Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 9.10.2022 בשעה 16:11, Lior_Django כתב:

אגב,

רעיון חדש מבית היוצר של בנק ישראל:

לשעבד את דירת ההורים למען דירת הילדים:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001426445

אל תערבב את ה"משכנתא ההפוכה" שאין ממש קשר בינה לבין משכנתא - דרך לגבות כסף מאנשים מבוגרים בלי שיבינו את המשמעות, לבין הוספת דירת הורים כשעבוד נוסף להלוואה מה שקיים הרבה שנים ויכול, במקרים מסוימים לשפר ריביות.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 53 דקות, avargel כתב:

שמישהו יאהב אותי כמו שטראנס אוהב להכנס לטראנס כשמדברים על מסעדות

לפעמים יש לי הרגשה שטרנספוטר אוכל גם חומוס עם כבד אווז.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני כשעה, Transporter כתב:

אתה מדבר על מנות ראשונות כאילו הן מיועדות לגדוד

סשימי בגודל  של מטבע של 5 שקל עם כבד אווז עליו או פאני פורי או דברים בסגנון, זה המנות הראשונות הפופולריות היום. מחיר של מנה כזאת נע בין 80 ל 150 שח, אנחנו לא מדברים על חומוס פטריות עם לאפה

פאני פורי ב-80 שקל?   גם ההודי שמכין את זה כלול במחיר?

בוא נגיד שההעדפות הקולינריות שלך כנראה (מאוד) רחוקות מהזוגות הממוצעים עם משכנתא ממוצעת.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gadik6 כתב:

בוא נגיד שההעדפות הקולינריות שלך כנראה (מאוד) רחוקות מהזוגות הממוצעים עם משכנתא ממוצעת.

אתה כל הזמן קובע כאן עובדות כאילו שיש להן איזה בסיס אבל אין שום בסיס למה שאתה כותב

אם אתה חושב שרק עשירים שמחזיקים 5-10 דירות ועוד כמה שטחים שהם קנו בשביל הנכדים יושבים במסעדות האלה אתה טועה

גם אנשים שלקחו משכנתא יוצאים פעם ב..למסעדה מאוד יקרה

גם הם מבלים וגם את טסים, גם הם יושבים בביץ קלאב ומשלמים 400 שקל על בקבוק יין לזוג, כי זה חלק מהחיים. הם פשוט לא עושים את זה כל יום כמו עומר אדם שמבחינתו הפסקת צהריים יכולה להיות במסעדת שף או סופש ספונטני של 50,000 במיקונוס בקאבו טאגו.

וזה בדיוק מה שכתבתי למעלה וכנראה לא טרחת לקרוא ולהבין.

אלה שיש להם משכנתא  שעלתה עכשיו ב 1000-2000 שקל יוותרו על המסעדה המסעדת שף פעם ב, ועל הטיסה פעם ב, ועל הרויאל ביץ ביום נישואים, עוד כל מיני דברים כאלה של פעם ב

וככה הם יחסכו את ה 1000-1500-2000 בחודש במקום למכור את הדירה ולוותר על המשכנתא

והמחירים כנראה לא ירדו

לפני כשעה, gadik6 כתב:

פאני פורי ב-80 שקל?   גם ההודי שמכין את זה כלול במחיר?

וכן אלה המחירים במסעדות יוקרה.

בדיוק כמו שחתיכת ספריבס טלה קטנה שעולה 15-20 שקל מתומחרת 150-200 שח

כי אתה לא קונה כאן נתח בשר טרי בקצביה אלא מקבל מנה עם המון מרכיבים שמישהו חשב וחיבר הכל ביחד והכין אותם

לך זה לא מתאים לשלם, להרבה אחרים. מתאים חלק מהם יכולים כל יום, חלק פעם בחודש, חלק פעם בשנה. אבל תצא מהסרט הזה שרק עשירי עולם מגיעים למסעדות האלה. 

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 6 דקות, Transporter כתב:

אתה כל הזמן קובע כאן עובדות כאילו שיש להן איזה בסיס אבל אין שום בסיס למה שאתה כותב

אם אתה חושב שרק עשירים שמחזיקים 5-10 דירות ועוד כמה שטחים שהם קנו בשביל הנכדים יושבים במסעדות האלה אתה טועה

גם הם מבלים וגם את טסים, גם הם יושבים בביץ קלאב ומשלמים 400 שקל על בקבוק יין לזוג, כי זה חלק מהחיים. הם פשוט לא עושים את זה כל יום כמו עומר אדם שמבחינתו הפסקת צהריים יכולה להיות במסעדת שף או סופש ספונטני של 50,000 במיקונוס בקאבו טאגו.

אלה שיש להם משכנתא  שעלתה עכשיו ב 1000-2000 שקל יוותרו על המסעדה המסעדת שף פעם ב, ועל הטיסה פעם ב, ועל הרויאל ביץ ביום נישואים, עוד כל מיני דברים כאלה של פעם ב

והמחירים כנראה לא ירדו

כי אתה לא קונה כאן נתח בשר טרי בקצביה אלא מקבל מנה עם המון מרכיבים שמישהו חשב וחיבר הכל ביחד והכין אותם

לך זה לא מתאים לשלם, להרבה אחרים. חלק מהם יכולים כל יום, חלק פעם בחודש, חלק פעם בשנה. אבל תצא מהסרט הזה שרק עשירי עולם מגיעים למסעדות האלה. 

ללכת למסעדה ולהוציא 1500 שקל לזוג זה ממש לא משהו שהרבה אנשים עם הכנסה ממוצעת עושים, אתה יותר ממוזמן להסתכל בגרפים של הוצאות/הכנסות ממוצעות של האוכלוסיה, במקרה הטוב זה יוצא EVEN, נראה לך שאותם האנשים ילכו ויוציאו את הסכומים שהזכרת על מסעדה?

עם הכנסה ממוצעת של 17-18 נטו למשפחה(החישוב נעשה לפי 12 ברוטו לכל הורה) אין שום סיכוי שאנשים עם הכנסה ממוצעת ילכו למסעדות כאלה.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 14 דקות, Transporter כתב:

אתה בודק אחד אחד איזה משכנתא יש לכל מי שאוכל איתך במסעדה?

אף אחד מהאנשים שאני מכיר (מכיר טוב, לא מהאינסטגרם), שיש לו משכנתא "ממוצעת", לא הולך למסעדות של 1500-2000 שקל על בסיס חודשי.

לפני 14 דקות, Transporter כתב:

אלה מחירים במסעדות לפרייארים, לא במסעדות יוקרה.

כשתצא קצת מגבולות תל אביב או מיקונוס, אולי תראה באמת מה זה מסעדות יוקרה, שמוכרות לך חוויה, שירות ואוכל שהוא גם אשכרה משביע.

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, Transporter כתב:

והמחירים כנראה לא ירדו

לך זה לא מתאים לשלם, להרבה אחרים. מתאים חלק מהם יכולים כל יום, חלק פעם בחודש, חלק פעם בשנה. אבל תצא מהסרט הזה שרק עשירי עולם מגיעים למסעדות האלה. 

לא מכיר אף אחד במציאות שמוציא 1500 ל2 חברה במסעדה,אולי ממש במקרים נדירים. 

ואני ממש לא מסכן,וכמעט כל החברים שלי מחזיקים רכבי ספורט בכמה מאות אלפים/אופנועי ספורט לסופש. 

מעדיף לוותר על ללכת למקום פלצני ולשלם 750 לראש. 

ולקחת יומים מנוחה בשבוע. במקום לעבוד. 

מעמד בניים מרוויח 10 +-,איפה מכניסים לפה 750- אכילה במסעדה? 

היום יש חשיבה שאנשים שעושים 30 אלף נטו הם מעמד בניים,הם לא. 

לא עשירים,אבל לא מעמד בניים. 

למען הספורט שאלתי את אחותי(הולכת כל שבוע למסעדה לפחות פעם אחת)אמרה שיוצא לכל חברה 300 עם טיפ אם הם הגזימו,בדרכ 150-200. 

לא מכיר אף בן אדם שפוי שמוציא 1500 לזוג לבילוי של שעה. 

1500 לבילוי של שעה וחצי....מגוחך. 

אני בפעם האחרונה שהייתי במסעדה היה ליפני חצי שנה,אכלתי סטייק של 400 גרם ואין ספור סלטים/לחמים/שתייה ויצא לי אולי 300,והיה נהדר,בנתניה. 

מי שמעמד בניים ושורף 1500 בשעה,שיחנק במינוס והוא אידיוט.

ושוב,המעגל חברים שלי לא מרוויח 7-8,יותר לכיוון ה15 פלוס פלוס,אף אחד לא אוכל במקומות האלה. 

המעמד בניים של תל אביב,זה לא המעמד בניים של שאר במדינה.

עריכה אחרונה על ידי Ido12
כתיב
  • אהבתי 3
פורסם

@Ido12עזוב את טרנספורטר. הבחור מדווח לנו על הבשרים ב-1,000 ₪ לק"ג שהוא צולה על גריל שעולה 10,000 ₪ במרפסת שלו במגדל בועה. אבל הבחור גם משוכנע שלזוג צעיר נורמלי אין בעיה לערוך חתונה ב-500,000 ₪ ומעלה.

אנשים שמרוויחים 30,000 ₪ בחודש (ברוטו, ואפילו נטו) הם בהחלט מעמד ביניים. אולי מה שנקרא upper middle class, אבל לא יותר מזה. עניין של התפלגות העושר בישראל. ואם אותו זוג גם משלם משכנתא על דירה סבירה ומגדל ילד או שניים הוא בהחלט יוותר על מסעדת היוקרה, חוץ מאשר, אולי, באיזה ארוע מיוחד פעם בשנה או אפילו כמה שנים. אבל אולי אני טועה, כי אני חיפאי ולא תל אביבי, וכי אישית אני לא סובל מסעדות, אלא סובל מהישיבה בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, Transporter כתב:

והמחירים כנראה לא ירדו

אני מה זה מקווה שאתה מטריל.

כי זה או זה, או שאתה חי בבועה, או שה"הרבה אחרים" האלה שאתה מדבר עליהם זה מערוץ E! או משהו כזה. 

אני מכיר איזה כמה אנשים, רובם הגדול מרוויחים ממוצע פלוס/מינוס, חלק קטן מרוויח יפה מאוד. אף אחד מהם לא מוציא סכומים כמו אלה שאתה כותב למעט מי שיש לו הרבה הכנסה פנויה וכבר סגר את המשכנתא או שיש לו בצד מספיק כדי לסגור אותה מחר אם יבחר לעשות את זה. וגם אז מדובר על אירועים של פעם-פעמיים-שלוש בשנה (ימי הולדת + יום נישואין) ולא אירוע חודשי.

זה מבלי להתייחס לעובדה שמסעדות "עאלק-יוקרה" בישראל (בכמה עשרות שיצא לי להיות בהן) הן ברוב הפעמים חירטוט שהאוכל בו בדיוק באותה רמה כמו במסעדות "רגילות". הדבר היחיד שבאמת טוב במסעדות יוקרה זה השירות, המלצרים (לרוב) יודעים את העבודה טוב מאוד. במקרה הייתי לפני איזה שבועיים באיזו מסעדה בתל-אביב שלא הכרתי עד אז אבל כל מי שאמרתי לו עליה נצצו לו העיניים. הצוות היה מעולה, קשוב, מקצועי ונעים ברמות אחרות. אבל ההמבורגר שאכלתי? באותה רמה של כל מוזס/BBB/יומנגס ופחות טוב ממה שאני מכין בבית מ"תביא לי טחון להמבורגר" שאני קונה אצל הקצב.

תוספת של 1000-1200 שקל ואפילו יותר מזה לחודש באופן קבוע מעכשיו לעכשיו יכולה להיות מכה אנושה להרבה מאוד אנשים. זה בולע את כל (אם לא יותר מזה אפילו) תקציב ה"רווחה" של משפחה צעירה שמנסה להצטמצם גם ככה כדי להצליח גם לחסוך קצת. אתה מבין שזה בכיף מגיע ל-15K בשנה, נכון? 

אני מאמין שמה שיקרה בחודשים הקרובים זה שני דברים:

1. משקיעים קטנים (אנשים שמשכירים דירה-שתיים-שלוש) ימכרו וישימו את הכסף בפקדונות שיתנו להם יותר תשואה ממה שנותנת הדירה. אם, מקצה לקצה, דירה נתנה למען דהוא 5% בשנה האחרונה, ועכשיו הוא יכול לשים את הכסף בפיקדון, בלי כאב ראש, להוציא אותו מתי שבא לו, ולקבל עליה 6%, איזה בנאדם שפוי לא יעשה את זה?

2. אנשים ימשיכו למתוח את עצמם עד שהם יגיעו למאזן חודשי שלילי, או עד שימאס להם להימתח ולהצטמצם. ימכרו את הבית ויעברו או לשכירות או למשהו קטן יותר או רחוק יותר מהמרכז.

בתאריך 9.10.2022 בשעה 13:03, stum כתב:

נשמע מהתגובות שיש פה איזשהם רחמים על אלו שלקחו משכנתא כשבפועל הם לא מי שצריך שירחמו עליו

שמע, אין לי משכנתא (או כל סוג של נדל"ן בבעלותי) והדבר שאני הכי מחכה לו כבר יותר מעשור זה שמחירי הנדל"ן יתחילו לרדת. 

עכשיו אני כנראה הכי אופטימי שהייתי מזה תקופה מאוד ארוכה, ומבחינתי שזה יקרה כמה שיותר מהר וכמה שיותר חזק.

אבל אי אפשר שלא להרגיש צביטה בלב על אנשים שכל הסביבה שלהם טחנה להם את המוח שנים "תקנו תקנו תקנו. המחירים רק עולים המחירים רק עולים" ובסוף נשברו למרות שרבים מהם (מהסביבה שלי) עושים את זה עם המון חשש (אם אין להם גב מוחלט מהמשפחה). כאילו תחשוב על זה שניה, ההוצאה העיקרית של התא המשפחתי שלהם פתאום זינקה באיזה 20-25%. והיא כשלעצמה לפעמים מהווה יותר מחצי מכלל ההוצאות הקבועות. זה מבאס רצח.

• אהבתי 5

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, פבל כתב:

1. משקיעים קטנים (אנשים שמשכירים דירה-שתיים-שלוש) ימכרו וישימו את הכסף בפקדונות שיתנו להם יותר תשואה ממה שנותנת הדירה. אם, מקצה לקצה, דירה נתנה למען דהוא 5% בשנה האחרונה, ועכשיו הוא יכול לשים את הכסף בפיקדון, בלי כאב ראש, להוציא אותו מתי שבא לו, ולקבל עליה 6%, איזה בנאדם שפוי לא יעשה את זה?

אתה מודע לכך שמזה כמה שנים מדיניות המיסוי השתנתה, וכבר אין את הפטור מס שבח של מכירה 1 על כל 4 שנים

כיום כל מי שמחזיק יותר מדירה אחת ורוצה למכור אחת מהדירות ישלם 25% מס על השבח (הפער בין הרכישה למכירה בניכוי הוצאות מוכרות והצמדה), מה שבעצם יצר מצב מעוות שפשוט לא משתלם למכור דירות למעט במקרים חריגים

עכשיו תחזור לסיום המצוטט, איזה בנאדם שפוי יעשה את זה?

ואגב

1. אני לא מכיר פקדון של 6%. גם לא 5.

2. אל תשכח מס רווח הון 25%

3. המצב האווילי הזה הוא דוגמה קלאסית לנסיון להצר רגלי משקיעים באמצעות מיסוי, שתופעת הלוואי היא שפחות דירות משתחררות לשוק.

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 44 דקות, פבל כתב:

אני מה זה מקווה שאתה מטריל.

כי זה או זה, או שאתה חי בבועה

To the new cardinals fans : r/AZCardinals

(אני מבין שלא פגשת במעללי טרנספורטר בשרשור הקורונה ובשרשור הסיזלזון)

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

תסתכלו גם על החורף ובעיית הגז באירופה.

לתרום להורדת הריבית, זה בטח לא.

זכור לי שבגרמניה, לדוגמא, יש אזור שלם לייצור תרופות, אז אולי זה ישפיע על האינפלציה?

אם יש תלות ישירה בין המדד שלנו לבין מחירי האנרגיה באירופה, האינפלציה לא תחזור לעלות ?

(בנק ישראל יצטרך להרים עוד את הריבית?)

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • תוכן חדש...