Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנתון של ה 300 ש"ח לא מספק.

בכמה הייתה העלייה באחוזים?

האם בשנה הקודמת גם הייתה עלייה.

ואם תוכל לציין מה המחירים שאתם משלמים באיזור שלכם לעומת המחיר הממוצע לאיזור.

כאחד שמשכיר דירה, אני יכול לציין שכבר שלוש שנים לא העלתי את שכר הדירה לדיירת שלי, אני מעדיף דיירת שמשלמת בזמן ובבטחה על פני מרדף אחרי שוכר שבחוזה יישלם לי יותר אבל בפועל ימצוץ לי את הדם.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ניתן להבין שהסעיף החסר בהסכם שלך איתו הוא שקביעת האופציה והמחיר לחידוש החוזה לשנה נוספת יהיה כ3 חודשים לפני תום החוזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן חבל מאוד שבחוזה אין סעיף שמפרט את הזמנים בהם בעל הדירה ואתה צריכים להודיע על הארכה/הפסקה

של ההתקשרות ביניכם. בד"כ מקובל 45-60 יום לפני תום החוזה. תעבור שוב על החוזה, ותראה אם אין סעיף

כזה. ברוב החוזים הסטנדרטיים יש כזה סעיף.

בהנחה ואין, כמו שציינו, אם אתה דייר נוח וטוב, שלא מטריד את בעל הבית, ויש לו "שקט" ממך, אז גם לו זה

יעלה יותר למצוא דייר חדש, והוא לא יודע אם הוא בסדר או לא, ובטוח שיהיה לתקן כאן משהו, ולשפץ שם משהו,

ככה שזה לא חד צדדי, ושווה לו שאתה תשאר.

פורסם

+1 לאושרי.

לי היה 60 יום לפני זה להודיע שאני עוזב, או שהוא מודיע לי שאני עוזב או כל שינוי במחיר וכד'.

משכנתא זה קל

פורסם

רק שיהיה ברור, זה לא שהדייר חייב לעזוב בסיום החוזה, אם שבועיים לפני בעל הדירה מחליט להעלות שכירות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בכל חוזה סביר ישנם סעיפים הקובעים מתי על הצדדים לדון בהמשך החוזה וממי מותר לבעל הנכס להראות את הכנס לשוכרים פוטנציאליים, בשביל לא להגיע למצב כזה שאתה עם המכנסיים למטה ובעל הדירה מנסה לסחוט אותך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב ידיעתי, אם חסרים סעיפים משמעותיים כאלה והדבר מגיע לבית משפט,

אז הולכים לפי מה שנהוג ברוב החוזים התחום הזה (קרי- חודשיים התראה מראש על עזיבה או לחילופין עליה במחיר)

פורסם

לי היה קטע דומה פעם עם בעל בית.

חודש וחצי לפני סיום החוזה קבעתי איתו פגישה וסיכמנו בע"פ על הארכת החוזה לשנה נוספת באותם תנאים.

שבועיים לפני סיום החוזה התקשרתי אליו ושאלתי אותו מתי נפגשים ע"מ לחתום על החידוש בכתב. התשובה שלו? "אה, אני לא מחדש לך את החוזה, מכרתי את הנכס."

אז חיפשתי דירה חלופית, לא מצאתי תוך שבועיים אז הודעתי לו שלא מצאתי ואני בינתיים נשאר. בלית ברירה הוא חתם איתי על זכרון דברים של הארכה לחודש נוסף. ואז כבר מצאתי מקום אחר ועברתי.

הלקח שלמדתי מהסיפור ההוא היה "מה שלא כתוב לא קיים".

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
עלות החלפת רהיטים שאינם מתאימים לבית החדש (מבחינה פיזית)

יש עלות החלפת רהיטים שנפגעים בהעברה

יש גם עלות אישה

איפה רהיטים חדשים כי הישנים לא מתאימים?

חלק גדול ממה שנכתב כאן הוא לא מחוייב המציאות

כן, כמו הסעיפים שנתנו כאן :shock:

מה זה "הישנים לא מתאימים"? עברתם מ-וילה שלושה מפלסים לחדרון וחצי? "רהיטים שנפגעים במעבר" חבר'ה בחייכם, אתם לא רציניים, ואח"כ מאשימים את האישה שרצתה לשדרג.

בחיי הבוגרים עברתי דירה עם אמי ואח"כ שלוש פעמים עם אשתי, אף פעם לא החלפנו רהיטים מהסיבות הר"מ. נשמע לי קצת מונפץ..

היתה אופציה להארכה שמומשה לפני שנה ועכשיו נגמר החוזה.

אני מכיר שכעבור שנה, כשמחדשים את החוזה, סעיף האופציה נשאר גם לשנה הבאה. אופציה בעיניים שלי היא האפשרות להמשיך בחוזה לעוד שנה באותם התנאים. מה גם שכמו שהחבר'ה כתבו, בחוזה יש סעיף "נקודת אל חזור" שעד שהיא מגיעה קובעים האם מסיימים או מאריכים חוזה.

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מעבר דירה זו מכה שלא כתובה בתורה (למרות התאור של הובלה שנמשכה 40 שנה). אפילו אם המובילים נורמליים - ואתה נגמרו עם סגירת חברת Saris - מדובר בהוצאה + טרטור לא קטנים. אם הדירה מתאימה ובעל הבית סביר הוצאה של עוד 3600 ש"ח לשנה הרבה פחות בעייתית ממעבר דירה, אפילו אחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן, כמו הסעיפים שנתנו כאן :shock:

מה זה "הישנים לא מתאימים"? עברתם מ-וילה שלושה מפלסים לחדרון וחצי? "רהיטים שנפגעים במעבר" חבר'ה בחייכם, אתם לא רציניים, ואח"כ מאשימים את האישה שרצתה לשדרג.

בחיי הבוגרים עברתי דירה עם אמי ואח"כ שלוש פעמים עם אשתי, אף פעם לא החלפנו רהיטים מהסיבות הר"מ. נשמע לי קצת מונפץ..

עברתי שלוש דירות בחמש השנים האחרונות, תאמין לי שאני יודע מה זה ״לא מתאים״. דוגמא מהחיים -

קנית ארון כשנכנסת לדירה השכורה הראשונה. כשעזבת אותה, לדירה שכבר יש בה ארון, פירקת את הארון ושמת אותו אצל ההורים. אבל מה לעשות, ארון סיבית יד שנייה לא מחזיק הרבה ובדירה השלישית שלך הוא כבר פיכס. וגם עכשיו אתה צריך ארון 3 דלתות ולא 2 כמו שהיה לך פעם.

בום, הלכה איזו אלפייה.

ועוד דוגמא -

נכנסת לדירה חדשה ופתאום יש לך מרפסת. לא תקנה איזה ערסל קטן להתנדנד בשבת בבוקר? בום, עוד איזה 500 ₪.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני מכיר שכעבור שנה, כשמחדשים את החוזה, סעיף האופציה נשאר גם לשנה הבאה. אופציה בעיניים שלי היא האפשרות להמשיך בחוזה לעוד שנה באותם התנאים. מה גם שכמו שהחבר'ה כתבו, בחוזה יש סעיף "נקודת אל חזור" שעד שהיא מגיעה קובעים האם מסיימים או מאריכים חוזה.

בהצלחה

האופציה היא בד"כ לשנה אחת נוספת, וכתוב בחוזה באילו תנאים (אותו שכ"ד? מנגנון הצמדה כלשהו? תוספת 10%?)

לא שמעתי על אופציה שמתחדשת שוב ושוב. זה לא הגיוני. זה היה כובל את בעל הדירה לחוזה לתקופה לא מוגבלת באותו מחיר אם השוכר לא רוצה לעזוב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ניתן להצמיד את האופציה לאישור שני הצדדים, ככה זה אצלי בחוזה.

נדמה לי שיש שם שימוש במשפט "אופציה לשנה נוספת באישור המשכיר".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...