Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

אני ואשתי שוכרים דירה ברמת גן, עד עכשיו אנחנו גרים פה שנתיים ולפני כחודש וחצי התחילו דיבורים על הארכה נוספת.

בדיבורים שהיו נשאל האם זה באותם התנאים ולא כל כך התקבלה התייחסות. ופתאום המשכיר מתקשר ואומר שהוא ראה שכל הדירות באזור התייקרו, לא באמת מה שקרה בפועל (ע"פ מחירי יד 2 באזור המושכר).

אני ממש עובד אצות כי הדיבורים שהיו על הארכה לא נאמר שהמחיר ישתנה - לא עד כדי העלאה של 300 שקל.

המעצבן זה שהוא תפס אותנו ואמר בדקה ה90 שהמחיר עולה ולא נתן לנו אפשרות להתארגן מראש.

מה דעתכם? מה אתם היתם עושים?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שבועיים זה מספיק זמן. משוך אותו וחפש במקביל משהו אחר (ואז תחתום עם אופציה להארכה). בשביל 3600 שקל בשנה אני הייתי משקיע את המעבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לעבור דירה יעלה לך יותר מ-3600₪. רק הובלה זה 2,000₪ במקרה הטוב, ואיפה רהיטים חדשים כי הישנים לא מתאימים? הפסד של יום עבודה במעבר? שעות של התרוצצות בחיפוש דירות + דלק? התקנה מחדש של קו בזק + השחלה של דיל חדש 40 מגה (כי 15 ״זה כבר לא מספיק״)?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אין לך סעיף שאומר אחרת בחוזה - זה קצת בעיה שלך.

פעם הבאה או שתדבר איתו ותחתום חוזה מראש (ותגיד לו אחרת אני מחפש מקום אחר) או שתעגן את זה מראש בחוזה החדש את האופציה להארכה.

לגבי לעבור בגלל 3600 ש״ח - נו באמת.

מעבר דירה תכלס עולה יותר (עם הימי חופש , צביעה , מובילים וכו , לא נטו - ברוטו עולה יותר) וזה וואחד כאב ראש.

לדעתי לא שווה לעבור.

להתבאס וללמוד לפעם הבאה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
השאלה איך ענין העלאת מחיר השכירות או הארכה מתועד בחוזה?

היתה אופציה להארכה שמומשה לפני שנה ועכשיו נגמר החוזה.

מה שראיתי ליד הבית שלי, יש דירה עם אותם פרמטרים עם אותו המחיר. כך שיכול להיות שלעבור זה לא כזה סיפור.

סתם מציק שדיברנו לפני חודש וחצי על הארכה באותם תנאים ופתאום הוא חוזר בו שבועיים לפני.

פורסם

אני מודע בהחלט למתמטיקה הנ״ל. מה לעשות אבל שבממוצע מחירי הדירות עולים, ולעבור לא בלחץ נותן לך יותר מרווח לשחק עם למצא דירה טובה בזול ולעשות חלק מעבודות המעבר בעצמך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סתם מציק שדיברנו לפני חודש וחצי על הארכה באותם תנאים ופתאום הוא חוזר בו שבועיים לפני.

האם נתת לו לפני חודש וחצי, אוקי, על להמשיך את החוזה או שעוד לא הייתה מוחלט בזה.
פורסם
תראה לו את המודעה של הדירה עם אותם הנתונים ונסה להתמקח איתו, אולי הוא יסכים להעלות "רק" ב 100 ש"ח

נסה לבצע זאת .

במידה ואתם אוהבים את הדירה והבעלים סביר , נסו למצוא פשרה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בשביל 3600 שקל בשנה אני הייתי משקיע את המעבר.

נתחיל מזה שמעבר דירה עולה לאורך זמן הרבה יותר מ-3600 שקלים, יש עלות הובלה, יש עלות חיבור תשתיות (גז, מים, חשמל, טלפון, אינטרנט וכו'), יש עלות החלפת רהיטים שאינם מתאימים לבית החדש (מבחינה פיזית), יש עלות החלפת רהיטים שנפגעים בהעברה (ותמיד יש כאלה), יש גם עלות אישה ("מאמי, אם כבר דירה חדשה אז בו נחדש קצת פה ושם).

בקיצור, הרבה יותר מ-3600 שקלים.

דבר שני, עברת דירה, "חסכת" את אותם 3600 שקלים- בהנחה וחתמת חוזה לשנה או אפילו שנתיים- מה מבטיח לך שבתום החוזה לא תתבקש שוב לחדש חוזרה בעלות גבוהה יותר?

אם היה מדובר בבחור רווק עם ריהוט מינימלי וסטנדרטים נמוכים אולי הייתי מייעץ לפותח השרשור לעבור אך מאחר ומדובר בבחור נשוי אני נוטה לשער שיש להם ריהוט ששייך להם ושעלול להינזק בהעברה ולאישה לרוב יש צרכים\רצונות כאלה ואחרים כך שבחישוב הכולל מעבר דירה כנראה יעלה להם יותר כסף מאשר חידוש החוזה לתקופה של שנתיים במחיר החדש.

נ.ב

פותח השרשור, למעט העניין הנקודתי הזה שבגינו פתחת את השרשור, איך בעל הדירה שלכם? נוח איתכם? גמיש כשצריך? מסייע לפתור בעיות ותקלות בצורה יעילה ומהירה?

שווה את ה-300 שקלים תוספת, לאחר 8 שנים בשכירות אני יכול לומר לך שבעל בית טוב שווה הרבה יותר מ-300 שקלים בחודש ובאופן אישי אני העדפתי לוותר על דירות שמאוד אהבתי והתאימו לתקציב שלי אבל שבעל הבית היה נראה לי אדם לא קל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נתחיל מזה שמעבר דירה עולה לאורך זמן הרבה יותר מ-3600 שקלים, יש עלות הובלה, יש עלות חיבור תשתיות (גז, מים, חשמל, טלפון, אינטרנט וכו'), יש עלות החלפת רהיטים שאינם מתאימים לבית החדש (מבחינה פיזית), יש עלות החלפת רהיטים שנפגעים בהעברה (ותמיד יש כאלה), יש גם עלות אישה ("מאמי, אם כבר דירה חדשה אז בו נחדש קצת פה ושם).

בקיצור, הרבה יותר מ-3600 שקלים.

חלק גדול ממה שנכתב כאן הוא לא מחוייב המציאות...

זה מו"מ ובמו"מ יש לזכור שגם לצד השני יש אובדן הכנסה והרבה טרטור כל פעם שהוא צריך לחפש דיירים חדשים. השאלה איננה רק מה עולה לך, לא רק, אלא גם מה אתה יכול להשיג מהצד השני. גם הצד השני רוצה דיירים נוחים ולהנות מהעדר הצקות מהדייר...

אפשר לנסות להיות קשוח ולהודיע לבעל הדירה שעליית המחיר מוגזמת ואתם יוצאים או לתת הצעה נגדית או להגיד שאתם שוקלים לעזוב ונותנים לו תשובה עוד שבוע, אבל בגלל ההתראה הקצרה אתם לוקחים חודש מרגע זה. תראה, אולי הוא ייתקפל... אם לא תוכלו להודיע לו מאוחר יותר שהתחרטתם, אם לא תמצאו משהו יותר טוב. כמובן שיש בצעד כזה גם סיכון, אבל זה החיים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל לא הייתי מקבל את רוע הגזרה ובהחלט הייתי מתמקח על המחיר, בעלי הדירות בטוחים שהשוכרים בכיס שלהם והם יכולים לעשות כרצונם.

תסביר לבעל הדירה שאתה הולך לעזוב באופן מיידי , גם לו יהיה קשה למצוא שוכר במיידית ואז הוא יפסיד חודש שכירות אם לא יותר.

תסביר לבעל הדירה שקצת קשה למצוא שוכרים אמינים וישרים שאולי ישלמו את המחיר אבל בסוף יהרסו לו את הבית.

בקיצור תסביר לבעל הבית שלך מה היתרונות שלך מול אחרים ומדוע כדאי לו להשאיר אותך גם במחיר של השארת דמי השכירות כפי שהם.

אצלי זה עבד.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
חלק גדול ממה שנכתב כאן הוא לא מחוייב המציאות...

זה מו"מ ובמו"מ יש לזכור שגם לצד השני יש אובדן הכנסה והרבה טרטור כל פעם שהוא צריך לחפש דיירים חדשים. השאלה איננה רק מה עולה לך, לא רק, אלא גם מה אתה יכול להשיג מהצד השני. גם הצד השני רוצה דיירים נוחים ולהנות מהעדר הצקות מהדייר...

אפשר לנסות להיות קשוח ולהודיע לבעל הדירה שעליית המחיר מוגזמת ואתם יוצאים או לתת הצעה נגדית או להגיד שאתם שוקלים לעזוב ונותנים לו תשובה עוד שבוע, אבל בגלל ההתראה הקצרה אתם לוקחים חודש מרגע זה. תראה, אולי הוא ייתקפל... אם לא תוכלו להודיע לו מאוחר יותר שהתחרטתם, אם לא תמצאו משהו יותר טוב. כמובן שיש בצעד כזה גם סיכון, אבל זה החיים...

גם בעל הדירה עושה את החשבון שלו.

במידה והדייר יחליט שהוא עוזב אז בעל הבית יאלץ לחפש דייר חדש.

מכיוון שמדובר באיזור עם ביקוש גבוה (ר"ג) אזי לא יקח לו הרבה זמן למצוא דייר חדש ונוח כך שמבחינתו ייתכן והוא יפסיד הכנסה של שכירות חודש אחד (פרק הזמן שיקח לו למצוא דייר חדש).

מה שאומר שהוא כמעט ולא נפגע הוא יפסיד את התוספת שביקש השנה אך בשנה הבאה הוא יזכה לקבלת התוספת בוודאות.

אני מסכים שהכל זה יחסים ומצטרף להמלצות על הידברות ומו"מ.

כלל הזהב:

עסקה טובה היא עסקה בה שני הצדדים מרוצים.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

• תוכן חדש...