Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות סופר מיני חדשה

צמצמתי את הבחירה למספר מכוניות:

פולו

500C\500

יאריס היברידית

מאזדה 2

אלפא מיטו

אני גרה במרכז ת"א אז חשוב לי שתהיה קטנה

בנוסף חשוב איבזור ברמה גבוהה

צריכת דלק נמוכה.

אמינות (שלא יהיהו בעיות בהשגת חלקי חילוף וכו')

מה עדיף לדעתכם?

תודה רבה מראש חברה!!

פורסם

צודק.

גיר אוטומטי (רובוטי זה בסדר העיקר לא ידני)

תקציב באיזור 155K על הכביש כלומר אחרי תוספות אבזור וכאלה...תוספות בסיסיות כמו מצלמת רוורס וכאלה.

פורסם

לא ברור איך היאריס והמאזדה התפלחו לרשימה הזאת.

כיוון שהתקציב מאפשר , אז אם בא לשרוף את הכסף לכי על ה-A1 שהיא הסופר מיני הכי "יוקרתית" בהצע. מדובר בעצם על פולו מבית אאודי עם מנוע מעט חזק יותר, יותר אבזור ואיכות חומרים מרשימה יותר.

מיני קופר גם כן יכולה להוות אופציה נחמדה מאד.

פורסם

המחיר ההתחלתי הוא פחות פקטור מבחינתי (מתנה)

אבל התחזוקה חלקי חילוף ותיקונים חשובים מאוד. גם צריכת הדלק ומכאן החשיבה על היאריס

למרות שלא אסע הרבה על הרכב לא יותר מ1K קילומטר בחודש (קו תל אביב הרצליה)...

פורסם

אין טעם לשקול יאריס נחותה.

מחלקי חילוף אין מה לדאוג, מדובר על רכבים חדשים תחת אחריות.

מחירי הטיפול של פולו לצורך העניין, דומים לשל ה-A1.

מנועי ה-TSI חסכוניים באופן יחסי ובכל מקרה, אם תרכשי יאריס תחסכי על דלק 100-200 שקל בחודש במקרה הטוב(בשל הנסועה הנמוכה).

טיפול שנתי בצמ'פיון יעלה עוד כמה מאות שקלים.

בוא נגיד שהתחזוקה השנתית כולל הדלק תצא לך יותר יקרה ב-1000 שקל לשנה(לא יודע מה הפער במחירי הביטוח). זה כלום בהשוואה לפער איכויות הרכבים.

המיני וה-500 נחמדות, משלמים הרבה על העיצוב. המיני עדיפה לטעמי, יותר איכותית ויותר מהנה לנהיגה. מדובר גם על דגם חדש שזה יתרון.

המיטו אופציה טובה, הנסיעה בה מעט נוקשה אז כדאי לבדוק את זה. ב-A1 משלמים על המותג אבל היא באמת הכי איכותית בשוק הסופר מיני.

עם הפולו גם אין מה לטעות הרבה. איכות חומרים טובה בתא הנוסעים(חוץ מהמשענת יד) אבל האבזור יחסית דל.

פורסם
אני רוצה לקנות סופר מיני חדשה

צמצמתי את הבחירה למספר מכוניות:

פולו

500C\500

יאריס היברידית

מאזדה 2

אלפא מיטו

אני גרה במרכז ת"א אז חשוב לי שתהיה קטנה

בנוסף חשוב איבזור ברמה גבוהה

צריכת דלק נמוכה.

אמינות (שלא יהיהו בעיות בהשגת חלקי חילוף וכו')

מה עדיף לדעתכם?

תודה רבה מראש חברה!!

אני אגיד לך את הדעה שלי לגבי כל מכונית:

פיאט 500 או 500C, רכב יפה מאוד (במיוחד הקבריולט) - שקלתי לקנות אותו בעבר. אבל בנינו? איטלקיות זה נטו יופי. מבחינת גימור - הכל פלסטיקה (זולה לדעתי) מבפנים. הרכב יקר מאוד ה-500C לפחות - בשביל מה שהוא מציע. לא שווה לבזבז עליו 120,000 ש"ח (מחיר התחלתי שלו).

יאריס היברידית? הייתי ממליץ לך לרדת מההיברידיות בכלל. קראתי מלא מלא מאמרים בזמן האחרון - ומכוניות חשמליות או היברידיות (גם וגם..) - מסרטנות מאוד. הוציאו גם חוק שאוסר על הסעת ילדים מתחת לגיל 12 ברכבים כאלו (או שמדברים על זה לפחות... אם אני לא טועה - זה יצא כבר).

יאריס רגילה - נכון שזה לא ברשימה שלך אבל זה אחלה רכב שבעולם. רכב יפה במראהו. הרכב מרווח לנוסעים מאחורה. תא מטען סביר (לגודל של מיני מכונית).

צריכת דלק: לפי היצרן [18.9 ק"מ\ל], לפי האתר KML הצריכה היא [16.3 ק"מ\ל].. (KML מראה את הצריכה האמיתית).

מאזדה 2 - בחיים שלי לא התענייתי יותר מדי במאזדות, למרות שלדעתי, הם מייצרים את הרכבים הכי יפים בשוק הסטנדרט.

לפני כמה ימים קראתי כמה מאמרים על המאזדה 2, וכולם שיבחו אותה, אם אני לא טועה - בזמן האחרון, היא קיבלה מקום ראשון בהשוואה בין כמה רכבים - שהיא רואה מוסך פחות מרכבים אחרים. יש לה פחות תקלות מרכבים אחרים.

צריכת דלק: לפי האתר KML היא [12.4 ק"מ\ל] שזה צריכה ממש נמוכה לרכב קטן שכזה.

אלפא מיטו? שקלתי גם את הרכב הזה, נראה אחד היפים בעיצוב שלו... שקלתי גם את הג'ולייטה שבסדרה..

קראתי עליהם מאמרים וראיתי עליהם סרטונים. סה"כ רכבים יפים, רכבים טובים... אבל מבחינת אחזקה הם טיפה יותר יקרים. ביטוח.. חלקים.. וכו'. והם לא הכי חסכוניים... (הם חסכוניים במידה מסויימת).

מכל הרשימה שלך - הייתי הולך על הפולקסווגן פולו.

כמובן, את יכולה לקנות את ה-Polo 1.2 TSi, שהעלות שלה היא: 113,000 ש"ח, והיא די מאובזרת ורמת הגימור שלה (של כל פולו) בפנים היא רמה גבוהה במיוחד.

צריכת הדלק האמיתית: 14.8 ק"מ לליטר.

מצד שני, עם התקציב שיש לך, הייתי הולך על Polo GTI, היא עולה 156 אלף ש"ח (כולל עליה לכביש).

מאובזרת עד הסוף (עד כמה שאפשר לאבזר את הגולף מהחברה).

צריכת הדלק האמיתית: 13.1 ק"מ לליטר.

תאוצה מ-0-100: 6.9 שניות (נתון מרשים ביותר).

מה כן הייתי מוסיף לרשימה שלך - לשיקולך:

פולקסווגן גולף (היא לא כ"כ מיני... אבל היא גם לא משפחתית ענקית).

צריכת דלק אמיתית: 14.1 ק"מ\ל.

עלות הרכב: 130,990 (למנוע 1.2 TSi), אבל - יש מבצע כרגע בפולקסווגן ואותו דגם נמכר ב-119,990 ש"ח.

זה אחד הרכבים שקשה למצוא בהם חיסרונות. אולי דברים ממש ממש קטנים פה ושם... אבל גם כותבי מאמרים, ואתרים אחרים שמשווים בין מכוניות - מתקשות למצוא חסרונות גדולים.

ד"א - דגמים חדשים של גולף אמורים להגיע לארץ. הדגם האחרון עד עכשיו היה גולף דור 6, אוטוטו אמורים להגיע לארץ גולף דור 7.

רכב שלא נמצא בקטגוריה שלך וכן הייתי ממליץ לך לשקול אותו גם:

פולקסווגן ג'טה החדשה.

גם אני בדילמה בכמה חודשים האחרונים, מתלבט איזה רכב לקנות ואיזה לא. בחיים לא שקלתי לקנות רכב משפחתי גדול.

אבל הג'טה? זה עולם אחר.

הג'טה החדשה - בעיצוב שלה - היא מזכירה חלק מהמכוניות של BMW.

הדגם 1.6 דיזל (קיים ידני ואוטומט) הינו דגם חסכוני במיוחד! (!!!).

ה-1.6 ידני דיזל עושה: 19.5 ק"מ לליטר! (צריכה אמיתית לפי האתר KML ולא צריכה מזוייפת של היצרן).

ה-1.6 אוטומט דיזל עושה: 16 ק"מ לליטר! (צריכה אמיתית).

היא עולה בין 128,000 ש"ח ל-169,000 ש"ח.

דגמי הדיזל שרשמתי עולים 135,000 ש"ח לידני, 145,000 ש"ח לאוטומט.

* לגבי צריכות הדלק שרשמתי: זה ממוצע (צריכת דלק משולבת בין 'בין-עירוני' ל-'עירוני'). ככה שזה מעיד על צריכת דלק משולבת בתוך העיר, ומחוץ לה.

מקווה שזה עזר לך :)

פורסם

אני בניגוד לשאר דווקא חושב שהיאריס דיי מתאימה.

לגבי החוקים המסרטנים שהומצאו כאן, אני לא שמעתי.

בסך הכל תקבלי רכב שעונה על כל הדרישות שלך אבל הלוק קצת אפרורי אם זה מה שאת מחפשת, בצבע הנכון ועם חישוקי מגנזיום היא תראה הרבה יותר טוב.

בהצלחה.

פורסם
אני בניגוד לשאר דווקא חושב שהיאריס דיי מתאימה.

לגבי החוקים המסרטנים שהומצאו כאן, אני לא שמעתי.

בסך הכל תקבלי רכב שעונה על כל הדרישות שלך אבל הלוק קצת אפרורי אם זה מה שאת מחפשת, בצבע הנכון ועם חישוקי מגנזיום היא תראה הרבה יותר טוב.

בהצלחה.

הבאתי לך 2 כתבות פה, אחת מYnet, השניה מ-NewYork Times באנגלית.

2 הכתבות לא מדברות בבירור על הסרטן, אבל אתה תבין על מה דיברתי.

יש עוד כמה כתבות בנושא - אבל גם אם תראה אותם - אתה תהיה "נגד" הרעיון הזה.

ynet.co.il/articles/0,7340,L-3852285,00.html

nytimes.com/2008/04/27/automobiles/27EMF.html?_r=0

בכל מקרה.. מי שרוצה להתעסק עם היברידי - כרצונו.

אני לא הייתי משחק על בריאות בגלל רכב...

ד"א - יש אחוז ענק של אנשים שלא קונים היברידי רק בגלל הכתבות והמאמרים שעשו עליהם בשנים האחרונות.

פורסם

אתה מדבר על הפלסטיקה בפיאט? האיכות לא מדהימה אבל לפחות יש חיים בתא הנוסעים.

נראה לי שבחיים לא ישבת ביאריס או במאזדה 2. שמה אין איכות ואין עיצוב.

פורסם

את גרה במרכז תל אביב, צריכה רכב קטן ואנשים מציעים לך לקנות גולף :-)

לפעמים לא ברור לי בכלל מה הקטע בעצות כאלה. אם את נוסעת לרוב לבד, נסיעות קצרות בתוך העיר, אין שום סיבה לקנות רכב סופר מיני או משפחתי, בטח כשאת גרה בתל אביב...

לדעתי, כדאי לך לבחור רכב מיני פרימיום כלשהו שמצד אחד יהיה מפנק ומצד שני יהיה כיף לחנות איתו וישתחל איפה שצריך.

האופציה הטובה הנראית לעין היא פיאט 500 מנוע 1.4 גיר רובוטי בגימור LOUNGE שהוא היוקרתי ביותר בסידרה. הרכב מפנק ונראה מעולה. אופציה נוספת היא לנצ'יה אפסילון, רק שבמקרה זה מדובר במנוע 900 טווין אייר שלא כולם אוהבים ובשילוב עם הגיר הרובוטי, יש האומרים שלא מדובר בשילוב מוצלח (הדעות חלוקות). הטיפולים ברכבים אלו לא אמורים להיות יקרים מדי.

האופציה השניה היא מיני קופר שצריך לבדוק האם עומדת בתקציב וגם לקחת בחשבון שהיא פחות חסכונית בדלק. עם זאת, יש לה גיר אוטומטי.

רכבים אחרים כגון פולו, A1 וכו' הם נחמדים מאוד, אבל קצת גדולים יותר והאבזור גם לא מדהים (בייחוד ב A1).

מכיוון שיש לך יופי של תקציב, הייתי מוריד לגמרי מהפרק מכוניות מיני אחרות כגון קיה פיקנטו וכו', שמתאימות לבעלי תקציב נמוך יותר.

אם תחכי קצת (או הרבה...אין לי מושג מתי זה יקרה) תגיע האופל אדם היפהפיה לדעתי, ואני רוצה להאמין שהיא תגיע בגימור יוקרתי וימותג כפרימיום, או אז יהיה מתחרה נוסף בשוק.

פורסם

לא ברור לי הרצון שלך בחסכון בדלק כשאת מוכנה להוציא סכום

כזה גדול שלא קיים בכלל במכוניות קטנות, אולי טעית בסכום ?

בכל מקרה אם ה 500 לא קטנה מידי בשבילך היא מתאימה לך

אם לא אז יאריס רגילה.

פורסם

מאזדה 2 - בחיים שלי לא התענייתי יותר מדי במאזדות, למרות שלדעתי, הם מייצרים את הרכבים הכי יפים בשוק הסטנדרט.

לפני כמה ימים קראתי כמה מאמרים על המאזדה 2, וכולם שיבחו אותה, אם אני לא טועה - בזמן האחרון, היא קיבלה מקום ראשון בהשוואה בין כמה רכבים - שהיא רואה מוסך פחות מרכבים אחרים. יש לה פחות תקלות מרכבים אחרים.

צריכת דלק: לפי האתר KML היא [12.4 ק"מ\ל] שזה צריכה ממש נמוכה לרכב קטן שכזה.

אני מתפלא על מה משבחים את הרכב הזה במאמרים. מניסיון אישי לא מצליח להזדהות עם שום דבר חיובי ממה שהם רשמו אליו. זה רכב יפה? 12.4 קמ"ל זה צריכה נמוכה? המרצדס שלי במשולב באותם תנאים שמזדה 2 עושה 7.2 ליטר ל100ק"מ (1 ל14) עושה 6.7 ליטר (1 ל15) ושוקל כמעט כמו שתי מזדות כאלה. אני הייתי מצפה ממכונית הזאת לפחות 1 ל16.

מנוע 1.5 בעל תזמון משתנה נשמע מאוד מרשים על הנייר. במציאות מנוע לא גמיש בכלל, מתחיל להתעורר רק על 4000סל"ד, וטורים נמוכים לא סוחב כלל (טיפה שיפוע בכביש וכבר מהירות לא עולה, קשה לה להאיץ מ90 ל100). גיר אוטומטי מיושן שמתפקד כאילו יצרו אותו בסוף שנות ה80 עם העברות הילוכים לא חלקות והתנהגות לא חכמה. איכות חומרים בסאלון - אין מה לדבר על זה. איכות? כנראה מי שבנה את הרכב הזה לא שמע על מושג כזה. פלסטיקים קשיחים ולא נעימים למגע. רעש מצמיגים בלתי נסבר בכל מהירות, גם 60 קמ"ש. "מערכת סטריאו" באיכות כזאת שממש לא מתחשק להפעיל אותה, רק מחוסר ברירה לשמוע חדשות ודיווחי תנועה.

אחרי מזדה 2, מזדה 3 נראית מינימום מרצדס. יונדאי I20 שלא היו לי ציפיות גבוהות ממנה הרשימה אותי. מושבים הרבה יותר טובים, בידוד רעשים טוב יותר, מנוע גמיש יותר וגיר בעל הפעולה החלקה. סלון ניראה נחמד מאוד לאומת שחור דיכאון של המזדה. אפילו כאשר סוגרים דלתות מרגישים לאומת המזדה איכות. הפלסטיקים אומנם גם קשיחים אבל נעימים למגע. במזדה 2 בסיסית אין אפילו מחשב ורק שתי כריות אויר, גלגלים של עגלה מהסופר. זה אוטו שמייצרים ב2012-2013? מה שגם מביך שכמה קטן הרכב הזה, קוטר סיבוב שלו כמו למרצדס 0303. הרכב פשוט לא פונה ובחניונים צריך לתמרן בהרבה מהלכים.

ברמזור היא מזנקת יפה אם מאמצים את המנוע, הילוך ראשון ושני חזקים, אבל הילוך שלישי ורבעי חלשים מאוד. בכל מעבר הילוך טורים נופלים על 2000סל"ד ואז ממצב של מומנט הגיר חותך לכיוון שמנוע לא סוחב בכלל.

ועוד משהו חשוב ששכחתי לציין. כל מה שכתבתי על מנוע זה לפני מזגן. אחרי מזגן אין מנוע בכלל: כל מהלך דורש לגרום למנוע הזה לצרוח הצילו. אין לי לב לקרוע את הרכב, לכן גם כדי לקבל צריכה נורמלית אני מרחם אליו עד כמה שניתן, אבל הוא מתקשה בבין עירוני. זה רכב עירוני נטו ואופציה בין עירונית זה פשוט למקרה חירום. מצד השני בעיר צריכת הדלק מתחילה להיות ברמות של מזדה 3. אז מה עשינו?

בבין עירוני זה לא בעיה לשייט במהירות חוקית במישור או אפילו בעליה. אבל אין לה כוח מתפרץ לעקיפות ותמרונים. רק לנסיעה רגועה נטו גם בגלל גיר שמאוד מסרס את המנוע ומעביר הילוכים בהזדמנות הראשונה, אבל כאשר צריך להוריד הילוך הוא מהסס מספר שניות. מצב "ספורט" בגיר זה בדיחה, זה סך הכל ביטול הילוך רבעי וטוב שקיים - עוזר בעיר, בירידות ועליות ממושכות. אבל לקרוא לזה ספורט?

חבל מאוד, כי השלדה מכוילת טוב, יש אחיזת כביש לא רעה ומרגישים המון פוטנציאל לא מנוצל, הרכב מרגיש כחתיכה אחת מבחינה הזאת ורק מבחינת מכלולים ששמו בתוכו מרגיש כמו דלי שזרקו בו חלקים שהיו בסביבה. הבעיה זה הסלון, בידוד רעשים, יחידת כוח וכמובן הגיר. אני מניח שעם גיר טוב יותר בעל יותר הילוכים חלק מתלונות על המנוע מצידי לא היו באות לידי ביטוי. על בסיס הזה אפשר לבנות רכב מאוד טוב. אני גם חייב לציין לזכות את המתלים שכיול שלהם הרבה יותר טוב אחרי מתיחת פנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מתפלא על מה משבחים את הרכב הזה במאמרים. מניסיון אישי לא מצליח להזדהות עם שום דבר חיובי ממה שהם רשמו אליו. זה רכב יפה? 12.4 קמ"ל זה צריכה נמוכה? המרצדס שלי במשולב באותם תנאים שמזדה 2 עושה 7.2 ליטר ל100ק"מ (1 ל14) עושה 6.7 ליטר (1 ל15) ושוקל כמעט כמו שתי מזדות כאלה. אני הייתי מצפה ממכונית הזאת לפחות 1 ל16.

מנוע 1.5 בעל תזמון משתנה נשמע מאוד מרשים על הנייר. במציאות מנוע לא גמיש בכלל, מתחיל להתעורר רק על 4000סל"ד, וטורים נמוכים לא סוחב כלל (טיפה שיפוע בכביש וכבר מהירות לא עולה, קשה לה להאיץ מ90 ל100). גיר אוטומטי מיושן שמתפקד כאילו יצרו אותו בסוף שנות ה80 עם העברות הילוכים לא חלקות והתנהגות לא חכמה. איכות חומרים בסאלון - אין מה לדבר על זה. איכות? כנראה מי שבנה את הרכב הזה לא שמע על מושג כזה. פלסטיקים קשיחים ולא נעימים למגע. רעש מצמיגים בלתי נסבר בכל מהירות, גם 60 קמ"ש. "מערכת סטריאו" באיכות כזאת שממש לא מתחשק להפעיל אותה, רק מחוסר ברירה לשמוע חדשות ודיווחי תנועה.

אחרי מזדה 2, מזדה 3 נראית מינימום מרצדס. יונדאי I20 שלא היו לי ציפיות גבוהות ממנה הרשימה אותי. מושבים הרבה יותר טובים, בידוד רעשים טוב יותר, מנוע גמיש יותר וגיר בעל הפעולה החלקה. סלון ניראה נחמד מאוד לאומת שחור דיכאון של המזדה. אפילו כאשר סוגרים דלתות מרגישים לאומת המזדה איכות. הפלסטיקים אומנם גם קשיחים אבל נעימים למגע. במזדה 2 בסיסית אין אפילו מחשב ורק שתי כריות אויר, גלגלים של עגלה מהסופר. זה אוטו שמייצרים ב2012-2013? מה שגם מביך שכמה קטן הרכב הזה, קוטר סיבוב שלו כמו למרצדס 0303. הרכב פשוט לא פונה ובחניונים צריך לתמרן בהרבה מהלכים.

ברמזור היא מזנקת יפה אם מאמצים את המנוע, הילוך ראשון ושני חזקים, אבל הילוך שלישי ורבעי חלשים מאוד. בכל מעבר הילוך טורים נופלים על 2000סל"ד ואז ממצב של מומנט הגיר חותך לכיוון שמנוע לא סוחב בכלל.

ועוד משהו חשוב ששכחתי לציין. כל מה שכתבתי על מנוע זה לפני מזגן. אחרי מזגן אין מנוע בכלל: כל מהלך דורש לגרום למנוע הזה לצרוח הצילו. אין לי לב לקרוע את הרכב, לכן גם כדי לקבל צריכה נורמלית אני מרחם אליו עד כמה שניתן, אבל הוא מתקשה בבין עירוני. זה רכב עירוני נטו ואופציה בין עירונית זה פשוט למקרה חירום. מצד השני בעיר צריכת הדלק מתחילה להיות ברמות של מזדה 3. אז מה עשינו?

בבין עירוני זה לא בעיה לשייט במהירות חוקית במישור או אפילו בעליה. אבל אין לה כוח מתפרץ לעקיפות ותמרונים. רק לנסיעה רגועה נטו גם בגלל גיר שמאוד מסרס את המנוע ומעביר הילוכים בהזדמנות הראשונה, אבל כאשר צריך להוריד הילוך הוא מהסס מספר שניות. מצב "ספורט" בגיר זה בדיחה, זה סך הכל ביטול הילוך רבעי וטוב שקיים - עוזר בעיר, בירידות ועליות ממושכות. אבל לקרוא לזה ספורט?

חבל מאוד, כי השלדה מכוילת טוב, יש אחיזת כביש לא רעה ומרגישים המון פוטנציאל לא מנוצל, הרכב מרגיש כחתיכה אחת מבחינה הזאת ורק מבחינת מכלולים ששמו בתוכו מרגיש כמו דלי שזרקו בו חלקים שהיו בסביבה. הבעיה זה הסלון, בידוד רעשים, יחידת כוח וכמובן הגיר. אני מניח שעם גיר טוב יותר בעל יותר הילוכים חלק מתלונות על המנוע מצידי לא היו באות לידי ביטוי. על בסיס הזה אפשר לבנות רכב מאוד טוב. אני גם חייב לציין לזכות את המתלים שכיול שלהם הרבה יותר טוב אחרי מתיחת פנים.

כמו שרשמתי מעלה, אני לא מתעניין גדול במאזדה. הצריכה שלה נמוכה מדי... בחיים גם לא חשבתי להתקרב למאזדה...

בשבילי הם רק עיצוב יפה. נטו...

• תוכן חדש...