Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, V6 כתב:

קשה להתייחס לנתונים כאלה בלי סימוכין...

מניח שהנתונים בלמ"ס או במשרד האוצר (כלכלנית ראשית) ?

לדוגמא
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001385886

אבל יש כאן קטע מעניין שלא הכרתי
הכלכלנית הראשית סופרת את מספר "חודשי המדף" של הדירות שמכרו משפרי הדיור, אולם רק כאלה שהקדימו לרכוש דירה טרם שמכרו את דירתם הקודמת. הספירה הזו מבוצעת כחלק ממנגנון המיסוי, שקובע, כי אם משפר דיור רכש דירה חדשה והוא מתמהמה יתר על המידה במכירת דירתו הישנה - הוא ימוסה כמשקיע. לפיכך אין מדובר במדגם מייצג של כלל הדירות יד שנייה שנמכרות בשוק, ולעניין המיסוי, כפי שנדגים בהמשך, יש תפקיד משמעותי בשיקולי העיתוי למכירת הדירות.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 15 דקות, V6 כתב:

קשה להתייחס לנתונים כאלה בלי סימוכין...

כשת'צודק ת'צודק

https://modiin.mynet.co.il/real_estate/article/h111711hxki

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

נניח וזה לא שונה. למה שמשקיעים בשוק ההון פתאום יחליטו למכור את הפורטפוליו שלהם כי אפשר לקבל 3.5% לשנה בבנק?

כי כמו בשוק ההון, אתה רוצה למכור בשיא וכנראה שהגענו לשיא. כי כמו בשוק ההון, הרווח העיקרי הוא ההפרש בין קנייה למכירה. יש עוד אין ספור של ערוצי השקעה, אז הסולידי שרכש דירה אולי יכניס לפיקדון וזהו עכשיו שהריבית עולה אבל אחרים בהחלט שיכולים למצוא עוד אפיקים, רווחיים יותר. 

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Ido12 כתב:

לא מכיר אף אחד במציאות שמוציא 1500 ל2 חברה במסעדה,אולי ממש במקרים נדירים. 

ואני ממש לא מסכן,וכמעט כל החברים שלי מחזיקים רכבי ספורט בכמה מאות אלפים/אופנועי ספורט לסופש. 

מעדיף לוותר על ללכת למקום פלצני ולשלם 750 לראש. 

ולקחת יומים מנוחה בשבוע. במקום לעבוד. 

מעמד בניים מרוויח 10 +-,איפה מכניסים לפה 750- אכילה במסעדה? 

היום יש חשיבה שאנשים שעושים 30 אלף נטו הם מעמד בניים,הם לא. 

לא עשירים,אבל לא מעמד בניים. 

למען הספורט שאלתי את אחותי(הולכת כל שבוע למסעדה לפחות פעם אחת)אמרה שיוצא לכל חברה 300 עם טיפ אם הם הגזימו,בדרכ 150-200. 

לא מכיר אף בן אדם שפוי שמוציא 1500 לזוג לבילוי של שעה. 

1500 לבילוי של שעה וחצי....מגוחך. 

אני בפעם האחרונה שהייתי במסעדה היה ליפני חצי שנה,אכלתי סטייק של 400 גרם ואין ספור סלטים/לחמים/שתייה ויצא לי אולי 300,והיה נהדר,בנתניה. 

מי שמעמד בניים ושורף 1500 בשעה,שיחנק במינוס והוא אידיוט.

ושוב,המעגל חברים שלי לא מרוויח 7-8,יותר לכיוון ה15 פלוס פלוס,אף אחד לא אוכל במקומות האלה. 

המעמד בניים של תל אביב,זה לא המעמד בניים של שאר במדינה.

אתה מוזמן להתקשר למסעדה של יובל בן נריה ולבדוק מתי יש שם מקום פנוי

כמו שאמרתי פה

מי שחושב שרק אוליגרכים מולטימליונרים מגיעים למסעדות האלה טועה.

ההבדל הוא שאלה שבאמת יש להם כסף יכולים ללכת לשם על בסיס קבוע ואלה שאין להם עושים את זה פעם בחצי שנה.

גם מי שמרוויח 15 אלף יכול ללכת ביום נישואים למסעדה יקרה.

להזכירך  פעם אנשים היו הולכים למסעדות לחגוג רק ימי הולדת ותאריכים מיוחדים, ולא בכל רגע פנוי נכנסים למסעדה ופותחים שולחן של 600 700 לזוג כי אין מה לעשות בערב.

לפני 18 שעות, gadik6 כתב:

אתה בודק אחד אחד איזה משכנתא יש לכל מי שאוכל איתך במסעדה?

אף אחד מהאנשים שאני מכיר (מכיר טוב, לא מהאינסטגרם), שיש לו משכנתא "ממוצעת", לא הולך למסעדות של 1500-2000 שקל על בסיס חודשי.

אני לא צריך לבדוק אני מכיר אנשים נורמטיבים שגרים בדירה פשוטה עם משכנתא ממוצעת שיוצאים מדי פעם למסעדות יקרות מאוד

כמו שכתבתי למעלה לא מחייב שזה יהיה כל יום או כל שבוע. מספיק שיצאו פעם בשנה

לפני 18 שעות, gadik6 כתב:

אלה מחירים במסעדות לפרייארים, לא במסעדות יוקרה.

כשתצא קצת מגבולות תל אביב או מיקונוס, אולי תראה באמת מה זה מסעדות יוקרה, שמוכרות לך חוויה, שירות ואוכל שהוא גם אשכרה משביע.

המנות האלה מיועדות  לפתיחה ולטעם טוב, לא לאנשים שמחפשים להזמין מנה אחת לשבוע. זה לא לאפה שווארמה.

עוד לא הכרתי מישהו ששבע מסשימי. ואם יצטרכו לייצר פה מנות עם כבד אווז או כמהין ודגים יקרים עד כדי כך שישביעו המנה תעלה 700 800 שח כי גם בעל הבית צריך להרוויח

המקומות האלה מיועדים למי שיודע להעריך אותם, לא למי שמפחד לקבל חשבון

לפני 17 שעות, Ido12 כתב:

עמד בניים מרוויח 10 +-,איפה מכניסים לפה 750- אכילה במסעדה? 

אני ישבתי במונקו עם זוג שסיפר לי שחסכו כסף כדי להגיע כי אוהבים את האווירה.

אז הם לא חייבים ללכת למסעדות הכי יקרות שם ולישון במלון של 15,000 ללילה

אבל הם באו לשם, הלכו לחופים יקרים ונהנו מהמקום בלי ללבוש מותגי על כמו רוב האנשים שם.

תתפלא יש אנשים שמוכנים לחסוך כסף בשביל ההנאות שלהם ופעם בשנה להנות מהכסף הזה.

אבל זה בדיוק מה שאמרתי

שהם יקזזו בדברים האלה ולא ימכרו את הדירה. וזה כנראה מה שיקרה.

לא ימכרו פה דירות כאילו אין מחר

והמחירים לא ירדו

למרות שהייתי שמח שירדו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 3 שעות, maxcher כתב:

פעם אחרונה שראיתי ב2021, זמן מדף ממוצע היה מעל 28 חודשים, איך זה מסתדר עם ההודעה? אלא אם כן הוא צנח דרסטית

האם זה נשמע לך הגיוני שלוקח מעל שנתיים למכור דירה? מתי ניסית למכור דירה בפעם האחרונה?

הביאו כאן כבר קישור לנתונים הגיוניים - 16 יום במודיעין, 23 יום בהרצליה, 51 יום בבית שאן. כששקלתי למכור את הדירה שלי לפני שנתיים, מצאתי קונה רציני תוך שבוע וחצי. למזלי בסופו של דבר לא מכרתי.

אני מכיר אישית אנשים שסגרו עם קונה תוך פחות מיום מפרסום המודעה. זה ממש לא חריג.

לפני 3 שעות, garicho כתב:

זה לא רלוונטי תוך כמה זמן נסגרה עסקה. מה שרלוונטי זה מתי רואים את הכסף. וזה יכול להיות בין כמה חודשים לשנתיים. שלא נדבר על כל הבירוקרטיה מסביב, סגירת משכנתאות, דיווחי מס, תשלומים לעו"ד, מתווך, רישומים בטאבו...

זה מצחיק לחשוב שנדל"ן יותר נזיל מפקדון...

אתה יכול לצחוק אבל זו המציאות. בנדל"ן אתה נפגש עם הכסף והתשואה הרבה (הרבה) יותר מהר מפקדון שאם אתה פודה לפני הזמן אתה מקבל ריבית אפסית (או אפס ממש).

לפני שעתיים, פבל כתב:

שוב - פקדון כשם קוד להשקעה סולידית. יש אין סוף מסלולים שאתה יכול למשוך מהם כסף פחות או יותר בכל נקודת זמן שבא לך.

פקדון זה לא שם קוד לשום דבר חוץ מפקדון. אם אתה נכנס לדיון כלכלי כדאי שתשתמש במושגים הנכונים. זה כמו לכתוב "לאדה זה שם קוד למכונית משפחתית".

יש אין סוף מסלולים? אולי. עובדתית הם היו שם תמיד, אף אחד מהם לא היה מספיק אטרקטיבי כדי למשוך אליו משקיעי נדל"ן. המסלול היחיד שחל בו שינוי בשנה האחרונה הוא הפקדונות שהריבית עליהם זינקה, ועדיין לא מדובר במוצר תחליפי לנדל"ן, אלא משלים. אף אחד לא ימכור דירה כדי להעביר את הכסף לפקדון בנקאי, והסיבות מפורטות לעיל.

לפני שעתיים, פבל כתב:

פחות?! 
כמה זמן לוקח להנזיל תיק? יומיים? שבוע? שבועיים?

כי למכור דירה בממוצע לוקח מעל 30 יום, וזה אחרי ירידה משמעותית ביחס ל-2021 (כלומר נתונים סופר-דופר-אולטרה "לטובת" נדל"ן).

אף אחד בדיון לא דיבר על "תיק" אלא על פקדון. גם בציטוט שלי כתוב שחור על גבי לבן "פקדון משמעותית פחות נזיל מנדל"ן". להנזיל תיק ני"ע לוקח יום, למכור דירה חודש, לממש פקדון - שנתיים.

לפני שעתיים, פבל כתב:

קופ"ג להשקעה? וסתם תיק ני"ע בבנק? 

וזה שנדל"ן עלה השנה ב-16% זה כן ערובה למשהו? 

בחייאת... Talk about להראות רק צד אחד של המטבע...

לא הבנתי מה הקשר של קופ"ג להשקעה או תיק ני"ע לדיון. גם לא הבנתי מה הקשר לעליית ערך הדירות כשאנחנו מדברים בכלל על תזרים.

לפני שעתיים, פבל כתב:

"עסקאות נסגרו תוך שעות" זה שוב כמו הדירות הריקות? לקחת שלושה מקרי קצה ואתה מבסס עליהם סטטיסטיקה?

מקרי הקצה הם אלו שלוקח להם הרבה זמן למכור.

לפני שעתיים, פבל כתב:

אני מקווה שאתה מסתלבט, כי האופציה השניה פחות סבבה. לא מדובר על משקיעים בשוק ההון שיעברו לפקדון גויאבה, אלא סבתא רנדומלית כלשהי שמשכירה את הדירה שלה בזמן שהיא גרה בבית אבות ו"עושה" עליה 3% שנתי. 

אני מקווה שתפסיק להגיב על דברים לא קשורים. את הסבתא שמשכירה את הדירה שלה בזמן שהיא גרה בבית אבות לא מעניינת עלייך הערך של הנכס אלא רק התזרים ממנו. התזרים מפקדון הוא אפס עגול.

פורסם

המצחיק הוא, שבגלל מס השבח ההזוי הזה, ככל שמחירים הדירות יירדו יהיה יותר קל לאנשים למכור כי לא ישלמו מס או שישלמו פחות מס

לפני 1 דקה, MiniMiz3r כתב:

האם זה נשמע לך הגיוני שלוקח מעל שנתיים למכור דירה? מתי ניסית למכור דירה בפעם האחרונה?

הביאו כאן כבר קישור לנתונים הגיוניים - 16 יום במודיעין, 23 יום בהרצליה, 51 יום בבית שאן. כששקלתי למכור את הדירה שלי לפני שנתיים, מצאתי קונה רציני תוך שבוע וחצי. למזלי בסופו של דבר לא מכרתי.

אני מכיר אישית אנשים שסגרו עם קונה תוך פחות מיום מפרסום המודעה. זה ממש לא חריג.

יש נתונים רשמיים של הלמ"ס, אמנם זה לא נתוני MiniMiz3r, אבל לי זה מספיק טוב.

והמספר? מעל 24 חודשים למכור דירה בישראל.

זה הנתון, עכשיו תמשיך לתת מקרים ש"שמעת" או "ראית" והם יהיו הכלל בשבילך

• אהבתי 2

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

האם זה נשמע לך הגיוני שלוקח מעל שנתיים למכור דירה?

כן. יש המון אנשים שמפרסמים במחיר הזוי ואומרים לעצמם שמתישהו יגיע הפרייאר ובינתיים ממשיכים להכניס מהשכירות.

פורסם
לפני 1 דקה, yuvalganim כתב:

יש נתונים רשמיים של הלמ"ס, אמנם זה לא נתוני MiniMiz3r, אבל לי זה מספיק טוב.

זה מספיק טוב לך רק בגלל שאין לך מושג איך הנתון שם מחושב. רק בדמיון הפרוע שלך לוקח שנתיים למכור דירה בישראל.

לפני 1 דקה, nev כתב:

כן. יש המון אנשים שמפרסמים במחיר הזוי ואומרים לעצמם שמתישהו יגיע הפרייאר ובינתיים ממשיכים להכניס מהשכירות.

אז מן הסתם הם לא מנסים למכור אותה, נכון?

• לא הבנתי... 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, V6 כתב:

יש עוד הרבה הרבה מוסר ללמוד בדרך עד שנגיע למוסריות ברמה כזאת....

כן אה, באתי עם דרישות..

לא חושב שיד2 מתקשר למוכרים, אז זו סטטיסטיקה של המודעות, לא של הדירות..

פורסם
לפני 5 שעות, Lior_Django כתב:

מבלי להזכיר שהם לוקחים קורת גג של הדור הצעיר.

השקעה ירודה מוסרית לדעתי.

רגע, הדור הצעיר ששוכר דירות, ממי הוא שוכר אותן בדיוק? 

פורסם

"נחלב" אתה מתכוון?

רק שמעו את המילה "אינפלציה" וניסו להעלות בעשרות אחוזים..

קורת גג היא צורך בסיסי כמו מזון ויותר מחינוך.

לקחת את הדבר הזה מאנשים שנמצאים בתחילת דרכם... 

אני, אגב, גרתי תמיד בשכירות, ותמיד בדירות שהן לא של "משקיעים".

אולי נהפוך את זה לתנאי סף.

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, MiniMiz3r כתב:

רגע, הדור הצעיר ששוכר דירות, ממי הוא שוכר אותן בדיוק? 

חלק מהמשכירים האלו הם חלאות נצלניות ופריווילגיות, שיושבים על נכס שהצליחו לקנות בגרושים וכעת עושים עליו קופה מטורפת "כי הכל התייקר".

חלקם ממש נהנים מהסיטואציה. 

הנה, רשמתי את זה.

לפני 48 דקות, yuvalganim כתב:

מעל 24 חודשים למכור דירה בישראל.

זה לא באמת מספר הגיוני.

וחלק מהמפרסמים לא באמת רוצים למכור, רק לעשות לעצמם שמאות בחינם.

אני מכיר אישית שרצו לקנות, וכל פעם שהתמהמהו כדי לישון על זה לילה, הדירה נחטפה. זה היה לפני שנה. 

בסוף סגרו - ראו דירה, ואמרו למתווך שהם לא יוצאים מהמקום בלי זכרון דברים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 10 שעות, פבל כתב:

משקיעים קטנים (אנשים שמשכירים דירה-שתיים-שלוש)

download.jpg.7e90d4e90fc4097754d2fbac4447ff62.jpg

לפני 8 שעות, פבל כתב:

זה באמת מבאס, לא הכרתי, אבל אני מניח שזה עדיין יהיה שווה את זה, הן מבחינת הורדת כמות הכאב ראש והן מבחינה כספית נטו, למספיק אנשים.

כשאתה עושה אופטימיזציה לניהול הדירות, זה לא כל כך קשה להתנהל עם הדירות. מצאת דייר נוח ופתרת את רוב הבעיות שלך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 30 דקות, Lior_Django כתב:

אני, אגב, גרתי תמיד בשכירות, ותמיד בדירות שהן לא של "משקיעים".

אני אגלה לך סוד - אלא אם כן בעל הדירה גר איתך ביחד, גרת בדירות של משקיעים.

אני אגלה לך עוד סוד - אין דבר כזה משקיעים, יש משכירים. אף אחד לא קונה דירה כדי שתעמוד ריקה.

לפני 31 דקות, Lior_Django כתב:

קורת גג היא צורך בסיסי כמו מזון ויותר מחינוך.

לקחת את הדבר הזה מאנשים שנמצאים בתחילת דרכם... 

קורת גג בהחלט. בעלות על דירה, ממש לא.

לפני 28 דקות, פריג'י כתב:

חלק מהמשכירים האלו הם חלאות נצלניות ופריווילגיות, שיושבים על נכס שהצליחו לקנות בגרושים וכעת עושים עליו קופה מטורפת "כי הכל התייקר".

חלקם ממש נהנים מהסיטואציה. 

הנה, רשמתי את זה.

נכון. אגב, כשכתבו את אותו דבר על יבואני רכב פתאום קפצו כל מני אבירים בשריון לבן כדי להגן על היבואנים המסכנים. מעניין אם הם מגנים באותו חירוף נפש גם על משכירים שמפקיעים מחירים?

פורסם
לפני 6 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני אגלה לך סוד - אלא אם כן בעל הדירה גר איתך ביחד, גרת בדירות של משקיעים.

אני אגלה לך עוד סוד - אין דבר כזה משקיעים, יש משכירים. אף אחד לא קונה דירה כדי שתעמוד ריקה.

אף לא אחד מהם קנה את הדירה במטרה להרוויח ממנה. לא במכירה ולא בהשכרה. "הגרוע" מביניהם העלה שנתית לפי המדד. (לא תמיד בכולו)

"משקיעים"

קורת גג בהחלט. בעלות על דירה, ממש לא.

במדינתו הקטנה, חסרת הסולידריות, זה היינו הך.

נכון. אגב, כשכתבו את אותו דבר על יבואני רכב פתאום קפצו כל מני אבירים בשריון לבן כדי להגן על היבואנים המסכנים. מעניין אם הם מגנים באותו חירוף נפש גם על משכירים שמפקיעים מחירים?

• תוכן חדש...