Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסביר את זה לארהב, אנגליה ועוד מדינות מפגרות בעולם ששם זה כן מאושר...

זה לא נכון. יש מדינות בהן אסור בכלל ויש כאלו שמאפשרות אבל באחוז נמוך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזו תגובה מטופשת. אתה מהווה סכנה הרבה יותר גדולה, אם למשל אתה נוהג עייף.

לא הבנתי. גם התפרצות קרקטואה היתה חמורה יותר מכל פצצת גרעין אז זה יהיה בסדר לזרוק אחת על עצמנו?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בדיוק כשנכנסתי היום לרכב קיבלתי תזכורת כמה חם בקיץ

מחפש פתרון קבוע וחוקי, לא רוצה קומבינות, לא מעניין אותי אם אפשר לראות מבחוץ או לא, רוצה משהו שיוריד קצת טמפ' ויגן על העור שלי ושל הילדים בנהיגה, אשמח להמלצות.

פורסם

1. מגן שמש בחניה.

2. מזגן.

3. צלוניות בחלונות האחוריים.

4. שרוולים ארוכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לחנות בצל כשאפשר זה הכי משמעותי.

אם יש אפשרות, אוורור יעזור מאוד לקירור. תחשוב שזו קופסת סרדינים חסרת אוורור, ברור שיהיה חם. אני משאיר חלונות פתוחים מעט לפעמים.

מכאן באים כל הפתרונות שהם פרווה: צליות לשמשות, פתיחת הדלתות והמתנה של מספר שניות לפני כניסה לרכב וכדומה.

בגדול, אין תרופה טובה ממניעה, כך מניסיוני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא הבנתי. גם התפרצות קרקטואה היתה חמורה יותר מכל פצצת גרעין אז זה יהיה בסדר לזרוק אחת על עצמנו?

מה? תקרא שוב ותחזור אלינו.

כאמור, השמשה הקדמית מגיעה מראש עם חסימה חלקית של חדירת אור. כל יצרני הרכב והרגולטורים מטומטמים ואף אחד לא הגיע להארה הגדולה ששמשה קדמית מושחרת היא אלמנט בטיחותי, נכון? כמה השחמה אתה רוצה על מנת שזה יהיה ממש בטיחותי - 50%? 70%? למה לא 99% שאז תוכל לנוח ממש טוב ולא תתעייף בנהיגה?

אני מניח שהשמש מפריעה לך רק ביום ולכן השחמה של 50% תעזור לך לא להתעייף (מה הקשר בין שמש ועייפות, זה עוד לא ברור לגמרי) - אבל נגיד שיש קשר - מה קורה בשעות החשיכה, תנהג עם כלב נחייה? או שאתה מתכוון להחליף את השמשה המושחמת באחת סטנדרטית, נגיד בחמש אחה"צ כדי שתוכל לראות משהו החוצה?

קראת בכלל מה שכתבתי? הכוונה שלי הייתה שאם אתה נוהג עייף, אתה הרבה יותר מסוכן מאשר מישהו עם 25% השחרה על השמשה הקדמית. לא טענתי בשום שלב שיש קשר בין שמש לעייפות, למרות שיש, אבל לא זו הפואנטה שלי. לא יודע מאיפה צצת עם כל המספרים האלה, לא טענתי שכדאי להשחיר את השמשה 95%. טענתי שכל עוד משחירים את זה ברמה סבירה, נניח 25% חסימה, זה מאוד משפיעה על כמות החום שנכנסת לרכב ולא משפיע בשום צורה על הבטיחות. מקווה שהפעם הבנת.

אז סופית - השחרה בחלונות אחוריים, עובר או לא עובר טסט?

עובר טסט. אתה יכול לצבוע את השמשה האחורית ואת החלונות האחוריים בפלסטידיפ שחור ואף אחד לא יגיד לך כלום, לא המשטרה ולא בטסט.

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

קראת בכלל מה שכתבתי? הכוונה שלי הייתה שאם אתה נוהג עייף, אתה הרבה יותר מסוכן מאשר מישהו עם 25% השחרה על השמשה הקדמית. לא טענתי בשום שלב שיש קשר בין שמש לעייפות, למרות שיש, אבל לא זו הפואנטה שלי. לא יודע מאיפה צצת עם כל המספרים האלה, לא טענתי שכדאי להשחיר את השמשה 95%. טענתי שכל עוד משחירים את זה ברמה סבירה, נניח 25% חסימה, זה מאוד משפיעה על כמות החום שנכנסת לרכב ולא משפיע בשום צורה על הבטיחות. מקווה שהפעם הבנת.

בהחלט קראתי את מה שכתבת ומכיוון שכתבת בקונטקסט של השחרת חלונות, עשיתי את הקישור שכעת אתה מסביר שהיה מוטעה. אם היית קורא בעצמך את מה שכתבת, אולי היית מבין למה הטיעון שלך לא ממש ברור. מאחר ושמשה קדמית מגיעה עם לפחות 75% חדירת אור, זה קצת מפיל את ההסבר המלומד שלך על 25% חסימה. מעבר לכך, כבר כ-30 שנה לא ניתן לשווק כלי רכב בישראל ללא מזגן בדיוק בגלל נושא החום בתא הנוסעים שהיה גורם משמעותי ל-road rage, אז מה בדיוק הסיפור על הצורך להקטין עוד את כמות החום ע"י הקטנת יכולת הראייה החוצה??

ובמילים פשוטות כדי שיהיה קל להבין -

בעייה מספר 1: חם לך? תדליק מזגן ותעשה עוד כמה פעולות מונעות חום כפי שכבר הוצע קודם.

בעייה מספר 2: לא רואה טוב החוצה? אופס, אין פתרון. אבל העיקר שאולי קצת פחות חם לך בדקה הראשונה שנכנסת למכונית באמצע אוגוסט, אה, כן - וגם המכונית שלך נראית הרבה יותר משכנעת מלפנים.

ואני לא באמת מאמין שאתה או מישהו בפורום הזה באמת חושב שהכהיית השמשה הקדמית מעבר לרמה המותרת בתקן לא משפיעה על הבטיחות בצורה שלילית. גם לא הסברת מה קורה עם הסיפור הזה בשעות החשיכה או למשל ביום חורפי, גשום, אפור ועם ערפל... אבל אני גם לא מצפה שתסביר, כי הרי אין לך הסבר משכנע.

מקווה שהפעם הבנת.

The older you get, the better you used to be

פורסם

גם הטיעון שיש דברים מסוכנים יותר מהכהיית שמשות - לא בדיוק עוזר לאף אחד.

צלוניות בחלונות האחוריים.

אני לא בטוח שאין היום בעיה עם צלוניות ברכבים עם כרית אוויר עלית (״וילון״).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
בהחלט קראתי את מה שכתבת ומכיוון שכתבת בקונטקסט של השחרת חלונות, עשיתי את הקישור שכעת אתה מסביר שהיה מוטעה. אם היית קורא בעצמך את מה שכתבת, אולי היית מבין למה הטיעון שלך לא ממש ברור. מאחר ושמשה קדמית מגיעה עם לפחות 75% חדירת אור, זה קצת מפיל את ההסבר המלומד שלך על 25% חסימה. מעבר לכך, כבר כ-30 שנה לא ניתן לשווק כלי רכב בישראל ללא מזגן בדיוק בגלל נושא החום בתא הנוסעים שהיה גורם משמעותי ל-road rage, אז מה בדיוק הסיפור על הצורך להקטין עוד את כמות החום ע"י הקטנת יכולת הראייה החוצה??

ובמילים פשוטות כדי שיהיה קל להבין -

בעייה מספר 1: חם לך? תדליק מזגן ותעשה עוד כמה פעולות מונעות חום כפי שכבר הוצע קודם.

בעייה מספר 2: לא רואה טוב החוצה? אופס, אין פתרון. אבל העיקר שאולי קצת פחות חם לך בדקה הראשונה שנכנסת למכונית באמצע אוגוסט, אה, כן - וגם המכונית שלך נראית הרבה יותר משכנעת מלפנים.

ואני לא באמת מאמין שאתה או מישהו בפורום הזה באמת חושב שהכהיית השמשה הקדמית מעבר לרמה המותרת בתקן לא משפיעה על הבטיחות בצורה שלילית. גם לא הסברת מה קורה עם הסיפור הזה בשעות החשיכה או למשל ביום חורפי, גשום, אפור ועם ערפל... אבל אני גם לא מצפה שתסביר, כי הרי אין לך הסבר משכנע.

מקווה שהפעם הבנת.

שוב, אתה מתעקש לכתוב מלא אבל לא אומר שום דבר בפועל.

נכון שאפשר לעשות את כל מה שהוצע לעיל, אבל גם אפשר לשים ציפוי שהוא לא 100% שקוף, אלא 75% שקוף, מקטין את כמות החום בקיץ ולא מפריע בשיט לראיה, לא בלילה,לא בגשם ולא בערפל. את זה אני כותב לך בתור אחד שהיה לו ציפוי כזה על השמשה הקדמית. לא ציפוי שחוסם 95% מהאור, ציפוי בקטנה שחוסם 25% מהאור. לא מאמין? מוזמן לנסות בעצמך, הסבר יותר משכנע מזה אין, למרות שבכלל אין לי טעם /כוונה לשכנע אותך.

אגב, בנוגע לבעיה מס' 1, זה לא קשור בכלל כי גם על עוצמה מקסימלית של המזגן, לא חם ברכב אבל יד שמאל למשל נצלית בשמש.

עריכה אחרונה על ידי mIkE_LiToRiS

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם
גם הטיעון שיש דברים מסוכנים יותר מהכהיית שמשות - לא בדיוק עוזר לאף אחד.

אני לא בטוח שאין היום בעיה עם צלוניות ברכבים עם כרית אוויר עלית (״וילון״).

זה בכלל לא הטיעון, הטיעון הוא שאם עושים את זה ברמת הסביר, הרבה יותר נעים ברכב וזה לא משפיע על הבטיחות.

פורסם
שוב, אתה מתעקש לכתוב מלא אבל לא אומר שום דבר בפועל.

נכון שאפשר לעשות את כל מה שהוצע לעיל, אבל גם אפשר לשים ציפוי שהוא לא 100% שקוף, אלא 75% שקוף, מקטין את כמות החום בקיץ ולא מפריע בשיט לראיה, גם בלילה. את זה אני כותב לך בתור אחד שהיה לו ציפוי כזה על השמשה הקדמית. לא ציפוי שחוסם 95% מהאור, ציפוי בקטנה שחוסם 25% מהאור. לא מאמין? מוזמן לנסות בעצמך.

אני אומר מספיק, אבל למי שמוכן להבין. אתה לא מנסה אפילו. אז תמשיך לנהוג עם ציפוי "בקטנה" על השמשה הקדמית ולראות ממש טוב החוצה 24 שעות ביממה ובכל מזג אוויר.

אני אמשיך לקוות שאף אחד לא יפגע בגלל הגישה שלך.

The older you get, the better you used to be

פורסם

מה יש פה להבין? הטיעון שלך לא הגיוני ואתה נשמע כאילו אני מדבר כמו מי שכיסה את השמשה הקדמית שלו עם מדבקה שחורה.

טפו טפו טפו, 13 שנים עם רשיון ואף אחד לא נפגע לא בגלל ציפוי על השמשה ולא בגלל שום דבר אחר.

פורסם

שאלה לצורך ידע כללי - האם הדרך האיכותית ביותר להשחיר חלונות זה בתנור? אם כן - האם מפרקים חלונות בשביל התהליך? אם לא, מה הדרך הכי איכותית? תודה

פורסם
לא יודע מה הקנס אבל אני מקווה שהוא גבוה מספיק כדי שתבין שעם שמשה וחלונות קדמיים מושחרים אתה מהווה סכנה על הכביש.

או ליצרני הרכב שמאפשרים להזמין חלונות קדמיים מקוריים מושחרים מהמפעל, מה הביג דיל? (במידה והזמנת רכב שמגיע עם השחרה קלה או בכמה עשרות אחוזים, זה מאושר בארץ).

בארצות שטופות שמש, זה מקובל ביותר ובמיוחד בארה"ב, מדינה מתקדמת.

סכנה מהווים כאשר המראות לא מכוונות וכלל לא מסתכלים מהחלונות. אפשר לראות מספיק טוב רכבים גם עם השחרה סבירה כפי שמגיע מהיצרנים במקור ומאושר כאן בארץ, שום דבר מיוחד אלה רק משנה זהירות בלילות ברוורס, זה הכל.

פנסים אתה תראה במראה הצידית והאחורית גם עם השחרה.

• תוכן חדש...