Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הריבית, כפי שכתבתי ,תעצור משקיעים בשלב ראשון . מה שיעצור את הזוגות הצעירים הוא המיתון בעקבות הריבית. זה לוקח זמן. מחנק אשראי למשק, צמצום קניות  , קריסת עסקים. פיטורי עובדים ואז כבר זה כדור שלא מאפשר לשלם את תשלומי המשכנתא גם אם תסגור את ההלוואה על הרכב. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לא רואה את המשק מגיע למצב כזה

יש הבדל בין להגיד "אנחנו לקראת מיתון" לבין גל פיטורים, קריסת עסקים וכ'ו

כן, אולי אנשים יקנו פחות, אולי יטוסו קצת פחות, אולי יחליפו את הרכב שקנו ב 2022 לרכב 2015

אבל מפה ועד תרחיש איימים כזה יש מרחק עצום וכמעט דמיוני

פורסם

הקטע המוזר הוא שאין הרבה אבטלה ולכאורה חסר עובדים במשק כי יש הרבה עבודות פנויות.

כלומר, מיתון כאשר האבטלה נמוכה ומחירי הדירות יורדים 🤔🤷‍♂️

פורסם

וזאת בדיוק הבעיה. הריבית תעלה כל עוד האבטלה נמוכה.

מכיוון שהכלי היחיד להורדת אינפלציה הוא העלאת ריבית שאמורה ליצור מיתון בשוק ועליה באבטלה.

כל עוד האבטלה נמוכה, לא תהיה האטה/מיתון בשוק וכתוצאה מכך ימשיכו להעלות ריבית. גם מחירי הדירות ימשיכו לעלות כתוצאה מכך.

אמנם בנק ישראל טוען שהריבית תעלה עד 3.5% אך לתחושתי והערכתי היא תגיע ל 4.5% אלא אם נראה בקרוב סימנים לעליה באבטלה.

צריך לקחת בחשבון גם, שכל עליה בריבית משפיעה רק אחרי חצי שנה, אז עכשיו אנו מתחילים לחוש את השפעתה של ההעלאת הריבית מאפריל. רק במרץ 2023 נרגיש את ההעלאה הנוכחית ואת השפעותיה.

הפחד הגדול של בנק ישראל שתמשיך להיות אבטלה נמוכה וריבית גבוהה דבר שיגרום לעליה במשכורות ( ואז לא תהיה ירידה בצריכה) והמשך האינפלציה. 

פורסם (נערך)

עלות שליחת מכולה מסין כבר ירדה מ25K$ בשיא לאזור ה6K$ (לפני הקורונה זה היה 2-3K$).
יש סיבה לאופטימיות ביחס לאינפלציה.
הבעיה שמחירי האנרגיה עדיין גבוהים מאוד וזה הולך להחריף בחורף. לא בטוח שהאירופאים יצטרכו להעלות ריבית עם מה שמחכה להם...
מחירי האנרגיה בסוף משפיעים על הכל...

החברים באופ"ק פלוס משחקים משחק צ'יקן מסוכן עם האמריקאים. האמריקאים כבר הובילו לנפילה במחיר הנפט עם העלאות הריבית. החברה באופ"ק לא מרוצים ועכשיו חתכו את התפוקה.
מבחינתם 90-100$ זה איזה מספר קדוש שאסור לרדת ממנו. הם משחקים משחק מאוד מסוכן. הם גורמים לאמריקאים להמשיך בהעלאות הריבית... בסוף אם באמת יהיה מיתון הם ימצאו את עצמם עם חבית נפט ששווה 30$.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 דקות, Lior_Django כתב:

למה לא דפלציה ?

מכיוון שאם האבטלה עדיין נמוכה ( כמו המצב כרגע) זה אומר שכושר ההשתכרות גבוה ואז רמת הצריכה לא יורדת.

דפלציה אומרת שאין הרבה כסף בשוק ובגלל שאין הרבה כסף הערך של הכסף גבוה. בשביל שלאנשים לא יהיה כסף האבטלה אמורה לעלות וזאת בדיוק הבעיה כרגע - הריבית עלתה, האבטלה נמוכה, אין האטה/מיתון במשק. רק כאשר האבטלה תתחיל לעלות תתחיל סוג של האטה/מיתון ואז הריבית למעשה תתחיל להשפיע על השוק.

פורסם
לפני שעתיים, Transporter כתב:

לא רואה את המשק מגיע למצב כזה

יש הבדל בין להגיד "אנחנו לקראת מיתון" לבין גל פיטורים, קריסת עסקים וכ'ו

הנגיד האמריקאי מצהיר במפורש שהוא הולך להכניס את המשק למיתון. דוחות התעסוקה הגבוהה שם, רק מדרבנים אותו. הוא יעלה את הריבית עד שהאינפלציה תהיה בשליטה. הריבית אצלנו עוקבת אחרי זו האמריקאית.

אז אין ספק שיהיה מיתון, השאלה היא רק באיזו עוצמה ולכמה זמן.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

עלות שליחת מכולה מסין כבר ירדה מ25K$ בשיא לאזור ה6K$ (לפני הקורונה זה היה 2-3K$).

האמת לא הרגשתי את זה במטענים חלקיים שאני שולח

ובטח לא עם שילוח אווירי

בקרוב צריך לצאת לי קונטיינר 

מעניין להשוות את המחיר למחיר מלפני חצי חצי שנה

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Lior_Django כתב:

אגב,

רעיון חדש מבית היוצר של בנק ישראל:

לשעבד את דירת ההורים למען דירת הילדים:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001426445

הכל חוץ מלהוריד מחירים. לקרוע את הילדים ואת ההורים בזמן שהבנקים והקבלנים צוחקים כל הדרך אל הבנק.

עריכה אחרונה על ידי nev
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 29 דקות, Transporter כתב:

האמת לא הרגשתי את זה במטענים חלקיים שאני שולח

ובטח לא עם שילוח אווירי

בקרוב צריך לצאת לי קונטיינר 

מעניין להשוות את המחיר למחיר מלפני חצי חצי שנה

הוא צודק, אני קיבלתי גם הצעה של 6 

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)

אתם צריכים להבין שאנשים עם פנסיה לא שווים כסף למדינה ולבנק ישראל. אנשים בפנסיה צורכים שירותים בלי להכניס מיסים.

המטרה היא לשמור אותכם במירוץ העכברים. המטרה היא לדאוג שיהיה משהו שיגרום לכם לעבוד כאן בישראל כמה שיותר, עדיף כמה שיותר קרוב למוות.

חס וחלילה שתצאו לפנסיה מוקדמת בגיל 50 כי כבר יש לכם בית שלכם, וצברתם מספיק בשביל לחיות סבבה.

זה כל הסיפור בקצרה ובלי דיבורים על ריבית/משברים/משקיעים/…

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...