Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם התפקיד מאוד מעניין, אל תתן למרחק להדאיג אותך.

חוץ מזה שזמן הנסיעה לא גדול בהרבה ממישהו שגר לדוגמה בראשון ועובד באזור תעשיה פולג.

.We apologise for the inconvenience

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
אם התפקיד מאוד מעניין, אל תתן למרחק להדאיג אותך.

חוץ מזה שזמן הנסיעה לא גדול בהרבה ממישהו שגר לדוגמה בראשון ועובד באזור תעשיה פולג.

בגלל זה אני לא מודאג יותר מדיי.

בין אם זה פולג או בין אם זה הרצליה (אולי גם אזור רמת החייל ).

אני יכול להגיד שמחולון (אזור יוספטל), כשנסעתי לאזור ההייטק בהרצליה, לקח לי למעלה משעה להגיע (ומחולון זה מהיר יותר מראשון).

ולגבי שעות העבודה, אני גם בטוח שיש ימים לחוצים יותר שהמצב יהיה יותר גרוע, אבל אני מנסה להוציא מהמשוואה ימים כאלו(כי אני בטוח שיש אותם לכולם).

ואני לא מסתכל על המקום כמקום לתת בו שנה שנתיים ולעזוב, זו חברה שגם אפשר להתקדם ולהתפתח ממנה (ויש עוד אזורים בארץ), אני לא אשלול מעבר דרומה יותר פשוט אני חושב שירגיש מוזר להתרחק מהמרכז בבוא היום (משפחה וחברים).

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

אני לדוגמא גר בראשל"צ, העבודה היא 3 קמ ממני ובערך כפי שכתבתי בעמוד הקודם - 10 דק' נסיעה לכל כיוון.

היתה לי עד לא מזמן חברה שגרה בהוד השרון, סיוט לא נורמלי לצאת בשעות כמו 6 בערך לשם או בבוקר אחרי השעה 6:40.

הפקקים היו מגיעים לשעה ויותר.

אם זה שווה לך את הנסיעה מבחינת השכר - לך על זה.

מה עם מעבר דירה? משהו שאפשרי לשקול?

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל כך מבין אנשים רווקים בלי משפחה שנוסעים יותר מחצי שעה לעבודה, מה הבעיה לעבור דירה (כמה הבדל בשכ"ד בין ראשון לציון לב"ש, אם יש בכלל הבדל כזה הייתי מצפה שב"ש תהיה זולה יותר?)

אם המשפחה נמצאת בראשון לציון, אז תבקר פעמיים 3 בשבוע, זה עדיין לא שקול לליסוע כל יום...

אני נוסע 12 דקות לכל כיוון, ועם תרבות הנהיגה בארץ זה מרגיש לי 12 דקות יותר מידי.

פורסם (נערך)

ואו. מצאתי את ההודעה שלי בשרשור ההוא (מס' 40). בינתיים יש כביש נחל גיבורים וכביש 22. זמן הנסיעה בין חיפה לעכו התקצר בערך ב-30%. לעומת זאת מהדירה החדשה למשרד בחיפה אני סובל מהפקקים שלא היו מהישנה, זמן הנסיעה תארך מ-5 ל-15-20 דקות (ברבע לשמונה בבוקר. מבחינת המרחק התארך מ-2.5 ל-3.5 ק"מ).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

בהמשך לנושא(אולי לא ככ מתאים לכותרת אבל זה אותו סיפור). אותו מקום בדק איתי האם אני מסכים להתחייב למעבר לב"ש תוך פרק זמן מסויים מחתימת החוזה.

לא ככ יודע עדיין איך להגיב. אין לי בעיה להיות בחוזה לפרק זמן בחברה מתוך בחירה. קצת יותר בעיה שיכבלו אותי באיפה לגור. גם לא כ"כ הסתדר לי שאומרים לי על זה רק לקראת סוף התהליך ולא הצהירו על זה בהתחלה(יכול מאוד להיות שיש אינטרס כלכלי מאחורי זה - לקבל הטבות בארנונה לדוג אם יש אחוז עובדים מסויים שגרים בנגב).

אני חושב שאם הייתי רווק היה לי קל יותר, אבל יש איתי את חברה שלי שאני לא חושב שאני יכול לעבור לשם לבד ואני מבין גם את הצד שלה שהיא לא רואה את עצמה גרה שם בגלל ההתחייבות הזאת(לה בכלל יש בעיה עם התחייבויות מהסוג הזה)

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם

ואם אתה לא מסכים, מה אז?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ולמה מוכן המעסיק להתחייב תמורת התחייבות כה גדולה מצידך?

אם אתה מתחייב לעקור ממקום מגוריך לטובת המעסיק, ויותר מכך - להעביר אתך את זוגתך או משפחתך, מן הראוי שהדבר יתומחר בשכר ובהתחייבות להעסיק אותך לפרק זמן מינימלי אחרי המעבר לדרום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כלל אצבע: אם אתה במקצוע מבוקש ויש לך ניסיון, אתה קובע את התנאים. משא ומתן על חוזה הוא דבר מקובל, קח את הזמן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הכלל אצבע מוכר.

הבעיה היא שאני אכן במקצוע מבוקש, אבל בלי ניסיון למשרה המיועדת (יש לי שנה ניסיון בפיתוח, אבל לא בתחום דומה למה שאני נכנס אליו) כך שלא בטוח שאני קובע את התנאים.

בכל מקרה, גם אני וגם חברה שלי פחות חומריים, עוד תוספת במשכורת לא ממש תעזור בנושא (הרעיון של להתחייב לגור באזור מסויים דיי משגע אותי ואותה).

ואגב, לא יודע אם ציינתי, המשרה כללה התחייבות מצידי ל 3 שנים. אני מוכן עדיין לזה, לא הייתי שולל בשלב מסויים עבור הנוחות לעבור לאזור, אבל בטח לא בשלב שחברה שלי עוד לא סיימה את התואר ואני ארגיש שאם אני אעבור לגור שם לבד זה לא רק שאני לא אתקדם בחלק הזה של החיים אלא גם אלך אחורה.

פורסם

נסיעות לפגוש את החברה או ההורים כמה פעמים בשבוע בשעות נוחות מבאר שבע למרכז עדיפות מלנסוע כל יום בשעות הכי גרועות מהמרכז לבאר שבע. גם תרוויח בעבודה יותר כסף וגם שכירות תהיה יותר זולה, גם תחסוך בדלק, תוכל לחסוך הרבה. בקיצור אם הייתי אתה ואם עדיין לא מתכנן לגור עם החברה אז הייתי עובר לבאר שבע.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני לקראת סוף שנות ה 20 שלי, רווק.

בגדול אלה הכללים שלי:

באוטובוס - לא יותר מ 20 דקות.

רכבת - שעה עד שעה וחצי בכיף.

רכב - עד שעה תבנועה זורמת.

הייתה תקופה של כמה חודשים שגרתי אצל ההורים בין שכירות לשכירות והייתי נוסע באוטובוס + רכבת. אוטובוס לתחנה המרכזית ומשם רכבת. זה היה מספר החודשים הכי זוועתיים שהיו לי. אוטובוס מפוצץ גם בבבוקר וגם בערב באנשים שהם רחוק מלהיות האיכות של מדינת ישראל, שיכורים, הומלסים וכדומה. בשום משכורת ובשום עבודה לא הייתי מסכים לחזור לזה.

רכבת לעומת זאת זה תענוג, במיוחד אם אין לך בעיות קשב וריכוז אז אפשר לקרוא \ לעבוד.

רכב אני אומנם אוהב לנהוג, אבל הייתי משתגע לנסוע יותר משעה בתנועה לא זורמת.

קח בחשבון גם את עניין החניה. עבדתי במרכז תל אביב בזמנו ולא היה הסדר חניה בעבודה. פעם ב אפשר היה להגיעה ברכב ולחנות בחניון התת קרקעי של המגדל בחינם, במקרים אחרים או שאתה חונה ומשלם לזכרונני את המקסימום ליום חניה (60 או 80 ש"ח ליום), או שאתה חונה באחד החניוני עפר שהיו קיימים אז (לפני הבלאגן של הרכבת הקלה) בכ 40-60 ש"ח ליום. זה שערוריה בהתחשב בזה שהיום יש לי חניון עפר חינמי במרחק של 3 דקות הליכה מהמשרד.

פורסם
נסיעות לפגוש את החברה או ההורים כמה פעמים בשבוע בשעות נוחות מבאר שבע למרכז עדיפות מלנסוע כל יום בשעות הכי גרועות מהמרכז לבאר שבע. גם תרוויח בעבודה יותר כסף וגם שכירות תהיה יותר זולה, גם תחסוך בדלק, תוכל לחסוך הרבה. בקיצור אם הייתי אתה ואם עדיין לא מתכנן לגור עם החברה אז הייתי עובר לבאר שבע.

אני בן 25, אמנם צעיר אבל לגמרי רואה את השנה -שנתיים הקרובות כהתחלה של בניית החיים (על כל מה שמשתמע מכך מבת זוג), לא ריאלי להעתיק מגורים לדרום ולבוא לבקר בשלבים האלו (שוב, התחייבות של 3 שנים מצידי).

אין ספק שאם לא הייתי עם חברה שלי הייתי הולך על זה בלי להסס. אני לא חושב שארוויח שם שכר שהוא יוצא מן הכלל למקצוע הזה, עניין אותי יותר התפקיד והאתגר שבו - יותר מהכסף לשנים הקרובות.

• תוכן חדש...