Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בתהליך גיוס לחברה בפארק הייטק בב"ש (עוד לא התקבלתי, לא יודע אם אתקבל, אבל עדיין עניין אותי הנושא)

אני מתגורר בראשל"צ, מרחק קטן מאוד מהרכבת.

זמן הנסיעה בבוקר (מהרכבת) עומד על שעה וחצי בערך, בחזור זה טיפה מהיר יותר.

זמן הנסיעה ברכב דרך כביש 6 עומד על שעה בערך, אני מניח שיהיו קצת פקקים אז נגיד שעה וחצי גם ברכב (אולי הגזמתי).

המשרה עצמה סופר מעניינת ומאתגרת. מאמין שתביא קפיצה משמעותית בקריירה (אולי זה לא שיקול נכון?), וכמו שהזכרתי נושא שמאוד מעניין אותי.

בגדול, נכון להיום, אני חושב בהחלט שלא אמורה להיות בעיה.

אני סתם תוהה לגבי העתיד ( נניח ומחליטים להישאר להרבה זמן, או בכללי מעניין אותי מה אחרים חושבים ), בהנחה שאתם לא מעתיקים את מקום מגוריכם (מאיזו סיבה שלא תהיה, כלכלית, קרבה ומשפחה ולא חסר), איזה מרחק וכמה זמן הייתם מוכנים לנסוע (או שכבר נוסעים) למקום עבודה?

עד כמה פקטור המרחק משפיע עליכם בהמשך היום? (חדר כושר, חברים ועוד, דברים שאולי לא תמיד מסתדרים לי אחרי יום עבודה ארוך)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תלוי בהםרבה גורמים. מתי אתה צריך לקום בבוקר? לקום ב 5 בבוקר בחורף לא הכי נעים. מבחינת זמן הנסיעה עצמו, דברים השתנו. היום לכל אחד יש ביד סמארטפון עם אינטרנט ונפחי אחסון עצומים. אפשר להעמיס מוזיקה, סרטים וסדרות ולהעביר נסיעות ארוכות בכיף. וכמובן, הכל תלוי על המאזניים - מה החלופה שיש לך היום אם לא זה?

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

גרתי תקופה ברמת השרון ועבדתי ביוקנעם הייתי נוסע בין 50 דקות עד שעה ורבע לכל כיוון.

למי האוהב לנהוג זה בסדר. לדעתי יותר מזה יהיה מוגזם.

פורסם (נערך)

לא ציינתי, במקרה שלי אין ילדים ( וגם כניראה שלא בשנתיים הקרובות ), אני בן 25.

אני בטוח שבסטאטוסים שונים התגובות יכולות להיות אחרת.

במקרה שלי, אם זה רכבת בכיף אני פותח לפטופ ועושה דברים מעניינים (יש לי רשימה של דברים שאני רוצה ללמוד לפתח, רק שאין זמן). להתעורר בבוקר כניראה ש-בעשרים ל 7 יספיק לגמריי.

יותר עניין אותי בשרשור מה אחרים עושים - בשביל לקבל זווית ראיה נוספת על כל הסיטואציה (אצלי במשפחה נסיעה של שעה+ לעבודה זה עניין שבשגרה).

מה החלופה שיש לך היום אם לא זה?

באתכלס, מדובר בתחום שאני לא חושב שיש חברות שמעסיקות מתחילים בתחום הזה (נגיד שהצבא מעסיק אותם וכשהם משתחררים הם מגיעים לכאלו חברות).

בתחום הזה, אני לא חושב שתהיה לי הזדמנות.

בתחומי פיתוח אחרים - אני לגמריי לא רואה בעיה, אני גם כרגע עובד.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

נשמע שהג'וב מאוד מעניין אותך, ואם אתה בתחילת דרכך זה כנראה גם מאוד חשוב לך לניסיון ולרזומה.

לא הייתי מייחס יותר מדיי משמעות לזמן הנסיעה בשלב זה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

למקום העבודה הקודם שלי הייתי נוסע 30 ק"מ לכל כיוון עד שעברתי דירה הרבה יותר קרוב (ואז הזמן הצטמצם לרבע שעה נסיעה, 15 ק"מ לכל כיוון).

למקום העבודה הנוכחי אני מתנייד בתחבורה ציבורית-12 ק"מ לכל כיוון, אם התנועה זורמת ואין פקקים אני תוך 20-30 דקות יורד בתחנה.

פורסם (נערך)
נשמע שהג'וב מאוד מעניין אותך, ואם אתה בתחילת דרכך זה כנראה גם מאוד חשוב לך לניסיון ולרזומה.

לא הייתי מייחס יותר מדיי משמעות לזמן הנסיעה בשלב זה.

בגדול, זו גם החשיבה שלי.

אפשר גם להוסיף שעבודה בסביבות הרצליה עם רכב תהיה פחות או יותר באותו זמן.

בת"א המצב טוב יותר - יש מקומות שגם אפשר להגיע ברכבת.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם (נערך)

היו שנים שבהן נסעתי 50 ק"מ בכל כיוון, לפעמים חזרתי מהעבודה אחרי משמרת לילה (היום שערותי סומרות כאשר אני חושב איה שטויות נהגתי לעשות), בכבישים גרועים, הנהיגה היתה סביב שעה בכל כיוון. בשנים האחרונות אני עובד בכמה משרדים, שמרחקם מבית נע בין שלושה לשלושים ק"מ. כמובן שהכל בנהיגה, ואין קושי.

אני מכיר אנשים שעבודתם מחיבת שוטטות ברחבי הארץ, נוהגים 30-50 אלף ק"מ בשנה, ולא מתלוננים יותר מדי.

סה"כ סדר גודל של 1-2 שעות נסיעה בכל כיוון (מה שקרוי commuting ובעברית "יוממות") הוא עניין די שגרתי ברחבי העולם המערבי. אתה צעיר וללא מחויבויות, לא רואה סיבה שלא תעביר זמן דומה בדרכים, ואם תסע ברכבת - אני מניח שזו הדרך העדיפה - תוכל גם לעבוד בדרך. אם העבודה תמצא חן בעיניך - אולי תעבור לגור יותר קרוב.

עריכה: אם אתה מוזמן לראיון עבודה נסה לנסוע ברכבת ולבחון את הנסיעה, רצוי בשעות הבוקר שבהן נוסעים לעבודה.

עריכה 2: בשנים האחרונות אני קם ב-4:45 בבוקר (מתאמן בחד"כ לפני העבודה). שיניתי את סדר היום בהתאם (הולך לישון יותר מוקדם) וזה מצויין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד לפני שנתיים גרתי ברמת דוד ועבדתי בראשון לציון(במסגרת תפקיד צבאי של אשתי).

היו לי שעות נוחות, מכאן, שיכולתי לצאת ולחזור בשעות טובות. בכל זאת, לא תענוג גדול אבל יש הרבה פקטורים נוספים שנלקחו בחשבון.

על כל פנים, לא נשמע קשה במיוחד מה שאתה מתאר. עבורי הנסיעה בפרייבט הייותה מקור לקצת שקט נפשי ולכן לא שקלתי בשום שלב תחבורת ציבורית.

פורסם

הנסיעה הכי ארוכה שלי לעבודה הייתה 130 ק"מ לכיוון אחד. לא החזקתי שם הרבה זמן.

לעומת זאת במקום העבודה האחרון שלי הייתי נוסע 6 ק"מ... לשני הכיוונים. (תענוג, פחות מ 5 דקות בעבודה)

פורסם

ברכבת יהיה לך יתרון אמיתי וממשי - אפשר אשכרה לעבוד (קשה באוטובוס).

הנושא מעניין אותך ואתה מרגיש שזאת הזדמנות פז? אל תהסס.

אצלי זה 120 ק״מ ביום, תחבורה ציבורית בלבד, 3.5 שעות בדרכים, כבר לא מעט שנים.

עם הסמרטפונים של היום נעלמה לגמרי בעיית השיעמום, הנסיעה לא מורגשת.

כמעט בכל מקום הצלחתי לעבוד יום אחד מהבית, זה עוזר במידה בלתי רגילה.

אני ממליץ שתשמור לך את הזכות/יכולת הזאת מיד אחרי תקופת ההתאקלמות -

זה לא אפשרי בכל סביבת עבודה, אבל כן מקובל בלא מעט חברות. נפלאות הביקוש וההיצע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנסיעה לעבודה לוקחת לי היום 20-25 דקות לכיוון ברכב. אני גם מחפש עבודה במקביל ומראש אני פוסל כל מה שדרומה מנתניה (אני חיפאי). רק המחשבה שאני אאלץ להעביר עוד שעתיים כל יום בדרכים עושה לי רע. תחשוב על זה ככה, 12 שעות כל יום תבלה בעבודה או בדך אליה או ממנה, שינה זה עוד 7 שעות בערך. זה משאיר לך 5 שעות ביממה, בעיני זה ממש מעט. אני בכלל חושב שיום עבודה של 9 שעות הוא רע ומספיקות 7, אבל זה כבר לשרשור אחר.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
שלום לכולם,

אני בתהליך גיוס לחברה בפארק הייטק בב"ש (עוד לא התקבלתי, לא יודע אם אתקבל, אבל עדיין עניין אותי הנושא)

אני מתגורר בראשל"צ, מרחק קטן מאוד מהרכבת.

זמן הנסיעה בבוקר (מהרכבת) עומד על שעה וחצי בערך, בחזור זה טיפה מהיר יותר.

זמן הנסיעה ברכב דרך כביש 6 עומד על שעה בערך, אני מניח שיהיו קצת פקקים אז נגיד שעה וחצי גם ברכב (אולי הגזמתי).

המשרה עצמה סופר מעניינת ומאתגרת. מאמין שתביא קפיצה משמעותית בקריירה (אולי זה לא שיקול נכון?), וכמו שהזכרתי נושא שמאוד מעניין אותי.

אם אתה גר קרוב לרכבת אז זה אומר שיש לך גישה נוחה לכביש מהיר אם אני לא טועה (431/4), כך שללא פקקים חריגים אתה יכול לעשות את הדרך בכשעה ברכב. אני נסעתי מאזור משה דיין עד לאוניברסיטה בב"ש, ולרוב היה לוקח לי כשעה (פלוס מינוס 10 דקות) ,אם יצאתי עד 7:30, דרך כביש 4 ואז 6 משורק. בחזור אותו סיפור, עם פקקים לעתים בצומת להבים (שזה יכול להוסיף עוד כ-10-15 דקות אם יש עומס).

לא אידיאלי, אבל נסבל (מבחינתי, עד 30 דקות לכיוון זה מעולה, עד שעה זה נסבל, ומעל לזה רק אם משלמים לי בדולרים, בשטרות של 100).

אגב, במידה ותתקבל, אולי תמליץ גם עליי? חולם לחזור לב"ש :lol:

פורסם
(...) אני גם מחפש עבודה במקביל ומראש אני פוסל כל מה שדרומה מנתניה (אני חיפאי)

אתה לא תאמין כמה מתושבי הקריות וצפונה מגיעים יום-יום לעבודה בגוש דן. נפוץ למדי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...