Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, avargel כתב:

כיום כל מי שמחזיק יותר מדירה אחת ורוצה למכור אחת מהדירות ישלם 25% מס על השבח (הפער בין הרכישה למכירה בניכוי הוצאות מוכרות והצמדה), מה שבעצם יצר מצב מעוות שפשוט לא משתלם למכור דירות למעט במקרים חריגים

זה באמת מבאס, לא הכרתי, אבל אני מניח שזה עדיין יהיה שווה את זה, הן מבחינת הורדת כמות הכאב ראש והן מבחינה כספית נטו, למספיק אנשים.

לפני כשעה, avargel כתב:

1. אני לא מכיר פקדון של 6%. גם לא 5.

היום, עם ריבית בנק ישראל של 2.75% אתה צודק, אני גם לא מכיר כאלה.

אני מדבר על מצב של ריבית בנק ישראל של 3.5-4% או אפילו יותר כמו שהיה לפני 2008 כמעט תמיד

*כשאני אומר "פקדון" אני לא מתכוון בהכרח לאשכרה פקדון בבנק, אלא כל אופציית השקעה סולידית.  

image.thumb.png.3b7096b02a6ecc708b0826c69fca2f49.png

לפני 59 דקות, Gosser1860 כתב:

To the new cardinals fans : r/AZCardinals

(אני מבין שלא פגשת במעללי טרנספורטר בשרשור הקורונה ובשרשור הסיזלזון)

לא... לא פעם ראשונה, אבל בדרך כלל זה מסתכם במה הוא עושה, לא במעגלים השני-שלישי שלו... אני רוצה להגיד שלא חשבתי שמסתובב ביננו הום-בוי של קניה ווסט ופוסט מאלון, אבל אני חושב שאפילו הם לא משכיבים 2000 שקל במסעדה כל חודש (ולא כי הם לא מסתובבים עם שקלים עליהם בד"כ).

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

אתה מודע לכך שמזה כמה שנים מדיניות המיסוי השתנתה, וכבר אין את הפטור מס שבח של מכירה 1 על כל 4 שנים

כיום כל מי שמחזיק יותר מדירה אחת ורוצה למכור אחת מהדירות ישלם 25% מס על השבח (הפער בין הרכישה למכירה בניכוי הוצאות מוכרות והצמדה), מה שבעצם יצר מצב מעוות שפשוט לא משתלם למכור דירות למעט במקרים חריגים

עכשיו תחזור לסיום המצוטט, איזה בנאדם שפוי יעשה את זה?

כל זה נכון. בנוסף:

1) פקדון לא נותן לך תזרים שוטף אלא רק ריבית בסוף התקופה

2) על הריבית משלמים מס (15% אם הפקדון לא צמוד למדד, 25% על הרווח הריאלי אם הוא צמוד למדד)

2) פקדון משמעותית פחות נזיל מנדל"ן

3) פקדון מוגבל למספר שנים מאוד מצומצם. זה שבנק כלשהו נותן לך היום 3.5% ריבית שנתית זה מעולה, מי הבטיח לך שבעוד שנה הוא ייתן לך את אותה ריבית שוב ושוב למשך עשרות שנים קדימה?

פורסם

פיקדון פחות נזיל מדירה ?

לא הכי מסכים. חושב שנדלן זה הדבר הכי לא נזיל שיש.

לפי מדלן, התשואה על דירות נמוכה מהריבית על פקדונות, נכון לעכשיו. (באופן חלקי)

אנשים שקונים נדלן, משחקים אותה משקיעי על..

נראה אותם בבורסה או בתור אנגלים.

מבלי להזכיר שהם לוקחים קורת גג של הדור הצעיר.

השקעה ירודה מוסרית לדעתי.

דירה היא פתרון דיור, לא מוצר השקעתי ובאופן אישי, אני מקווה שהנדלן ירד, רק בגלל הסיבה הזו.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, avargel כתב:

במה זה שונה מכל השקעה בשוק ההון? זה לא שההכנסה משכירות זו מציאה גדולה ביחס להשקעה, הרווח על המכירה זו הבוננזה בשוק הנדל"ן בישראל.  

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
לפני 58 דקות, Lior_Django כתב:

פיקדון פחות נזיל מדירה ?

לא הכי מסכים. חושב שנדלן זה הדבר הכי לא נזיל שיש.

בשנה האחרונה עסקאות נסגרו תוך שעות מפרסום המודעה. פקדון לרוב נעול לפחות לשנה.

לפני 45 דקות, ch2856 כתב:

במה זה שונה מכל השקעה בשוק ההון? זה לא שההכנסה משכירות זו מציאה גדולה ביחס להשקעה, הרווח על המכירה זו הבוננזה בשוק הנדל"ן בישראל.  

נניח וזה לא שונה. למה שמשקיעים בשוק ההון פתאום יחליטו למכור את הפורטפוליו שלהם כי אפשר לקבל 3.5% לשנה בבנק?

פורסם (נערך)

בגלל שהמשקיע חושב שה 3.5% זו השקעה עם פחות סיכון ויותר תשואה. עוד שנה הוא יחשוב כך על מניית טבע. לגיטימי.

דרך אגב , דיור הינו נייר ערך מבחינת המדינה . ממש לא מוצר בסיסי. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני שעה, Lior_Django כתב:

מבלי להזכיר שהם לוקחים קורת גג של הדור הצעיר.

השקעה ירודה מוסרית לדעתי.

יש עוד הרבה הרבה מוסר ללמוד בדרך עד שנגיע למוסריות ברמה כזאת....

פורסם
לפני 21 דקות, save כתב:

בגלל שהמשקיע חושב שה 3.5% זו השקעה עם פחות סיכון ויותר תשואה. עוד שנה הוא יחשוב כך על מניית טבע. לגיטימי.

אבל זו לא. וזה גם 3.5% לשנה-שנתיים, מעבר לכך זה בלתי ידוע.

פורסם
לפני 56 דקות, MiniMiz3r כתב:

זה שיש דירות ספציפיות, לא מעיד על הכלל.

מכיר דירה שניסו למכור אותה במחיר הקנייה עם עלות השיפוץ ולא הצליחו.

מתפקדת היום כמחסן בפועל.

לפני 56 דקות, MiniMiz3r כתב:

פורסם
לפני כשעה, MiniMiz3r כתב:

לפי הלמס זמן ממוצע למכירת דירה עומד על כמעט שנתיים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 55 דקות, MiniMiz3r כתב:

פעם אחרונה שראיתי ב2021, זמן מדף ממוצע היה מעל 28 חודשים, איך זה מסתדר עם ההודעה? אלא אם כן הוא צנח דרסטית

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לפני 3 דקות, maxcher כתב:

פעם אחרונה שראיתי ב2021, זמן מדף ממוצע היה מעל 28 חודשים

לפני 8 דקות, yuvalganim כתב:

לפי הלמס זמן ממוצע למכירת דירה עומד על כמעט שנתיים

קשה להתייחס לנתונים כאלה בלי סימוכין...

פורסם

זה לא רלוונטי תוך כמה זמן נסגרה עסקה. מה שרלוונטי זה מתי רואים את הכסף. וזה יכול להיות בין כמה חודשים לשנתיים. שלא נדבר על כל הבירוקרטיה מסביב, סגירת משכנתאות, דיווחי מס, תשלומים לעו"ד, מתווך, רישומים בטאבו...

זה מצחיק לחשוב שנדל"ן יותר נזיל מפקדון...

לא מאמין לי? תבדוק את עקרונות הנזילות של לשכת רואי החשבון ותגיד לי באיזה רמה נמצאים פקדונות לעומת נדל"ן...

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, MiniMiz3r כתב:

1) פקדון לא נותן לך תזרים שוטף אלא רק ריבית בסוף התקופה

שוב - פקדון כשם קוד להשקעה סולידית. יש אין סוף מסלולים שאתה יכול למשוך מהם כסף פחות או יותר בכל נקודת זמן שבא לך.

2) על הריבית משלמים מס (15% אם הפקדון לא צמוד למדד, 25% על הרווח הריאלי אם הוא צמוד למדד)

נכון.

2) פקדון משמעותית פחות נזיל מנדל"ן

פחות?! 
כמה זמן לוקח להנזיל תיק? יומיים? שבוע? שבועיים?

כי למכור דירה בממוצע לוקח מעל 30 יום, וזה אחרי ירידה משמעותית ביחס ל-2021 (כלומר נתונים סופר-דופר-אולטרה "לטובת" נדל"ן).

3) פקדון מוגבל למספר שנים מאוד מצומצם. זה שבנק כלשהו נותן לך היום 3.5% ריבית שנתית זה מעולה, מי הבטיח לך שבעוד שנה הוא ייתן לך את אותה ריבית שוב ושוב למשך עשרות שנים קדימה?

וקופ"ג להשקעה? וסתם תיק ני"ע בבנק? 

וזה שנדל"ן עלה השנה ב-16% זה כן ערובה למשהו? 

בחייאת... Talk about להראות רק צד אחד של המטבע...

"עסקאות נסגרו תוך שעות" זה שוב כמו הדירות הריקות? לקחת שלושה מקרי קצה ואתה מבסס עליהם סטטיסטיקה?

נניח וזה לא שונה. למה שמשקיעים בשוק ההון פתאום יחליטו למכור את הפורטפוליו שלהם כי אפשר לקבל 3.5% לשנה בבנק?

אני מקווה שאתה מסתלבט, כי האופציה השניה פחות סבבה. לא מדובר על משקיעים בשוק ההון שיעברו לפקדון גויאבה, אלא סבתא רנדומלית כלשהי שמשכירה את הדירה שלה בזמן שהיא גרה בבית אבות ו"עושה" עליה 3% שנתי. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...