Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

יש לי אימפרזה 2002 1.6 וכמו כולם, מדליק את מיזוג החימום בקור המקפיא... הבעיה שכשהמנוע קר והמחוג נמצא מתחת לקו התחתון של ה-C , אז כל עוד חום המנוע לא הגיע לשמינית הדרך (בין הרבע התחתון לקו התחתון) אז אני לא מרגיש חום מספק, וזה לוקח לי כ-5 דק' נסיעה לפחות מינימום(!). כששאלתי חברים, אמרו לי שישר יש להם חום מהמיזוג, כבר בתחילת הנסיעה ולא צריכים לחכות שהמנוע יתחמם.

האם זה נורמלי? הגיוני? תקין?

אשמח לתשובות כי קרררר..... :)

תודה.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מי שמספר לך שיש לו חימום ישר אחרי התנעת מנוע קר - או שהוא לא יודע מה הוא מדבר או שיש לו ברכב מערכת חימום חשמלית.

5 דקות זה נורמאלי, אם כי אוויר טיפה חם אתה אמור להתחיל לקבל כבר אחרי 2-3 דקות.

פורסם

אצלי למשל ברכב כאשר אתה מעביר למצב חימום כשהרכב קר, אתה בעצם פותח מעבר של נוזל קירור ליחידת החימום הפנימית שיושבת בתוך הדשבורד, זאת אומרת שאתה מגדיל את נפח נוזל קירור שהמנוע צריך לחמם כשהוא קר, לכן זה יקח יותר זמן.

אני מעביר למצב חימום ברכב כאשר שעון החום מראה שהמנוע חם, ואפילו אם מסתכלים על שעון חום מנוע רואים שהוא יורד טיפה כשמעבירים למצב חימום ברכב, כי ערבבת נוזל קירור קר מן היחידת החימום הפנימית עם נוזל הקירור החם שנמצא במנוע.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ככה פועל מנגנון החימום בכל רכב, ולכן הקשר בין תפקוד מערכת החימום לבין טמפרטורת המנוע הדוק יותר מאשר במקרה של המזגן. זו גם הסיבה שניתן להפעיל את שתיהן יחד (לטובת הפשרת אדים) וגם הסיבה שבתרחיש התחממות מנוע במקום לעצור מיד בצד ולדומם מנוע עדיף להמשיך לנסוע (למקום בטוח) עם חימום דולק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אצלי למשל ברכב כאשר אתה מעביר למצב חימום כשהרכב קר, אתה בעצם פותח מעבר של נוזל קירור ליחידת החימום הפנימית שיושבת בתוך הדשבורד, זאת אומרת שאתה מגדיל את נפח נוזל קירור שהמנוע צריך לחמם כשהוא קר, לכן זה יקח יותר זמן.

ככה פועל מנגנון החימום בכל רכב, ולכן הקשר בין תפקוד מערכת החימום לבין טמפרטורת המנוע הדוק יותר מאשר במקרה של המזגן.

ברוב המכוניות המודרניות (אם לא בכולן) אין יותר ברז חימום.

כלומר זרימת נוזל קירור דרך רדיאטור חימום פנימי היא קובעה. כשמפעילים חימום לא נפתח שום ברז ונפח מערכת הקיור לא משתנה.

הדבר היחידי שמשתנה זה מצב המדפים - הם מפנים אוויר שמזרים המפוח הפנימי או דרך רדיאטור חימום פנימי או במסלול העוקף אותו.

ולכן השפעה על טמפ' מנוע הרבה יותר קטנה ממה שהיינו ראוים במכוניות יותר ישנות עם ברז חימום.

פורסם

אפילו במזגן בייתי אין בהדלקה ראשונית חום שיוצא - לוקח לו איזו דקה להוציא אוויר חם ונעים,

ברכב זה תקין לחלוטין והאמת שדיי מבאס כי היום קפאו לי השחלות בבוקר.

אגב אני מפעיל A/C

Opel Adam S 2017

פורסם

לדעתי הספקת המים לרדיאוטור הפנימי מתחילה אחרי הטרמוסטט. כך שאין כל השפעה לרדיאטור הפנימי על זמן שלוקח למנוע להתחמם. עד שהטרמוסטט סגור, הרדיאטור לא מקבל מים.

פורסם

לא, רדיאטור חימום נמצא במעגל הקטן, לפני הטרמוסטט.

יש בו זרימת נוזל קירור תמיד, בלי קשר לטרמוסטט פתוח או סגור.

או הוא היה מקבל נוזל קירור אחרי הטרמוסטט, חימום היה מתחיל לעבוד הרבה יותר מאוחר והיה הרבה פחות יעל.

אגב אני מפעיל A/C

הפעלת מדחס מייבשת את האוויר ויוצרת אווירה הרבה יותר נעימה ברכב גם במצב חימום, אבל חימום עצמו יעול פחות כשמדחס המזגן פועל.

ללא מדחס פועל טמפ' התחלתית של האוויר היא טמפ' חיצונית - בערך 10-12 מעלות בבוקר קריר.

עם מדחס פועל, הוא תחילה מקרר את האוור לאיזור 3-4 מעלות ורק אחר כך האוויר מתחמם במעבר ברדיאטור חימום.

כיוון שטמפ' התחלתית יותר נמוכה, בסופו של דבר מקבלים אוויר מעט קר יותר בתוך הרכב.

פורסם

אצלי אבל ה AC חייב לפעול כדי לקבל חימום ברכב, לא ראיתי אופציה אחרת (פיאט 500) ואין אצלי בקרת אקלים אלא מכני רגיל. שמתי לב שזה ככה בהרבה רכבים חדשים כיום.

בסופר לנסר שהייתה לי לעומת זאת, הייתה אופציה להפעיל AC או לא, ואז היה יוצא שנכנס אוויר חם מהמנוע בלבד ללא הפעלת המזגן בעצם (מלבד מאוורר)

Opel Adam S 2017

פורסם
ליאב, אתה בטוח?

ממה שאני מוצא ניתן ללחוץ על בורר מהירות המאוורר כדי להדליק ולכבות המזגן.

[ATTACH=CONFIG]409276[/ATTACH]

נראה לי שזה תקין אחרי 5 דקות , לא צריך להפעיל את ה מזגן , שים על החימום וזהו (על האדום)

פורסם

לא הבנתי למה ציטטת אותי.

בכל אופן, מכל ההודעות שלי משתמע שאין צורך להדליק את המזגן והסירקולציה צריכה להיות פנימית (וכמובן בורר חימום על מקס').

כמובן שהדבר שונה אם יש התעבות אדים על השמשות, וגם רצוי לאוורר את הקבינה מדי פעם באוויר טרי במהלך הנסיעה.

• תוכן חדש...