Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשלב מסויים הירידה בביקוש תשפיע על המחיר. כלל ברזל בשוק קפיטליסטי. אפילו בקומוניסטי כמו סין. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא בהכרח. כבר כתבתי קודם. הכל שאלה של האם הקבלן עדיין מצליח למצוא קונים במסגרת הזמן שהוא הגדיר.

זה לא משנה אם פעם הוא היה מוכר את הדירות בחצי שנה ועכשיו לוקח לו שנה אם לקבלן זה לא מפריע.

יש הבדל בין ירידה בביקוש (מביקוש מופרע יש לציין וחסר הגיון, יותר נכון לקרוא למה שהיה התנפלות, לא ביקוש) לבין 0 ביקוש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

הויכוח שלכם לא כל כך משנה

מחודש מרץ יש ירידה בעסקאות ובביקושים ואין ירידה במחירים

את הקבלן שהעלה את המחיר מ 4 ל 4.2 לא באמת מעניין אם יש 180K או 142K ריקות.

בסוף הוא העלה מ 4 ל 4.2

והקונה הגיע? זה מה שמשנה.

אתה צודק, אבל משהו השתנה.

אם עד היום הקבלן יכל לספוג את ההמתנה הארוכה כי ההלוואה שלקח הייתה זולה, היום לא כל קבלן יכול לחכות כי ההלוואה הפכה לו יקרה והכסף כבר לא זול כבעבר. לא בטוח שהוא יכול לחכות שנה עד שיגיע הקונה.

יש גם היבט פסיכולוגי - להראות שהשוק עוד בועט אבל אני מניח כשמישהו יבוא לקנות באמת, תהיה הנחה משמעותית, מה שלא היה עד לפני כמה חודשים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, asix כתב:

אם עד היום הקבלן יכל לספוג את ההמתנה הארוכה כי ההלוואה שלקח הייתה זולה, היום לא כל קבלן יכול לחכות כי ההלוואה הפכה לו יקרה והכסף כבר לא זול כבעבר

בדיוק.

התנאים המאקרו כלכליים השתנו, שינוי בוודאות יהיה. 

כמה? מה? מתי? זה כבר פתוח. אבל המגמה צריכה להיות לירידת מחירים מסוימת. לפחות בסקטור הדירות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 5 שעות, save כתב:

בשלב מסויים הירידה בביקוש תשפיע על המחיר. כלל ברזל בשוק קפיטליסטי. אפילו בקומוניסטי כמו סין. 

רוב הקבלנים מקצים חלק נכבד מכמות הדירות שהם בונים להשכרה והם חותמים חוזה לפחות לשנתיים/חמש שנים עם השוכרים. הם ככה יוצרים להם תזרים מזומנים והם מתכוונים למכור את הדירות כשיהיו עליות. פעולה זו לא יוצרת ירידה בביקוש אלא עלייה, פחות דירות לשיווק. 

אתן לך דוגמה מהפרויקט שהקבלן שלנו בנה בעפולה. חצי פרויקט בשלב א' (מעל 100 דירות) הלך להשכרה עוד בשנת 2021 כאשר נחתמו עם השוכרים חוזים לשנתיים/חמש. בשלב ב' הוא כבר הוציא הרבה יותר להשכרה את הדירות שהוא בנה ואם תתקשר לקבלן הוא יצהיר שאין מה לקנות כרגע (בדקתי).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

image.thumb.png.5b47eeabc8aa02d2e14ce8776c0d6b11.png

אני לא יודע אם מחירי הדירות ירדו או לא, מה שמונע ממני בינתיים לקנות זה פשוט הרצון לא להידפק משני הכיוונים… גם לשלם אקסטרא 200 אלף לאוויר על המשכנתא וגם לקנות דירות במחירים שעלו ב20% ובשנה ומשהו.. בזמן שקרובי משפחה בני 40+ מחככים ידיים בהנאה על שווי הדירה שלהם (הלו, מה עם הילדים שלכם?).

אצבור הון עצמי ונראה מה יהיה, אם ימשיך לעלות אשקול רילוקיישן וזהו.. מניח שזה קו מחשבה של הרבה צעירים היום 

• אהבתי 6
פורסם (נערך)

זה קו מחשבה שלא עובד בשוק עולה.

קצב צבירת ההון העצמי לא מכסה את העליות, זו הסיבה שהרבה אנשים ״קופצים מעל לפופיק״ וקונים דירה.

הם משלמים על זה בריבית, אבל הם קנו את הדירה (יחד עם הבנק).

בימינו בלי סבתא מתה אחת לפחות (תכלס גם זה כבר לא מספיק) אין דרך אחרת. לך תביא מיליון הון עצמי כדי לקחת משכנתא ״סבירה״ של מיליון… 

זה משהו שמעט אנשים יכולים לעשות.

מצד שני לעמוד בהחזר חודשי X זה משהו שהרבה אנשים יכולים לעשות בדרך כלל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

קו המחשבה שלי בשורה התחתונה הוא שיש גבול לכמות המשכורות שאני מוכן לשלם / כמות השנים שאני מוכן להשתעבד בשביל 4 קירות. טועה? לא כלכלי? אפסיד מזה? אולי, אבל לא מוכן, יהיה לי קשה ללכת לישון עם התחייבות ל30 שנה של אלפי שקלים בשביל דירה בת 20. 

זה גם לא שבנקודת הזמן הנוכחית יש לי הרבה ברירה, אבל בכל זאת 😅

פורסם

הון שחור והרבה עיוותים במשכורות בין הדור המבוגר לדור הצעיר.

תשלב את זה עם היסטריה ויוצא לך מתכון מנצח.

זה גם ידפוק את המשק בסוף היום, כי לאנשים נשאר פחות כסף להוציא..

פורסם

כל הסיפור הזה מתחיל להישמע כמו השלבים המוקדמים של הסאב-פריים. ההבדל היחיד הוא שכאן זה לא נובע מגרידיות של הבנקים אלא מאומץ/טיפשות/אמונה שהכל יהיה בסדר של האנשים עצמם...

• אהבתי 2
  • מעניין 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

אתה צודק, אבל משהו השתנה.

אם עד היום הקבלן יכל לספוג את ההמתנה הארוכה כי ההלוואה שלקח הייתה זולה, היום לא כל קבלן יכול לחכות כי ההלוואה הפכה לו יקרה והכסף כבר לא זול כבעבר. לא בטוח שהוא יכול לחכות שנה עד שיגיע הקונה.

יש גם היבט פסיכולוגי - להראות שהשוק עוד בועט אבל אני מניח כשמישהו יבוא לקנות באמת, תהיה הנחה משמעותית, מה שלא היה עד לפני כמה חודשים.

היום אין לו המתנה ארוכה זה בדיוק העניין

יש מספיק אנשים שמוכנים לשלם 4 מליון על דירה בראשון

טוענים פה שאחרי שהריבית תעלה יהיו פחות אנשים כאלה

השאלה כמה פחות יהיו

אם היום הקבלן במצב שהוא לא צריך מו"מ בכלל ומוכר את הדירות במחיר שהוא מחליט

אז אולי עוד חצי שנה הוא יצטרך להוריד 50-100 אלף , שזה באמת כלום בשבילו ואז הוא יסגור עסקה . 

אז לא כל אחד שיכנס למשרד יקנה, אבל הוא ימשיך למכור בקלות.

בשביל שמה שאתה רוצה יקרה צריך שהביקושים ירדו בצורה דרמטית ואת זה אני לא רואה קורה

לפני 5 שעות, פריג'י כתב:

התנאים המאקרו כלכליים השתנו, שינוי בוודאות יהיה. 

כמה? מה? מתי? זה כבר פתוח. אבל המגמה צריכה להיות לירידת מחירים מסוימת. לפחות בסקטור הדירות.

לא בטוח

אנשים יעדיפו למכור את הרכב ולוותר על הלוואה שעולה להם 2000 שח בחודש ולשים את ה 2000 האלה על דירה ולהמשיך לשלם משכנתא

לפני שעתיים, MZN כתב:

image.thumb.png.5b47eeabc8aa02d2e14ce8776c0d6b11.png

אני לא יודע אם מחירי הדירות ירדו או לא, מה שמונע ממני בינתיים לקנות זה פשוט הרצון לא להידפק משני הכיוונים… גם לשלם אקסטרא 200 אלף לאוויר על המשכנתא וגם לקנות דירות במחירים שעלו ב20% ובשנה ומשהו.. בזמן שקרובי משפחה בני 40+ מחככים ידיים בהנאה על שווי הדירה שלהם (הלו, מה עם הילדים שלכם?).

אצבור הון עצמי ונראה מה יהיה, אם ימשיך לעלות אשקול רילוקיישן וזהו.. מניח שזה קו מחשבה של הרבה צעירים היום 

מצחיק שלפני כמה ימים עשו את אותו חישוב עם משכנתא של מליון ל 20 שנה

ויצא להם שהעלייה היא של 800 שח בלבד מלפני שנה להיום

בכל מקרה

גם אם העליה הסופית תהיה 2000 שח זה כנראה לא יהרוג אף אחד

לפני 49 דקות, פבל כתב:

כל הסיפור הזה מתחיל להישמע כמו השלבים המוקדמים של הסאב-פריים. ההבדל היחיד הוא שכאן זה לא נובע מגרידיות של הבנקים אלא מאומץ/טיפשות/אמונה שהכל יהיה בסדר של האנשים עצמם...

שיטת המשכנתאות כאן בארץ שונה מהשיטה בארהב, אנשים לא יכולים פשוט להחזיר את הדירה ולעצור את המשכנתא

שיכנסו לחובות לבריאות

לפני 24 דקות, stum כתב:

נשמע מהתגובות שיש פה איזשהם רחמים על אלו שלקחו משכנתא כשבפועל הם לא מי שצריך שירחמו עליו

לא כל מי שלקח משכנתא הוא טייקון

יש הרבה טמבלים שקנו במחיר למשתכן עם כסף שאין להם

הסיבה היחידה שלא כואב לי עליהם זה בגלל שהם תפסו לחינם מקום בהגרלות אפילו שידעו שאין להם כסף לדירות, הלכו עם 50 אלף לקנות דירה ועכשיו הם יבינו את הטעות שעשו, העיקר להגיד "אני לא פראייר גם אני קונה"

• תוכן חדש...