Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אפשר ללמוד לדבר בפני קהל או שזה תכונת אופי .לפעמים יש שיחות עם מנהלים בכירים או אנשים שאני לא מכיר ואני רוצה לדבר אבל אני חושש ואז פשוט או שמקצר כמה שיותר או שפשוט שותק .אנשים שאני מכיר אין לי בעיה כזו של לדבר .מה אתם מציעים אולי לחפש איזה קורס

פורסם

במסגרת הלימודים לתואר בתקשורת היה לנו קורס של עמידה בפני קהל.

אחד הדברים היותר טובים שלמדתי, לא העניין של רק ה״פחד״ מלדבר מול אנשים, אלא כלים איך לעשות זאת בצורה נכונה.

יש קורסים שאפשר להירשם אבל אותם אני לא מכיר.

פורסם

לדבר בפני קהל זו אומנות, כמו ציור או מוסיקה, אפשרי ללמוד את זה, אבל האנשים שזה בא להם טבעי יהיו תמיד טובים יותר בזה.

וכמו כל סוג של אומנות, לא כולם צריכים לדעת לצייר או לכתוב מוסיקה או WHATEVER.

גם אני מתמודד עם אותו קושי, והבנתי שכמו ציור, אני יכול ללכת לקורסים, אבל אם אין בי את זה, אז אין בי את זה.

יש דברים אחרים להציע לחברה מלבד לדעת לדבר בפני קהל.

פורסם

בעולם המוסיקה זה נקרא פחד במה. חוץ מהקורסים צריך לנסות כמה שיותר לדבר מול קהל, בתדירות כמה שיותר גבוהה. זאת הדרך להתרגל למעמד, לצליל של הקול שלך . רק ככה צוברים בטחון. בהתחלה יהיה קשה, עם black out על מה שרצית להרצות. לא להיכנע לפחד ולחוסר בטחון - עם הזמן יהיה שיפור רציני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אכן קורסים עושיפ פלאים אבל יש עוד טיפ אחד קטן לחזור על מה שאתה רוצה להגיד בקול (כן בקול רם) לבד מול המראה ויותר מכמה פעמים,

עד שתרגיש שזה יוצא לך שוטף.

פורסם

קודם כל תדע שאתה לא לבד, למעלה מ-80% מהאנשים סובלים מ"פחד קהל" ברמה כזו או אחרת.

בתואר השני עברתי קורס עם מרצה מעולה שעברה איתנו ביסודיות על הדברים הנכונים והלא נכונים בשיחה לקהל.

אם אני זוכר נכון היא גם העבירה שיעורים פרטיים בנושא וזה לא היה זול..

אם אתה רוצה שאבדוק יותר לעומק פנה אלי בפרטי.

פורסם

בצבא נתנו לי לדבר מול איזה 60+ אנשים ולהרבה מהם היו שאלות וביקורת, ואני מטבעי ביישן

קצת נתקעתי אבל עברתי את זה ויחסית בסדר

לא מזמן הייתי צריך לעשות את זה עוד פעם, זה לא היה לי יותר קל :)

אני פשוט מנסה לא לחשוב על זה יותר מדי (למרות שזה לא ממש עובד) ופשוט לקפוץ למים.

פורסם
במסגרת הלימודים לתואר בתקשורת היה לנו קורס של עמידה בפני קהל.

אחד הדברים היותר טובים שלמדתי, לא העניין של רק ה״פחד״ מלדבר מול אנשים, אלא כלים איך לעשות זאת בצורה נכונה.

יש קורסים שאפשר להירשם אבל אותם אני לא מכיר.

כנ״ל - במסגרת התואר הראשון שלי בבין תחומי (מדעי מחשב אבל עדיין חובה) אחד הקורסים היה ספציפית בעמידה מול קהל , הכנת והעברת מצגות.

אחד הקורסים הטובים והחשובים שעברתי במהלך התואר.

כבר ברח לי שמו של המרצה (שהיה לא פחות ממעולה - ובין השאר מעביר סדנאות למנכלים כאלו ואחרים בארץ ולאישי ציבור) - אני אנסה לחפש כי הוא עומד בראש חברה שעושה בדיוק את זה.

לא זול - אני בטוח.

המבחן סיום אגב היה העברת הרצאה בנושא טכני מול ״שופט״ חיצוני שגם היה מהתעשייה.

היה מרתק ומומלץ בחום.

זה נכון שצריך מידת כריזמה מסוימת כדי להתניע את זה ולהיות טוב באמת אבל הרבה מהדברים הם בהחלט פרטים טכנים ודברים שאפשר לעבוד עליהם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

קצת קשה להציע לך בלי לדעת עוד פרטים.

לפי ההודעה שלך אני מניח שאתה אחרי לימודים, כך שקורסים אקדמאיים שכוללים הגשה מול קהל לא רלוונטים בשבילך.

באיזה תחום אתה עוסק ? אני בעבודה שיפרתי מאוד את יכולות ההצגה בפני קהל שלי, גם לי באוניברסיטה היו מספר קורסים שדורשים הצגה מול קהל וזה בהחלט תורם ה-מ-ו-ן, אבל גם במקום עבודה אפשר להתקדם בנושא (במידה כמובן וזה בכלל רלוונטי, בגלל זה מעניין אותי התחום שלך).

הנה כמה דוגמאות:

- אנשים חדשים בקבוצה שלך ? אולי תציע להעביר להם חומר טכני שאתה "שוחה" בו כקורס קבוצתי.

- יש הזדמנויות נסיעה ללקוח בפרוייקט שאתה מכיר מצויין ? סע. סשנים עם לקוחות הם מקום מצויין להתגבר על "פחד במה" - מצד אחד זה בהחלט מלחיץ בהתחלה, מצד שני בד"כ לא מדובר בתצוגה מול מאות אנשים אלא מספר של 10-15 איש או אפילו פחות.

יש עוד דוגמאות וזה בטח משתנה בהתאם לאופי העבודה ולמקום העבודה, מה שאני מנסה להגיד זה שתנסה להכניס את עצמך למצבים של עמידה מול קהל (ד"א לא חייב בהתחלה פיזית מול קהל, גם הדרכה טכנית עם SCREEN SHARING ל 30 איש תוסיף לך בטחון).

בסופו של דבר, הטיפ הכי חשוב שלי, שאולי נשמע כמו קלישאה אבל בתכלס זה הכי נכון שיש,

תזכור שכל קבוצה של אנשים שמקשיבה לך הם קודם כל אנשים, בני אדם, כמוני וכמוך - גם המנכ"ל הכי גדול הוא בסוף בן אדם.

לא אגיד לך שאם היו אומרים לי לנאום עכשיו מול ביל גייטס ומייקל ג'ורדן לא הייתי משתין ניטים, אבל בסופו של דבר, אם אתה מכיר את החומר שאתה מעביר ויודע מה אתה רוצה להגיד - כל השאר שטויות.

תכין את עצמך טוב טוב להצגה מול 4 איש כאילו זו הצגה מול 400 איש, תתחיל עם 4 איש, תגדיל את הביטחון העצמי ואת ההבנה שלא צריך לעשות מזה ביג דיל - ובסוף יהיה לך בטחון גם ל 400 איש. הדרך שבא תכין את עצמך גם היא חשובה, כשתדע איך להתכונן להצגה תדע גם מתי השלב הנכון להגיד לעצמך "אוקי אני יודע שאני מוכן" - ואין טוב יותר לביטחון העצמי מאשר משפט כזה והיכולת לדעת מתי אפשר להגיד אותו לעצמך.

איך אומר קרמבו, תתחיל הכי מהר שלך ולאט לאט תגביר :-P

מקווה שעזרתי אפילו במקצת.

---

ד"א, לבחור שכתב שזו אומנות ולא כל אחד צריך לעשות את זה - כמו כל דבר ובכל תחום, יש אנשים טובים יותר ויש אנשים טובים פחות, אבל חבל שפות"ש ימנע מעצמו לעשות משהו שכנראה הוא רוצה לעשות (אחרת הוא לא היה פותח את השרשור) ולא עושה זאת עקב חוסר בטחון. הוא לא חייב להגיע לרמת רטוריקה של ברק אובאמה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי את אותה בעיה בדיוק.

אני חושב שזה בדיוק כמו שsaay222 כתב, מדובר בכישרון מלידה שלא לכולם יש. במהלך התואר שלי הייתי צריך להציג בפני קהל המון פעמים, אני ממש גרוע בזה אבל אחרי 5 שנים אתה מתרגל פחות או יותר, למרות שההתרגשות שלפני הדיבור תמיד שם. אם הסיטואציה מאפשרת לך לעשות את זה בישיבה או באולם חשוך כמו למשל שמעבירים מצגת מתוך מחשב, אז זה קל יותר. כמובן שלפני שאתה מתחיל לדבר הידיים מזיעות, הברכיים רועדות ובא לך להקיא את הספגטי של אמא, אבל כשמתחילים וזה זורם נרגעים תוך כדי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

^ קצת קשה להכנס לתוך מחשב היום, במיוחד ל 10 אינץ' הקטנים, אם כבר שיכנס ל Desktop בתצורת ATX :lol:.

וברצינות, אתה רושם שזה כישרון מלידה אבל באותה פיסקה רושם שהתרגלת לזה. מה שאומר שכן, גם אם יש מישהו שהוא פחות טוב בזה, בסופו של דבר הוא מצליח להתגבר על הפחד "וזה זורם" לו, למרות נקודת הפתיחה הפחות טובה.

בקשר לספגטי של אמא, עוד טיפ טוב זה באמת לא לאכול כמויות עתק לפני כדי לא להגיע עם הרגשה כבדה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

התרגלתי זה לא אומר שהפכתי למקצוען בזה. אני עדיין גרוע בזה אבל אני סובל מהמעמד פחות ממה שסבלתי לפני 5 שנים. אפשר להתאמן בזה ואפילו להיות טוב, אבל לדעתי אי אפשר להגיע לרמה של מישהו שזה בא לו בטבעיות.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מנסיון, בתור אחד שלעולם לא עשה את זה ולא ראיתי את עצמי מדבר מול הרבה אנשים.

פתאום זה חלק מהעבודה שלי להגיע לעשות הדרכות לקבוצה של 20 ולפעמים יותר אנשים בצורה קצרה, משכנעת ומעניינת שלא ירדמו. סה"כ שואו של 7 דק'.

אחרי הפעם השניה כבר התחלתי להנות מה7-10 דקות תהילה שיש לי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תוכן חדש...