Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שהוא מתכוון להשחרות מוגזמות בשמשה הקדמית.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

• תגובות 1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל מה שכן, קשה למשטרה לראות אם אתה חגור. לא רלוונטי ברכבים עם צפצוף מעצבן על אי חגירה.

אחת התגובות היותר מטופשות שנתקלתי בהן.

מקווה שאת הילדים שלך אתה מקפיד לחגור, גם אם מעצמך לא אכפת.

פורסם (נערך)

בארצות שטופות שמש, זה מקובל ביותר ובמיוחד בארה"ב, מדינה מתקדמת.

מבחינה תעבורתית - לא מתקדמת כלל.

שום דבר מיוחד אלא רק משנה זהירות בלילות ברוורס, זה הכל. פנסים אתה תראה במראה הצידית והאחורית גם עם השחרה.

ההפרעה לשדה הראיה אינה רק בלילות. היא קיימת גם באור יום, היא פשוט פחות מובחנת כי יש יותר אור.

לגבי פנסים בלילה: אתה אמור להיות מסוגל לראות את הרכב שמאחוריך או לצדך, לא רק את פנסיו. ואגב, אם אתה רואה רכב שנמצא מאחוריך במראת הצד - היא כנראה לא פתוחה מספיק הצדה.

ויש גם בעיות נראות: למשל, בנהיגה עירונית בעיקר יש חשיבות ליצירת קשר עין בין משתמשי הדרך. עם חלונות כהים - אי אפשר. כמו כן, הנהג מאחוריך תמיד ירוויח אם הוא יכול לראות אל מעבר לרכב שלך גם דרך החלונות. ועם חלונות כהים - אי אפשר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
או ליצרני הרכב שמאפשרים להזמין חלונות קדמיים מקוריים מושחרים מהמפעל, מה הביג דיל? (במידה והזמנת רכב שמגיע עם השחרה קלה או בכמה עשרות אחוזים, זה מאושר בארץ).

בארצות שטופות שמש, זה מקובל ביותר ובמיוחד בארה"ב, מדינה מתקדמת.

סכנה מהווים כאשר המראות לא מכוונות וכלל לא מסתכלים מהחלונות. אפשר לראות מספיק טוב רכבים גם עם השחרה סבירה כפי שמגיע מהיצרנים במקור ומאושר כאן בארץ, שום דבר מיוחד אלה רק משנה זהירות בלילות ברוורס, זה הכל.

פנסים אתה תראה במראה הצידית והאחורית גם עם השחרה.

גילוי נאות - בעוונותי, אני עובד בענף הרכב ומול כל היצרנים בעולם. התחלתי כמה שנים לפני שאדון MiKe_LiToRiS התחיל לנהוג, אז אתה יכול להיות בטוח בתובנה הבאה שלי. קבל: אין יצרן רכב מערבי שמציע כאופציה בתשלום לקהל הרחב הכהיית חלונות צד קידמיים ו\או שמשה קדמית מעבר למה שמאפשרות תקנות הומולוגציה ל-Tinted Glass שחלקן עלה כבר בדיון לגבי AS1 ו-AS2. במדינות מסויימות יש חריגות בודדות המתאפשרות עקב מצב בריאותי של הנהג, משטרה, כלי רכב ממשלתיים ושאר ירקות - אבל פחות או יותר זהו. יצרני הרכב מאפשרים הכהיית Privacy Glass לחלונות צד אחוריים ושמשה אחורית בלבד, בלי קשר לחריגות בריאות ויש מספיק כלי רכב שמגיעים לארץ עם אלה, אין לי שום בעיה עקרונית עם זה ולא על זה אני שוחק את המקלדת שלי בשעות האחרונות.

נושא הדיון העיקרי מבחינתי הוא הכהיית השמשה הקדמית, מה שלי נראה חסר אחריות. קבל הסבר פשטני, תבין מה שאתה רוצה מזה:

תקנים נוכחיים מאפשרים חדירה של לפחות 75% אור מהשמשה הקדמית - מראש, היצרן וגורמים מקצועיים אחרים הגיעו למסקנה שחסימת כניסת אור עד רמה מסויימת היא פשרה עם סיכון מחושב ברמה סבירה יחסית לסכנות אחרות שנפתרות, כגון סנוור וחום. נלקחה גם האפשרות שנהגים יעשו שימוש במשקפי שמש ובמסתיר השמש ברכב - כל אלה, במצטבר, פותרים בעיות אבל גם עלולים לייצר בעיות. בשורה התחתונה, עד כאן היתרונות עולים על החסרונות.

אבל, בדיון קודם עלה כי הכהייה נוספת בשמשה הקדמית ("בקטנה", כן? נגיד 25%...) לא תפגע בבטיחות.

אז תן לי לשאול אותך - אם יורידו לך 25% מהשכר\גובה\שעות היממה, תרגיש? אז למה לא תרגיש אם יחסמו לך 25% משדה הראייה? אתה בהחלט תרגיש, וחסימת 25% מהיכולת שלך לצפות החוצה כנהג מגבירה את אלמנט הסכנה - גם באור יום מלא, אבל בטח בשעות החשיכה ובימים חורפיים. אתה יודע שיש מקומות בעולם (לאלה שמחפשים את האור במקומות אחרים - ברוב מדינות ארה"ב ה"מפגרת", למשל) שאסור להצמיד סלולרי או GPS במרכז השמשה למרות שהשטח המוסתר קטן בהרבה מ-25%? בדיוק מאותה סיבה - ככל שתוכל לצפות החוצה בפחות יעילות, כך תהווה סכנה גדולה יותר על הכביש.

The older you get, the better you used to be

פורסם

קורולה 99, חלון אחורי מושחר הכי כהה והפנס האמצעי מוסתר גם כן, עברה טסט ללא מילה.

שוטרים עצרו אותי מיליון פעם, אף פעם לא דיברו על החלון האחורי הגדול וזה לא שזה לא בולט וזה לא שהם לא היו שוטרי תנועה.

מי שמתלבט ברכב חדש שלא יתלבט, אבל שאף אחד לא ישלה אתכם כי יש מכונים שכן מכשילים אבל מבחינת משטרה אהלן וסהלן וגם מי שקונה רכב חדש 3 שנים של שקט מטסטים אפשר לבלוע את הגלולה.

אני כמה פעמים התלבטתי אם לעשות ציפוי גם בחלונות הקדמיים אבל אני חושש שגם הציפוי הכי בהיר יבלוט איכשהו ואין לי כח למשחקים.

חייב להגיד שחלון אחורי הכי מושחר כן מסתיר במצבים מסויימים עד כדי שאי אפשר לעשות רוורס, מציע לאנשים לדעת את זה לפני, אבל זה קורה בעיר עם אדים או חושך ללא שום אור שזה די דומה גם עם וילון.

פורסם
שאלה לצורך ידע כללי - האם הדרך האיכותית ביותר להשחיר חלונות זה בתנור? אם כן - האם מפרקים חלונות בשביל התהליך? אם לא, מה הדרך הכי איכותית? תודה

כשפעולה נקראת השחרה בתנור מובן שטת הרכב שלך לא יכניסו לתנור אלא רק את החלונות. מפרקים את כל החלונות, משפריתים ציפוי ואז לתנור. כל הפרוצדורה לוקחת יום שלם כולל פירוק והרכבה. יש לציין את החלון האחורי מדביקים ולכן לא מומלץ לנסוע מעל 80-90 . השחרה בתנור איכותית אבל יש לה חיסרון שכל תביעת אצבע תהייה מוטבעת וצריך לנקות כל הזמן. היום ישנם מדבקות איכותיות כך שכל העניין של התנור לא שווה. מה שכן, על מנת לקבל תוצאה טובה חייבים לפרק את הדיפונים של הדלתות. לכן איש מקצוע עם וותק והמלצות חובה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

החיים הם כמו....

פורסם
קורולה 99, חלון אחורי מושחר הכי כהה והפנס האמצעי מוסתר גם כן, עברה טסט ללא מילה.

וזה שהפנס האחורי (שהוכח כקריטי למניעת התנגשויות מאחור) מוסתר זה עניין להתפאר בו? מה שחשוב פה הוא שהעסק עובר טסט?

חייב להגיד שחלון אחורי הכי מושחר כן מסתיר במצבים מסויימים עד כדי שאי אפשר לעשות רוורס, מציע לאנשים לדעת את זה לפני, אבל זה קורה בעיר עם אדים או חושך ללא שום אור שזה די דומה גם עם וילון.

הוא מסתיר כל הזמן. אלא שבאור יום חזק זה פחות מורגש, אבל זה עדיין מסתיר. כמו שאמרו מעלי, 25% של אור שמסונן זה 25% פחות ראות. תמיד.

בכל אופן, וילון זו בעיה בדיוק כמו חלון מושחר. ההבדל היחיד הוא שאפשר לגלול אותו לפני נסיעה, כמו שצריך. עבור אדים יש בכל רכב הפשרה חשמלית ומקסימום אפשר להיעזר גם במזגן ובאוויר טרי.

פורסם

מילא אם הייתה לך מצלמת רוורס. אני מבין שאין לך בעיה לדרוס אנשים? או שמישהו יכנס בך כי לא ראה שבלמת (זה בלי קשר למצלמה)?

פורסם (נערך)

אני מסתדר כשאני עושה רוורסים ואני זהיר מאוד.

מי שלא יכול לנסוע ולא מצליח לעשות רוורס , לא ייסע.

והאור בפנס השלישי עדיין רואים אותו, זה לא אור חלש.

זה פשוט משהו שמתקינים עושים בלי לשים לב ומכסים גם אותו.

אתה מדבר איתי על חלון שעדיין רואים מבחוץ כלפי פנים למרות שהוא הכי כהה,

אתה מוזמן לעלות על רכב עם מדבקה סוג ז' שאטומה לגמרי.

יש השחרות שעדיין יראו טוב בהרבה מאשר עם וילון.

כמות הצל האדירה ברכבים שמושחרים מאחורה בתוך אוגוסט החם זה נחמד. ברכב שלי לא הרגשתי שום שינוי אולי כי מאחורה יש לי מדבקה "אמריקאית" סוג ג' אבל צל יש ועוד איך.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

כפי שכתבתי מקודם, את כל ההשחרות ברכב שלי לא אני עשיתי, אבל מדובר בדבר מעולה.

באמת שהרכב שלי משמעותית פחות חם לעומת הרכב של ההורים שלי. זה תענוג לנסוע ככה בקיץ.

מאחור יש צל מוחלט ומקדימה יש סינון קל של השמש שמונע מהיד שלי להישרף אם היא מונחת על המשענת.

לדעתי המדינה נטפלת לשטויות. ברגע ששמים מדבקות איכותיות ושקופות לחלוטין אז לדעתי אין מניעה שתיהיה השחרה.

למה אסור השחרה אבל מותר לפוצץ את התא מטען עד שלא רואים כלום מאחור? או הדפסת פרסומת על השמשה? או אפילו ויליון? שפעם אחרונה שבדקתי הוא לא שקוף.

יש לי ידידה שעברה טסט עם נזילה בבלמים ובמסרק הגה (סכנה ביטחותית לכל דבר) אבל לי עשו בעיות כי השמשה האחורית שלי שחורה. שלא לדבר על משאיות שמתוחזקות כמו חרא ועדיין נמצאות על הכביש.

פורסם

שתי עוולות לא עושות צדק.

בכל אופן, אני עדיין חושב שבמרבית המקרים ההבדל הוא פסיכולוגי. הגוף שלנו הוא לא מדחום מדויק בדיוק כשם שהוא לא מד אור מדויק ואנחנו לא מודעים להקטנה בבהירות הראיה.

פורסם

אשמח גם הצעה לפתרון.

אני לא שם משקפי שמש מבחירה ובקיץ, הסנוורים/הבישול בחלונות הצדדיים מפריעים לי. ציליות עוזרות באופן חלקי, לא עזרו לי יותר מדי.

איפה יש מדבקות שקופות רק לחלק העליון של החלון? סך שמש לצד החלון לא תמיד מספיק.

פורסם

ומדוע אינך מרכיב משקפי שמש? אתה מסיר אותם כאשר התאוה אינה מרבית, ונהנה מראיה טובה דרך חלון בהיר. עדיף על ראיה מופחתת בשעות בהן התאורה פחות ממרבית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי המדינה נטפלת לשטויות. ברגע ששמים מדבקות איכותיות ושקופות לחלוטין אז לדעתי אין מניעה שתיהיה השחרה.

או, הנה - המדינה אשמה. אבל כל מדינה, כן? כי לא רק בישראל אסור להשחיר חלונות צד ושמשה קדמיים.

אולי גם אפשר לקבל הסבר מפורט איך המדבקות שקופות לחלוטין אבל גם מבצעות השחרה לחלון? לא, פשוט זה ממש מעניין מבחינה אופטית. מאוד יכול להיות שעלית על משהו מדעי שאף אחד לא חשב עליו עדיין.

The older you get, the better you used to be

פורסם
או, הנה - המדינה אשמה. אבל כל מדינה, כן? כי לא רק בישראל אסור להשחיר חלונות צד ושמשה קדמיים.

אולי גם אפשר לקבל הסבר מפורט איך המדבקות שקופות לחלוטין אבל גם מבצעות השחרה לחלון? לא, פשוט זה ממש מעניין מבחינה אופטית. מאוד יכול להיות שעלית על משהו מדעי שאף אחד לא חשב עליו עדיין.

דיברתי על השחרה של שמשה אחורית, לך תשתה קצת מים

• תוכן חדש...