Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כבר העליתי פה כמה תהיות ופתחתי שרשור אחד משלי לגבי פריוס מהדגם הישן אבל מספר פרמטרים השתנו ויש רכבים ספיצפיים שנבדקו..

רק מזכיר - זוג + קטנה, 60-70 אחוז מהנסיעות מחוץ לעיר, הלוך-חזור לעבודה כ-60 ק"מ ביום.

הפרמטר החשוב ביותר - חיסכון (דלק+עלויות אחזקה), מרווח, בטיחות ונוחות הבאים בתור. תקציב - יחד עם מימון באזור ה-80K ש"ח.

ניגשתי לבדוק פריוס שנת 2010 אצל סוחר. הרכב עבר כ-120K ק"מ, חד-1 על שם אחת מחב' ההשכרה/ליסינג הידועותרשום ברישיון השכרה/החכר ולפי מה שאני מבין כך מסמנים רכבים ב-"ליסינג פרטי". אמנם הוא "נקי מתאונות" אך ממבט מקרוב אפשר לראות שפשוף קיים באחת הדלתות, כמו כן הוחלפה חצאית אחת ושני הפגושים הוחלפו/נצבעו. אחד הפנסים בחזית דהוי, השני ככל הנראה עבר החלפה. ישנן נקודות חלודה על הגג, בצמוד לשמשה הקדמית.

בפנים המצב טוב וקיימים ליקוים זניחים. הם מבטיחים להתחייב בבדיקה על גיר-מנוע-שלדה וגם לתת אחריות בת שנה (מתייחס לכך בספקנות). המחיר אטרקטיבי יחסית ואני מרגיש שיש די מקום למו"מ. צריך להעביר את הרכב טסט בימים אלה ממש.

משם נסעתי למורשה טויוטה לתאם בדיקה למצבר ולמערכת ההיברידית ונתקלתי שם בשמהו שנקרא "טויוטה SELECT". זה רכב שעבר "חידוש" ונבדק ב-155 בדיקות לכאורה. הם מתחייבים שהרכב תקין לחלוטין ונותנים אחריות מלאה על כל המערכות והמכלולים לשנה שלמה.

הפריוס שלהם משנתון 2009 אך עברה 64K ק"מ בלבד. יש ליקויים קלים בפחחות, היא יד 1 פרטית לחלוטין ועולה קצת יותר מהתקציב.

בשורה התחתונה, בגלל המימון ההבדל לא מורגש. היא אומנם ישנה יותר בחצי שנה אך ברור שעדיפה על הקודמת שראיתי.

ישנה רק בעיה אחת - בסכום נמוך יותר פאשר לקחת פאביה/איביזה חדשה מהניילונים או אפילו בת שנה-שנתיים בהרבה פחות. אני מדבר על 1.4MPI ידנית ערומה לחלוטין.

אני מוכרח להודות שאני יכול להסתפק ברכב פשוט וצפוף יותר, זה יספיק, אבל אני נמשך לכל הצעצועים שיש לפריוס להציע. הראש אומר VAG, הלב אומר פריוס. במה אתם הייתם בוחרים?

נ.ב. - גם קליאו 1.2 יכולה לבוא בחשבון.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה לא לבדוק פלואנס דיזל שתהיה חסכונית מהפריוס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נתחיל מהסוף להתחלה...

במחיר של הפלואנס עדיף כבר רכב חדש לדעתי עם אחריות.

קליאו 1.2 חבל על הכסף הרכב כבד ולא חסכן במיוחד (ביחס לחבריו בקטגוריה)

Vag אישית לא מתקרב אליהם אחרי כל מה שאנשים מסביבי סבלו איתם (היבואן יודע טוב מאוד למה הוא נותן רק שנתיים אחריות...)

פריוס - תקרא קצת על הרכב בחו"ל ועל כמות הקרינה במושב האחורי , לא הייתי רוצה לעשות ניסוי ארוך טווח על הילדים שלי.

לדעתי ולאחר שגם אני בדקתי וחקרתי בדיוק את אותם הכלים יש לך שתי אפשרויות טובות וחסכוניות אבל!!! תצטרך להתגמש עוד טיפטיפה...

קליאו 0.9 טורבו הדגם הסטנדרטי

פיג'ו 208

תעשה נסיעת מבחן על שתיהן מה שהכי מתאים לך תיקח ושיהיה בהצלחה.

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

הכול עניין של דרישה,הפלואנס תהיה חסכונית יותר,תא מטען גדול יותר מאחור וגם מרווחת יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אם הגודל מתאים לך ,דווקא הייתי הולך על פאביה MPI ידנית. זה אחלה מיני ללא המחלות של TSI ושאר מחלות שיש ל vag. בנסיעה לים המלח תצרוך.1:20 ואפילו פחות . בנסיעה מנהלתית 1:15 מבדיקות שנעשו בתחנת דלק.נכון שאין בה "רעש" וצילצולים כמו בפריוס אבל יש לה אפילו וחיישני לחץ אויר בגלגל. ובמבצע הרגיל היבואן נותן חלונות חשמליים וחיישני רוורס. צנועה אבל מספקת בהחלט. מתלים קצת נוקשים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

תמיד חשבתי שהפלואנס מגיעות עם קילומטרז' גבוה מאוד אבל שמתי לב שלאו דווקא.

מה היתרונות של הפלואנס מול הפריוס?

מה גורם לה להיות חסכונית יותר? (אחזקה/ביטוח/דלק/אחר)

למה נחשב שכדאי להחזיק דיזל מעל נסועה מסוימת ולא כבר מהק"מ הראשון? אני הולך לעשות 20-25K ק"מ לשנה.

***עריכה - התווספו עוד תגובות בינתיים***

חיישני לחץ האויר בפאביה הם פיקציה למיטב זכרוני. היו לי כאלה בסופרב ואם אני זוכר נכון זה היה מובסס על ה-ABS. מוכרח להודות שהשתמשתי בזה ורצתי לנפח בזריזות, אבל זה לא יעיל כמו תמיכה לגב תחתון שיש בפריוס ואפילו תאורה למראת האיפור תספק יותר תועלת (לאשתי אמנם).

לגבי 208 - לא רוצה להתקרב בדיוק כשם שאינך רוצה להתקרב ל-VAG. אולי הדור החדש זה לא מה שהיה פעם, אבל אכלתי קש עם ה-205 שלי ולא מכיר מישהו שהיה לו שקט עם פג'ו.

קליאו 0.9 כבר משמעותית מעל התקציב והמגדש הזה עוד לא עמד במבחן הזמן. ייתכן שכל נפלאות TSI יצוצו גם שם.

עריכה אחרונה על ידי Slow Sprinter

פורסם

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/554/מבחנים/מבחן-השוואתי--איזה-רכב-חסכוני-ביותר?

מבחן שעשו פה פלואנס מול פריוס,הפלאונס עדיפה כמו שתיראה.

פורסם

פעם זה היה נכון. היום כבר כדאי דיזל מהקילומטר הראשון. במיוחד בפלואונס שבה מחיר מנוע בנזין ודיזל זהים.

פורסם
http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/554/מבחנים/מבחן-השוואתי--איזה-רכב-חסכוני-ביותר?

מבחן שעשו פה פלואנס מול פריוס,הפלאונס עדיפה כמו שתיראה.

תודה, מאוד מעניין, אבל בשורה התחתונה מדובר בהבדל של כ-70 ש"ח לחודש, די זניח בהנחה שהפריוס נוחה או מאובזרת יותר. מה שכן, השאלה הגדולה באמת היא האם הפלואנס תמשיך להיות אמינה גם ב-3 שנים הבאות וכמובן איך זה בהשוואה לפריוס.

אגב, אני רוצה להתייחס לנושא הקרינה - קראתי מחקרים סותרים לחלוטין בנושא הזה. אני מוכרח להודות שאני, כאיש מקצוע, לא רואה סיבה שהסוללה תפלוט קרינה אלקטרו-מגנטית רבה במיוחד. בכל מקרה, לאור השימוש הרב שאני עושה בסמארטפון ומחשב הנייד, הרכב זה הדאגה הקטנה ביותר שלי.

פורסם

לשכן שלי יש פריוס כבר 5 שנים מאוד מרוצה,אבל גם הפלואנסים טובות,יש אותם במוניות עם קמ גבוהים והנהגים מרוצים מהם.

אני בעצמי נהגתי על כזאת,תענוג,חזקה מאוד,מרווחת,בכיף הייתי קונה כזאת.

פורסם

פריוס - תקרא קצת על הרכב בחו"ל ועל כמות הקרינה במושב האחורי , לא הייתי רוצה לעשות ניסוי ארוך טווח על הילדים שלי.

זה היה נכון לדור השני בלבד (לא שלמישהו יש באמת מושג מה ההשפעה של זה), בדור השלישי הקרינה זהה לזו של רכב בנזין/דיזל ממוצע.

פורסם

Slow Sprinter יקר,

עניתי לך על מה ששאלת בפרטי.

רק עכשיו שמתי לב שפתחת שרשור בנושא.

תחשוב שפריוס חדשה עלתה פעם כ-173K על הכביש, היום כ-163K על הכביש בערך.

אז על הנייר היא בת 4-5 אבל בפועל אתה נהנה מאותו דגם הרכב (למעט שינויים מינוריים) כמו ב-2014.

זה לא שאתה קונה רכב ישן שכיום מוכרים את הדורות החדשים שלו, פה אתה מדבר על אותו דור.

אתה גם מקבל מהם על הפריוס 2009 הזו אחריות על הכל לשנה וגם מקבל את הרכב שהלב שלך רוצה.

הרי היא עונה על הקרטריונים שהצבת בצורה מושלמת:

הפריוס דור 3 גם תהיה חסכונית יותר (בדלק, ירידת ערך, אחזקה שוטפת), גם הרבה הרבה יותר מרווחת,

גם יותר בטיחותית וגם יותר נוחה.

אתה יכול גם לקנות מי/סיטיגו/אלטו חדשות או בנות שנתיים ולשלם פחות, אז מה? זה רכבים שונים לגמרי וההנאה שלך תיפגע.

פריוס 2009 דור 3 עם 64K ק"מ זה לא רכב ישן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפריוס יש יתרון על הפלואנס בדמות ציונים עדיפים במבחני הריסוק.

אז יש את המגאן דיזל, יש לה 5/5 כוכבים במבחני הריסוק.

הפלואנס הרגילה לא נבחנה בכלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...