Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שפספסתי, אבל מה העמדה של חברה שלך בנושא (האם היא בעד, איפה היא לומדת וכמה נשאר לה, האם תוכל למצוא עבודה באזור הדרום)?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בהמשך לנושא(אולי לא ככ מתאים לכותרת אבל זה אותו סיפור). אותו מקום בדק איתי האם אני מסכים להתחייב למעבר לב"ש תוך פרק זמן מסויים מחתימת החוזה.

לא בטוח שזה חוקי.

החוק אוסר על אפליה עובד/מועמד בשל מקום מגורים.

לא בדקתי, אבל סביר שאפשר לגזור מכך שדרישה להעתיק מקום מגורים בחוזה אינה קבילה. צריך לחפש ברשת היות ויתכנו מקרים מיוחדים (כמו רילוקיישן לחו"ל למשל).

אם זה אכן לא חוקי, אפשר לבדוק מה יקרה אם תחתום על החוזה בידיעה שהסעיף אסור, ותפר את ההתחייבות.

ואגב, לא יודע אם ציינתי, המשרה כללה התחייבות מצידי ל 3 שנים.

גם זה נשמע לא חוקי. מעביד יכול לדרוש התחיבות לפרק זמן מסויים כדי להחזיר השקעה של הכשרה. וגם אז הוא צריך להוכיח הכשרה מסודרת, ומותר לא לקנוס את העובד המתפטר בסכום יחסי סביר לחלק היחסי של הזמן שנותר. בכל מקרה, התחחיבות של 3 שנים נשמעת לי פגיעה גסה בחופש העיסוק, ויתכן שאם תתפטר אחרי שנתיים בית משפט לא יאשר לגבות ממך שקל.

כל זה מידע כללי בלבד, אבל עושה רושם שהחברה הזו מנסה לכבול אותך בסעיפים אפורים, רצוי להתייעץ עם עו"ד שעוסק בדיני עבודה לפני שאתה נכנס לזה. יש פורומים בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

לגבי חיוב לגור במקום מסויים, גם לי נראה שזה אסור. העניין הוא שיש לא מעט דרכים לעקוף את זה.

לדוגמא ניתן לחייב להיות זמין להגיע לעבודה תוך X זמן, או דברים בסגנון הזה.

לגבי התחייבות ל 3 שנים, גם את זה ניתן לעקוף, בדמות שכר נמוך יותר בשוטף, עם מענק מסויים שנצבר

לזכות העובד, ונתון לשיקול החברה, ובלה בלה בלה. אני בטוח שהיועצים המשפטיים שלהם מצאו דרכים

לנסח את זה כמו שצריך.

אני הייתי נמנע מראש מלהכנס לפינה הזו. רוצים שאבוא לעבוד אצלכם, תורידו את החובה לגור בב"ש.

לא רוצים, תמשיך הלאה, עד כמה שזה לא נעים, ויכול להיות שזה תפקיד שמאוד רצית.

פורסם

יכול להיות שפספסתי, אבל מה העמדה של חברה שלך בנושא (האם היא בעד, איפה היא לומדת וכמה נשאר לה, האם תוכל למצוא עבודה באזור הדרום)?

לא ממש בעניין. לא יכולה להגיד כן בלב שלם ולא יכולה להגיד לא בלב שלם. יש לה עוד שנה לימודים במרכז, לא יכול לדרוש ממנה שתעשה את הנסיעות הללו - מוכן לספוג את זה בעצמי עבור הקריירה שלי אך לא לפגוע בה.

גם זה נשמע לא חוקי. מעביד יכול לדרוש התחיבות לפרק זמן מסויים כדי להחזיר השקעה של הכשרה. וגם אז הוא צריך להוכיח הכשרה מסודרת, ומותר לא לקנוס את העובד המתפטר בסכום יחסי סביר לחלק היחסי של הזמן שנותר. בכל מקרה, התחחיבות של 3 שנים נשמעת לי פגיעה גסה בחופש העיסוק, ויתכן שאם תתפטר אחרי שנתיים בית משפט לא יאשר לגבות ממך שקל.

יש הכשרה מסודרת שמאוד מעניית אותי, הכשרה לא קצרה.

לא כ"כ נכנס לתחום המשפטי ולא כ"כ רוצה להתעסק עם זה בעתיד, התפקיד והאתגר שבו מאוד מעניינים אותי - אך כאמור לא בכל מחיר.

פורסם

הייתי נמנע מהעבודה הזו ולא בגלל המרחק. הכל נשמע לי קצת פישי, כבילה ל-3 שנים\ התחייבות למעבר דירה (מה זה צבא ?).

ובנושא השרשור, אני עדיין רווק ללא ילדים (יש בת זוג כבר כמה שנים אבל לא גרים ביחד). לא מזמן חיפשתי לי עבודה וקבעתי קריטריון מאוד ברור - חוק ה- 20 דקות. יותר מ 20 דקות בגעה לעבודה (תח"צ\ברגל כי אין לי רכב) לא בא בחשבון.

כמובן שבאותה תקופה גם חיפשתי דירה אך היה לי מאוד ברור איפה אני מוכן לגור ואיפה לא.

היום אני מגיע לעבודה ברגל (מרק של 1-1.5 ק"מ), בהמשך אקנה אופניים והדרך תעבור הרבה יותר מהר.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לא ממש בעניין. לא יכולה להגיד כן בלב שלם ולא יכולה להגיד לא בלב שלם. יש לה עוד שנה לימודים במרכז, לא יכול לדרוש ממנה שתעשה את הנסיעות הללו - מוכן לספוג את זה בעצמי עבור הקריירה שלי אך לא לפגוע בה.

אם אין לה בעיה עקרונית לעבור לב"ש עם סיום הלימודים, ואם יש סיכוי טוב שהיא תצליח למצוא עבודה באזור (או במרחק נסיעה סביר), אז לא רואה סיבה שלא לעבור בעוד שנה (וזה מה שאתה יכול להגיד בעבודה, שייקח לך כשנה לבצע את המעבר).

ככה גם תראה שאתה מסתדר בעבודה וטוב לך (ולא יקרה מצב שתעבור ואז אחרי חודש תגלה שזה לא זה), וגם חברה שלך לא תצטרך לעשות את הנסיעות ללימודים.

אגב, בתור אחד שגר בבאר שבע כמה שנים טובות במהלך התואר אני יכול להגיד לך שזאת אחלה עיר. נכון שאין ים, יש הרבה אבק לעתים וגם ערסים לא חסר, אבל יש שם את כל מה שזוג צעיר צריך (מקומות בילוי, מסעדות, מרכזי קניות, ים במרחק של כשעה ועוד), העיר נמצאת בתנופת פיתוח ויש שכונות נחמדות ובמחיר סביר (יחסית לאזור המרכז). וכמובן שאין את הלחות המטורפת של מישור החוף.

פורסם

אומר בזהירות - ויתכן שמישהו יכתוב להיפך - שחברה שמנסה לזרוק עליך בולשיט כמו התחייבות ל-3 שנים היא חברה שאתה לא רוצה לעבוד בה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אני גם קיבלתי לא מזמן הצעה למשרה עם התחייבות לשנתיים, כאשר זה עובד במתכונת של פרס או קנס.

עוזב לפני? 20K קנס.

סיימת שנתיים עבודה? 20K מענק.

אני הסכמתי, אבל עוד לא חזרו אלי.. :-(

פורסם

אז עובד כזה שרוצה לעזוב ושלא רוצה שיקנסו אותו, מתחיל להתנהג בראש קטן מושלם, אינני אומר חס וחלילה לעשות נזקים ממש לא, אך מתחיל לעשות רק מה שנדרש ממנו כמעט באיטיות וללא כל הגדלת ראש.

שווה להשאיר עובד כזה בעבודה?

איזה מן חוזה אידיוטי זה...

פורסם

פות"ש ציין שמדובר בהכשרה משמעותית. בהחלט סיבה ליצירת התחייבות - אבל זו צריכה להיות הדדית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

היום בערב יש לי שיחה איתם בנושא.

כמה תהיות שעלו לי ולחברה שלי - מה קורה אם נניח עוד שנה אני/אנחנו מחליטים שלא טוב לנו בב"ש? כמו שזה ניראה זה בהחלט לא חוקי לחייב מישהו לגור באזור מסויים. כלומר הייתי מוכן לבוא לקראתם ולעשות צעד דרסטי שכזה, מה קורה אחר כך?

לאיזה צורך המעבר? (לי ניראה שזה בגלל מענקים להבאת עובדים להתגורר בנגב, ספק אם יודו)

הייתי מצפה להתבטאות בשכר בנושא - לא יודע מה תהיה תשובתם בנושא.

ובגדול, כל העסק לא מריח לי טוב. הדרישה לא עלתה בשיחה הראשונה ולא בשום ראיון (ועברתי 3), אלא צצה ממש לקראת סוף התהליך, מי יודע איזה עוד הפתעות יש?

התייעצתי עם המרצה שלי לתחום, הוא לא חידש לי יותר מדיי (הדרישה להתחייבות הוגנת לנוכך ההכשרה) ואמר שזה תפקיד שלדעתו שווה להתאמץ עבורו, כמובן שלאף אחד אין תשובה חד משמעית לגבי המעבר.

מודה לכולם על התגובות ועל הנקודות שהעלתם.

אוסיף גם שלא לי ולא לחברה שלי יש בעיה עם העיר ב"ש. הבעיה היא המרחק והמשפחה, חברים והדרישה הלא הוגנת הזו.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
הייתי נמנע מהעבודה הזו ולא בגלל המרחק. הכל נשמע לי קצת פישי, כבילה ל-3 שנים\ התחייבות למעבר דירה (מה זה צבא ?).

^^ +12345

סיכמת את כל השרשור בשורה אחת - התחייבות ל3שנים? קנסות? הזוי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

חברים, למה להתפלפל? הדרישה לא חוקית וזהו. אתה יכול להסביר להם במילים יפות שזה לא חוקי ושאפילו אם הוא יחתום על החוזה כפי שהוא כרגע, זה לא יעמוד בשום בית משפט. הבררה נותרה בידי החברה, או לוותר על הסעיף הלא חוקי, או להשאיר אותו בידיעה שהוא איננו חוקי ושלפותח השרשור יש זכות מלאה להתגורר איפה שמתחשק לו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...