Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי טויוטה קורולה 2001

יש לי את הרכב הנ"ל שלוש שנים, ומעניין אותי איך זה שאנשים מחליפים מצברים כל שלוש שנים ונתקעים.

חרוט לי על המצבר של הרכב 2/11 המצבר הוא של שנפ

אני צריך להתכונן לרכוש מצבר חדש?

איך יודעים שהוא הולך לעולמו?

עוד כמה זמן הוא יכול להחזיק בערך?

יש מצב שהוא יגמר בפתאומיות אחרי נסיעה רגילה? , או שיש סימנים מקדימים?

שמתי לב שגם בטסט בודקים את ההספק שהוא נותן בטסט יכולים לפסול אותי על מצבר ישן?

תודה רבה וסוף שבוע טוב .

פורסם

למען הסדר - מצבר נותן מתח, לא הספק. המתח דרוש גם להפקת זרם המניע את הרכב, וגם לייצוב המתח שמיוצר באלטרנטור (שגם טוען אותו) כדי להשתמש בכל האביזרים החשמליים ברכב.

הוא יכול להחזיק יותר, גם שנה ושנתיים יותר, והוא יכול למות פתאום. אתה לא יכול לחזות את זה.

להתכונן לרכוש? תמיד רצוי לדעת בערך מה המחיר, הסוג, איזה פירמות מומלצות, ומי מוכר הגון ואיכותי באיזור שלך.

אתה יכול ללמוד מהדיונים בפורום המון בנושא הזה.

איך יודעים שמצבר הולך לעולמו - הדרך הנפוצה היא שהרכב לא יניע בבוקר...

בטסט לא פוסלים על מצבר ישן. לי יש מצבר מ-2010 והוא הניע כמו אריה את האוטו גם כשירד שלג.

זו תשובה על קצה המזלג, יכול להיות שיש איפשהו אי דיוקים ואחד החשמלאים המנוסים יתקן אותי.

פורסם

המצבר האחרון שלי החזיק 7 שנים תוצרת שנפ (כן כן גם אני התפלאתי)

חודש בערך לפני שהוא הלך, הרגיש שהוא טיפה מתעייף ונפרק מהר.. נגיד אם הייתי משאיר את הרכב על סוויצ שומע מוזיקה איזה 10 דק', לאחר מכן ההנעה הייתה קצת קשה יותר אבל עדיין היה בסדר.. לאחר מכן יום אחד בבוקר ניגש לרכב, והוא אפילו את השלט של האזעקה לא הצליח לקלוט מרוב שהוא היה חלש..

עכשיו רכשתי מצבר וולטה 62A ב450 ש"ח בסתם מקום רנדומלי שהיה קרוב לי לבית חח נראה כמה הוא יחזיק.

ברוב המקרים כן יורגש איזה היחלשות לפני המוות, אבל זה לא תמיד ואי אפשר כלכך לדעת.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לפני ארבע שנים לערך הבן שלי עשה תאונה עם פורד מונדיאו עתיקה ששמשה אותו, הרכב הורד מהכביש . ברכב הותקן מצבר חדש בן מספר חודשים, מצבר שפירקנו ולקחנו כדי שישמש אותי כתחליף למצבר ב- IS שהייתה לי ושאז היה בן ארבע שנים ויותר.

המצבר ב- IS סירב למות וכל אותה התקופה המצבר החלופי המתין לתורו כשהוא נטען עם מטען זרם נמוך.

לבסוף, אחרי 7 שנים ו- 9 חודשים מיום עליית הרכב על הכביש - מת המצבר שב-IS בשיבה סופר טובה, אבל המצבר החלופי שנהנה מחיי בטלה נטולי התנעות לא שרד את תקופת ההמתנה וגם הוא החזיר את נשמתו לאלוהי המצברים.

מסקנה - בעולם המצברים אין חוקים.

פורסם

בחנויות אומרים שמצבר מחזיק שנתיים וחצי...

כעיקרון מצבר נחלש ככל שהזמן עובר. גם אם הוא מניע לך את הרכב הוא עדיין נחלש עם השנים. הבעיה היא ברגע שהוא נחלש מעל סף מסויים האלטרנטור לא מצליח לטעון אותו לגמרי כי הוא כבר לא יכול להיטען לגמרי ואז האלטרנטור עובד למעשה כל הזמן וזה דופק לך את האלטרנטור. בגלל זה עדיף לא לחכות ליום המוות. 4 שנים זה יפה .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם (נערך)
בחנויות אומרים שמצבר מחזיק שנתיים וחצי...

כעיקרון מצבר נחלש ככל שהזמן עובר. גם אם הוא מניע לך את הרכב הוא עדיין נחלש עם השנים. הבעיה היא ברגע שהוא נחלש מעל סף מסויים האלטרנטור לא מצליח לטעון אותו לגמרי כי הוא כבר לא יכול להיטען לגמרי ואז האלטרנטור עובד למעשה כל הזמן וזה דופק לך את האלטרנטור. בגלל זה עדיף לא לחכות ליום המוות. 4 שנים זה יפה .

באמת? , מצבר ישן יכול להרוס את האלטרנטור?

כדאי לי להכין תרופה למכה ולהחליף כבר את המצבר ? או שפשוט לחכות עד שימות?

ושמתי לב כשאני פותח סוויץ' יש נורה של מצבר

מתי הנורה הזאת אמורה להדלק כשאין טעינה מהאלטרנטור למצבר?

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

המצבר ב- IS סירב למות וכל אותה התקופה המצבר החלופי המתין לתורו כשהוא נטען עם מטען זרם נמוך.

לבסוף, אחרי 7 שנים ו- 9 חודשים מיום עליית הרכב על הכביש - מת המצבר שב-IS בשיבה סופר טובה, אבל המצבר החלופי שנהנה מחיי בטלה נטולי התנעות לא שרד את תקופת ההמתנה וגם הוא החזיר את נשמתו לאלוהי המצברים.

אל מנת לשמור על המצבר כאשר הוא מחובר למטען צריך לרכוש מטען ייעודי קרי 'מטען אחזקה' שגם פורק מעט את המצבר מיד פעם מכיוון שמצבר מובטל שלא עובר מחזור פריקה וטעינה ימות מוקדם מהצפוי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לCTEK אגב, יש מוצרים מעולים שעושים אחלה עבודה גם בתחזוקה מונעת (כפי שצויין), וגם בתוכניות טעינה שמאריכות את אורך החיים של המצבר.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

לאלטרנטור יש קלאצ פנימי והוא אומנם מסתובב עם הרצועה כל הזמן אך למעשה הקלאצ שלו מכניס ומוציא אותו מעבודה.

כשהמצבר חלש מידיי. האלטרנטור יעבוד כל הזמן כי הוא לא יצליח להטעין אותו לגמרי לעולם ולמעשה הוא לא יפסיק לעבוד. וזה מה ששוחק/גומר את האלטרנטור.

הכל מסתכם בסופו של דבר בבלאי.

לא שווה לחכות יותר מידיי. לפי דעתי 4 שנים תגיד תודה יפה.

החלטה שלך.

http://www.aa1car.com/library/2003/us20310.htm

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
לאלטרנטור יש קלאצ פנימי והוא אומנם מסתובב עם הרצועה כל הזמן אך למעשה הקלאצ שלו מכניס ומוציא אותו מעבודה.

כשהמצבר חלש מידיי. האלטרנטור יעבוד כל הזמן כי הוא לא יצליח להטעין אותו לגמרי לעולם ולמעשה הוא לא יפסיק לעבוד. וזה מה ששוחק/גומר את האלטרנטור.

לאלטרנטור המותקן בטויוטה קורולה של פותח האשכול אין שום קלא'ץ פנימי ולא חיצוני.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא שווה לחכות יותר מידיי. לפי דעתי 4 שנים תגיד תודה יפה.

החלטה שלך.

http://www.aa1car.com/library/2003/us20310.htm

אין קלאצ׳ באלטרנטור, יש מיסב חד כיווני בחלק מהדגמים אבל זה לא קשור לדיון.

הנכון הוא שהעומס על מכלולי האלטרנטור עולה עם עליית הזרם הנצרך ממנו

יום טוב גם לך

פורסם

מה נותן אחריות על מצבר? בודקים מתח ואם הוא לא תקין מחליפים לי אותו במסגרת האחריות או מה?

פורסם

בחלק מהמקומות כך יעשו, אבל בהגדרה אחריות המצבר היא יחסית.

דוגמה: מצבר עם 12 חודשי אחריות שעלה 600 ש"ח - אם התקלקל אחרי 5 חודשים תקבל את החלק היחסי של 7 חודשים כפול המחיר ששולם חלקי 12 (כלומר 50 ש"ח) - לכן תקבל הנחה של 350 ש"ח בקניית מצבר חדש.

• תוכן חדש...