Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניל ארמסטרונג נפטר בגיל 82

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק חידוד קטן:

ניל ארמסטרונג המנוח היה גוי, לפיכך הוא הלך לעולמו או מת. נפטר הוא בשום פנים ואופן לא - רק יהודי נפטר (מכיון שברגע שהוא מת הוא נפטר מחובת קיום תרי"ג מצוות).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צודק, אתה מוזמן לערוך ולמחוק את ההודעה הזאת.

סתם כדרך אגב, ה"נפטר" נכתב בשוונג אחרי שקראתי את הכתבה בוואלה, הם שינו את זה ל"מת" בדקות האחרונות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לא רלוונטי אם הוא "מת", "נפטר", "הלך לעולמו" או "פג תוקף".

היום העולם איבד אדם שמייצג את אחד האירועים הכי משמעותיים בהתקדמות של המין האנושי.

הוא היה בן 82 והיו לו חיים ארוכים וטובים. זה מה שחשוב.

פורסם

יהי זיכרו ברוך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
רק חידוד קטן:

ניל ארמסטרונג המנוח היה גוי, לפיכך הוא הלך לעולמו או מת. נפטר הוא בשום פנים ואופן לא - רק יהודי נפטר (מכיון שברגע שהוא מת הוא נפטר מחובת קיום תרי"ג מצוות).

אני מקווה שזה היה בציניות או בצחוק :roll:

פורסם
זה היה ברצינות גמורה. יש סיבה שאתה מופתע?

להגיד "נפטר" זו לא כזו שגיאה. זה ביטוי\מילה ששגור בפי דוברי העברית כבר זמן רב במשמעות של מת\הלך לעולמו (כן, אתה צודק בקשר למשמעות המקורית אבל זה לגמרי לא רלוונטי כבר). לא מאמין שיש צורך לתקן מישהו שאומר נפטר, זה מה שנקרא Figure of speach.

ולענייננו, אכן העולם איבד אתמול את אחד האנשים שעשו היסטוריה, למרות שיש האומרים שבאז אולדרין היה הראשון שבאמת דרך פיזית על הירח, אבל ארמסטרונג "גנב" (באשמתו או לא באשמתו) את כל התהילה. כך או כך, המון הערכה לשניהם.

פורסם

אין כל ספק שארמסטרונג היה האדם הראשון שדרך על פני הירח. אולדרין זכה לכבוד אחר - האדם הראשון שעזב את פני הירח. מכל מקום - ארמסטרונג מייצג משהו גדול בהישגי האנושות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשארמסטרונג הלך על הירח כל העולם חגג, אבל בסין, שהיתה קומוניסטית אדוקה, הודיעו שזה זיוף אמריקאי והנ"ל בעצם צולם על פני הארץ.

הבשורה לא היתה כל כך טובה לעובדים הרבים במפעלי חלל \ מטוסים, מכיון שלאחר שהאמריקאים השיגו את מטרתם - הליכה על הירח- סגרו את ברזי התקציבים, והמונים הפכו למובטלים.

יהודה

פורסם

תוכנית אפולו אכן צומצמה והציוד הועבר למשימות אחרות (אפולו-סויוז המשותפת עם ברה"מ, ובהמשך סקיילאב), אולם סגירת הברזים האמיתית החלה כאשר ברית המועצות החלה להתפרק והתחרות על הישגים ראשונים בחלל פחתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא לשכוח שמלבד היותו אסטרונאוט, היו לו הישגים גם באופניים, מי לא זוכר את הצמיד הצהוב, וגם כחוצצרן דגול, מי לא זוכר את מועדוני הג׳אז בניו אורלינס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רזמל, אתה יודע שאתה עושה טעות בכך שאתה מערבב את ניל ארמסטרונג שנחת על הירח עם לאנס ארמסטרונג רוכב האופניים האגדי שזכה ב 7 תארים בניצחון תחרות האופניים טור דה פראנס, חלה בסרטן האשכים והבריא ממנו לגמרי (אם כי היו צריכים להוריד לו אחד).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא עושה טעות. אני עושה סלט.

ענית נכון רק 2:3.

לפני שהוא היה אסטרונאוט ורוכב אופנים הוא גם היה שחור ועשה חייל בנגינת ג׳אז. חפש לואי ארמסטרונג.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...