים 4-5 פעמים בשנה לחו"ל אבל גם אז הם תמיד עושים קניה נבונה והרבה זמן מראש כי הם מחושבים וזה לא עולה הרבה - עכשיו עם הטיסות היקרות המינון ירד לפעמיים בשנה בערך. יש לו סמסונג בן 3, והוא קונה פעם בשנה שני  ג'ינסים וחולצות הכי רגילות, 3 ב-100, וזה אם לא קנה בחו"ל. הדבר הכי מסעיר שרכש בשנים האחרונות היה גריל וגם שם הוא קיבל מחיר טוב מאוד [והוא יכול לרכוש את כל החנות בלי למצמץ].

כולם הולכים מדי פעם למסעדה, כולם קונים לאישה מתנות אבל שום דבר ששונה ממה שעושה מי שב-20% העליונים של ההכנסה בארץ.

אבל בסוף, העשירים נותנים לכספם לעבוד, לא להתבזבז וזה הבדל מנטלי לא קטן.

עכשיו נכון, יש את @Transporter שמוציא הרבה כסף על בשר משובח ושאר פינוקים ושיהיה לו לבריאות. אבל יש את המחקר המפורסם שמראה שמעל 75,000 דולר לשנה של הכנסה כסף לא מביא יותר עושר ורוב העשירים יודעים זאת היטב.

.

כל מה שכתבת פה זה אחלה נחמד ויפה, אבל ממש לא מייצג את כל האוכלוסיה

הרי אתה מוזמן לנסוע לסביון, הרצליה, אפילו נחלת יהודה בראשון ואפילו לשכונה הצנועה שאני גר בה בת"א

אתה תראה וילות סופר מפוארות עם בריכות מושקעות, אנשים שמחזיקים G63 או ברבוס או אסטון או בנטלי או למבורגיני בחניה.

גם בעל הנכס שאני שוכר ממנו את המשרדים דואג כל שנה להחליף  ל S560 חדשה וכל הילדים שלו נוסעים על רכבי יוקרה. הוא בן 80 וממש לא קונה את הרכבים האלה כדי להראות לחברים שלו באינסטגרם

יש אנשים שאוהבים להנות מהכסף שלהם

אתה לא יכול לעבור בשכונה שלי בשום שעה ביום בלי לראות לפחות 10 רכבי יוקרה עוברים על הכביש בין המגדלים (עזוב את אלה שחונים בתת קרקעי). 

אני בכלל לא מדבר על  צעירים יותר שלובשים בגדי מעצבים בעלויות של עשרות אלפי שקלים בכל פעם שהם יוצאים מהבית,

תכשיטים יקרים, שעונים יקרים וכו'. יש אנשים שבלי לשים לב הם לובשים על עצמם פריטי לבוש שעולים כמו טסלה חדשה

רוב האנשים שנוסעים למיקונוס ומונקו על בסיס קבוע הם לא  אנשים שחסר להם כסף בעו"ש, ואפשר להמשיך עם דוגמאות עד לא ידע

זה שאתה מכיר כמה כאלה שלא עושים את זה לא אומר ש"כל העשירים הם לא כאלה"

כן, יש הרבה עשירים קמצנים, התאוריה אומרת שככה הם עשו את הכסף שלהם, אני מכיר עשיר אחד שהיה ראש ממשלה והיה אומר לאנשים שהוא לא מוצא את הארנק כדי לא לשלם במסעדות. זה אומר שכולם כמוהו ?

רוב האנשים רוצים להנות מהחיים שלהם ולא רק להסתובב עם סטיקר "אני עשיר" כשבתכלס הם אוכלים יום יום אוכל של בית, נשארים בארץ כי לטוס לחול זה מותרות, נוסעים על טויוטה כי חס וחלילה לקנות מרצדס זה מושך עיניים וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...