Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחצי השנה האחרונה - מחודש נובמבר 2012 - חלה ירידה דרמטית בשער החליפין של הין מול מטבעות העולם.

הירידה מודגשת מול השקל הישראלי שנותר מטבע חזק ואף התחזק גם מול הדולר והיורו באותה תקופה.

בשבוע האחרון עוד הוקצנה החלשות הין

למספרים- משיא של 5.2 ש"ח ל 100 יין בקיץ שעבר גל ראשון של החלשות הוריד את היין ל 4.80 באוקטובר 2012

הגל המסיבי של הירידות הוריד את הין מ 4.95 בנובמבר ל 3.90 בפברואר השנה.

במרץ התנדנד השער בין 3.80 ל 3.90 ובימים האחרונים צנח ל 3.70!

http://www.investing.com/currencies/jpy-ils-advanced-chart

בסך הכל צנח שער היין מול השקל בחצי השנה האחרונה בקרוב ל 25%

ועכשיו לשאלה - איך אנחנו מרוויחים מזה ? או במילים אחרות- אילו מכוניות made in Japan כדאי יהיה לנו לקנות כי יהיו בהנחה בשבועות/בחדשים הבאים?

יש לציין שחלק מהיבואנים משלמים ליצרנים ביינים (ונהנים מיידית מההנחה) וחלק בדולרים (וצריכים לחכות למחירון חדש)

דלק מוטורס משלמים ביינים ונהנים

מתי תוזל המאזדה 3 ?

It's life, Jim, but not as we know it

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביפנאוטו לא מתייחסים לזוטות שכאלו. שם חיים בלה-לה-לנד. מישהו יודע מה קורה עם הבעלים החדשים ואם משהו זז שם?

יוניון הורידו את מחיר ה-GT86 ילידות 2012 לצורך ניקוי מלאים. השאלה היא כיצד ינהגו לגבי הזמנות עתידיות - ואם מחיר הרכב לא יקפוץ מחדש? שאלה מעניינת נוספת היא מה יקרה עם לקסוס, מאחר והמכונית הפופולרית שלהם, IS250, אוטוטו כאן. מכונית זו מיוצרת ביפן ויכולה להנות משערי המטבע האטרקטיביים, אלא שהדבר תלוי ביבואן והכיוון בו הוא רוצה למצב את המכונית. האם "לתת בראש" לב.מ.וו 316 ול-A4 הבסיסיות או להתמקם באיזור בו היתה המכונית בדגם היוצא.

לא מעט יבואנים, לרבות טויוטה, מייבאים את היפניות שלהם מארצות הרכבה שונות, כך שנושא מטבע התשלום הוא עניין של הסכמים והתחשבנות בין היבואן ליצרן.

הנעלם הגדול הוא כמובן מאזדה, עם ה-3 החדשה (אין כבר 3 נוכחית) שצפויה לנחות בארץ לקראת הקיץ. מחד, ירצו דלק לרצות את השותפים הטבעיים, חברות הליסינג, במחיר מחירון גבוה כנגד הנחות נאות. מאידך, גם דלק מבינים שהחגיגה כבר לא בשיאה, עם מיסוי שהולך להשתנות לרעת משתמשי הרכב הצמוד והחלשות במעמד חברות הליסינג - קל וחומר משיתחילו החברות למכור את המאזדה 3 החדשה בעצמן תוך מתן הנחות נאות ללקוחות. בנוסף, יש פה את עניין הגאוה הפגועה והרצון לשקם את מיקומה של מאזדה בטבלת המכירות.

ההימור שלי הוא שהמחיר כמעט ולא ישתנה - וינסו למכור לצרכנים "יותר אוטו באותו המחיר". מר ישראלי רגיל שדופקים אותו, אז הוא ישלם גם הפעם. העיקר להיות חלק מהעדר...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אין שום קשר בין ירידת שער הין לבין מחירי המכוניות בארץ.

הקשר היחידי הוא רק כששער הין עולה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

שהין עולה - מעלים.

שהין יורד - מורידים לחברות הליסינג.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כשהיין עולה, היבואנים מיפאן מעלים את המחירים כי זה הרי ברור וומתבקש, אבל כשהיין יורד הם מספרים סיפורים שהם בסך הכל מתאזנים.

זה מזכיר את הבדיחה על הרבי והכומר שנפגשים יום אחד. הרבי שואל את הכומר מה הוא עושה עם כל התרומות שהוא מקבל מהמתפללים והכומר אומר שהוא מתחלק בזה עם אלוהים שווה בשווה. "אני מצייר על הרצפה קו וזורק את הכסף לאוויר. מה שנופל מצד ימין של הקו אני משקיע בכנסיה ומה שנופל משמאל לקו אני לוקח למחייתי. ומה אתה עושה עם התרומות?" שואל הכומר את הרבי? עונה לו הרבי "אני נותן הכל לאלוהים. אני זורק לו את כל הכסף לאוויר ורק מה שהוא מחליט לזרוק בחזרה אני לוקח אלי...

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל על רכב שקונה היבואן ביינים הוא משלם מסים לפי שער היין ביום שחרור הרכב מהנמל (לקראת המסירה ללקוח) ולכן אפילו אם שילם ליצרן לפי יין גבוה עדיין על מחצית ממחיר הרכב הוא מקבל את השער הנוכחי הנמוך.

לא יזרקו לנו איזו עצם?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

כאשר יש קרטל בשוק הרכב אין שום צפיה להורדת מחירים.

הדולר צנח ל 3.62 במינימום צניחה של 3% אבל מלבד שברולט אשר הורידה את מחירי הרכב, ינדאי וקיה דווקא החליטו להתיישר ולעלות מחירים ל 127K.

האירו צנח ב 5% , יש רכב אירופאי אשר ירד ב 5% ?, הרכבים כולם יוצאי אירופה רק עלו למדרגה החדשה של 127, לא משנה אם זה רנו ואו פורד , המחיר אחיד...

היבואנים טוענים שזה כיוון שמדובר על רכבים אשר נרכשו בתקופה שהאירו היה גבוהה... , מענין לראות עוד חודשים שלושה ירידת מחיר ב 5% לרכבים אשר נרכשו במרץ אפריל עם שער המט"ח הנמוך... הצחקתי אותכם הא....

רק חרם על רכבים חדשים יגרום לשוק להשתנות , אבל הישראלי הממוצע לא יכול להתאפק והיבואנים מנצלים זאת היטב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הין אבל המחירים לא יירדו- ככה זה.

כשעולה- עולה.. כשיורד- לא יורד או אפילו עוד עולה.

ככה זה כששוק המכוניות החדשות הוא פשוט ג'ונגל.

שלומי.

פורסם

כמו הדלק, כך גם מחירי הרכבים. כל הגזלנים פועלים באותה שיטה. חוצפה? בהחלט. אבל ככה זה כשהשלטון והקרטלים פועלים בשיטה של יד רוחצת יד.

פורסם

זה ידוע שהיבואנים הם לא מלכ"ר והם יכולים לתמחר איך שבא להם.

אבל תזכרו מה שאני אומר, המהלך שחברות ליסינג יוכלו למכור רכבים 0 קילומטר חדשים הולכת לשנות את השוק.

הייבואנים וחברות הליסינג מנסות לשכנע בתקשורת שזה לא מהלך טוב, אבל הן סך הכל משקרות על עצמן, הם אומרות את זה כי זה מהלך לא טוב להם.

מספיק לראות היום את המאזדה 3 והקיה פורטה הישנה שנמכרות ב"מבצע" עם 0 קילומטר, הייבואנים דוחפים אותם לחברות הליסינג כדי להפטר ממלאי, בעלי הרכב הצמוד לא כל כך רוצים לקבל את אותם הדגמים מהעבודה ואז חברת הליסינג חייבת למכור אותם לציבור במחיר "מבצע".

וזה נכון גם לרכבים כמו מאזדה 2 וניסאן מיקרה, כמעט כל הרכבים האלה שאני רואה חדשים הם של ליסינג והשכרה, מתישהו יהיה צבר מלאי ליבואנים והם יהיו חייבים למכור את הרכבים לחברות הליסינג כדי להפטר מהם, חברות הליסינג גם ירצו להפטר מהם וימכרו אותם במבצע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

רק רגולציה שתחייב אותם לתנודות המטבע (או לא תאפשר להם להעלות אם לא הורידו), תפתור את הנושא.

לצערי, כנראה שזה לא יקרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...